Aleksandar je napisao:
Mirkon ne pricaj gluposti.
Ovdje je Republika Srpska i gledaju se utakmice Nase reprezentacije tj. SiCG. Kada pobijedi (a to se cesto desava) izlazimo na ulice da se veselimo. Ajde ti imaj muda pa izadji na ulicu i veseli se kad pobijedi BiH.
Ili dodji u neki kafic gdje se gledaju utakmice pa za vrijeme utakmice nase reprezentacije reci da prebaci da gledas BiH.
Zato poklopi se i nemoj tako da pricas.
Na RTRS-u treba da budu utakmice reprezentacije SiCG a ne smrdljive BiH.
Ako si i ti musliman, izjasni se pa da znamo zbog cega tako govoris.
Ej malac pazi kako pricas, znas .. imas pravila foruma koja si potpisao kad si se uclanio dakle postuj ih ..
To sto ti razmisljas plitko (sto opet ne bi trebalo znaciti da si i ti sam plitak) ne daje ti pravo da slijepo kucas nebuloze zbog nekog licnog uvjerenja ...
Kao sto su drugi poslije mene rekli RTRS ima obavezu da prenosi, a opet htjeli mi priznati ili ne mi zivimo u BiH, RS .. dakle sve je jasno.. Zamisli da jedna Njemacka prenosi utakmice Francuske u vrijeme kad igra njihova reprezentacija samo zato sto njemacki navijaci vole gledati Francusku repezentaciju ..
Jedno su licna osjecanja, jedno je posao. Dokle god ih spajas (privatni i poslovni zivot) tesko ces prolaziti u zivotu, dakle batali suplju pricu..
Sto RTRS-a tice .. mislim da ima nade za njih ali da se ta nada mjeri veoma malim mjernim jedinicima (citaj: prefiks recimo mikro, nano)..
Slabo je to sto nude a popravili su se bar za pet-sest razreda.. No nije to problem samo RTRS-a - istu boljku boluju i druge nam domace TV stanice. Nisu dobro organizovani, pustaju razne nepotrebne sadrzaje i gomilu seljanije [dobro to prolazi za sad ali nece uvijek biti tako, a jednom kad te narod proglasi 'seljanijom' tesko ces taj nadimak skinuti s vrata - dakle ekonomski ucinkovito na kratke staze, na malo duze - propast] .. Izbor filmova je los, a nije cijena u pitanju - ima toliko mnogo starih filmova pa cak i starijih od onih koje pustaju a bolji su nebrojeno puta..
Muzicke emisije - posebna prica.. sve mi se cini nekako hmm.. koji izraz da iskoristim, recimo kao trzaji ocajnika potopljenog u vodu sa betonskim cizmama, pa kad mlatara uzaludno u nadi da ce domoci povrsine... Znam da se moze mnogo bolje i mi to mozemo odraditi samo ne znam sta sputava, gdje je kocnica.. nismo mi nesposobni toliko.
Nedostatak ideja - glavni problem, sve se svodi na kopiranje HRT-a [koji opet kopiraju Austriju, Njemacku i strane sat TV stanice].. Zasto ne uciniti RTRS zanimljivom tako da cu ja licno otici i platiti pretplatu a ne da me postari naganjavaju da im kesiram lovu koju mogu i bolje investirati.
Nisam upucen postoji li "potrosacki servis" RTRS-a ili nesto na taj fazon, gdje bih ja mogao reci "cujte emisija emitovana 'tad i tad' mi nikako nije sjela" ili "da li ste planirali da emitujete dokumentarni serijal 'taj i taj' posto ima poprilicno zainteresovanih ljudi" i tome sl ..??
No dobro, bitno je da ima progresa ma koliko on sitan bio :))
p.s. nisam li rekao da politicka [samim tim i nacionalna] zvaka nece biti tolerisana na ovom podforumu - imate podforum Politika pa tamo siljite ko je ko, sta je ko i koga je kada ko...
Toliko od mene ... :)