banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Sta uzeti??
PostPoslato: 19 Jun 2009, 18:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Avg 2007, 17:01
Nikad nisam nesto pretjerano pratio TV, jer smatram da je gubljenje vremena, no o tom drugi put, trenutno me zanima sta bi bilo najbolje za uzeti, da se ima sto bolji tv sadrzaj, za sto manje para. Da se odmah ogranicim: ne trazim najjeftinije, nego neki odnos cijene i kvaliteta.

Svega su mi napricali: te total tv, te elta, te spominju nekakav digi tv pa mi preporucuju dreambox i sl. mada vecina ih se samo pravi pametna, tako da nista konkretno nisu rekli, iz cega proizilazi, da se ja moram fino ko co'ek raspitati :D

Meni licno dosta History C. Discovery, Nat.G. Explorer, RTL i jos pokoji tako osnovni, mozda Sport TV tako da imate u vidu da ne trazim sad 1500 kanala, od kojih 90% nikad necu ni prelistati.

Bio bih zahvalan ukoliko bi mi neko fino objasnio prednosti i mane dream-boxa, jer ne znam ni sta je, ili ukratko (nevezano za dreambox), sta biste vi uzeli sebi da uzimate skroz novo :D :D :D

Vrh

Tema posta: Re: Sta uzeti??
PostPoslato: 19 Jun 2009, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
sacekaj jos malo, cujem da od Septembra kod nas krece IPTV i bice nekih 8 KM mjesecno a u ponudi je oko 100 kanala...

Ovo ce biti extra ako bude...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
to do septembra moze vrlo lako biti u decembru (mozda i kasnije), a da ne pricamo o tome da li će imati tehnicke mogucnosti za uvodjenja kod njega, a tek da ce biti ta cijena je stvarno prerano govoriti.

ako hoces nista pretjerano onda dreambox ne dolazi u obzir te ne vrijedi nista pisati. progaj malo google priupitati a imas dosta stvari oko satelitske televizije na http://www.novisf.com/

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 21:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nije mi google pouzdan kad se radi konkretno o Banja Luci... :D
a koje su sanse da imam kablovsku ili satelitsku bez ugovora? tj. da zbavim svoju opremu i onda samo mjesecno placam?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

koliko para mislis da ulozis u to sto zelis?
Mozda ti je za sada najbolja opcija satelitska i dig.resiver...
Moces da gledas digi gratis a imas dosta domacih kanala i stranih koji su titlovani na nas jezik...

E sad do kada ce se moci gledati digi to je drugo pitanje...
Nesto sam citao prje par dana da je digi u velikoj finansijskoj krizi i pitanje je da li e moci da predje na N3 do 1 Septembra kako je bilo najavljeno...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 22:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

hmm, sve je okki, dok su programi titlovani (meni svejedno. ali zbog roditelja) a znate kako se kaze: Niste dovoljno bogati da kupujete jeftino, stoga sam voljan izdvojiti podosta novca ali samo ako ce raditi bez problema bar par godina, a da ne moram ugovore i sl.

ako zbavim satelitsku i resiver, da li mogu gledati titlovane programe bez da sam vezan ugovorom za neku kompaniju tj. free? Recimo zbavim svu aparaturu za total tv i gledam sa njihovog satelita bez njihovog znanja i odobrenja?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa onda ti je najbolje da uzmes dreambox i CS i miran si...
Imas i total i pinkove kanale i digi, premieru i itd...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 10:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja sam uze totalTV baš zbog staraca i zadovoljan sam.Osim animal planeta svi su titlovani ili imaju našu sinhronizaciju.Ima i 20-ak domaći kanala,a uz neku sitniju doplatu dobijaš još 10-ak ali uglavnom lokalnih srbijanskih.Nema njemačkih,tako da se ne moraš brinuti zbog RTL-a.Jedini minus,i to veliki,je nedostatak HR kanala.Bila je najava nov@TV i HRTL ali ništa...........

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 13:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
Digital-Phantom je napisao:
a koje su sanse da imam kablovsku ili satelitsku bez ugovora? tj. da zbavim svoju opremu i onda samo mjesecno placam?

imas na totalu opciju prepaid, dakle, kupis resiver i platis unaprijed za koliko hoces mjeseci, pa kasnije mozes ne platiti, pa onda ponovo uplatiti ako se pozelis itd...
Digital-Phantom je napisao:
ako zbavim satelitsku i resiver, da li mogu gledati titlovane programe bez da sam vezan ugovorom za neku kompaniju tj. free? Recimo zbavim svu aparaturu za total tv i gledam sa njihovog satelita bez njihovog znanja i odobrenja?

mozes, ali umjesto totalu placas lokalnih hakerima, ali po vecoj cijeni + moras imati 0-24 adsl vezu tako da je to skuplja varijanta

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 14:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

I sta na kraju da uzmem? Da uzmem dreambox i antenu pa kud puklo da puklo?

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Dreambox ti je ova opcija sa placanjem CS-a + stalna internet veza,mada mozes sa njim gledati i Digi pomocu emulatora dok ne predje na Nagra3. CS(Card Sharing) je dijeljenje originalnih kartica preko internet veze.Na taj nacin imas mogucnost da gledas najvise kodiranih kanala po relativno povoljnoj cijeni.Za nekih 10 KM mjesecno mozes gledati recimo kompletan Digi paket,kompletan Total TV paket,kompletan Pink paket,HRT-ove + neke strane pakete.Naravno,ovakav nacin gledanja nije legalan.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2009, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Citiraj:
Meni licno dosta History C. Discovery, Nat.G. Explorer, RTL i jos pokoji tako osnovni, mozda Sport TV tako da imate u vidu da ne trazim sad 1500 kanala, od kojih 90% nikad necu ni prelistati.

Ako ne zelis da se stalno zezas sa tim, dakle da ne moras svakih nekoliko dana kad "padnu kodovi" traziti i ukucavati nove ili ne zelis da se obavezujes nekakvim ugovorom da ces biti iskljucivo neciji korisnik na neki vremenski period, po mom misljenju je TOTAL TV trenutno najbolja opcija ... Platis im 90 KM za postavljanje opreme i prikljucak, oni dodju u roku od 15 dana i sve srede ... za 12 ili 16 KM mjesecno mozes gledati sve ove nabrojane programe. To sam postavio starcima, posto ne zivim sa njima pa da se ne zezaju ni sa cim ...
A osim programa u paketu imas i standardne besplatne satelitske programe poput CNN sa neka dva satelita (mislim Astre i Hotbrd, sad nisam siguran), ali dodas LNB pa se i to prosiri ...
Ja inace ne gledam TV (uopste ga nemam u stanu) ali kad odem ponekad kuci, ako mi je dosadno, uzmem daljinski i uvijek nadjem nesto zanimljivo, a placamo onaj elementarni paket od 12 KM.
Jos jedna dobra stvar: prvih mjesec dana mozes gledati sve kanale iz ponude besplatno, pa se naknadno odlucis sta zelis. Potpisujes ugovor na godinu dana, ukoliko ne zelis da kupis opremu, ili platis opremu pa onda placas mjesecno, ako zelis i ako koristis ....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]