corttex je napisao:
Ne znam kakvo je stanje u Banjaluci, ali u Prijedoru nemaju nikakvo rezervno napajanje, a nestanci struje znaju biti poprilično česti, tako da kada nestane struje u dijelu grada gdje je njihova glavna centrala - cijeli grad nema ni Interneta ni CATV, koliko god traje prekid u napajanju električnom energijom.
Baš me zanima hoće li tako pustiti i fixnu telefoniju, pa da usred razgovora puca veza zbog toga što je elti nestalo struje ili imaju nekakav drugi deal sa Telekomom.
Tu vam dajem djelomicno za pravo. U Prijedoru je katastrofalno stanje sto se tice napajanju sa strujom i tu ukoliko Elektro nista ne rjesi, moracemo preseliti centralu iz tog djela grada jer u 9 godina postojanja Elta Kabel u 22 grada nikada nije bilo toliko ispada struje. Sto se tice interneta imamo sve pod rezervnim napajanjem, ali od toga nema puno koristi sa ovakvim ispadanjem struje. U Banja Luci imamo pored UPS-ova i automatski agregat za cjelokupnu centralu i svu opremu, pa tu ispadi struje se skoro ne poznaju duze od 2 s. Prijedor planiramo vrlo brzo uvezati sa banjaluckom mrezom, pa onda centrale u Prijedoru necemo ni trebati.
Sto se tice IP telefonije, mislim da smo jedini operater u BIH ,koji ima 2 godisnje iskustvo sa telefonijom u catv mrezama(iz Slovenije) pa ce korisnici biti postedjeni pocetnickih gresaka.
Inace telefonija ce imati i dosta novosti, npr. razgovori izmedju vecine gradova RS ce biti potpuno besplatni, nevezano za vreme trajanja razgovora. Lokalne mreze ce pokrivati i veliki deo gradova Federacije ali o tome vise kasnije.
Mislim da ce brzo postati jasno, da nase pokrivanje veceg djela RS, ce sada doci do izrazaja.