banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 18:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Blackmore je napisao:
Zdravko Čolić je bio i ostao kralj na domaćoj muzičkoj sceni. Svi ostali su daleko ispod.

Smatras li da zadnja njegova 2 albuma vrijede icemu ili je teska komercijala???imao je dobrih pijesama,Zvao sam je Emili i jos neke pijesme iz tog vremena,ali kasnije zestoka komercijala.

Slicno je kao i sa Ribljom Corbom,mislim Corba je za mene mnogo bolji od Colica,ali sam mislio sl.je i sa njim,jer Corbine stare pijesme kao sto su 2 dinara druze,lutka sa naslovne strane,rekla je,dobro jutro,pogledaj dom svoje andjele,ma sve u tom periodu su odlicne,a poslusam "Pisanje uz vetar",i upitam se jbt koliko se malo cijeni prava muzika kada je i Corba krenuo u komercijalu,i kada je dosao dotle da radi u Sportskoj Galaxiji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2006, 08:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Okt 2005, 12:34
Toni Montano reče jednom nešto ovako: Čola je najveća zvijezda domaće scene i kada bi se na cijelom albumu podrigivao to bi valjalo i narod bi to kupovao.
Ne može se shvatati lošiji kvalitet Čolinih pjesama danas kao prelaz u komercijalu. 70tih godina Čola je prodavao albume u preko 400 hiljada primjeraka. To kao nije bila komercijala? Danas je muzika mnogo lošijeg kvaliteta zbog stanja na estradi i u društvu. 75 godine je cenzurisan Dugme-tov naziv albuma ''Hoću da budem blesav'' a danas kojekakvi kretenu ''repaju'' takve bljuvotine koje maloljetna djeca slušaju nesmetano na radiju i televiziji. I što je najgore to se svrstava u muziku. Hoću ovim da kažem da je Čolić i prije dvadeset godina, a i danas iznad prosjeka ma kavi njegovi albumi danas bili. Možeš porediti njegove albume danas i od prije 20 - 30 godina, ali ja govorim o poređenju njegovih pjesama sa pjesmama drugih izvođača sa ovih prostora.

Na Boru Đorđevića kao najvećeg plagijatora sa ovih prostora neću da trošim riječi.
I Sead Lipovača (o kome je bilo dosta govora u ovoj temi) me razočarao kao autor ukravši Hensley-jev [Am] [G] [Am] iz Lady In Black za pjesmu Marija. Evo, uvjerite se: http://www.youtube.com/watch?v=LIrTaR9NEaQ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2006, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Blackmore je napisao:
Na Boru Đorđevića kao najvećeg plagijatora sa ovih prostora neću da trošim riječi.

ta titula valjda bez konkurencije ide gospodinu prdezhu, goranu bregovichu.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2006, 12:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
black santa je napisao:
Blackmore je napisao:

:lol: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2006, 15:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

black santa je napisao:
Blackmore je napisao:

Apsolutno tačno :) , samo što to Bregović ne radi toliko providno. On tuđe kompozicije ipak malo doradi, dok Čorba bukvalno prepiše tuđu kompoziciju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2006, 16:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
otok je napisao:
moon je napisao:
Block Out

Zar ne rece covjek od `95? Ili ja nisam nesto skontala? :-?

:-? Ja sam isto skužio da je čovjek rekao od 95',jebi ga mogu i ja onda vaditi iz naftalina dobrih grupa.....

Jeb ga, sad kad je krenulo ne moze se zaustaviti.

Interfector je najuspjesniji bend otkako je Republike Srpske.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 03:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Blackmore je napisao:
I Sead Lipovača (o kome je bilo dosta govora u ovoj temi) me razočarao kao autor ukravši Hensley-jev [Am] [G] [Am] iz Lady In Black za pjesmu Marija

Za Borino plagiranje podlozi necim, da shvatim na sta si mislio.

Marija i nije u Am nego Hm originalno, i nije ukrao nista, mozda je bio inspirisan ili tako nesto, ali ne mozes ukrasti Am-G progresiju od nekog, jebote pa akordi su freeware, nije da je ukrao neku superprepoznatljivu melodiju. Imas Zeletovu pjesmu Let na drugi svijet, uvodni rif je pljunuti onaj iz 2 Minutes To Midnight Maidena, a taj Maiden rif lici na uvodni rif jedno 7-8 pjesama Saxona. Ali to nije kradja, jer su sve te pjesme autenticne, a muzika ne nastaje ni iz cega, ljudi cesto budu potaknuti nekom pjesmom omiljenog benda/izvodjaca. Mogao bih do sutra da nabrajam na sta nesto lici...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 08:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:
Za Borino plagiranje podlozi necim, da shvatim na sta si mislio.

"Kad sam bio mlad" je uzeo od Ramones-a, čak je i zadržao naziv pjesme;
''Tamna je noć'' je takođe plagijat;
Pjesmu ''Ljubomorko'' sa albuma Ostalo je ćutanje sam prepoznao kada sam slučajno na TV-u naletio na koncetr nekog stranog sastava;
Pjesma ''Daj mi lovu'' je plagijat od The Who ''Boris The Spider'' .....

Ima toga sigurno još mnogo...

To što si rekao za Lipovaču je u redu, Marija nije plagijat Lady In Black jer je Lipovača promjenio taj jedan akord, ali ritmom pjesma i dalje podsjeća na Lady In Black. Lično osporavam i takav način jer muzika je umjetnost i odlika pravog umjetnika treba da je originalnost. Muzika nije nauka i tehnika pa da se kopiraju neka rješenja koja su se pokazala kao dobra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Ovako, Blackmore faco... Da ti nacrtam kad neke stvari ne kontas.. Pazi sad...
Jedno je plagijat...
Jedno je obrada..
Shvatas razliku? Ne? Jebiga.. Ovako....

Plagijat je kad neko obradi pjesmu, a ne potpise autora...
Obrada je kad neko obradi pjesmu, a potpise pravog autora..
Jasnije?

Osim toga... When I Was Young nisu u originalu Ramonesi vec Animalsi.
Boris spider nije plagijat jer je Boro u intervjuima navodio da je to obrada...
Na omotu Ostalo je cutanje kod pjesme ljubomorko potpisan je Lennon. I danas imam Borin autogram na tom omotu...

Inache, tema je odavno otisla u ku*ac...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 22:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
@Pero_Bombas
Potpisujem.

I jos nesto smijesno je kao sto neko vec rece ako spominjete plagijatore da odma ne spomenete Bregovica,mislim na plagijate po ugledu na Led Zeppelin.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 09:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislim da nema potrebe Bombas da mi se obraćaš sa uvrjedljivim tonom i da psuješ.
Pogriješio sam što moje teze nisam izložio argumentovano, ali nema nikakve potrebe ništa da mi ''crtaš'' i da me nazivaš nikakvom facom. Možeš takvim tonom da se obraćaš svojim prijateljima, ali ispod nivoa osnovne kulture je da se tako obraćaš nekome koga ne poznaješ.
Žao mi je zbog ovog offtopic-a i što će poslije ovog posta tema možda biti zaključana.

Poslednji put menjao Blackmore dana 18 Okt 2006, 09:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 09:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Blackmore je napisao:
Priznajem grešku što sam Đorđevića nazvao plagijatorom ako je uredno potpisao ime(na) autora.
Takodje mislim da nema potrebe Bombas da mi se obraćaš sa uvrjedljivim tonom i da psuješ.

Laki je malo nervozan, nemoj zamjerit'. Takav je on inace, sta si cendrav.
Citiraj:
da mi se obraćaš sa uvrjedljivim tonom
:drinking: Dje ti je ton, jel ja to opet imam najzasterjeliji racunar?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2006, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Blackmore je napisao:
Mislim da nema potrebe Bombas da mi se obraćaš sa uvrjedljivim tonom i da psuješ.
Pogriješio sam što moje teze nisam izložio argumentovano, ali nema nikakve potrebe ništa da mi ''crtaš'' i da me nazivaš nikakvom facom. Možeš takvim tonom da se obraćaš svojim prijateljima, ali ispod nivoa osnovne kulture je da se tako obraćaš nekome koga ne poznaješ.
Žao mi je zbog ovog offtopic-a i što će poslije ovog posta tema možda biti zaključana.

Opusteno brate, ipak me za Chorbu veze puno toga, a kad ne jedem cijeli dan postanem neurozan... :wink: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 04:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pero_Bombas je napisao:
Opusteno brate, ipak me za Chorbu veze puno toga, a kad ne jedem cijeli dan postanem neurozan... :wink: :drinking:

Ma okej, i ja sam se glupo ponio, na fazon: ,,nismo ti i ja zajedno ovce čuvali''. Ipak sam ja trebao provjeriti tačnost svog mišljenja pa ga onda javno iznositi. Živ čovjek griješi, a čestiti i prizna svoju grešku (kenjam vec na jutro :lol: ).
Čorba je nekada bio car, i pjesme kao Anđele, Lutka sa naslovne strane, Na zapadu ništa novo.... su neponovljive. Toliki broj obrada zadnjih godina (koji me naveo da pomislim da Bora pliva u plagijatorskim vodama) govori da je Đorđević zapao u autorsku krizu. To naravno ne umanjuje njegovo djelo u prošlosti, i zato izbjegavam i ne volim porediti nečija ostvarenja iz sadašnjosti i prošlosti. Vremena, ukusi i ljudi se mjenjaju i nemoguće je bilo koji umjetnik da zadrži konstantan kvalitet u svom radu svo vrijeme.

Može li se živjeti samo od etanloa? :) :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ajd sad se svi izljubite i nema dalje... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 21:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da se vratimo na temu: Mislim da niko nije spomenuo Alogiju. Čini mi se da su trebali da snimaju album za neku stranu izdavačku kuću, čini mi se iz Austrije. To sam na Pinku gledao :P Zna li neko nešto više o tome?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2006, 02:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ma Alogija je meni skroz ok, imaju sjajnih pjesama, i stvarno ih volim, ali mi se ponekad cini da skliznu u...valjda se to zove madjarija ili kako vec. Ima tu i tamo ponavljanja, pogotovo kod vokalnih linija. Slusao sam i Heksagram, to je isto njihov projekat, lijepo zvuci i mnogo lici na Alogiju, al valjda je i logicno. Lijepo bi bilo da uspiju i napolju, iako, gomila je slicnih bendova tamo, nemam pojma, srecno im.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]