banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 12:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Apr 2010, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
UEFA tuži Radioteleviziju Srbije zbog Srebrenice!

Europska nogometna federacija (UEFA) naplatit će milijunsku odštetu od Radiotelevizije Srbije zato što je preksinoć, zbog prijenosa sjednice Skupštine na kojoj je usvojena Deklaracija o Srebrenici , otkazan izravni prijenos četvrtfinala Lige prvaka Bayern - Manchester United , piše beogradski Press.

Zbog kršenja ugovora sa UEFA-om RTS-u prijeti kazna od najmanje milijun eura. Naime, u utorak navečer na Prvom programu RTS-a emitiran je prijenos košarkaške utakmice Partizan - Maccabi, dok je na Drugom kanalu bio prijenos sjednice Skupštine. Nogometni europski derbi mogao je biti emitiran samo ako bi skupštinski prijenos bio prekinut.

Press tvrdi kako je direktor RTS-a Aleksandar Tijanić bio ucijenjen da ne prekida prijenos iz parlamenta. U jednom trenutku mu je čak iz političkog vrha poručeno: "Pa, nećeš valjda da zbog tebe ne bude usvojena Deklaracija o Srebrenici?!"

Na Tijanićevo inzistiranje, predsjednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović RTS-u je poslala pisani zahtjev za izravan prijenos sjednice, a država se, piše Press, obavezala i da će snositi sve troškove odštete prema UEFA-i.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 12:58 
Aprilili, uefa proda prenos i boli ih patka oce li ili nece prenositi...bitno da su pare legle... ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 14:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
tensSa je napisao:
Aprilili, uefa proda prenos i boli ih patka oce li ili nece prenositi...bitno da su pare legle... ;)

Nije aprilili vec stvarna vijest.
UEFA tuži RTS zbog Srebrenice!

UEFA: Biće priče sa RTS-om

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
tensSa je napisao:

naravno da je stvarna vijest tako se to radi u Evropi, velike se pare tu obrcu, pare od reklama i sl. a oni nisu prenosili tekmu znaci ni reklame pa se kompanije nisu reklamirale u Srbiji a reklamu su platili putem sponozrostva sa UEFA Champions league sl. pa normalno je da ih moraju tuziti. RTS iam dva kanala mogli su prenositi na drugom, jbl ih kosarica.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Jbl ih rezolucija

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

goxon je napisao:
Jbl ih rezolucija

RTS kao javni servis ima obavezu da prenosi sva skupstinska zasjedanja(da li direktno da li u snimku), ne kao kod nas malo prenose malo ne prenose.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
BL Boy je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:
tensSa je napisao:

naravno da je stvarna vijest tako se to radi u Evropi, velike se pare tu obrcu, pare od reklama i sl. a oni nisu prenosili tekmu znaci ni reklame pa se kompanije nisu reklamirale u Srbiji a reklamu su platili putem sponozrostva sa UEFA Champions league sl. pa normalno je da ih moraju tuziti. RTS iam dva kanala mogli su prenositi na drugom, jbl ih kosarica.

Срећом па ти не седиш у РТС-у иначе би умето кошаркашког четвртфинала Евролиге, Партизан - Макаби, гледали енгелски Манчестер и немачки Бајерн.

Citiraj:
RTS kao javni servis ima obavezu da prenosi sva skupstinska zasjedanja(da li direktno da li u snimku), ne kao kod nas malo prenose malo ne prenose.

Па што нису пренели у снимку након утакмице?
РТС има обавезу да преноси заседања али по терминима које он одреди и у временској мери коју он одреди. Договор је за тај дан био до 20 часова.
Ко им је крив што су одлучили да преносе до поноћи.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 17:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Treba RTSu udariti zabrani i dobro ga novcano kazniti po mogucnosti zabrana prenosa SP i kazna jedno milionce evropskih novcanica pa nek prenose sprdnju i sramotu iz skupstine do mile volje.
Ali problem je sto ce novcanu kaznu platiti narod a ne RTS ili skupstinski odbornici.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 18:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
uefa proda prenos i boli ih patka oce li ili nece prenositi...bitno da su pare legle... ;)

Nije problem UEFA_i sto gradani Srbije nisu gledali Bajern - Man. Jun. vec sto nisu gledali Hajneken, Ford, Sony PS... zbog toga slijedi kazna. Jest placen prenos utakmice ali isto tako si duzan da pustis ove tri reklame RTS da je pravna drzava mogu tuziti i npr Jelen pivo, Lav pivo, Komercijalna Banka, m:tel... i ostale firme koje su sponzorisale RTS da kupi pravo prenosa.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 18:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
BL Boy je napisao:
jbl ih kosarica.

:roll: :roll: :roll:
O Bože...

Ne navijam za Partizan, ali ta mi je utakmica bila zanimljivija od fudbala te večeri! :D

Silvio Dante je napisao:
Срећом па ти не седиш у РТС-у иначе би умето кошаркашког четвртфинала Евролиге, Партизан - Макаби, гледали енгелски Манчестер и немачки Бајерн.

Potpis!

Vuk samotnjak je napisao:
Ali problem je sto ce novcanu kaznu platiti narod a ne RTS ili skupstinski odbornici.

A možda neće bit' ni kažnjen:
Citiraj:
U UEFA nisu želeli da komentarišu informaciju da bi RTS mogao da plati odštetu od milion evra, o čemu se spekulisalo u srpskim medijima.

Navodi se da su ugovori sa emiterima predmet nacionalnog zakonodavstva svake zemlje, kao i da programska šema ponekad može biti promenjena.

Čak piše da će UEFA razgovarati sa RTS-om i pitati za razloge neprenošenja.
A ta vijest iz prvog posta u temi je iz Press-a, a Press teži senzacionalizmu i nekad znaju pretjerat', al' bash pretjerati :wink:

Edit: Evo i izjave leekova sa B92
Citiraj:
„Svi ugovori su različiti i ne znamo kakav su potpisali RTS i UEFA, ali u našem ugovoru nije postojala opcija šta će se desiti ako ne prenosimo utakmicu”, rekli su nam na TV B92 koja je od 2003. do 2009. prenosila Ligu šampiona.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 22:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Citiraj:
UEFA tuži Radioteleviziju Srbije zbog Srebrenice!

:roll: kakav naslov :roll:

A evo kako zapravo stoje stvari:

Citiraj:
"Dobili smo zahtev od predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović da nastavimo prenos Skupštine, što smo mi najpre odbili, jer je ugovoren prenos Lige šampiona. Međutim, ponovo smo dobili molbu da ne prekidamo rad parlamenta, tako da smo doneli odluku da ipak nastavimo sa prenosom" objašnjava Tijanić.

"Na neki način bili smo ucenjeni, jer je, kako ispada, od RTS zavisilo usvajanje deklaracije o Srebrenici. Nismo mogli da preuzmemo tu odgovornost na sebe. Ipak, prihvatili smo zahtev predsednice Skupštine kad nam je obećano da će vlast platiti penale UEFA ukoliko stignu na naplatu", kaže Tijanić.

Na pitanje "Blica" na koga misli kada kaže “vlast”, da li na Skupštinu, Vladu ili neku treću instituciju, direktor RTS-a nije želeo da precizira.

Kao što sam i rekao, mislim na vlast - ponovio je Tijanić i rekao da su ovim “iscrpljene mogućnosti da parlament ubuduće uređuje javni servis”.

Njegove tvrdnje demantovala je predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović, koja je izjavila za "Blic" da se Skupština Srbije nije finansijski obavezala u slučaju da RTS-a mora da plaća kaznu UEFA.

Ona je potvrdila da je, zbog važnosti teme o kojoj je Skupština prekjuče raspravljala, uputila pismo javnom servisu sa molbom da učine napor i omoguće direktan prenos zasedanja do okončanja tačke dnevnog reda.

Dejanovićeva je rekla da nijedan poslanik svoje učešće na sednici “nije eksplicitno uslovljavao” direktnim prenosom, ali napominje da jeste bilo negodovanja na pomen eventualnog prekida zasedanja i navodi primer šefa poslaničke grupe DSS-a Miloša Aligrudića.

Međutim, kako “Blic” saznaje, molbe RTS upućene su nakon što su poslanici Sandžačke demokratske partije ocenili da bi emitovanje rasprave i usvajanja deklaracije u odloženom terminu predstavljalo katastrofalnu poruku Bosni i Hercegovini, kao i međunarodnoj zajednici. Smatrali su da njihovo obraćanje sa govornice u odloženom prenosu ne bi imalo isti efekat

i dalje - najbitniji dio :wink: :

Citiraj:
Odluka RTS da ne prenosi utakmicu četvrtfinala Lige šampiona jedinstven je slučaj od osnivanja ovog takmičenja. UEFA u ugovorima sa televizijama nije ni stavila klauzulu šta će se desiti u slučaju da se u nekom od kola ne prenose utakmice.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=421721

BL Boy je napisao:
jbl ih kosarica.

:roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 23:27 
Retardi, je*ala ih skupstina...gomila kretena i kobila koji se svadjaju...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2010, 02:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ sta mogu kad ja vise volim fudbal da gledam, tako da nebitno jer slabo pratim kosarku i mogli su Srbi i u bocanju da budu pa da prenose, ali sta to vrijedi kad ja ne volim bocanje, vise volim fudbal taman ne igrao ni jedan nas bitan je kvalitet utakmice koji nije mogao biti bolji mislim klasik evropskog fudbala da ne prenose pa ni u snimci i pored dva kanala koja imaju i otkupljenog prava prenosa to bas ne ide, a pogotovo ne ide to sto nisu prenosili. btw cestitke Partizanu na prolasku u final four, vidjeh zadnjih par minuta tek posto je zavrsio fudbal benfica-liverpoool. :) heh kod nas se tako cesto stvara euforija pa ljudi koji uopste ne prate neki sport naprasno se ukljuce kada neko od nasih postigne neki malo veci uspjeh, neznam ja ako pratim neki sport onda ga pratim, a kosarku pratim samo evropsko i svjetsko, ovo klupsko skroz slabo, ne znam malo mi je i bezze tolike utakmice igraju za prolazak.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2010, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ови из скупштине као да су морали баш тад да донесу резолуцију о Сребреници... као да нису могли да сачекају наредно јутро или да нпр се пусти снимак те сједнице.

овако ако се деси да се мора платити 1 милион евра то ће бити највећа глупост. Замислите колико би тај један милион могао да помогне нпр неким социјално угроженим људима или нешто слично

БЛ бој, некако ми је безвезе твоје размишљање да би радије пустио пренос фудбалске утакмице умјесто Партизана. Ја чак и не навијам за Партизан, али ми је страшно драго видјети да клуб са наших простора постиже такав успјех и то са потпуно новом екипом сваке године и са буџетом који је 50 пута мањи него код елитних европских клубова.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2010, 22:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
BL Boy je napisao:
mogli su Srbi i u bocanju da budu pa da prenose, ali sta to vrijedi kad ja ne volim bocanje, vise volim fudbal taman ne igrao ni jedan nas bitan je kvalitet utakmice koji nije mogao biti bolji mislim klasik evropskog fudbala

Poredjenje bocanja i kosarke bas i ne ide….Nego, ja samo primijetih da se u gotovo sve i jednoj kafani u centru grada sinoc gledala kosarka. Rijetki su oni koje ne vole fudbal, neko vise a neko manje, to po ukusu, ali bih ja kao i ogromna vecina mojih prijetelja, uvijek radije izabrao gledati jedan tako bitan kosarkaski mec u kojem se Partizan borio za ulazak medju 4 najbolje ekipe u Evropi negoli tamo neku Benfiku ili Liverpul.

BL Boy je napisao:
da ne prenose pa ni u snimci i pored dva kanala koja imaju i otkupljenog prava prenosa to bas ne ide, a pogotovo ne ide to sto nisu prenosili.

Fudbal je isao u snimci, na prvom, odmah nakon kosarke.

BL Boy je napisao:
ne znam malo mi je i bezze tolike utakmice igraju za prolazak.

:roll:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 18:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
drug je napisao:
BL Boy je napisao:
mogli su Srbi i u bocanju da budu pa da prenose, ali sta to vrijedi kad ja ne volim bocanje, vise volim fudbal taman ne igrao ni jedan nas bitan je kvalitet utakmice koji nije mogao biti bolji mislim klasik evropskog fudbala

Poredjenje bocanja i kosarke bas i ne ide….Nego, ja samo primijetih da se u gotovo sve i jednoj kafani u centru grada sinoc gledala kosarka. Rijetki su oni koje ne vole fudbal, neko vise a neko manje, to po ukusu, ali bih ja kao i ogromna vecina mojih prijetelja, uvijek radije izabrao gledati jedan tako bitan kosarkaski mec u kojem se Partizan borio za ulazak medju 4 najbolje ekipe u Evropi negoli tamo neku Benfiku ili Liverpul.

BL Boy je napisao:
da ne prenose pa ni u snimci i pored dva kanala koja imaju i otkupljenog prava prenosa to bas ne ide, a pogotovo ne ide to sto nisu prenosili.

Fudbal je isao u snimci, na prvom, odmah nakon kosarke.

BL Boy je napisao:
ne znam malo mi je i bezze tolike utakmice igraju za prolazak.

:roll:

Potpis ovog drugovog posta u cjelosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]