banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Rock Express
PostPoslato: 29 Sep 2006, 16:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Sjecate li se jedinog dugovjecnog muzickog casopisa na ovim prostorima u posljednjoj deceniji? Imali su puno odlicnih tekstova (intervji sa Noelom Reddingom u dva nastavka, Johnny Winter-om, clanak o Black Flag-u (iako sa nekim greskama), itd. ), ali i dosta gluposti (narocito od strane BR, objavljivao je pisma citalaca koji su imali neke primjedbe ili pljuvali po casopisu, a zatim izvlacio detalje iz konteksta tih pisama, cesto objavljujuci samo dijelove, imao uvijek spremne odgovore na osnovu kojih su ti citaoci ponizavani, zatim u gotovo svakom broju je bio po neki tekst u vezi sa Ribljom Corbom, sto je mnogo, mnogo je).
Da li je (makar u Srbiji) izasao 43/44-ti broj, koji je u 42-om najavljen kao "posljednji oficijelni" REX?
Sada je aktivan casopis Metal Market , koji ima slicnu koncepciju kao i REX. Evo i fenomenalnog intervjua sa Zlatkom Manojlovicem iz MM :
http://img275.imageshack.us/my.php?image=gordi012wb.jpg
http://img19.imageshack.us/my.php?image=gordi021bd.jpg
http://img275.imageshack.us/my.php?image=gordi030nr.jpg

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2006, 17:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
ima moj stari brdo tog... i X Zabave i rock expressa i qrca palca... pogledala bih rado ali trenutno nisam u bl... kad se vratim.. pa cu poslat na pp...

Vrh

Tema posta: Re: Rock Express
PostPoslato: 29 Sep 2006, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
To je bio odličan časopis, kao i Metal Expres koji je kasnije počeo izlaziti. Bilo je odličnih i sadržajnih tekstova o muzičarima, koncertima, muzici, iz kojih se moglo nešto i naučiti. Za razliku od Metal Hammera (a evo ni on više ne izlazi) koji je jedan obični tračerski časopis, u njemu nema ni jednog korisnog teksta.

HR je napisao:
(narocito od strane BR, objavljivao je pisma citalaca koji su imali neke primjedbe ili pljuvali po casopisu, a zatim izvlacio detalje iz konteksta tih pisama, cesto objavljujuci samo dijelove, imao uvijek spremne odgovore na osnovu kojih su ti citaoci ponizavani, zatim u gotovo svakom broju je bio po neki tekst u vezi sa Ribljom Corbom, sto je mnogo, mnogo je).

Ovo im je bila velika greška, počeli su mi ići na živce i prestala sam kupovati jedno vrijeme. Tačno se vidi da su citirali dijelove pisama da bi mogli ponižavati svakog ko uputi kritiku, koja je nekad i na mjestu, tako što im 's visine' odgovore da im pokažu koliko su 'glupi'.
A Čorba... što je puno, puno je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2006, 23:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pored toga, nisu nikad pisali o Bad Brains-ima, kao ni o USA hc-punk sceni 1980-1986 uopste (hajde da ih tu i shvatim, jer je BR isticao vise puta kako namjerno forsiraju metal, a ipak je to njihov vlastiti casopis), ali neke bendove nisu smjeli zaobici (vec pomenuti Brainsi, o Misfitsima smo jedan mali clanak u br. 17 i izvjestaj sa koncerta u SKC 2003., o Black Flagu samo taj jedan clanak u br. 7,Minor Threat (gitarista Brian Baker je pored ostalih svirao i u Bad Religion), Germs(njihov basista je onaj Pat Smear sto je bio pridruzeni clan Nirvane, )), a ipak su to extra uticajni bendovi. Znaci, nisu bili ni toliko sveobuhvatni kao sto su se hvalili. I na kraju, najveci propust. Nisu napisali ni jednu jedinu recenicu o Dead Kennedys-ima.
Ipak, kao sto ti Revan kazes, bilo je korisnih i informativnih tekstova, moglo se svasta nauciti, a zahvaljujuci tekstu iz broja 10 poceo sam slusati Bauhaus. :)
Btw, nedostaju mi brojevi 3/4, 11, 16 i 24, kao i MEX 1,pa ako bi neko mogao da mi posudi da ih kopiram, I would appreciate that.:)

Poslednji put menjao HR dana 30 Sep 2006, 14:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2006, 23:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

rock expressa? ili? rekoh... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2006, 23:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da, REX-a. Hvala unaprijed.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2006, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
naya je napisao:
ima moj stari brdo tog... i X Zabave i rock expressa i qrca palca... pogledala bih rado ali trenutno nisam u bl... kad se vratim.. pa cu poslat na pp...

imam i ja brdo iks zabave. koja je za pet klasa bolja od ičega prije ili poslije. ali ne dam nikom. rok ekspres nešto malo čitao, bio mi odbojan dizajnom i naslovima... tekstovi očajni, na nivou fanzina. kao i ovaj metal hamer sada, katastrofa. uzeti pokoju iks zabavu pa vidjeti šta je ozbiljan tekst o popularnoj kulturi.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Poslednji put menjao delegado cero dana 30 Sep 2006, 09:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2006, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Chova, mislim da ja imam taj 3/4 ali nisam bash 100% siguran... Prebacio sam liku, kad mi vrati pogledacu...
Jedva cekam ovogodisnji sajam knjiga u BG. Ima da sa standa Rock Expressa pokupim sve... :lol: Strasno su jeftine, cini mi se da su bile 1 euro.

Inache, super novine, stvarno... :drinking:

Puno je ta ekipa uradila, ne rachunajuci samo novine... Dovoljno govori ona "zadnja strana" tj. ono sto je bilo na poledjini nekih RE.

"Dok drugi izdaju prijatelje, zemlju, biltene, naredjenja mi izdajemo : casopise <pa onda gomile RE, ME, i Muzicara> muzicka izdanja< sta jest-jest, ali RE Records su dosta toga finoga objavili> udzbenike < sad sam nabavio onaj blues rock sto su oni napravili>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2006, 10:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

black santa je napisao:
imam i ja brdo iks zabave

Care, hajde barem skeniraj neke interesantne tekstove iz X-zabave, pa okaci negdje. Mozda malo pretjerujes sa poredjenjem, prvih par brojeva REX-a zaista lici na fanzin (prvi i drugi broj su katastrofalni, i tekstovi i dizajn), ali sto je vrijeme odmicalo postajali su sve bolji. X-zabavu je ipak vodio jedan od najomrazenijih novinara (pljuvaca) u ex-yu (Pera Lukovic), citao sam dva-ti broja i ne mogu bas reci da su bolji od kasnijih brojeva REX-a. Ne sjecam se da je to nesto izlazilo ovdje, dobijao sam iz Beograda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2006, 11:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
- Poslednji oficijelni broj Rock Expressa, kako se najavljivao, nikad nije i nikad ni nece izaci. To je gotova prica.

- Metal Market nije casopis, vec samo katalog izdanja REXa i distribucije, tacnije ono sto moze da se kupi u Mordoru. Nece izlaziti redovno, a pokoji intervju ce biti cu cisto da izgleda zanimljivije. U stvari, to je katalog koji se deli besplatno za kupce u Mordoru ili preko mailordera. Taj intervju sa Zlatkom je fenomenalan :D

- Na sajmu knjiga ce se prodavati nova knjiga u REX izdanju, biografija Iron Maiden, debela, kolor, sve detaljne biografije i song by song recenzije svih pesama Iron Maiden. 666 primeraka limitirano 8)

- O velicini REXa ili MEXa ne mogu govoriti, jer nisam objektivan (pisao sam tu 6 godina), ali generalno su uradili vise za rock i metal nego iko u periodu od gadnog rata na ovamo. Otprilike onoliko koliko je Explosive radio pre rata. Rogosicima se moze zameriti ovo ili ono, ali da su uradili, uradili su.

- Metal Hammer kako je izgledao, i bolje da je prestao izlaziti, ono je bruka casopis, Bravo sa nesto distorzije i decijim paljevinama, uzasnim prevodima i sl. Zalosno je samo sto je izgledao odlicno, i sto je ta licenca upropascena kasnije.

Poz!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2006, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
All 2 Human je napisao:
- Na sajmu knjiga ce se prodavati nova knjiga u REX izdanju, biografija Iron Maiden, debela, kolor, sve detaljne biografije i song by song recenzije svih pesama Iron Maiden. 666 primeraka limitirano 8)

kojem sajmu knjiga, koliko kosta, moze li se rezervisati?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2006, 12:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

black santa je napisao:
naya je napisao:

imam i ja brdo iks zabave. koja je za pet klasa bolja od ičega prije ili poslije. ali ne dam nikom. rok ekspres nešto malo čitao, bio mi odbojan dizajnom i naslovima... tekstovi očajni, na nivou fanzina. kao i ovaj metal hamer sada, katastrofa. uzeti pokoju iks zabavu pa vidjeti šta je ozbiljan tekst o popularnoj kulturi.

totalno se slazemo :D a i dizajn im je bio najjachi... samo ne znam zashto je prestala izlaziti... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2006, 09:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
KVLT!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2006, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
black santa je napisao:
tekstovi očajni, na nivou fanzina. kao i ovaj metal hamer sada.

Ništa nije kao Hammer sada. 'Prepucavanje' onih koji su do prije mjesec dana bili "fenseri" i onih koji su do prije dva mjeseca bili to isto. Pa se sad žele nabrzinu preorjentisati i napadaju jedni druge u želji da se dokažu. U pola brojeva su bili tekstovi o Lacuni Coil u kojima centralno mjesto zauzimaju podaci s kim je sve bila ona pjevačica i s kim je sad u vezi. I to je metal časopis. Bljak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2006, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
neko rece da je poput teena sa malo distorzije. u pravu je i dosta tupljenja suplje price :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2006, 08:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Šta je s onim Butcherian Vibe??? Ni to ne izlazi više?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2006, 10:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Warrior of the Light je napisao:
Šta je s onim Butcherian Vibe??? Ni to ne izlazi više?

Izlazi, nego sta, ako te zanima nesto vise kontaktiraj All 2 Human-a.
Koliko ja znam ovih dana bi trebao da izadje novi broj!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2006, 20:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Butcherian ce uskoro, bilo leto, ekipa rasuta na sto strana po festivalima, a i nije bilo nesto preterano novih albuma da se popuni broj (i bendovi su na letnjim festivalima, tad se albumi bas i ne objavljuju)...

Novi broj ce biti prakticno dupli, deblji u svakom slucaju, a znace se vec kad izadje. Ko je zainteresovan, neka se javi na PP.

http://www.butchersound.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2006, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Najjaci: HARD METAL i carica JADRANKA JANKOVIC

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2006, 22:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Registruj se! je napisao:
Najjaci: HARD METAL i carica JADRANKA JANKOVIC

Hehe, respect! To moze ako pricamo o svim istorijskim periodima... Bio je to super casopis, kao i TV show na NS plus...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]