banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Evo citao sam u nezavisnim novinama da je usvojena strategija i poslana na usvajanje savjetu ministara da BiH do 2011. u potpunosti predje na digitalnu TV i da se analogni signal u potpunosti ugasi. Naime, do 2012. sve zemlje clanice EU su obavezne da u potpunosti ugase analogni signal. U BiH ce navodno ove godine biti pusten prvi digitalni signal sa 4 lokacije Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Mostar, da bi u sljedecoj godini zapoceli sa puno intezivnijim uvodjenjem digitalne TV.

Takodje kazu da ce prelazak sa analogne na digitalnu TV biti subvencionisan gradjanima i kako ce drzava pomoci i medijskim kucama buduci da nemaju sredstava da taj proces same dovrse. Digitalni TV signal ce se moci dobiti i sa starim antenama sa ugradnjom konvertora kraj antena koji bi onda slali digitalni TV signal. Uglavnom kako se navodi CRA je odlucna da ovaj proces privede krraju u sto kracem vremenskom periodu, a razlog vise je sto i zemlje okruzenju ili su vec u tom procesu ili su otpocele sa aktivnostima za pripremu digitalizacije. Za zemlje koje nisu clanice EU i sl. ovaj rok ce bit ce pomjeren na 2015.godinu.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 22:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Nije mi jasno samo ovo:
Kod:
Digitalni TV signal ce se moci dobiti i sa starim antenama sa ugradnjom konvertora kraj antena koji bi onda slali digitalni TV signal.

Nikakvi konverteri nisu potrebni,dvb-t kanali se emituje na istom UHF i VHF talasnom podrucju kao i analogna TV.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 22:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Mislim da se treba čudo desiti da u godinu i pol OD NULE naprave toliki skok da se skroz pređe na digitaliju. Pa Hrvati koji su miljama ispred zemalja u regionu po pitanju DVB-Ta imaju plan da 1.1.2011 skroz pređu na digitaliju, a oni su sa prvim digitalnim multipleksom prekrili 90% stanovništva, bonove za receivere već otkad dijele ... a mi koji još nemamo niti jedan jedini odašiljač u zemlji koji emituje digitalni signal bi isto trebali preći na digitaliju 2011? Čudo će nam trebat, i više od čuda .. 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 00:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Naći lopovi su bili postavili rok 2015. da bi kroz mjesec dana spustili na 2011. :roll:

http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=29&t=39980&start=0

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
filozof sa vrbasa je napisao:
Naći lopovi su bili postavili rok 2015. da bi kroz mjesec dana spustili na 2011. :roll:

rok za zemlje koje nisu clanice i druge nerazvvijene zemlje u svijetu je 2015.godina, ali nasi su sebi zacrtali 2011. za prelaz valjda ne zeleci da cekaju zadnji rok, mada nije iskljuceno, a vjerovatno ce tako i biti da ce produziti na 2012.godinu jer je to i za zemlje EU rok, pa sto bi mi toliko zurili kad smo tek u pocetnoj fazi. Kakogod to nam je i uslov za EU pa kad budemo ulazili to cemo morati imati da li ce to biti do 2015.god ostaje da se vidi :lol: ali ne bi bilo lose da se to odradi do 2012. tako da bar to imamo odradjeno

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ima li nekih novosti oko ovoga? :)
Baš me zanima hoće li stvarno do kraja godine početi odašiljanje dvb-t signala u BL.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
points je napisao:
.........
Baš me zanima hoće li stvarno do kraja godine početi odašiljanje dvb-t signala u BL.

30% da hoće i 100% da neće... Do 2011. te mislim da neće ni otvoriti dokumentaciju a kamoli nešto ugraditi...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Oce ko i u EU

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 10:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
To ce se emitovati sa onih tek postavljenih antena sa krova ovog novonapravljenog integralovog solitera... Kolega koji radi tamo kaze da tu novu opremu odavno imaju u planu, tako da je procedura nabavke sigurno pocela... e sad, tenderi, javne nabavke, gradjevinski radovi, zna to sve da se otegne... vjerovatno ce dogodine poceti da emituju po BL. Nije to sa tehnicke strane nikakav problem ili dostignuce, nego vise s administrativne... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ziggy je napisao:
To ce se emitovati sa onih tek postavljenih antena sa krova ovog novonapravljenog integralovog solitera... Kolega koji radi tamo kaze da tu novu opremu odavno imaju u planu, tako da je procedura nabavke sigurno pocela... e sad, tenderi, javne nabavke, gradjevinski radovi, zna to sve da se otegne... vjerovatno ce dogodine poceti da emituju po BL. Nije to sa tehnicke strane nikakav problem ili dostignuce, nego vise s administrativne... :evil3:

Koji je to soliter?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 16:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
points je napisao:
Koji je to soliter?

Pored zgrade vlade takode u stakli iza "Male stanice" RTRS dom

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
points je napisao:
Koji je to soliter?

Pored zgrade vlade takode u stakli iza "Male stanice" RTRS dom

A to je to, hvala.
Malo offtopic, ali zar je RTRS-u stvarno potrebno 12 spratova? :confused2: Nekako mi se čini da tu mora biti još nešto.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
rtrs je ono malo pored od cetiri sprata (nije ustakljeno) a ustakljeni dio je integralova poslovna zgrada.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 20:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
rendzer je napisao:
rtrs je ono malo pored od cetiri sprata (nije ustakljeno) a ustakljeni dio je integralova poslovna zgrada.

Moguce ja sam mislio da je to sve jedna zgrada :oops:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
BL Boy je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

rok za zemlje koje nisu clanice i druge nerazvvijene zemlje u svijetu je 2015.godina, ali nasi su sebi zacrtali 2011. za prelaz valjda ne zeleci da cekaju zadnji rok, mada nije iskljuceno, a vjerovatno ce tako i biti da ce produziti na 2012.godinu jer je to i za zemlje EU rok, pa sto bi mi toliko zurili kad smo tek u pocetnoj fazi. Kakogod to nam je i uslov za EU pa kad budemo ulazili to cemo morati imati da li ce to biti do 2015.god ostaje da se vidi :lol: ali ne bi bilo lose da se to odradi do 2012. tako da bar to imamo odradjeno

Ispade da su nasi napredniji od EU. Mi prelazimo 2011, a oni 2012 :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 20:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja sam cuo da RTRS tu ima tek dva sprata?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ja sam cuo da RTRS tu ima tek dva sprata?

Dosta im. Sad nemaju ni toliko :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2009, 08:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
rendzer je napisao:

bice tamo Republicki zavod za statistiku, a prica se da ce i "Revizori" biti tamo, kao i jos neke drzavne sluzbe

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2009, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
ispravka, niko nije pogodio :)
rtrs ce imati tri sprata, posledni je nesto nizi od prva dva, valjda ce tu biti kancelarije.

a sto se tice integralove zgrade prica se svasta, pa i to da su glavne drzavne istitucije/firme dobile nalog da kupe tamo "malo poslovnog prostora".
npr ja cuo da ce elektroprivreda rs kupiti sprat. mozda i poreska. vidjecemo jel to istina.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 00:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nova Varoš postaje banjalučki Manhattan :lol:
Nego, ima li iko da je upućen u priče o navodnoj izgradnji Delta City Centra upravo tamo, oko zgrade vlade? Jesu li to samo puke glasine?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]