banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 11:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 16:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
VeLiKi je napisao:
monstrum je napisao:
Ramonesi nisu punk. (tacka).

a sta je onda trula koalicija?

truli punk :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 22:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
groznium je napisao:
VeLiKi je napisao:
monstrum je napisao:
Ramonesi nisu punk. (tacka).

a sta je onda trula koalicija?

truli punk :D

:D :D :D :lol: :D :D :D
sto ja volim truli pank! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2007, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ručkate vi malo govana, koliko ja vidim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 00:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ja pijem, proliv je jebiga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 01:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Evo zanimljiv tekst sa jednog drugog foruma, naslovljen je kao ''pakleni tjedan'' a autor je član Elementala:

Nikad u najluđim snovima nisam mogao zamisliti ovakav joyride! Ovako je izgledao moj i Erolov tjedan (Erol je moj kompanjon u studiju, a ujedno i gitarist iz mog benda Elementala... zajedno smo napravili studio i to sad guramo da posao krene...)
Anyway...

pon. 29.1.
Probudio sam se oko 10 i malo žvrljao po stanu. Žena i sin su otišli njenima pa sam u zagrebu sam. U 13h sam u studiju. Presnimavam s minidisca sinočnju probu od Elementala da to pošaljem ljudima iz benda navećer na mail. To moraju malo preslušati da znamo što radimo na sljedećoj probi. Od 15h usnimavamo gitare za Sašu Lozara i prolazimo kroz neke ideje za aranžman na jednoj njegovoj pjesmi. Pauziramo za kavu. Radimo dalje od 19h do 23h. Pregladnio sam i idem do staraca da pojedem nešto. Doma sam oko 02:30... šaljem snimke s probe...malo žvrljam po Rumskom... idem spavati...

utorak 30.1.
Oko 11 sam otišao na fakultet izvadit maturalnu svjedođbu. U 12 sam bio na burzi prijaviti se i izvaditi radnu knjižicu. U 13h smo došli u Obrtničku komoru na konzultacije oko otvaranja obrta. Zaglavili nakon toga po gradskoj gužvi. U 15h već kasnimo sat vremena na prvi termin u studiju. Trebamo snimamati vokale za bend Stillness. Oni su već snimili bubanj, bas i dvije gitare zas sve pjesme na albumu. Dolazimo u studio, tamo je s Juryjem (vokalom iz Stillnessa) došao i bubnjar iz grupe Antenat informirati se o možebitnom snimanju albuma svoje grupe. Čavrljamo do 16h. Do 18h snimamo Juryjeve vokale. U međuvremenu je jedan prijatelj došao ostaviti dio bubnja koji je potreban za sljedeći bend (ostatak će sami donijeti) Oko 18h dolazi ekipa iz benda „Studio Frendo“. Postavljamo bubanj (mali pearl 18“kick, snare, hat, splash, ride) samo da ga ozvučimo. Odlazimo u lokalnu birtiju pogledati drugo poluvrijeme rukometne utakmice. Popušili četvrtfinale! Snimamo bubanj do 02h. Fajrunt! Tokom dana u popili jednu kavu i jeli neki trash u pekari.

srijeda 31.1.
U 9 ujutro smo otišli na lječnički pregled za otvaranje obrta. Uboli su me, pustio sam krv za studio – sad više nema nazad. Bolje bi bilo da posao uspije! Na lječničkom nas navlače satima. Ubija me nervoza po čekaonama doma zdravlja. Gotovi smo u 14h. U 15h smo u studiju. Jury već čeka sad vremena. Brza kava u lokalnoj birtiji i počinjemo snimati. Dok snimamo, oko 16h dolazi naš kučni majstor Vlado i u dnevnom boravku od studija buši rupe u zidu da montira konstrukciju za spušteni strop (trska će tu doći!!). Snimamo! U 17:30 dolaze Studio Frendo. Ubadamo par akustičnih gitara. Oni se uglavnom međusobno svađaju oko svojih dionica. Vlado je još tu. U 19:30 ih tjeramo van iz studija i pičimo na probu s Elementalom. Kasnim na probu jer sam morao otići platiti Diners. Proba je gotova u 22h, u 22:30 smo već nazad u studiju. I Studio Frendo su tu. Ubodemo još par gitara. Oni se dalje međusobno prepucavaju. U 01:30 krećemo snimati bubanj za još par stvari. To ide brzo. Bubnjar je izvrstan (a i snimaju se loopovi pa ne traje dugo). U 03h fajrunt. Izdržali dan na dva hranjenja u pekari i dali krv za bolju budučnost! Fali mi sin, fali mi žena... sva sreća što su na moru...

četvrtak 1.2.
Erol došao do mene oko 10:30. Kopamo po internetu podatke pod koje djelatnosti registrirati studio na obrtničkoj komori. On odlazi do studija gdje ima kat iznad probu s grupom Kries. Uzeli su ga da im svira na narednom albumu. Ja dotle kod kuće sjedim i slažem neke ugovore i dokumentaciju vezanu uz taj naš obrt. Dolazim u studio u 14h. Sjedim i editiram na brzinu neke sitnice ostale od prethodne večeri. Presnimavam najbitnije detalje s minidisca na koji smo snimali sinočnju probu mog Elementala. U 15h dolazi Saša Lozar koji mora snimiti svoj vokal. Erol je nazad s probe. Snimamo do 17h. U međuvremenu je navratila i Sašina managerica s kojom definiramo rokove do kada bi taj album trebao biti dovršen. Na brzinu jurim u obližnji rest pojesti nešto toplo. Ne mogu i danas preživjeti na pekari. U 18h dolaze Studio Frendo u punoj postavi. Još je jedan član s njima večeras. Natežu se oko nekih dionica. Ludujem po Melodyneu da neke harme promjenimo na plastičnoj gitari i basu. Usnimavamo još par girara i neke vokale. Fajrunt u 01h.

petak 2.2
Erol je u studiju već u 9 ujutro. Snima gajde (!!) za Kries. Ja dolazim oko 12h s Juryijem. Brza kava. U studiju je već montiran drugi bubanj (gretsch!) koji su trebali snimati za Kries. Prebacujemo to na sutra jer je s Juryjem termin otprije dogovoren, i snimamo Juryjeve vokale. U međuvremenu doalzi Vlado nastaviti postavljati strop u boravku. Erol usnimava Juryija, ja uglavnom pomažem Vladi. U 16h dolazi Dinko iz žive legende snimiti klavijaturu (naš Rhodes 73 mark I preko Fender Twin Reverba). Erol ga usnimava, ja brišem ubosti čevape. U 17h su već u studiju Mojmir i Krešo iz Kriesa. Čekaju da Dinko svoje zaprži, Nero mu izbacuje neke greške pa to traje. Od 17:30 postavljamo mikrofone na bubanj za Kries. Napravili smo i jednu test snimku – sve zvuči dobro. Ostavljamo pravo snimanje za sutra. Oko 19:15 dolaze Studio Frendo. Snimamo akustičnu gitaru (divna Takamine elektro-akustara, stvarno predivan zvuk), neke vokale...diskutiramo oko izbora zvukova...danas se oni ne prepucavaju toliko...

sutra...
Sutra ću oko 9 doći u studio. Moramo snimiti taj bubanj za Kries. Do 13h to mora biti gotovo da bi Erol i ja u 14h bili na polasku kombija. Idemo s Elementalom u Banja Luku na svirku. Sviramo navećer i odmah se vraćamo u Zagreb... prekosutra... u nedelju dolaze bubnjar i basist iz Postolar Trippera da snime još tri pjesme. S njima ćemo raditi negdje od 14h (valjda se nakon svirke i putovanja do tada probudimo) pa do navećer. Možda ne zaglavimo do kasno! U ponedjeljak nastavljamo sa snimanjem. Negdje tokom dana će doputovati i Alan (FrankoPanko) da malo visi s nama po studiju. Usput će pogledati što nije u redu s predpojaćalom koje negdje prekida... Navećer mi se vraćaju sin i žena. Jebe mi se onda više za studio. Hoću biti s njima doma. Najest ću se ko čovijek, buljit u televiziju i rano leći!!

Uglavnom je sve na granici kaosa. Nemoguće je složiti termine da svi budu zadovoljni. Stalno je neka panika, stalno sve nešto kasni. Mobitel mi zvoni ko lud i uglavnom ga zato mičem od sebe jer bi me učinio totalno psihotičnim kad bi se javljao na svaki poziv. Uostalom, zuji mi malo pult kad on zazvoni pa mi je to dobar razlog da ga maknem, hehe. Popio sam previše kava, popušio brdo cigareta, bio u nekim polu gladnim stanjima, i uglavnom sam neispavan. sve što vrijedi za mene, vrijedi i za Erola. Njega su još zakucale probe s Kriesom i pokoja svirka s Edom Maajkom...

I sve to radimo a da do sada nikakva lova nije legla... majku mu! Uspjeli smo ugovoriti neke sitne predujmove ali prava lova će sjesti tek po završetku svih ovih projekata. A to treba dočekati!! Nasnimat ćemo se! Procjenili smo da ćemo do ljeta snimiti sve skupa 7 albuma u našem studiju (Elemental, Stillness, Studio Frendo, Kries, jedan album duhovne glazbe koji smo ugovorili za proljeće i dva albuma za Postolar Tripper) a pregovaramo za još jedan (Antenat). I sve su to albumi s pravim muzičarima tako da ćemo se isteliti dok to sve usnimimo i smiksamo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 13:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2007, 12:41
:D E, ja bila, biiiilo uuuuu puuuno puuuno dobrooooo 8) 8) 8) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 13:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2007, 12:41
:D E, ja bila, biiiilo uuuuu puuuno puuuno dobrooooo 8) 8) 8) :D , hehe cak imadoh priliku da se upoznam i s Remi :) - Luda cura :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Citiraj:
(Antenat)

:D :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]