banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 06:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2009, 09:16 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2009, 08:40
Treba mi savjet u vezi izbora...
Ovako...imam tri televizora i dvije kuce i treba mi najbolji izbor za TV-program...
Ako mi neko moze da svjetuje sta da radim...da li da rijesim to sa kablovskom(koja mi je malo preskupa za tri prikljucka)mozda total TV ili se to moze rijesiti sa satelitskom i dva resivera(ne znam da li je to moguce). Ja stvarno nemam pojma sto se toga tice, pa vas molim za savjet :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 09:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
ruza je napisao:
Treba mi savjet u vezi izbora...
Ovako...imam tri televizora i dvije kuce i treba mi najbolji izbor za TV-program...
Ako mi neko moze da svjetuje sta da radim...da li da rijesim to sa kablovskom(koja mi je malo preskupa za tri prikljucka)mozda total TV ili se to moze rijesiti sa satelitskom i dva resivera(ne znam da li je to moguce). Ja stvarno nemam pojma sto se toga tice, pa vas molim za savjet :-?

:o

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 09:21 
Total tv ti moze samo na jedan resiver, tj. kupish karticu i umetnesh u resiver koji zelish... :o :o :o

Kablovska se vec da na nekoliko telwevizora...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 09:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Е иста ствар и мене мучи. Ја имам два ТВ-а у кући и мислим се шта је најбоље рјешенје. ТОТАЛ ТВ нећу. Сад да ли је боље дигитални ресивер или кабловска? Волио бих знати све предности и недостатке обе опције.
Баш да чујем искуства и ја.

П.С.
Више сам наклоњен сателитској са дигиталним ресивером јер не морам плаћати сваки мјесец претплату.

Свако добро.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ehh, ja nemam kucu, ali imam dva televizora :D . Stelitska je moj izbor, imam dva digitalna resivera, programa koliko hoces. Kupis tanjir i resiver i gotovo, nema pretplate, dok total tv samo iznajmljujes opremu i naravno placas pretplatu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 10:45 
blackrose je napisao:
Ehh, ja nemam kucu, ali imam dva televizora :D . Stelitska je moj izbor, imam dva digitalna resivera, programa koliko hoces. Kupis tanjir i resiver i gotovo, nema pretplate, dok total tv samo iznajmljujes opremu i naravno placas pretplatu.

Koliko izadje kada se uzima za dva resivera tj. da li ima uopste ikakav popust ako se uzima za 2 korisnika??

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
tensSa je napisao:
blackrose je napisao:

Koliko izadje kada se uzima za dva resivera tj. da li ima uopste ikakav popust ako se uzima za 2 korisnika??

Vjeruj da nemam pojma. Prije 3-4 god je bilo oko 300 KM, koliko se sjecam.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 14:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
blackrose je napisao:

Kad Digi predje na Nagra3 (a u Srbiji je vec poceo sa masovnom zamjenom kartica) malo sta od domacih kanala ce se moci gledati bez CS-a.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Hm, teško pitanje.

Kao što su neki već rekli, Total TV ide samo na jedan TV. Ukoliko želiš na 2, moraš plačati još jednu pretplatu. No, tu postoji par načina da to "izbjegneš":

1.) uzmeš bežični A/V sender, sa njime dobiješ remote control i gledaš na 2/3 televizra isto. ono što jedan gleda, gledaju svi. cijena im je oko 300 kuna u HR (polovan), ne znam koliko je tu kod nas.. domet daljinskog u zatvorenom prostoru je oko 5-8m (iako piše na kutiji da je 30, ali lažu :P )

2.) povežeš receiver feedback kanalom na drugi TV .. ali to je još gora opcija jer možeš samo 2 TV-a tako spojit, moraš prebacivat kanale na originalom receiveru, svi naravno gledaju isto - uglavnom koma ... najgora opcija

3.) najbolja opcija, ali i najskuplja - kupiš 3 receivera koji podržavaju cardsharing. Recimo dreambox, ali imaš i jeftinijih verzija tipa optibox (oko 100tinjak eura po komadu, pa i jeftinije) i u jedan glavni ubaciš Total TV karticu a druge dva spojiš sa mrežnim kablom. Na taj način na svakom televizoru možeš gledati kanal koji hočeš, dakle neovisno što se gelda na druga 2. Ova opcija izgleda na prvi mah možda preskupa i neisplativa, ali na duže staze se itekako isplati. Uostalom, ne moraš odmah kupiti 3 receivera, kupi 2 (+ Total TV pretplatu) pa kada skupiš para za treći - uzmi njega.

To je što se tiće TTV-a... što se općenito digitalne satelitske tiće, hm - nema tu baš puno "kruha" ukoliko svaki drugi/treći dan ne ubacuješ ključeve ili ukoliko nemaš CS. Također paketi koji su dostupni preko ključeva sumnjam da su "jako zanimljivi" tvojim ukučanima, znam po svojima da im je najbitnije da imaju domaće kanale i kanale sa prijevodom, a to odmah prekriži. Također, niti Digi Tv neće još dugo biti dostupan preko ključeva. A od besplatnih domaćih kanala na satelitu imaš ih premalo - uglavnom su to lokalni/sms/tarot kanali.

Što se kablovske tiće - tu opciju ne znam.

Sve u svemu - zaključak je da ne postoji JEFTINO a KVALITETNO riješenje. Ako želiš nešto kvalitetnije, moraš i platit. Ili stavi jednu riblju kost na krov pa šta uhvatiš. :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 15:10 
Citiraj:
3.) najbolja opcija, ali i najskuplja - kupiš 3 receivera koji podržavaju cardsharing. Recimo dreambox, ali imaš i jeftinijih verzija tipa optibox (oko 100tinjak eura po komadu, pa i jeftinije) i u jedan glavni ubaciš Total TV karticu a druge dva spojiš sa mrežnim kablom. Na taj način na svakom televizoru možeš gledati kanal koji hočeš, dakle neovisno što se gelda na druga 2. Ova opcija izgleda na prvi mah možda preskupa i neisplativa, ali na duže staze se itekako isplati. Uostalom, ne moraš odmah kupiti 3 receivera, kupi 2 (+ Total TV pretplatu) pa kada skupiš para za treći - uzmi njega.

Hm...

Ovo ne djeluje kao losha opcija...imam dreambox i kod sebe i kod starog u dnevnoj....

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pretpostavljam da je to Ruzi prekomplikovano, jer jos ne shvata da ne mora placati pretplatu posebno za svaki TV prijemnik. Ako su te dvije kuce blizu, najlakse ti je kupiti jedan kablovski prikljucak, pa poslije razvesti kablove na drugi TV i prebaciti u drugu kucu kabl, onako, na kvarno. Inace legalno mozes imati nekoliko TV prijemnika na jednom prikljucku (u istoj kuci-stanu). Ne znam koliko prikljucak moze podnijeti televizora bez pojacavanja signala, pa ako ih nemas previse mozes slobodno i u sljedecu kucu prebaciti jedan kabl bez problema. To vec nije dozvoljeno ali koga briga...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Total TV uvodjenje,znaci sva oprema je 80km + aktivacija kartice 10km
Mesecna pretplata zavisi od izabranog paketa.
Osnovni(najmanji paket) kosta 12km
Pa ima prosireni on je 16km
Pa imas kombinovani on je od 22 do 80
Samo PINK paket je 58km
Ako zelis kanale za odrasle odnosno XXL kao dodatak to je 4km 3kanala 24/7,ali moras uzeti neki od osnovnih paketa.
Ugovor se potpisuje na 2godine i po isteku niko nece doci po opremu,jednostavno ako hoces da koristis i dalje platis ako neces imas opremu.
Ugovor se moze zamrznuti,tj. ako odes negde na mesec dva ne moras placati.
Moze se i raskinuti ali moras isplatiti preostali iznos,tj. platis ako je ostalo 18meseci sve i tako.
Mozda je bolja opcija kablovska,ako ti je dostupna.
Ja sam potpisao ugovor sa Totalom,nema sta sve je ok,ali nema Hrvatskih kanala.....
Sve ostalo ima....

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 16:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
zigizmund je napisao:
Ili stavi jednu riblju kost na krov pa šta uhvatiš. :-?

:D
Možda budu zadovoljni i sa tim rješenjem.
Tu su bar svi kanali na "našem" i strani sadržaji sa prevodom :D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 20:33 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2009, 08:40
BLAF77 je napisao:
Pretpostavljam da je to Ruzi prekomplikovano, jer jos ne shvata da ne mora placati pretplatu posebno za svaki TV prijemnik. Ako su te dvije kuce blizu, najlakse ti je kupiti jedan kablovski prikljucak, pa poslije razvesti kablove na drugi TV i prebaciti u drugu kucu kabl, onako, na kvarno. Inace legalno mozes imati nekoliko TV prijemnika na jednom prikljucku (u istoj kuci-stanu). Ne znam koliko prikljucak moze podnijeti televizora bez pojacavanja signala, pa ako ih nemas previse mozes slobodno i u sljedecu kucu prebaciti jedan kabl bez problema. To vec nije dozvoljeno ali koga briga...

Ovo mi nekako djeluje najprihvatljivije jer se zapravo ne radi o dvije kuće, već o kući i dvorišnoj koje su udaljene ne više od 5 m jedna od druge. (Tako da i nisam baš toliko bogata :wink:). Zanima me kad priključujem taj drugi/treći televizor da li mi je potrebna nekakva skretnica (prilagođenje impendance-ovo ono) ili ne. Kakav kabl koristim, može li onaj standardni koaksijalac ili ne...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma kupis na pijaci ili u Centrumu malo skuplji koaksijalni kabl (recimo 0.75 KM po metru, otprilike), nemoj onaj najjeftiniji. Tamo kupis i antenski razdjelnik i one muske i zenske dzekove. To sve kompletirano izgleda kao na ovoj slici, samo sto ces kupiti razdjelnik sa tri izlaza, a na slici je sa dva.
Mogu ti to sve uraditi i ovi iz kablovske, ali kod njih je 1KM metar kabla a razdjelnik 10KM, a na pijaci je razdjelnik 2.5KM.

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Meni su naplatili (Netkom) 17KM za razdjelnik... Zarada 800% minimalno... :)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 10:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
CCC kaka djubrad pa taj spliter kosta 5 km

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja mrzim kablove tako da sam sam pripremio rupicu iz stubista u stan i samo rekao da kroz nju proguraju malo kabla, dalje cu sam. Poslije sve fino okolo naokolo sproveo i sakrio. Oni nekako pice pravolinijski skoro, a ja to ne mogu gledati. Htio sam od njih (Elta) kupiti 2 razdjelnika ali su me posavjetovali da je na pijaci 2.5 a kod njih 10 isti, rekose da i oni na pijaci uzmu. Eto, bar su u necemu bili ok.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 13:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Sep 2009, 12:50
Ima kod kineza za marku... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]