Euroth je napisao:
Daj, kad je animozitet u tim stvarima bio s razlogom...a kod filozofa pogotovo.
Elem...ne znam za vas, ali ja sam ovo gledao.
Tehnički, prijenos je odlično realizovan. Tačka.
Dalje... Islam je jedna od (ako ne prva) najzastupljenijih religija u BiH.
BHT je javni servis u službi svih građana BiH.
Ovo spada u religijski program.
Isto kao i prenos pravoslavnih i katoličkih svetkovina, koje se jednako uredno realizuju.
Ne bih ulazio u priče o "religijama konstitutivnih naroda", ali postoje i emisije posvećene raznim svetkovinama manjina.
Dakle - BHT je prenosila na isti princip na koji i sve ostale religijske događaje.
To što neko nikad nije gledao prenos Vaskršnje službeni u hramu u Sarajevu jer je gledao na RTRS-u prenos iz hrama Svetog Save na Vračaru nije BHT-ov problem već nečiji lični izbor.
Samo onda nije u redu napadati ovako nešto - mene su učili da je to licemjerstvo.
A turska TV zbog koje se digao dio prašine je nebitna u cijeloj priči - oni su samo platili BHT-u da prenose njihov snimak (možda eventualno sa svojim komentatorom, nekim javljanjem uživo...ono što za nas sada i ovdje nije bitno...), kao što bilo koja druga TV radi bilo kojim drugim povodom.
Da ne ulazimo ni u priču o bosanakim muslimanima/njihovim potomcima koji su, još od početka XX vijeka pa nadalje odselili iz BiH (mahom Krajine) i kojim bi sigurno bilo drago vidjeti prenos službe iz Sarajeva.
Dalje, turska TV je dizala sebi rejting jer znamo da su Turci slabi na "islamsku braću" u BiH, naravno da će ko god je u tom điru gledati a gledanost = profit. A i pare koje je BHT dobila (koliko god to bilo....nije mi palo na pamet provjeriti cifru, ali nije neka luda cifra, vjerujem) su dobra stvar, budući da je firma u ogromnom dugu, RTV taksu niko ne plaća, a JS se ne finansira iz budžeta.
Dakle, filozofe, đe gori(bor)?
Tehnikalije me ne zanimaju, samo minutaža i troškovi, jer ako smo mi svi braća kese nam nisu sestre. A ako je BHRT nešto i zaradio onda je i vuk sit i ovce na broju. A ja ću ovo sve da provjerim.
chils je napisao:
fiki s miljacke je jedini lik koji moze da mi proizvede najcudniji osjecaj u zivotu, kad citam njegove postove prodje me jeza a u isto vrijeme se nasmijem da ga jebem nemam pojma kako
Nemoj da se ježiš zbog mene.
chils je napisao:
ponekad stvarno mislim da on nas zajebava i da nije moguce da takvi postovi izlaze kao ozbiljuse (ie. stranka zelenih u EU muslimanska stranka ili retardinjo djogo legenda )
Đogo je bio i ostaće legenda jednog vremena.