subcomandante marcos je napisao:
sinak, hard rok je umro, postojo je jedno dvaes godina unazad a trajo ni pola tolko. probudi se. postani emo. to je moderno. đe živiš ti materet? to što leševi zvani dip prpl (sa sve poluglasom koji ne možda se napiše) idu na turneje, njihov je problem. i vječito pitanje- kako neko danas možda se primi na jebeni dip prpl? al ozbiljno? pa makar bio i malodoban... za one koji nisu provalili, stonsi već 40 godina sviraju bluz, sa povremenim primjesama ovoga ili onoga. uh, imam vode u ušima...
ma brate sta pricas da stonesi sviraju bluz, sviraju rok sa primesama bluza,kantrija, rege-a... oni su simbol rock 'n' roll-a. volim i ja bluz, ali reci ne moze se reci da su stounsi bluz bend.
sto se prpl-a tice oni su u svoje vreme bili odlicni, meni su najbolji do nekih pocetaka 80-ih godina.
sto se hard roka tice, kako je umro? pa ako je umro zasto godinama unazad easmit pravi izuzetne koncerte, kao i ej si di si, vajtsnejk, kalt,... pa skoro smo bili i na QOTSA, koji su takodje hard rok bend i svi prase izuzetno...kako moze da umre neki pravac ako ima jos mnogo mnogo ljubitelja istog, koji ih obozavaju. rock 'n' roll ne moze umreti, a ni hard rok.
e skoro sam citao jednu anegdotu u novinama o Gans en Rouzisima. Zapravo eksl je na vrhuncu svoje slave sa svojim bendom rekao da ce razvaliti Stounse i da ce napraviti bolji koncert od njihovog. Oduvek mnogo samouveren, ali sigurno jedan od boljih pevaca, otisao je na koncert Stounsa. Nakon koncerta je izjavio: "Boga mi opasni su, mnogo su opasni". Naravno nikada nije napravio koncert bolji od Rolling Stonesa.