banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Хумор на ТВ
PostPoslato: 12 Jul 2009, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Да ли је нешто духовито и смјешно, то је релативна ствар и ствар укуса.
Мој утисак је да се појавила хиперпродукција хумористичких серија (и домаћих и страних), али да је мало шта ту стварно смијешно. Укратко, моја субјективна процјена је да квантитет није донио и квалитет!

Хумор на телевизији код нас је кренуо са Чкаљом и Мијом Алексићем (моја баба и данас умире од смијеха када види Чкаљину фацу на ТВ), наставило се са (по мени) приземним хумором Жикиних династија и Тесних кожа. Класичних хумористичких серија какве данас постоје (серије са епизодама од 30 минута) нису постојале на домаћој ТВ, углавном је хумор на ТВ био у филмовима и шоу програмима (типа шоу Седморице младих или неки новогодишњи програм)...

Револуција су били ТЛН! Ма колико Надреалисти били копија Пајтоноваца (чак су неке форе директно украли од њих), то је био нови приступ хумору на овим просторима. Њима су се смијали и клинци у основној школи и пензионери, и на селу и у граду, њихове форе су постале дио живота (на примјер, хркљуш), а фразе дио говора широких народних маса...

Данас? Немам појма, све нешто безвезе, бар мени. Провртим Нова ТВ, РТЛ, тона хумористичких серија и све на граници дебилитета осим можда Како сам упознао вашу мајку (али и они су покушај прављења нових Пријатеља). Обрадовао сам се када је ОБН репризирала Црну Гују и Фалични пансион.
А ове силне "домаће" серије... Код Хрвата танко, мало их ваде Битанге и принцезе. Луд, збуњен, нормалан ми је од старта екстремно незанимљив, једино Мустафа Надаревић сјајно глуми. Ове силне серије на Пинку (Секс и село и те приче) изазивају повраћање. Србијанци су танки, Србија је давала сјајне филмове комедије, али данас је јако танко (ајде Црни Груја, али први серијал док је глумио Сергеј)...

А вама?

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 23:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Ma ove americke humoristicne serije sto pustaju na nasim televizijama kao da su sve nekako pravljene na isti kalup...rijetko koja mi bude bas onako zanimljiva da bih je zelio pratiti...nekako mi se najvise svidja engleski humor, pa volim pogledati dobre stare "Mucke" ili "Crnog Guju"...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 04:31 
Od stranih mucke i alo alo, od domacih crni gruja, ostalo je manje-vishe zanimljivo (jedino ako se bas nema sta na TV-u)...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 09:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
slazem se sa svim sto je shoole napisao
danas vecu dozu humora dobijes gledajuci 1 protiv 100 i Najslabiju kariku
hiperprodukcija domacih kvazi humoristickih serija uglavnom ostavlja gorak ukus, jedinu razliku napravise Crni Gruja (samo 1. serijal), Mile vs. tranzicija i donekle Bitange i princeze
sto se tice stranih novijih serija odusevila me The coupling (britanska verzija) koja je nalik na Prijatelje, samo dosta smijesnija i sa dosta vise pominjanja sexa :D
od starih Bracne vode su mi vrh, `allo `allo, Black Adder, Father Ted, Red dwarf, a Mucke sam kao mali toliko gledao da mi danas vise skoro nisu smijesno uopste (nesto kao Cartman u jednoj epizodi kad vise ne moze da se smije)
zanimljivo je da nema vise projekata nalik na TLN, jedino neki blijedi pokusaj Nadreality show-a

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Romeo88 je napisao:
Ma ove americke humoristicne serije sto pustaju na nasim televizijama kao da su sve nekako pravljene na isti kalup...rijetko koja mi bude bas onako zanimljiva da bih je zelio pratiti...nekako mi se najvise svidja engleski humor, pa volim pogledati dobre stare "Mucke" ili "Crnog Guju"...

Генерално су ми Енглези увијек правили серије са интелигентнијим и профињенијим хумором...
Занимљив примјер је ова серија The Office или како су Хрвати превели У уреду. Ма како Steve Carell био сјајан глумац, далеко ми је боља енглеска верзија ове серије (са Ricky Gervaisom) од америчке. Дакле, исти концепт, вјероватно исти сценаристи, али ми је енглеска верзија јача (можда зато што су нашли јаче фаце да глуме у серији)...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:

То су примјери "духовитих" емисија која је квизови, а не серије. Код Тарика је то урођен таленат, а код Данијеле је то дио концепта емисије, да сложи озбиљну фацу и буде мало цинична и провокативна (мада и она јесте природно духовита)...

А рецимо Паметњаковиће на Б92 (она емисија када покупе пет селебретија па онда они покушавају духовито одговорити на чудна питања, мислим да се тако зове емисија) не могу гледати дуго, јер учесници на силу покушавају бити духовити, а најчешће им то не успије. Водитељ те емисије је Драган Илић и он је ту неискориштен, бриљирао је раније у ТВ манијаку! А ни хрватска верзија ми се није свидјела (мислим да се код њих звала Генијалци)...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 10:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
BSE je napisao:

То су примјери "духовитих" емисија која је квизови, а не серије.

znam, bas zbog te cinjenice sam ih i naveo - kvizovi humoristicniji od hum. serija

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 14:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
BSE je napisao:

То су примјери "духовитих" емисија која је квизови, а не серије. Код Тарика је то урођен таленат, а код Данијеле је то дио концепта емисије, да сложи озбиљну фацу и буде мало цинична и провокативна (мада и она јесте природно духовита)...

А рецимо Паметњаковиће на Б92 (она емисија када покупе пет селебретија па онда они покушавају духовито одговорити на чудна питања, мислим да се тако зове емисија) не могу гледати дуго, јер учесници на силу покушавају бити духовити, а најчешће им то не успије. Водитељ те емисије је Драган Илић и он је ту неискориштен, бриљирао је раније у ТВ манијаку! А ни хрватска верзија ми се није свидјела (мислим да се код њих звала Генијалци)...

Meni to tako izgleda i sa domacim humoristicnim serijama...Nikako ne mogu da se uzivim jer mi sve izgleda nekako previse vjestacki i usiljeno,tako da domaci humor pratim samo na filmu...jedini koji se izdvajaju su mi "Bitange i princeze" i "Crni Gruja", ali i njih rijetko gledam...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Što se mene tiče u pravu ste 100%... Više (tragi)komičnih situacija ja u jednom danu sažvaćem nego oni kroz kompletnu sezonu...

- Dobar dan... Jel mogu ja da promijenim korisničko ime?
- Mislite lozinku ???
- Ne upravo korisničko ime... Naime razveo sam se pa me malo bode da svaki dan ukucavam njeno ime!!!

A tek situacija kada se radila mreža u jednoj crkvi pa kad je zagrmio HILTI u sred molitve...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 18:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Jul 2009, 20:41
Slažem se sa shoolom u potpunosti. Kvantitet u produkciji humorističkih serija ne da nije donio kvalitet nego je taj TV žanr spustio na najgore grane. Zapažanja su ti odlična, argumentovana i sasvim tačna. Humor i komika koje nalazimo u ovim novim serijama slika su odsustva bilo kakvog estetskog, umjetničkog ili intelektualnog kvaliteta koje bi ovaj žanr mogao ponuditi ljudima, a to je opet još jedan pokazatelj niskog stanja duha i svijesti današnjeg čovjeka - zato je to tebi, koji ne pripadaš ovakvima, bezveze.
A o PINK-u i njihovoj produkciji ne treba posebno komentarisati. Sex i selo su pseudoapsurd smiješnog i humornog.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 19:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Često sam znala sjesti i pogledati "Svi vole Rejmonda" i zaista su mi svi glumci iz te serije "face", pogotovo Frenk (otac), Meri (majka) i Robert (brat). :lol:

Od domaćih naravno Crni Gruja.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 19:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shoole je napisao:
, једино Мустафа Надаревић сјајно глуми.

Meni je on najgori,preglumljuje,strašno za gledanje.Milan je ipak car.Jest' da mu je uloga bezze.Ako hoću da se nasmijem gledam Dr.House ili Boston Legal......

Ima na HRT-u serija "Odmori se,zaslužio si",jednostavno,ne forsira nikakve fazone i radi posao........

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 20:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Рат у кући, приказује типичну америчку ретардирану породицу. Дивота за гледати... :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Meni "Lud, zbunjen, normalan" nije loša serija. Ispočetka me je nervirala ali sam onda pogledala (skoro) svaku epizodu.
Mustafa Nadarević je nakon brojnih karakterih uloga dobio i ovu i odradio je maksimalno, malo ko bi pristao na sličnu ulogu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 20:36 
Administrator
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Рат у кући, приказује типичну америчку ретардирану породицу. Дивота за гледати... :lol:

Otac seksualni manijak,majka klimakterična kurvica,ćerka fufica,sin tužibaba i komšija peder..........Ah,život u predgrađu......

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
meni je Seinfeld extra serija. nije los ni lud zbunjen normalan, mustafa extra odradjuje svoj posao, kao i milan pavlovic.
jos je dobro nasmijem gledajuci porodicu Soprano, meni je citava serija komicna.
mucke, crna guja, the new statesman, yes minister, you rang m`lord, Bracne vode... komentar suvisan

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 23:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
skypostman je napisao:

Otac seksualni manijak,majka klimakterična kurvica,ćerka fufica,sin tužibaba i komšija peder..........Ah,život u predgrađu......

:lol: :lol: ....al nisu losi...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 03:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Two and a half men... najjača!!! Nažalost, pogledao sve, sad čekam novu sezonu... Ove "domaće" ne znam kako neko može gledati. Bitange i princeze tu i tamo, imaju dobrih fazona povremeno, ovo ostalo smeće... Bilo bi dobro kad bi neko Crnog Guju pustio, ali teško da ću to dočekati... Na RTL-u, od ovih 5-6 što puštaju popodne, jedino How I met your mother ima prolaznu ocjenu kod mene... Ne znam što nisu pustili Bračne vode umjesto onog Urkela retardiranog, kad su već odlučili da će neku ponavljati...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 08:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

RTL-ov fazon, ponavljace ono sto je smor (Rozen, Dadilja), dok ono sto ljudi traze i vole (Simpsoni, Bracne vode) nece
btw Rat u kuci...koja je to serija ?

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 09:31 
Administrator
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
btw Rat u kuci...koja je to serija ?

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]