Tiki the Boyler je napisao:
AntiDope je napisao:
Samo kazem ... copy/paste iz kataloga muzicke opreme i instrumenata ili iskustvo, ovdje sada, u BL?
Koliko god tjerao svoju besmislenu priču moraćeš u jednom momentu da shvatiš da je ono što ti možeš postići samo copy/paste metodom, neko zaista probao i osjetio u svojim rukama. Samim tim postaje dio
iskustva! Donesenog ovde i sada! U Banjaluku!
AntiDope je napisao:
Ja sam npr. gitarista nize srednje klase (moja subjektivna ocjena) kojeg ne interesuje koliko herca ima ima donja 15"ka na onoj Randallovoj kutiji. Mene interesuje kako ona zvuci meni na uvce kad ja nju otpipim i kako ce zvucati raji sto je dosla da cuje... ocel biti osmjeh na licu ili kiseo izraz lica.
Kad shvatiš da su ti herci u direktnoj vezi sa zvučanjem te kutije onda ćeš da shvatiš koliko je rečenica koju si napisao besmislena!
A opet... niko ti ne brani da nemaš pojma o tehnici. (to ionako apsolutno nije preduslov za muzičara) Ali se onda okani diskusija o tehnici!
Evo... ja kao basista Ž klase se nikada neću uhvatiti diskusije o prošlonedeljnom nastupu tvog omiljenog heavy benda, jer se ne kapiram previše u to!
Ali zaista moraš da shvatiš da postoje stvari o kojima neko drugi zna mnogo više od tebe!
I da taj neko živi u ovom gradu!
Koliko god se tebi to ne sviđalo...
p.s.
Zaista ne možeš zabraniti ljudima da diskutuju na nivou koji prevazilazi tvoje mogućnosti! Zato prestani zagađivati konstruktivne diskusije i zaobiđi stvari koje ti nisu zanimljive. Ni ja ni ti ni Pamella ne možemo skapirati baš sve o čemu ljudi diskutuju na ovom Forumu!p.p.s.
Sledeće sedmice će ti T2 i 212 box biti u BL, tako da se možeš kompletirati... Ako 'oćeš!Ja sam samo zapoceo temu.... vidjecemo sta ce biti .... svako ce reci svoje, ne znam zasto si moju pricu okarakterisao besmislenom.
Ne dovodim u pitanje tvoje iskustvo sa raznoraznom opremom muzikom ... bio bih debil kada bih to dovodio u pitanje uprkos cinjenici da radis u bas dobrom music shop-u i da si isao u hranfurkt 2 ili 3 ili 4 puta...
JA samo kao sto sam napisao u naslovu teorija (to je kad ti meni pricas o hercima i raznoraznim tehnickim karakteristikama) vs praksa (to je ono kad ja sacekam da ti zavrsis svoju pricu i ustekam se sa svojim instrumentom u to i ozezem pa sam ocjenim jel to men odgovara ili ne)Citiraj:
prošlonedeljnom nastupu tvog omiljenog heavy benda
Koji bend????
Citiraj:
Ali zaista moraš da shvatiš da postoje stvari o kojima neko drugi zna mnogo više od tebe!
I da taj neko živi u ovom gradu!
Koliko god se tebi to ne sviđalo...
Ja i kad me nesto interesuje dodjem dole pa pitam tebe, Vladu, ili Dadu.... svak svoje zna (kol'ko sam te samo puta pito, kaki je ovaj korus, kaki je onaj korus?

....).... nikad nisam rekao da ja nesto znam bolje od tebe, pogotovo oko ovih stvari. Ja sam tele za ovo... znam samo da steknem kabl u pojacalo i da pucam po rifovima i eventualno solo, ako skupim hrabrosti pored ostalih virtuoza iz BL....
Niko ne branim nista, ja se sam uznervozim kad meni neko nesto brani, pa to onda ne radim drugima. Pisi sta hoces... ali ti hoces da je cutim, da ne kazem svoje misljenje. Ti meni kazes cuti, ja bolje znam! E necu da cutim...