@CopyLeft: Ima par glava u Teninoj knjizi koji ce posluziti, kao i pravila o identu, a topic koji si postavio citam lagano, naci ce se i tu nesto, hvala.
@MuskoBre: Hvala, ali nije to ono sto trazim.
@[enter]:Nema bas puno veze sa tehnikom, montaza da, ali ostalo je vise bazirano na vizuelni izgled samog studija, dizajna enterijera, pa onda svi ostali graficki elementi.
Da pokusam ovako, evo teza:
1. Vijesti, nekad i sad
2. TV formati
3. Rezija
4. Pre i post-produkcija (uopsteno)
5. Adobe Premiere (uopsteno)
6. Adobe After Effects (uopsteno)
7. Autodesk 3DS Max (uopsteno)
8. Inscrieber (uopsteno)
9. Standardno (studijsko) okruzenje u realnom vremenu
10. Chroma key
11. ORAD
12. Virtuelno okruzenje (prezentacija)
E sad, za prve tri teze bi mi trebala ta neka literatura sa tacnim podacima (prvi laj prenos, Baird i ekipa, pa do BBC-a i sl. da otegnem taj uvod momacki zbog broja strana).
Od 4-8. teze idu moji primjeri trenutnog rada na ATVu na naglasenom 4. i 5. stavkom, tj. to ce mi biti 2/3 rada, jer je to kao glavna tema (tako mi je profa nalozio, mada ce sve to kroz primjere biti prikazano u narednim temama, al' ajd', bar tu ima literature tona).
Onda ide prikaz trenutnih vijesti kakve su danas (

).
Zatim malo o chromi i onda moja prezentacija virtuelnog 3D studija, tj. moja zamisao kako bih da to izgleda u buducnosti.
Znaci za prve tri stavke trazim, a da su povezane ssa ostatkom rada, znaci ne puno novinarski, ne puno tehnicki, vise graficki razvoj.
Naravno, krecem od samog pocetka, a to je prvo emitovanje.
Sve to, naravno, ima na netu, ali wikipedia, Bairdov sajt i sl., meni treba jedna ili dvije knjige koje govore o tome.
Imam npr. jednu, "Biti digitalan" cini mi se da se zove, iz nje cu izvuci TV formate i neke sl. stavke za uvod.
Nadam se da je malo jasnije