Citiraj:
nisam naisao na notnu oznaku za bending, mozda i ima.
Ima.
Citiraj:
tab prikaze poziciju, ne samo koji ton, jer isti tonovi na razlicitim zicama nemaju istu "boju"
Naravno ali za to ti ne treba tab vec poznavanje nota na cijelom fretboardu kao i pravilnog prstometa po skalama u pozicijama.Toliko o gitari znam.Jedino sto to zahtijeva vremena i strpljivosti.Naravno da druga zica ima drugu boju.Jednostavno ces tu notu odsvirati na zici na kojoj hoces a poznavanje nota ce ti samo pomoci.Uostalom,mnogo ti je korisnije da skidas sam stvari nego da trazis tabove po netu.Uostalom,radices kako vec hoces...
Ne znam zasto ljudi misle da je poznavanje nota privilegija samo muzicki zvanicno obrazovanih osoba.Niti je tesko,niti boli a veoma koristi.A i poslije su manji kompleksi,vjeruj mi...
To za freestyle ne kontam.Jel to znaci da ja sada mogu da sviram freestyle violinu,trubu,teremin,Renoov auspuh,vjestacku nogu i ostalo cim "sjednem" za njih.Ja na violini zasad znam samo da glumim gusle.
Koliko znam,za freestyle izrazavanje bi bas trebao poznavati stilove.Mozda sam nesto propustio ali to mi tako zvuci.
Citiraj:
svirka se uci na guzici
Tiki,vis-a-vis onih nasih sampling planova,ovo mi daje ideju za jedan dobar "EastWest Spanking Grooves".