banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Maj 2003, 14:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Maj 2003, 14:19
pricao sam sa kolegom koji radi na RTRS sta se sve ovdje govori o njima pa me zamolio da stavim ovu temu da ljudi pokusaju nesto pozitivno promjeniti.
ne morate vjerovati ali izgleda da im je stalo. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2003, 18:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
NIšta se nije promijenilo. Očekivao sam da će se popraviti, nakon što ljudi počnu plaćati pretplatu, ali nisu. Mislio sam da će biti manje reklama, ali kad su nedavno (poput NTV-a) sve vrijeme tokom emisije držali reklamu za Vidović auto-servis popiz... sam. Najviše me nerviraju reklame usred filma.
Što se mene tiče, oni ne bi trebalo da traže na ovom forumu za mišljenje - neka se ugledaju na druge TV kuće. Zakon o HRT-u uključuje pored plaćanja pretplate i druge odredbe koje štite pretplatnike (npr. zabranu puštanja reklama tokom trajanja filma ili kraćih serija).
Našima je izgleda stalo samo da uzmu lovu, a ne i da budu kvalitetna TV kuća sa najvećim brojem gledalaca.
Toliko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2003, 17:11 
Pripravnik
Pripravnik

dobro to je takodje jedna od smjernica za dalji rad na kraju i svaka kritika je dobrodosla samo da je opravdana i konstruktivna.
sto se tice reklama one su neminovne.
slazem se da ih je previse da je bez veze kada sjeckaju film. bilo je pokusaja da se nadje sponzor za film a onda da se navede da je film bez prekida reklamama omogucio taj i taj ali nije urodilo plodom.
ljudi hoce da gledaju dobar film, koji se naravno mora dobro i platiti, da se izvuku pare sluzi reklama. a posljedica je sto bolji film vise para i vise reklama jer je svima u interesu. mozda i zacarani krug.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2003, 22:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Predlažem da bude više crtanih filmova. Ne zezam se. Imam utisak da ih je malo. I po mogućnosti manje bezveznih crtanih sa nekim super herojima i super zlikovcima, čudovištima i slično a više onih dobrih starih crtanih filmova kao što su Paja Patak, Duško Dugouško, Tom i Jerry, Popaj, Pink Panter i drugi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Jutarnji program.....
uglavnom ga pratim, uz kaficu i dorucak.
Tematske price su zanimljive uglavnom,ali voditelji su katastrofaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :o :o
Onaj Aleksa ne zna da cita, a kad cita srice kao da djeci od tri godine nesto pojasnjava, logika mu je na nuli, a ako izvede neki zakljuchak upsrska svu prethodnu pricu, ili osramoti gosta...
Voditelje takodje katastrofa, prica preko mrtvih usta..
ma katastrofa... za drzavnu TV :o :o :o

ni ne pomisljam da placam pretplatu.....kad su mnogo bolje tv stanice i koje mnogo vise gledam ne naplacuju nista.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 09:40 
Veteran
Veteran

zulu je napisao:
dobro to je takodje jedna od smjernica za dalji rad na kraju i svaka kritika je dobrodosla samo da je opravdana i konstruktivna.
sto se tice reklama one su neminovne.
slazem se da ih je previse da je bez veze kada sjeckaju film. bilo je pokusaja da se nadje sponzor za film a onda da se navede da je film bez prekida reklamama omogucio taj i taj ali nije urodilo plodom.
ljudi hoce da gledaju dobar film, koji se naravno mora dobro i platiti, da se izvuku pare sluzi reklama. a posljedica je sto bolji film vise para i vise reklama jer je svima u interesu. mozda i zacarani krug.

Pa nije RTRS komercijalna TV, da kao NOV@ TV traži sponzora za film. Zato postoji pretplata.
Ja plaćam TV pretplatu da ne gledam reklame, kao na ostalim komercijalnim TV kućama.
Kako opravdati pretplatniku njegovu zakonsku obavezu da plaća pretplatu, ako se RTRS ne razlikuje ni po čemu od komercijalnih TV?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 14:20 
Pripravnik
Pripravnik

Bravo Vader to se zove konstruktivan prijedlog. sjecam se da sam kao klinac imao ritual pracenja crtica prije dnevnika a poslije toga pravac krpe. takvih vremena vise nema i nema sumnje da su klinci definitivno uskraceni, jer sada umjesto crtica mogu pratiti dnevnik i to cak dva za redom. sto je previse pevise je.
gipsy je spomenula jutarnji program koji po profilu uglavnom gledaju domacice, djeca iz druge skolske smjene, majke koje cuvaju premalu djecu ili ranoranioci bez jutarnjih obaveza i u sklopu tog segmenta programa za najmladje je predvidjen citav blok od djecije biblioteke do crtanih filmova i to uglavnom bez super heroja.
U kvalitet voditelja ne ulazim ali sto se tice tema manje vise se obradjuju svi segmenti zivota i to oni za obicne ljude najbolniji.
Jony me je citirao oko ovih reklama i znam sta misli ali Jony moras shvatiti da mi ipak zivimo u drzavi koja i u slucaju da ima zakon kojim je uredjena neka oblast u najvecem broju slucajeva to je mrtvo slovo na papiru.
Po zakonu bi svi trebali placati pretplatu, a ne placaju. Stanovnici Brcko distrikta koje je bilo u sastavu RS pretplatu ne placaju RTRS vec BHTV1.
Prikupljena pretplata u RS se dijeli u omjeru 42% BHTV1, 18% Posta i 40% RTRS-u.
Ovo na najslikovitiji nacin govori sta se cijim novcem finansira i kako mi opet na kraju gradimo neko novo Olimpijsko Sarajevo.
Zakonom je takodje predvidjeno da Vlada RS kao osnivac RTRS nadomiri razliku izmedju predvidjene i prikupljene tv pretplate.Ovaj amadman je stopirao Petric kada je formirao BHTV 1 jer je na taj nacin omogucen uticaj vladajucih struktura na uredjivacku politiku RTRS. U svjetlu ovakvih informacija postavlja se pitanje kako da funkcionise RTRS ako bi izbacili reklame sto bi i trebali uraditi ako bi bili javni televizijski servis. ali od nezavisnog i finansijski samostalnog javnog emitera ova medijska kuca je daleko x svjetlosnih godina.
nadam se da cete nastaviti diskutovati sa mnom na ovu temu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Kad već svi nešto predlažu...
Ja predlažem da se serija C.S.I. makne sa ovog lijevog termina (subota uveče) na neki radni dan, npr. kao što je bila prije ponedjeljkom u 21:30. Mislim, ta serija je jedina što valja nečemu, a tad najčešće nisam pred TV-om, kao ni nedjeljom ujutru kad je repriza...
Isto mi se dešava sa emisijom "Govorimo srpski"...
Ostalo ne gledam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 17:36 
Veteran
Veteran

Evo konstruktivan prijedlog.
Onaj teletekst što ga uvode neće ništa vrijediti, ako u pregledu programa stoji: "22:00 Film", kao što je to slučaj na rtrs.tv.
Neka stoji naziv filma. Zar je to toliki problem?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Not now, John! je napisao:
Evo konstruktivan prijedlog.
Onaj teletekst što ga uvode neće ništa vrijediti, ako u pregledu programa stoji: "22:00 Film", kao što je to slučaj na rtrs.tv.
Neka stoji naziv filma. Zar je to toliki problem?

he he he pa mislis da oni znaju koji ce film emitovati, dok ne iskopaju nekog pirata starog sto godina iz neke privatne fioke :)))))))

A teletext stoji vec mjesec dana "experimentalni program" i oni su jos kao ponosni jer im je proradio... :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2003, 08:22 
Pripravnik
Pripravnik

pitanje teleteksta je definitivno na mjestu.
ukoliko proradi mislim da ce to biti napredak u svakom slucaju.
medjutim ja imam informaciju da je teletekst i njegovo odrzavanje putem raspisanog tendetra dobio neki privatnik koji ca onda probati unovciti odrzavanje istog.
ma na kraju je bitno da proradi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2003, 19:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
zulu je napisao
Citiraj:
pitanje teleteksta je definitivno na mjestu.
ukoliko proradi mislim da ce to biti napredak u svakom slucaju.

:D pa ono nije ni T od teletext-a. mislim 5-6 rubrika/vijesti,vremenska prognoza,sport,kultura,tv program.........../
stvarno zalosno :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2003, 17:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Zulu, pa gdje si, odavno te nema. Dobra ti tema. Program na RTRS-u je stvarno bez ikakvog rasporeda i smisla. Trebali bi ubaciti vise za bavnog programa i kvalitetnih serija (ne bljuzgavih sapunica spanskih) nego svjetski gledanih serija. Po pitanju serija ATV je najbolja. Svaka im cast. E tako nesto treba da bude. Pravo se vidi da je urednik profesionalac za razliku od drzavne RTRS (nazalost).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2003, 17:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2002, 20:30
Ma *ebale vas serije...Samo to i pustaju.Kvalitetnog filma nije bilo 100 godina.Jedino sto ponekad na HRT-u bude neki noviji,dobar film.A sto se tice sportskog programa...Tacno je da RTRS jedini prenosi utakmice SiCG ali je takodje tacno i to da ako BiH i SiCG igraju u isto vrijeme oni prenose utakmice BiH?!!Mislim da je to smijesno? :-? Tjeraju nas da gledamo nesto na silu,a ono sto bi pogledao daju u nekom ponocnom terminu u snimku kad vec znam rezultat i sve.....Zasto bi onda placao pretplatu.? :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2003, 21:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Potpuno se slazem za utakmice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2003, 00:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Stani malo majstore ?
U kojoj zemlji zivis ti ?

Htjeli mi to priznati ili ne zemlja se zove RS/BiH dakle entitet BiH-a .. i logicno je da ce prenositi BiH vs. X nego SiCG vs. X... SiCG je strana drzava i to prelazi u domen politike ... dakle necemo pricu o tome ovdje :)

A kao da je vazno sto se gleda direktan prenos ili ne, mislim ti prebacis na neki drugi kanal ako ti smeta BiH vs. X logicno
A ako ti je vec toliko stalo onda prebacis na RTS pa gledas sve sto te zanima (nemas RTS ?? pa kako neces imati televiziju RTS, nije valjda da SiCG ne zeli ovdje emitovati svoj signal ??... ahhh cudne li zemlje) ..
Ironicno i istinito ... no politiku na stranu niko tebe ne tjera ni na sta, zato i imas slobodno volju ..
A priznaj da i sam prebacis na HRT sa RTRS-a ili bilo koje domace TV stanice kad ti dosadi njihov program .. dakle ??

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2003, 01:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mirkon ne pricaj gluposti.
Ovdje je Republika Srpska i gledaju se utakmice Nase reprezentacije tj. SiCG. Kada pobijedi (a to se cesto desava) izlazimo na ulice da se veselimo. Ajde ti imaj muda pa izadji na ulicu i veseli se kad pobijedi BiH.
Ili dodji u neki kafic gdje se gledaju utakmice pa za vrijeme utakmice nase reprezentacije reci da prebaci da gledas BiH.
Zato poklopi se i nemoj tako da pricas.
Na RTRS-u treba da budu utakmice reprezentacije SiCG a ne smrdljive BiH.
Ako si i ti musliman, izjasni se pa da znamo zbog cega tako govoris.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2003, 07:56 
Pripravnik
Pripravnik

u ovom slucaju nema veze koje je covjek nacionalnosti tako da u to nema potrebe da ulazimo.
kada su u pitanju utakmice BiH RTRS ima zakonsku obavezu da je prenosi a kada SiCG igraju u drugom terminu uvjek je tu prenos. Koliko to znaci nasim ljudima govori podatak da se procenat naplativosti pretplate povece za cak 20%. Kada igra BiH htjeli ne htjeli to se mora prenositi jer su tako nasi politiciari potpisali i tu RTRS nista ne moze uciniti. Kao za puno gluposti u drzavi i za to su krivi oni koji nas vode ka svojoj viziji bolje buducnosti koja je izgleda bolja samo njima.
Molim vas za komentar akcije stop bijeloj kugi i prikupljanju potpisa za donosenje zakona koji bi majke sa 4 i vise djece dobile redovna primanja u visini prosjecne plate u RS a poslije i penziju.
mislim da je ovakav vid akcija koji pomaze onima kojima je to najpotrebnije osnovna uloga TV. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2003, 09:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Aleksandar, tek probudivsi se, mamuran je napisao:
Ovdje je Republika Srpska i gledaju se utakmice Nase reprezentacije tj. SiCG. Kada pobijedi...
...

Slazem se mIRConom, koliko god ja zelio da gledam uzivo kad igra SiCG, ako igra BiH RTRS ima obavezu da prenosi tu utakmicu, a SiCG dodje kao extra. Ali, zbog toga i postoje TV stanice kao RTS, ili domace: Simic, BeL ili sl. To su privatne televizije (mislim na ove domace) koje nemaju nikakve obaveze prenositi BiH utakmice.
A ovo musliman i sl., to ti je bezze trip.

Citiraj:
Molim vas za komentar akcije stop bijeloj kugi i prikupljanju potpisa za donosenje zakona koji bi majke sa 4 i vise djece dobile redovna primanja u visini prosjecne plate u RS a poslije i penziju.

Podrzavam te akcije. Za peticiju nisam znao, a posto nisam upoznat sa prijedlogom zakona, ne mogu ni da prokomentarisem. Ne svidjaju mi se stavovi nekih ljudi koji su prikazivani u toj akciji; kao, treba imati sto vise djece, iako nemam hrane (!!?!) za vec rodjenu. Ali, dobro, to vec nije u domenu ove rasprave.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2003, 19:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Aleksandar je napisao:
Ovdje je Republika Srpska i gledaju se utakmice Nase reprezentacije tj. SiCG. Kada pobijedi (a to se cesto desava) izlazimo na ulice da se veselimo. Ajde ti imaj muda pa izadji na ulicu i veseli se kad pobijedi BiH.
Ili dodji u neki kafic gdje se gledaju utakmice pa za vrijeme utakmice nase reprezentacije reci da prebaci da gledas BiH.
Zato poklopi se i nemoj tako da pricas.

Ej malac pazi kako pricas, znas .. imas pravila foruma koja si potpisao kad si se uclanio dakle postuj ih ..

To sto ti razmisljas plitko (sto opet ne bi trebalo znaciti da si i ti sam plitak) ne daje ti pravo da slijepo kucas nebuloze zbog nekog licnog uvjerenja ...

Kao sto su drugi poslije mene rekli RTRS ima obavezu da prenosi, a opet htjeli mi priznati ili ne mi zivimo u BiH, RS .. dakle sve je jasno.. Zamisli da jedna Njemacka prenosi utakmice Francuske u vrijeme kad igra njihova reprezentacija samo zato sto njemacki navijaci vole gledati Francusku repezentaciju ..
Jedno su licna osjecanja, jedno je posao. Dokle god ih spajas (privatni i poslovni zivot) tesko ces prolaziti u zivotu, dakle batali suplju pricu..

Sto RTRS-a tice .. mislim da ima nade za njih ali da se ta nada mjeri veoma malim mjernim jedinicima (citaj: prefiks recimo mikro, nano)..
Slabo je to sto nude a popravili su se bar za pet-sest razreda.. No nije to problem samo RTRS-a - istu boljku boluju i druge nam domace TV stanice. Nisu dobro organizovani, pustaju razne nepotrebne sadrzaje i gomilu seljanije [dobro to prolazi za sad ali nece uvijek biti tako, a jednom kad te narod proglasi 'seljanijom' tesko ces taj nadimak skinuti s vrata - dakle ekonomski ucinkovito na kratke staze, na malo duze - propast] .. Izbor filmova je los, a nije cijena u pitanju - ima toliko mnogo starih filmova pa cak i starijih od onih koje pustaju a bolji su nebrojeno puta..
Muzicke emisije - posebna prica.. sve mi se cini nekako hmm.. koji izraz da iskoristim, recimo kao trzaji ocajnika potopljenog u vodu sa betonskim cizmama, pa kad mlatara uzaludno u nadi da ce domoci povrsine... Znam da se moze mnogo bolje i mi to mozemo odraditi samo ne znam sta sputava, gdje je kocnica.. nismo mi nesposobni toliko.

Nedostatak ideja - glavni problem, sve se svodi na kopiranje HRT-a [koji opet kopiraju Austriju, Njemacku i strane sat TV stanice].. Zasto ne uciniti RTRS zanimljivom tako da cu ja licno otici i platiti pretplatu a ne da me postari naganjavaju da im kesiram lovu koju mogu i bolje investirati.

Nisam upucen postoji li "potrosacki servis" RTRS-a ili nesto na taj fazon, gdje bih ja mogao reci "cujte emisija emitovana 'tad i tad' mi nikako nije sjela" ili "da li ste planirali da emitujete dokumentarni serijal 'taj i taj' posto ima poprilicno zainteresovanih ljudi" i tome sl ..??

No dobro, bitno je da ima progresa ma koliko on sitan bio :))

p.s. nisam li rekao da politicka [samim tim i nacionalna] zvaka nece biti tolerisana na ovom podforumu - imate podforum Politika pa tamo siljite ko je ko, sta je ko i koga je kada ko...

Toliko od mene ... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]