banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 20:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Avg 2007, 15:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Oni koji su bili na koncertu Dream Theater-a u Zagrebu vjerovatno su primetili da John Myung svira i Musicman-a pored Custom Made Yamaha-e! U Zagrebu je svirao petožičanog MusicMan-a ali mu to očigledno nije bilo dovoljno, pa je zatražio od ErnieBall-a da mu naprave Šestožičanog MusicMan-a! Mislim da je ovo prva Musicman bass gitara sa 6 žica! :)
Karakteristike Basa ne znam, nije ih nimalo lako naći, ali kako sam razumio na nekim forumima piše da je to zapravo standardni MusicMan Bongo samo što ima 6 Žica!
kao što se može primetiti na slikama Myung ima dve verzije musicmana, jednog HS kombinaciji pikapa i drugog sa samo jednim Hambakerom!

Evo I Par slika John Myung-a sa novom gitarom! 
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Pa Kako vam se fizički čini gitara, ako negdje nađete karakteristike gitare slobodno ih okačite!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2007, 20:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ma divna je, ali ima samo 24 polja! Trebao je dodati još barem 3-4 polja, onda bi to bilo nešto!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2007, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
cini mu se velika... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2007, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Taj čovek ima odvratno dugačke prste! Tako da mu nije velika, čak je ,alko i povećana u odnusu na standardnu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 09:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Samo 4 pot-a, samo 6 zica, samo 24 praga... ma treba svega toga da bude bar po 50-55. Da se vidi da se ne stedi...

Pocinju malo da preteruju san tim titranjem j*** endorserima. Sve mi se vise cini da je to cisti marketing, pre nego neka realna potreba. Osim toga, vecina full-custom instrumenata koje sam probao (a koji su radjeni po "narudzbi" muzicara) su bila daleko od "standarda" firme koja ih pravi i koji se mogu naci u katalozima (pa cak i u custom shopu).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
buduci da mu se slike nalaze na sajtu proizvodjaca, slozicu se sa warlockom, pise li gdje koliko je zaradio upotrebom te gitare? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Myung je svirao MM-a i prije deala sa Yamahom.
Očigledno Music Man sada uzvraća udarac! :wink:

Činjenica je da je biznis sa endorserima jedan veliki proser. Lično sam probao nekoliko signature bass gitara i mogu reći da me je sve i jedna razočarala. Najgluplje sam se osjećao kada sam sav sretan uzeo u ruke Pattitucijevu Yamahu TRB6JP... Čovječe, ta gitara uopšte nije bila setupovana za normalnu svirku... što samo potvrđuje konstataciju da te instrumente uglavnom kupuju ljudi koji nemaju blage veze sa sviranjem, već se uglavnom radi o nekoj vrsti kolekcionara...

Sad ću možda biti malo kontradiktoran, ali jedina firma čiji se signature instrumenti jako malo razlikuju od onih koje sviraju velike face je upravo Music Man. Možda zato što su njihovi signature modeli zapravo jako malo modifikovani u odnosu na regularne... a možda zato što se još uvijek radi o relativno maloj firmi u kojoj se jako puno pažnje posvećuje svakom instrumentu koji proizvedu...

A što se teme tiče... Bongo jako lijepo radi (mada poprilično sterilno), ali je ružan do bola!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ja stvarno gotivim izgled musicman-a al ovaj koji je on izabrao je nevidjeno ruzan.....

Inace kad su u pitanju ti signature modeli da li je iko imao prilike da proba ibanez K5 (u pitanju je Fildyjev (korn) bas).....gdje god da sam citao neke recenzije u pitanju je remekdjelo al da li je to stvarno tako......???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2007, 23:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Tiki je napisao:
Myung je svirao MM-a i prije deala sa Yamahom.
Očigledno Music Man sada uzvraća udarac!

Ne bih se baš složio, jer je Myung Počeo svirati Yamahu na Falling In to inffinity albumu, a pre toga svirao je jazz Bass, spector USA, i nekakav Thung!

Ma potpisani modeli gitara su čista komercijala, koliko samo firma zaradi od prodaje custom modela, a gitara koju Myung ili bilo ko drugi svira vjerovatno nije ni približna onoj koja se proizvodi za masovnu prodaju sa tim imeom!
Kad sam našao ove slike i komentare na novu Myung-ovu gitaru, odmah sam video par postova u kojim ljudi govore da obavezno moraju kupit ovu gitaru!
Šta znam meni je MM Stingray 4 po mogućnosti crni, najljepši MusicMan, mada mi je i ovaj šestožičani bongo sa jednim pikapom, ljep, dok e već petožičani ili četverožičani odvratan!

Mene Izbija Što Flea više ne svira MM-a!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]