banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Nov 2003, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Svi smo svjedoci pozamasne kampanje koja se pojavila putem svih mogucih sredstava informisanja i reklamiranja: Tv, bilbordi... sve je zatrpano reklamom za taj "MC".

Ono sto sam ja uspio otkriti je adresa http://www.mcmusicclub.com ali mi nije jasno da neko ulaze tolike pare u reklamu ovako trivijalnog sajta... Ima li neko nesto vise informacija o ovome, posto me bas zaintrigiralo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 14:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
na medijima...mislim forum Mediji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2003, 17:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nije ni meni jasno sta je cilj tog sr*****
ja sam prvo mislio da je rijec o jednom ...lokalu :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2003, 19:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Jul 2003, 14:56
што већа будалештина то боље пролази,...сама будалештина

фуј

требамо сви грађани тражити одштету од визуелних загађивача, шта све трпити не морам

ФУЈ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2003, 14:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Maj 2003, 14:19
bas me interesovalo sta je mislio sam da je neka kolekcija modna ili slicno a ono sajt. pojma nemam
:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2003, 23:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Avg 2003, 00:06
evo pogledah one reklamice 100 puta i evo maloprije ajd rekoh da viim sta je. ono neki sajtic o muzici. ali poenta je: bolje i dobre reklame i velika medijska paznja koja ce svakog zaintrigirati za nesto tako maleno, nego losa reklama za nesto vece i kvalitetnije. reklama je sasvim ispunila svoj zadatak. svaka cast.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2003, 23:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
ali kako se isplati???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2003, 00:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Niti je muzika, niti modna kolekcija... već nove cigarete!
MC je izgleda novi brend Tvornice Duhana Rovinj. Ciljaju na mlađu populaciju i poput beogradske Fast kampanje, još neko vrijeme će dizati tenziju i ne pojašnjavati o čemu se konkretno radi.
A sajt je u formi portala, namijenjen mladima i temama koje ih interesuju, naravno u svrhu popularizacije brenda.

Nema šta, ako je ovo sve tačno, onda imamo primjer jako dobrog marketinga! Jer u trenutku pojave ovih cigareta na tržištu, ko neće odoliti da ih proba? :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2003, 01:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
hm, igraju na ljudsku radoznalost..
nesto kao "7 dana do..", "6 dana do.." ... i onda objave o cemu se radi
ili
"jeste li vidjeli rupicu?" :) 15ak dana isto pitanje...a radilo se o reklami za kafu i nekoj rupici koju drugi proizvodjaci bushe, ali ovi sto se reklamiraju ne bushe, jer...

Citiraj:
..ko neće odoliti da ih proba?

nepusaci :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2003, 08:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Hehe .. a ti fazoni su stari milion godina .. jos prije 20-30 godina su bili popularni fazoni i reklame na bivsoj drzavnoj televiziji tipa "stigla je" .. stigla je stigla je .. sta ?? i onda za mjesec dana "Stigla je nova Ava" (i onda domacice potrce da kupe taj fantastricni prasak za pranje vesa) ... :>
U svakom slucaju vrti se na svakom cosku .. u Hrvatskoj ih je duplo vise (mislim i na bilborde i na TV reklame)... U svakom slucaju taj tip reklame uvijek prolazi - takav je mehanizam shvatanja i pamcenja kod ljudi...

Sto gluplja i nelogicnija reklama bolje se pamti .. recimo meni je jedna od najboljih reklama (nemojte me pogresno shvatiti - toliko sam je mrzio i gadila mi se ali sam onda skontao da je reklama odradila svoj posao vise nego fantasticno) za Ariel .. Kada ona malecka sto je prosula neki umak cisti svojom novom haljinom .. I mama kaze "Ali to je tvoja nova haljina" a mala ce "Ali ti ces je oprati mamice, zar ne?" .. Ja sam na to blago receno pizdio i onda skontam kako reklama radi odlicno - ja i dalje mislim na nju a poenta reklame je da se misli o njoj - samim tim i o proizvodu.. Sto se vise proizvod mota po glavi to je veca sansa da izaberes taj proizvod prilikom kupovine - i to na nesvjesnom nivou, neces ni obracati koja je marka a mozak ce odraditi svoje i izabrati "taj i taj" :))

MC - zivi bili pa vidjeli sta je to na kraju :)))))

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2003, 23:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Ma sve to meni smrdi na neko pranje novca... (paranoik) :)

Salim se, nego vec kad smo kod tih reklama, sjecate li se one reklame sa nekog svjetskog ili evropskog prvenstva u kosarci, kad onaja papagaj ubacuje loptu u kos. Reklama je bila za neku firmu koja se bavila telekomunikacijama. Ta reklama je proglasena za jednu od najboljih jer je imala onaj specifican zvuk, pa se jedno vrijeme vrtila do besvijesti u punoj duzini, da bi na kraju poceli pustati skracenu, samo sa tim zvukom, koji kad cujes, odmah znas o cemu je stvar.

Eto, meni je ta ostala u sjecanju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2003, 21:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2003, 10:16
MC - Moja Cigareta :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2003, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Ja sam cula da je to reklama za Merkator Centar (MC)

Vecina zna koliko se oni shire po svim ex Yu republikama, a dolaze i u BL uskoro i pravi se Merkator trzni centar na mjestu danasnje Hirurgije tj. starog dijela Klinickog centra(jeste da su neke frke oko te prodaje aktuelne :roll: , noto nije tema danasnje emisije.... :wink: )

Ali MC "Ja sam centar svijeta" ako je to to..kao sto sam cula..onda im je marketing super odradio posao...

Vrh

Tema posta: MC
PostPoslato: 04 Dec 2003, 00:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Radi se o velikoj, regionalnoj kampanji koja je istovremeno, sa istim reklamama započeta u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji, i nema šanse da je riječ o Merkatoru - njihove mreže u ove tri države su na potpuno različitim nivoima razvijenosti i ne može se raditi ista kampanja za takva tržišta. Posebno za područje Banjaluke - zašto bacati pare kad temelji budućeg tržnog centra nisu ni saliveni?

Ovaj način reklamiranja ide samo za nešto što je novo (ili što će biti novo) na sva tri tržišta odjednom - ljudi u Hrvatskoj se kunu da su MC nove cigarete iz Rovinja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2003, 07:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2003, 10:16
gipsy_girl je napisao:
Ja sam cula da je to reklama za Merkator Centar (MC)

Vecina zna koliko se oni shire po svim ex Yu republikama, a dolaze i u BL uskoro i pravi se Merkator trzni centar na mjestu danasnje Hirurgije tj. starog dijela Klinickog centra(jeste da su neke frke oko te prodaje aktuelne :roll: , noto nije tema danasnje emisije.... :wink: )

Ali MC "Ja sam centar svijeta" ako je to to..kao sto sam cula..onda im je marketing super odradio posao...

KOJA GLUP.. :lol: SALIM SE :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2003, 08:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Vec sam na drugom mjestu koji se ticu reklame rekao da se tu nesto drugo krije a ne muzicki portal. A Fast pored ogromne reklame nije uspio, moje misljenje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2003, 09:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pa kako ce uspjeti kad ima nedefinisane reklame ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2003, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
sad sam i ja ubjedjen da je pozdrav iz rovinja :)
jer se cigarete ne smiju javno reklamirati, vec jedino da prikriju o cemu se radi, pa da sam kupac zakljuci o cemu je reklama...

reklama kao sto mircon rece RASTURA!!! svi se pitaju "sta je?" a niko nema pojma...
takodje, sajt je uradjen na hrvatskom :) a reklame su i u cro, bih i sicg... a rovinj je zastupljen na sva tri trzista..

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2003, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ovo pisem pre odlaska na sajt.

Nemam pojma za sta je ta reklama, ali mislim da je kod nas jos uvek dozvoljeno javno reklamiranje cigareta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2003, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
MC su nove cigarete... provereno.. od strane "Momir-a" koji je sinoc dosao iz ZG i kaze da su cigarete... uskoro ce i kod nas da se pojave

postao je umoran

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]