Zeo je napisao:
Pa sad i Guća, ta tjelesna, fizička, raskalašena i đavolja muzika.
Oprostite mi na mom pisanju a sad fanovi neka pišu.
"Guća" nije niti raskalašena, a ni "đavolja" muzika.
Zapravo, Guča nije muzika, Guča je varošica u Srbiji poznata po festivalu trubačke muzike.
Uostalom, ja ne vidim elemente "đavolje" muzike u pjesmama koje se "trube".
To su tradicionalne pjesme (one koje se izvode na finalnom takmičenju)!
Čak je i sam Miles Davis bio iznenađen muzikom koju je čuo u Guči, a svoje oduševljenje ne kriju ni brojni muzičari i novinari (nekih od najpoznatijih svjetskih medijskih kuća), ali i posjetioci iz više desetina zemalja.
Zeo je napisao:
Ako nešto teže podnosim to su on i Bajaga, nije mi jasno šta to Bregović ima sa ciganima da se posvetio toliko njima u muzici. On je za mene jedan sprdalački krkan koji u Parizu pokušava učiniti sebe balkanskim umjetnikom. Nastupao je u pariškim opernim kućama što je mene iznenadio repertoar i da su mu dozvolili, valjda kao tradicijska muzika je prošao.
Brega nije ni prvi, a ni posljednji koji je uvrstio elemente romske muzike u svoj repertoar. To su prije njega činili mnogi, a to će činiti i mnogi poslije njega.
O ukusima ne vrijedi raspravljati, ali "Brega" i onaj njegov orkestar "za svadbe i sahrane" ima nekoliko zanimljivih "pjesmica".
Meni smeta činjenica što je neke tradicionalne (ali i novokomponovane) romske pjesme potpisao kao svoje.
Citiraj:
Ovaj nastupajući Bregovićev koncert
Moj komentar na ovaj "event" je:
Guča je Guča!
Banjaluka je... ipak nešto drugačije (Nektar

)
Ali, oni koji nikad nisu bili u Guči, moći će da vide i čuju djelić onoga šta se tamo svira.