banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jul 2011, 04:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Ovom peticijom zahtevamo da RTRS (Radio Televizija Republike Srpske):

1. Sve reklame koje emituje tonski sinhronizuje (prevede) na srpski jezik ijekavsku ili ekavsku verziju. A u slučaju da za to nemaju novca, tehničkih uslova, kadra, volje ili nečeg drugog da emituju reklame sa srbijanskom verzijom sinhronizacije koje se inače emituju na TV stanicama u Srbiji, a ne kao do sad što je slučaj da RTRS emituje reklame sa hrvatskom ili federalnom verzijom sinhronizacije.
Izuzetak od ovog pravila eventualno bi mogle biti reklame proizvoda iz regiona koje promovišu neke vrlo poznate i apolitične ličnosti, kao na primer što se trenutno emituju one dve vode koje promovišu Rade Šerbedžija i Blanka Vlašić.

2. Sve vrste stranih filmova i serija titluje (prevede) na srpski jezik ijekavsku ili ekavsku verziju i obavezno ćiriličnim pismom (prvenstveno zbog očuvanja našeg jezika i naročito pisma koje je veoma ugroženo). A u slučaju da za to nemaju novca, tehničkih uslova, kadra, volje ili nečeg drugog da emituju filmove i serije sa srbijanskom verzijom titla koje se inače emituju na TV stanicama u Srbiji, a ne kao do sad što je slučaj da RTRS emituje filmove i serije sa hrvatskom ili federalnom verzijom titlovanog prevoda.

Eto ljudi sad navalite potpisujte se svojim korisničkim imenom, a dovoljno je i da napišete ''DA'' ili ''ZA'' ili ''potpisujem'' i slično, svi vi koji podržavate ovu peticiju, a oni provokatori koji su protiv se neće brojati. I obavestite sve koje znate sa ovog foruma da se pridruže, naravno ako su istomišljenici.

Ja ću voditi evidenciju tj. listu potpisnika, osim ako se neki moderator velikodušno ne nudi da preuzme taj posao!? Ažurirću listu par puta sedmično

Poslednji put menjao dukicas dana 12 Jul 2011, 04:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 04:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovu peticiju do sad potpisali sledeći članovi foruma:

1. dukicas

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 08:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
RTRS nema pravo da mijenja reklame koje mu klijent dostavi.Eventualno može da odbije da je emituje ali tim sebi stvara financijski gubita,tj ne ostvaruje dobit,i sebe uvlači u veću dubiozu.Samim tim peticija je besmislena.Smisla bi imala peticija koja bi tražila od proizvođača,uvoznika ili distributera nekog proizvoda da se ne dodvorava mogućem federalnom tržištu na štetu srpskog jezika ali to teško da bi imalo efekta.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Jedina akcija koja bi imala smisla, bi bilo bojkotovanje proizvoda čije se reklame na sinhronizuju na srpski.

To bi taman i meni povećalo posao :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 08:35 
Administrator
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Jedina akcija koja bi imala smisla, bi bilo bojkotovanje proizvoda čije se reklame na sinhronizuju na srpski.

Ja sam to predložio još na onoj prvoj temi ali izgleda da je lakše očekivati od drugih da promjene ono što ti smeta nego sam to promjeniti....

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 10:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Realno, jedina peticija koja bi imala smisla je da se RTRS samoukine, ona zgrada srusi, i na njenom mjestu da nikne parking.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Srpski nije jedini sluzbeni jezik u RS-u, samim tim ni na RTRS-u.
Ne postoji zakonski osnov za tako nesto. :)

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 11:49 
Ne gledam doticno sra**e od televizije pa me i ne dotice gore navedeno...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
_zoka je napisao:
RTRS nema pravo da mijenja reklame koje mu klijent dostavi.Eventualno može da odbije da je emituje ali tim sebi stvara financijski gubita,tj ne ostvaruje dobit,i sebe uvlači u veću dubiozu.Samim tim peticija je besmislena.Smisla bi imala peticija koja bi tražila od proizvođača,uvoznika ili distributera nekog proizvoda da se ne dodvorava mogućem federalnom tržištu na štetu srpskog jezika ali to teško da bi imalo efekta.

ali ako im dostavljaju reklame, serije, crtane i sl. na hrvatskom znaci da ih klijenti ponizavaju, ko veli "ne treba da se mucimo sa prevodom oni su glupi ko kurac". ja se slazem da su glupi, ali crtani filmovi moraju da budu na srpskom jer je to standard. e sad jel distributeri obezbjede sihronizaciju ili tv sam procjeni sta treba raditi, to vec ne znam kako funkcionise, ali na hrt nisam cuo nikad nista na srpskom.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 12:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Ok,filmovi,serije i sličan program treba da se nadsinhronizuje na srpski ali reklame ne mogu jer za reklame je plaćeno da se emituju onakve kakve jesu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E ljudi, nemojte zaje....ti! Ako ćete se raspravljati izvolite viewtopic.php?f=29&t=56570 tema je već otvorena za to i tamo je rasprava. Ovde nama rasprave već ko se slaže sa ovom peticijom neka kaže da je za nju a ne da tu nešto mudruje.

E zato nama Srbima ništa ne ide i svako nas jebe kako hoće jer smo totalno ne složni i niko nikog neće da podrži i kad se nađe neko da povede i pokrene neku akciju niko neće da ga podrži i sledi nego umesto toga dignu sve četiri u vis, ništa ne preduzimaju i mudruju sve u šesnaest. :(
Ne znam samo šta nas košta da ovde nakupimo što više potpisa, možda neće biti koristi, ali ko zna možda i hoće bar delimično!?

Ko ovo podržava nek' potpiše, a ko ne podržava nek' zaobiđe i molim moderatora da mi dozvoli da mogu stalno uređivati (editovati) svoje postove kako bi potpisnike sve stavljao u jedan post i spamere treba brisati.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 18:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Nema editovanja postova nakon deset minuta.Nikome.Eventualno možeš napravit presjek svakih par postova ili zamoliti moderatora ovog pdf-a da ti edituje prvi post.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
dukicas je napisao:
Ne znam samo šta nas košta da ovde nakupimo što više potpisa, možda neće biti koristi, ali ko zna možda i hoće bar delimično!?

Idi zguzi nešto ili bar izdrkaj, čuj peticija :roll:
Pa yebote pretvarate su u muslimane sa peticijama,
nema mi ništa pederskije i beskorisnije od tih peticija.

Ako hoćeš nešto da uradiš po tom pitanju onda na adresu RTRS-a pošalji prijeteće pismo, ukoliko puste još jednu jebenu reklamu na hrvatskom jeziku ti ćeš im bla bla bla, i onda sutra to i odradiš, nemam pojma šta već, budi maštovit, recimo isječeš im kablove kojima se napajaju strujom, izbušiš im gume na voznom parku, budi maštovit, ili recimo ovo,
nabavio jednu ovakvu;

Slika

I svaku veče im tiho i nečujno polomio po jedan prozor koristeći ovakvu municiju;

Slika

Također praćku možeš napraviti u home made izvedbi, a za to su ti potrebne rašlje, unutarnja od fudbala i komadiž kože, a za municiju polomi neki veći ležaj.

Slika

+

Slika

=

Slika

Garantovano efikasno i do 100m, a onoliko zgradu svu od stakla ne trebaš ni ciljati, samo opali i polomit će već nešto, pa kad im svaku veče pukne po jedno staklo čut će te, a i skrenućeš pažnju medija i život ti neće biti dosadan.

E to bi bilo nešto, a ne ko pičke potpisivati peticije.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 23:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ja odavno necuh za gluplju peticiju,,,

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 01:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ono su blindirani prozori koji mogu izdržati i nukleranu eksploziju.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 02:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa stvarno i nije čudno što nam se sva moguća zla događaju i što nas svi jebu i gaze, e pa i neka, neka, tako nam i treba i treba da nas što pre unište da jednostavno ne postojimo, jer i ne zaslužujemo da postojimo pošto smo stoka neopevana. Nema nesložnijeg i blesavijeg naroda od nas Srba. :( :angry4:

Jeb.. .e, čovek me upućuje da razbijam, uništavam, pravim nered, kršim zakon umesto da to uradimo kao što sav civilizovan svet radi na normalan i zakonom dozvoljen način. Pa sunce ti poljubim jel lakše i bolje razbijati, uništavati i praviti krivična dela nego napisati dva obična prosta slova ''DA'' ili ''ZA'' na virtelnom papiru i to anonimno. Pa zar je to teško uraditi i zar ne vredi pokušati kad ne košta ni para, ni vremena ni živaca, odnosno ja sam mislio da neće koštati vremena i živaca da je bilo kako treba, ali sad ova bolesna i provokatorska rasprava, iako joj ovde mesto nije oduzima itekako i vreme i živce. I zato zbogom, odoh ja sa ove teme, pokušao sam preduzeti nešto konkretno, ali ne vredi. Ja raspravu o RTRS-ovim reklamama na HR jeziku nisam ni započeo, al' sam video da kukate, a ništa ne preduzimate. Stvar je očito u tome da naš narod voli da mu je teško i da ima milion teških problema da bi imao što više razloga za kuknjavu, jer obožava kukati i samo kukati, a ništa ne činiti da reši problem, za ovu tvrdnju imam na stotine primera. :( :angry4:

E ZEMLJOOO!!! ZEMLJO, ZEMLJO PROKLETA, OTVORI SE! :(

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 07:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
dukicas je napisao:
Jeb.. .e, čovek me upućuje da razbijam, uništavam, pravim nered, kršim zakon umesto da to uradimo kao što sav civilizovan svet radi na normalan i zakonom dozvoljen način.

Na taj način nikad niko ništa nije uradio.

Nema mi ništa jadnije nego kad vidim mlade ljude u majicama sa likom Čeguevare i buntovnog izgleda kako organizuju potpisivanje neke peticije ili je potpisuju, a takve prizore viđam svakodnevno,
izgledaju buntovno, slušaju rege pank nose majice i simbole revolucije, a govore mirno i dostojanstveno :roll:, pa je li Če potpisivao peticije ili je žario, palio i uništavao, više krvi u sebi imaju penzići nego današnja kurčeva omladina koja samo zna da prdi u prašinu i potpisuje peticije!
Ma koga qrac boli bilo gdje u svijetu za bilo kakve peticije :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 10:59 
Veteran
Veteran

dukicas je napisao:
Pa stvarno i nije čudno što nam se sva moguća zla događaju i što nas svi jebu i gaze, e pa i neka, neka, tako nam i treba i treba da nas što pre unište da jednostavno ne postojimo, jer i ne zaslužujemo da postojimo pošto smo stoka neopevana. Nema nesložnijeg i blesavijeg naroda od nas Srba. :( :angry4:

Jeb.. .e, čovek me upućuje da razbijam, uništavam, pravim nered, kršim zakon umesto da to uradimo kao što sav civilizovan svet radi na normalan i zakonom dozvoljen način. Pa sunce ti poljubim jel lakše i bolje razbijati, uništavati i praviti krivična dela nego napisati dva obična prosta slova ''DA'' ili ''ZA'' na virtelnom papiru i to anonimno. Pa zar je to teško uraditi i zar ne vredi pokušati kad ne košta ni para, ni vremena ni živaca, odnosno ja sam mislio da neće koštati vremena i živaca da je bilo kako treba, ali sad ova bolesna i provokatorska rasprava, iako joj ovde mesto nije oduzima itekako i vreme i živce. I zato zbogom, odoh ja sa ove teme, pokušao sam preduzeti nešto konkretno, ali ne vredi. Ja raspravu o RTRS-ovim reklamama na HR jeziku nisam ni započeo, al' sam video da kukate, a ništa ne preduzimate. Stvar je očito u tome da naš narod voli da mu je teško i da ima milion teških problema da bi imao što više razloga za kuknjavu, jer obožava kukati i samo kukati, a ništa ne činiti da reši problem, za ovu tvrdnju imam na stotine primera. :( :angry4:

E ZEMLJOOO!!! ZEMLJO, ZEMLJO PROKLETA, OTVORI SE! :(

uf sto si ti isfrustriran! de iskuliraj malo, desavaju ti se pod nosom puno gore stvari pa niko nepise peticiju, i znas kako se kaze ako ti se nesvidja ovaj svjet prvo promjeni sebe! :lol: :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 11:01 
Veteran
Veteran

old fashion men je napisao:
dukicas je napisao:
Jeb.. .e, čovek me upućuje da razbijam, uništavam, pravim nered, kršim zakon umesto da to uradimo kao što sav civilizovan svet radi na normalan i zakonom dozvoljen način.

Na taj način nikad niko ništa nije uradio.

Nema mi ništa jadnije nego kad vidim mlade ljude u majicama sa likom Čeguevare i buntovnog izgleda kako organizuju potpisivanje neke peticije ili je potpisuju, a takve prizore viđam svakodnevno,
izgledaju buntovno, slušaju rege pank nose majice i simbole revolucije, a govore mirno i dostojanstveno :roll:, pa je li Če potpisivao peticije ili je žario, palio i uništavao, više krvi u sebi imaju penzići nego današnja kurčeva omladina koja samo zna da prdi u prašinu i potpisuje peticije!
Ma koga qrac boli bilo gdje u svijetu za bilo kakve peticije :roll:

REVOLUCIJA! NE EVOLUCIJA! :lol: :lol: :lol: 8) :P

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Peticija da RTRS uopšte ne emituje reklame. Nek se jeBIIIIIPu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]