banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 00:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 163 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Nov 2008, 12:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jan 2008, 19:38
Zbog čega "NETKOM" - banjalučki provajder kablovske televizije ne postavi svoju internet - web prezentaciju, naprimjer kao "ELTA".
Kvalitet slike PINK-a je slab.
Ton svih kanala je MONO, :confused2: zašto je to tako :confused2: kada TV kanali : RTS1, RTS-2, AVALA, HTV-1 i 2, RTL, Nova TV emituju stereo ton, da ne pominjemo satelitske kanale - svi emituju barem stereo a dobar deo njih i AC3 ton.
O razlici jačine tona između kanala, o razumljivosti, o širini prenesenog frekventnog spektra iluzorno je bilo šta govoriti !!! :angry4: :angry4: :angry4:

Imamo li pravo znati, načelno, u kome pravcu "NETKOM" planira dalji razvoj svojih usluga? :-?
Da li će i kada će "NETKOM" :
- uvesti emitovanje kanala digitalne televizije SDTV i HD televizije,
- početi emitovati STEREO ton onih TV programa koji već proizvode i emituju stereo ton sa svojih zemaljskih i satelitskih predajnika,
- uopšte razmišljati o prenosu HD tona, barem u tehnici 5.1 kanala zvuka ??? :evil3:

Ako nije poslovna tajna, koju centralu koristi "NETKOM"? 8) , u "ELTI" bila je na upotrebi centrala HIRSCHMAN CSE6000 (tako je pisalo na Forumu).

"ELTA" je odnedavno otpočela s korišćenjem digitalne tehnologije i prvi rezultati su postignuti. Ima problema, ali ipak ide se naprijed. :)
Nije li vrijeme da nešto slično počne i "NETKOM" ? :roll: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 12:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
nikolic je napisao:
Kvalitet slike PINK-a je slab.

Slažem se. Ali PINK-ovi svi kanali na satelitu su katastrofalno loši, a većina kabelskih operatera skidaju PINK upravo sa w2. Pa mislim da "packa" prije svega ide PINK televiziji, a ne kabelskom operateru.

nikolic je napisao:
TV kanali : RTS1, RTS-2, AVALA, HTV-1 i 2, RTL, Nova TV emituju stereo ton,

RTS1 i RTS2 emituje na žalost još uvijek mono zvuk. Iako su već stotinu puta obečavali preći na stereo.
Ostali kanali koje si nabrojao idu u stereu, to je tačno.

nikolic je napisao:
a da ne pominjemo satelitske kanale - svi emituju barem stereo a dobar deo njih i AC3 ton.

Ako misliš na ex-yu kanale niti jedan nema AC3 ton, a i AC3 audio se prenosi samo digitalnim nacinom emitovanja, ne i analogno. Tako da NETKOM prvo na tome mora poradit.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E sad mi je lakše, 50 strana ima ELTA , a ništa o NETCOMu . :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
NETKOM je vlasništvo ANEKS-a ili ti ga BLICnet-a

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 10:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jan 2008, 19:38
Zna li neko šta je sa dodatnim digitalnim paketom koji se pominje na info kanalu NETKOM-a ? :(

Da li je ažurnost info stranica njima jača strana pa je teško ukloniti stranicu na kojoj piše
"Obavještenje o razlozima prekida emitovanja kanala CH-11 (Nova TV) u vrijeme trajanja emisije "Operacija trijumf"...
Taj serijal je završio negdje oko 05.01.2009. godine ...!? 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 16:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zigizmund je napisao:

nikolic je napisao:
a da ne pominjemo satelitske kanale - svi emituju barem stereo a dobar deo njih i AC3 ton.

Ako misliš na ex-yu kanale niti jedan nema AC3 ton, a i AC3 audio se prenosi samo digitalnim nacinom emitovanja, ne i analogno. Tako da NETKOM prvo na tome mora poradit.

pod satelitskim kanalima se najcesce u narodu misli na strane kanale :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Apr 2008, 14:18
Kakav Netkom to je propast stroga!!! Imam problema sa signalom, prijavio sam kvar nekoliko puta. Stoka se nije nijednom udostojila da dodje na intervenciju!!!

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Kuća pored moje... Ne silaze sa krova :) Stalno nešto krepava...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
zigizmund je napisao:

RTS1 i RTS2 emituje na žalost još uvijek mono zvuk. Iako su već stotinu puta obečavali preći na stereo.

RTS emituje stereo sa zemaljskih predajnika. Ali ne sa svih. Rijec je o predajnickim lokacijama koje su obnovljene tokom prosle godine, nakon sto je NATO tokom agresije 1999. unistio gotovo sve predajnike na tlu Srbije. RTS ide stereo sa Avale, Deli Jovana, Tupiznice, Ovcara, Kablara, Jastrepca i sa Pancicevog vrha ( Kopaonik ).

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 10:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2009, 10:07
ma sve se to manje-vise radi na divlje :confused3:

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 10:55 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
Ovi s Aneksa najavljuju digotalne pakete...ako budu ažurni kao Elta....

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 17:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2009, 17:14
DANIJEL BL je napisao:
Ovi s Aneksa najavljuju digotalne pakete...ako budu ažurni kao Elta....

Jao jao jao jao....ako misle puštati digitalnu kroz takvu mrežu onda me baš interesuje kako misle to napraviti. Prvo neka srede analognu televiziju, na nekim kanalima fali txt već mjesecima, svaki put kada nazovem kažu nije do nas nego do tv kuće, a kad ga pitam što mi fali više kanala onda je do mene (moje cure). Hvala bogu da ne živim sa svojom curom jel onda :mad:
Kada je moja cura htela da odjavi wadsl, zaposleni su se ponašali kao da sam lopov, takvu drskost nisam video u životu.
Vidim da i elta koju sam uveo prošle sedmice ima probleme sa txt ali bar ne nestaju kanali kao kod moje cure, sredite se vec jednom aneks ili NETKOM ili Blic neznam koje preduzeće radi kablovsku jer nemate ni sajta :cry: Ništa ne želim od vas, samo kvalitet :confused2:
Toliko od mene.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka

Meni se jedino tripuje HRT1 i to jako često a ne znam koji je razlog. Teletext radi jedino na HRT2.

Sjećam se kada sam zvao njihov broj i pitao za kanale koje imaju.. Jedina opcija je bila da mi pošalju spisak faksom ????

Sreća pa sam imao faks aparat pri ruci...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Hmm Netkom ima stranicu tj. blic.net, sad istina je da je kvalitet slike pojedinih kanala upitan, prije svega RTL, a odnedavno i HR1 ima malo smetnji. Teletext sad ima na oba HRT-a, RTS1 i 2, itd. nema ga na RTL i Nova TV. Katastrofa su oba kablovska operatera prije svega zbog iskakanja kanala ali oni to preuzimaju sa Totala tako da zavise od njih. Koliko znam bilo je price da ce krenuti u digitalizaciju sad kad tacno ne zna se. Takodje ima nekih prica da ce uskoro biti i ubacivanja jos kanala, za sada vode imaju 53, dok na Elti 51 i to je nesto.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 19:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2009, 17:14
BL Boy je napisao:
Hmm Netkom ima stranicu tj. blic.net, sad istina je da je kvalitet slike pojedinih kanala upitan, prije svega RTL, a odnedavno i HR1 ima malo smetnji. Teletext sad ima na oba HRT-a, RTS1 i 2, itd. nema ga na RTL i Nova TV. Katastrofa su oba kablovska operatera prije svega zbog iskakanja kanala ali oni to preuzimaju sa Totala tako da zavise od njih. Koliko znam bilo je price da ce krenuti u digitalizaciju sad kad tacno ne zna se. Takodje ima nekih prica da ce uskoro biti i ubacivanja jos kanala, za sada vode imaju 53, dok na Elti 51 i to je nesto.

Ima li ko iz aneks-netkoma da odgovori na pitanja?
Ne interesuje me nimalo zašto ispadaju kanali, to što preuzimaju sa totala nije moja stvar. Ja neznam koji od operatera elta ili netkom više ubacuje neke glupe kanale samo zbog toga da dopune ponudu.

Nije bitno koliko kanala ima operater, nego koje kanale ima u prog. šemi. Najlakše je ubaciti neke glupe kanale kao što su melos, hema tv, dm sat ....

Mislim da bi bilo dobro da stavimo na forum programsku šemu elte i -aneks i da vidimo ko ima koje kanale.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka

Ja sam memorisao 20-ak tako da to dovoljno govori o kvalitetu kanala... Najgore mi je kada neko redovno primjeti kako neki kanal nedostaje u ponudi opreatera a nikada u životu nije zastao duže od 3 sekunde na njemu...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 14:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2009, 16:50
MA TO SU SVE LOPOVI POGOTOVO OVI IZ NETCOMA SAD MORAMO I LIGU SAMPIONA GLEDATI NA SRPSKOJ TV I NA BHT GDJE SU KOMENTATORI CISTA NULA A SLIKA NA TIM KANALIMA JE TOLIKO MASNA KAO DA JE NEKO BUREK POJEO.
POGLEDAJTE IM SAMO KANALE IMA 10-15 KANALA NA KOJIMA SE MOZE NESTO POGLEDATI OSTALO JE ZALI BOZE
SIMIC BEL DSF NJEMACKI RTL I OSTALO 3 RUSKA KANALA 2 FESN KANALA KO TO JOS GLEDA.

PRESTACU IH PLACATI I UVESCU TOTAL TV

LOPOVI

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
uskoro na aneksu ili blic kablovskoj novi kanali(sportski, muzicki, filmski itd.) i digitalna TV bar tako kazu na onom test kanalu

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 07:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
digitalna već ide testno...pustili nekih 20 kanala...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 13:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2009, 21:48
DANIJEL BL je napisao:
digitalna već ide testno...pustili nekih 20 kanala...

Ako je samo 20 kanala,ne pada mi na pamet da kupim od Netkoma risiver...to je sramota!!!

Solaris је оперативни систем кога је развила компанија Sun Microsystems. Сертификован је као верзија јуникса. Иако је у питању махом власнички софтвер, велики број основних компоненти је објављен под лиценцом отвореног кода, под називом OpenSolaris.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 163 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]