banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 02:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Satelitska
PostPoslato: 03 Nov 2008, 23:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Nov 2008, 21:05
evo danas dobio obavjest od netcoma da ce poskupjeti od 1.12 na 10.70 km puno mi je to para davati za kablovsku a vidim ljudi po kosiluku masovno uzmaju satelitske

Sta mi treba od opreme da bih mogao gledati satelitsku tv narocito domace kanale rts1,2 htv1,2 nova,rtl,obn,sportklub i ostalo,koji resiver i gde ima kupiti i koliko se krecu cjene unapred hvala na odgovorima

Vrh

Tema posta: Re: Satelitska
PostPoslato: 03 Nov 2008, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
od opreme za satelitsku televiziju potrebno ti je sledece...
1. satelitska antena min. precnika 90 cm
2. Digitalni resiver (preporuka yumatu male pare a dosta dobijas)
3. univerzalni lnb
4. 2 F konektora i kabal...
Atenu okrenuti na Thor satelit i imas sve te domace kanale i plus strane titlovane na nas jezik...

Ukoliko zelis resiver javi mi se na PP imam nove i otkljucane i usput dobijes upustvo za otkljucavanje preko daljinskog, kao i kljuceve...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 19:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Nov 2008, 21:05
lakisat koliko se krecu malo bolji resiveri,mislim kad uzmam uzeo bih nesto bolje i da valja

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 20:38 
meni je covjek instalirao sve za 270 km. imala sam svoj tanjir, platila ruke 50 km, a ostalo je bio resiver. imam rts sat, rts 1 , rts 2, rtl, novu, 2 slovenacka, 2/3 makedonska, pink m, pink family, cmc, obn, bn i te tako, sport klub, euro sport na hrv. i na srp. , i jos neki atlas kanal, pa neke domace nikad cula, pa b 92, i jos neke domace, neki crkveni kanal, pa neki srpski rodoljubivi, dm sat, svet plus, folklor tv, jako sam zadovoljna sa izborom mada gledam samo par njih ali eto nek ima.

p.s . imam kucu u dijelu grada gdje nema kablovske a optickim putem je takodje tesko uhvatiti jer su ljudi dolazili i nista nisu mogli..

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
U tom slučaju dobra je satelitska, ali ja sam kad je stigla kablovska, razmontirao satelitsku i prešao na kablovsku.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 20:58 
ma meni je kablovska super, imam je u centru jer su nam cak medju prvim i sproveli... ali u jednom dijelu grada koji uopste nije daleko od centra, nema kablovske, sve su kuce pa vjerovatno i nema nekog interesa, a kad su dosli likovi iz elte da sporvedu optickim putem, receno mi je da nije ni to moguce.. zato sam pribjegla ovo varijanti i moram priznati da je super...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
tropico je napisao:
lakisat koliko se krecu malo bolji resiveri,mislim kad uzmam uzeo bih nesto bolje i da valja

Najbolji i najskuplji ti je res. DreamBox, a cijena zavisi sve od modela...
Pogledaj malo po netu...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 23:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
Kablovska je po meni samo za one koji bas nemaju mogucnost ugradnje antena i satelitskih antena.

Najbolji izbor je Dreambox resiver, mada je to skupo, i resiver i placanje mjesecno nekom tamo covi koji ima originalnu karticu, uslov adsl, ali zato gledas sve.

Od racionalnijih varijinti je ta da napravis sistem od vise antena, strucno, (jednom platis, imas trajno) i hvatas ove nase srot banjalucke i ostale srot kanale kojig god da postoje a iz BiH su i hvataju se u Banjaluci, i plus 4 kanala iz komsijske Hrvatske. Onda napravis sistem satelitski od 4 LNB-a pa gledas dosta toga domaceg od cega bih izdvojio Novu tv, RTL HR, B92, RTS1, RTS2, OBN.

Ja da moram birati, radije bi placao mjesecno pretplatu TOTAL TV i gledam lijepo kanale iz Srbije, sto me interesuje, a medju njima imam i RTRS,FTV,OBN,ATV i uzeo bih sebi digitalni zemaljski resiver i gledao HRT1,2,RTL,Novu sa Psunja. Tako imas sve sto te najvise zanima. Uz to sve gledas jos i ove domace analogne s obicnom antenom.

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 02:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
tropico je napisao:
evo danas dobio obavjest od netcoma da ce poskupjeti od 1.12 na 10.70 km puno mi je to para davati za kablovsku a vidim ljudi po kosiluku masovno uzmaju satelitske

Sta mi treba od opreme da bih mogao gledati satelitsku tv narocito domace kanale rts1,2 htv1,2 nova,rtl,obn,sportklub i ostalo,koji resiver i gde ima kupiti i koliko se krecu cjene unapred hvala na odgovorima

Digi paket na Thoru u kom se emituju ti kanali (sem HRT-a,koji se piratski moze gledati samo Card Sharing-om i koga nema u Digi paketu) prelazi na Nagra 3 kodiranje i za koji mjesec se vise nece moci gledati piratski.Vec nekoliko mjeseci Digi novim pretplatnicima izdaju kartice i risivere sa Nagra 3 kodiranjem,a i postojecim pretplatnicima se u Rumuniji,Madjarskoj,Ceskoj,Slovackoj vrsi zamjena risivera i kartica sa novim.U Srbiji i Hrvatskoj jos nije pocelo,ali pitanje je dana.Kad zavrse sa zamjenom signal ce emitovati samo kodiran u Nagra 3 i moci ce se gledati samo legalno pretplatom.Da napomenem jos da se preko pretplate mogu gledati samo oni kanali koji su predvidjeni za podrucje odakle je pretplatnik,a ne cijeli paket kako se sad moze gledati piratski.Nagra 3 kartice se ne mogu ni sherovati,pa se nece moci ni tako gledati.
Dakle za par mjeseci,oni koji imaju usmjerene antene na Thor,morat' ce ih okretati,jer sa tog satelita se vise nista nece moci gledati.
Poslije toga vrlo malo domacih kanala ce ostati za gledanje:RTRS,FTV,ATV,FOX koji su kodirani u BISS-u (trenutno im se zna kljuc,pa se mogu gledati),BN sat,RTS sat (poseban FTA program na kome skoro i da nema filmova i sporta),RTCG sat (na kome isto nema nista),OBN i ovi programi sa narodnjacima (DM sat,Svet plus,Vikom),HRT 1 samo informativne emisije (kad su filmovi,serije i sport kodirano je) Slovenija 1 i 2 (kodirani su,ali starim sistemom,pa se jos mogu gledati).Da bi sve to uhvatio trebace ti motor ili multi-feed antena,jer su na razlicitim satelitima.
Strasno me nerviraju monteri koji ljudima uvaljuju antene i usmjeravaju ih na Thor,a ne govore im da se to nece moci jos dugo gledati.Jos kad vidim koliko naplacuju risivere.Opticum 4050C,koji ima odlicnu softversku podrsku i mogucnost CS-a preko kompjutera, kosta u prodavnicama svega 85 KM.Jednom mom kolegi je monter taj risiver,parabolu, jedan LNB,sklepani nosac za antenu,10 metara kabla i par F konektora sa ugradnjom naplatio cak 270 KM.Izadje da je ruke naplatio 150 KM,a nije se cak ni penjao na krov nego je montirao nosac na zid kuce sa zemlje. :angry4: Vidim da je majlili prosla jos gore,bas me zanima koji je to risiver za 220 KM.

Stoga ti savjetujem da, ako si u mogucnosti (sto zavisi od dijela grada gdje stanujes,to jest od jacine signala TV stanica) instaliras antene za zemaljsku analognu i digitalnu TV,a ako nisi da se drzis kablovske.
Druga mogucnost je pretplata na Total TV,ali to ti je skuplje i od kablovske.Osnovna pretplata za Total je 12 KM.Sport klub,Sport klub+,Eurosport i nekoliko filmskih kanala se placa dodatnih 4 KM.U Totalu nema hrvatskih kanala.

Ako se,ipak,odlucis za kupnju sat.risivera moja je preporuka Nytrobox NB-6000 combo,kombinovani dvb-s i dvb-t (satelitska i zemaljska digitalna TV),pa ces jednim udarcem ubiti dvije muve.To je klon Yumatu mx+ comba,pa u njega ide isti softver i u Hrvatskoj kosta samo 380 kuna.Ne znam da li se prodaje kod nas u Banjaluci,ako neko zna nek javi i ja trazim da ga kupim.
Slika
Karakteristike:
-MPEG-2 satelitski i zemaljski prijemnik
-Prijem sat. TV i Radio kanala
-Podrška DVB titlova
-PiP slika u slici
-Uređivanje i kreiranje dodatnih lista kanala
-Automatsko i ručno selektiranje PAL / NTSC
-Tri ugrađene igre
-Hrvatski meni
-Podrška višejezičnog tonskog zapisa
-256 boja zaslona (OSD)
-Podrška podešavanja vremena u odnosu na GMT
-EPG programski vodič
-Slika uz EPG programski vodič
-Podrška višejezičnih podnaslova
-Teletext putem prijemnika
-PLL CH 21-69 UHF modulator PAL/NTSC
-RS 232 port za prijenos software-a sa računala na prijemnik
-2 x SCART A/V izlazi za TV i VCR
-RCA CINCH Video izlaz
-RCA CINCH Audio Izlaz
-0/12V priključak
-SPDIF digitalni audio izlaz
-DiSEqC 1.0 , 1.2 i 2.0 kontrola
-Interna emulacija NB6000 = Yumatu MX+ 5105 chip

Drembox kupi samo ako planiras Card Sharing.Najjeftiniji DM 500s kosta preko 300 KM i to kineske kopije,a kod nas se prodaju pod originale.Dream multimedija vec dvije godine proizvodi model DM 500+ umjesto DM 500s upravo zbog tih kineskih kopija koje su preplavile trziste i koje se tesko razlikuju od originala.Kod kineskih kopija se mora ubaciti MAC adresa od nekog originalnog,ako vec nije ubacena, da bi se mogao instalirati noviji Gemini inace crkne,pa se mora flesovati pomocu jtag interfejsa.

Ako hoces kvalitetan risiver sa dobrim mogucnostima,a jos imas i LCD ili plazma TV kupi neki HD risiver i uzivaj.Ja cekam da kod nas dodje "AZbox HD Premium Linux Combo (DVB S2 /DVB-T)WLAN". HD risiver koji trenutno daje ubedljivo najvise za ulozen novac.
Kod:
http://www.bosnasat.com/product_info.php?info=p470_Azbox-HD-Premium-Linux-WLAN-Die-neue-Generation-von-Multimedia-PVR-HD-Linux-Receiver.html

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 16:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2003, 18:50
Ovo sto je laka rekao donekle je u pravu. Jest da mu je cijena ovog resivera pojeftina(Opticum 4050C) , ali mora on ima neke dobre kanale za nabavku , ja opremu za satelitske antene uzimam iz digitalisa i kod njih je taj resiver 99KM (mada i nije neka razlika 14KM).
Tv kanali ce se uvjek moci gledati piratski , da li putem CS ili nekom novom emulacijom na koju treba pricekati dok se razbije nagra3 , vidicemo. Na stranim forumima sam procitao da su vec za resivere AZbox probili nagru3, za ostale se mora cekati .
Malo je neozbiljno ako prodavac ili monter opreme korisniku ne objasni sve kako stvari stoje i sta moze gledati i koliko dugoo , za sta moze garantovati a sta ne.
Satelitska antena komplet oprema sa resiverom koji je prilagodjen za gledanje DIGI tv kod mene kosta 160KM , mislim da je to korektna cijena , jer obidjite malo prodavnice pa pogledaj te .... ali da se nebi ponavljao
viewtopic.php?f=45&t=39786

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 11:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Nov 2008, 11:11
Ja da moram birati, radije bi placao mjesecno pretplatu TOTAL TV i gledam lijepo kanale iz Srbije, sto me interesuje, a medju njima imam i RTRS,FTV,OBN,ATV i uzeo bih sebi digitalni zemaljski resiver i gledao HRT1,2,RTL,Novu sa Psunja. Tako imas sve sto te najvise zanima. Uz to sve gledas jos i ove domace analogne s obicnom antenom.[/quote]

Ovo je najbolje rjesenje !!!

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 12:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

korisnik 1 je napisao:
Ja da moram birati, radije bi placao mjesecno pretplatu TOTAL TV i gledam lijepo kanale iz Srbije, sto me interesuje, a medju njima imam i RTRS,FTV,OBN,ATV i uzeo bih sebi digitalni zemaljski resiver i gledao HRT1,2,RTL,Novu sa Psunja. Tako imas sve sto te najvise zanima. Uz to sve gledas jos i ove domace analogne s obicnom antenom.

Ovo je najbolje rjesenje !!!

Nije losa kombinacija , ALI puno skuplja , dosta manje kanala , 3 razlicite sistema , a o mjesecnim placanjima da ne govorim.

Nije da tjeram vodu na svoj mlin ali ova ponuda total TV je katastrofa , ako vec oces da placas po meni je puno bolja varijanta kablovskih operatera .

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 12:22 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Nov 2008, 11:11
Slazem se,
ali ovo je rjesenje za one kojima je kablovska nedostupna.
A sto se tice Totala, 16KM mjesecno i nece biti neka razlika, kad kablovska poskupi, cini mi se da ce i Elta na 12 KM.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 17:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

korisnik 1 je napisao:
Slazem se,
ali ovo je rjesenje za one kojima je kablovska nedostupna.
A sto se tice Totala, 16KM mjesecno i nece biti neka razlika, kad kablovska poskupi, cini mi se da ce i Elta na 12 KM.

Ali gledaj ovo ,prati na godisnjem nivou, ti za total placas montazu 80KM + 12mjeseci x16KM to ti je 272KM , i nemas nista u vlasnistvu , da nepricam o ugovorima , znaci iz bilo kog razloga da prekines ili ugovor istekne , oni dolaze po opremu naplacuju ti ko zna sta, + ono sto si govorio za uzimanje zemaljskog resivera + zemaljske analogne antene , i opet kad sve skupis dosta losije prolazis , jer uzimanjem sopstvenog dig.sat seta pratis puno veci broj kanala , imas opremu u vlasnistvu , nemas pretplate , a da negovorim da se pomocu CS vidi i totalTV ali za to nema potrebe jer su im programi losi . Sve u svemo neka krajnji korisnik odluci, razlika je ocigledna, a tu je jos financiski segment , imas ljudi koji kazu nije me briga koliko kosta , pa onda fino uzmes i totalTV i digi TV paket ,pa neznam kave jos resivere itd... , a imas i ljude kojima je opterecenje svaki mjesec dati 16KM, a imas i one u koje spadam i ja - mrzim ugovore , nepotrebne troskove itd.....

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 22:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
IloveBL je napisao:

Kod mene kuci je ova prica. 8) Pun pogodak :evil3:

walper je napisao:
a da negovorim da se pomocu CS vidi i totalTV ali za to nema potrebe jer su im programi losi.

Malo je reci da si ovo bas lupio. Izbor kanala u Total paketima je iz mog ugla gledano fantastican. Kamo srece da je i na kablovskoj dobar dio kanala koje ima i Total...Iskreno se nadam da ce odrzati obecanje pa da ce do Nove godine i ELTA prosiriti osnovni paket kanalima koji su vec u ponudi u Totalu...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 00:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

drug je napisao:
IloveBL je napisao:

Kod mene kuci je ova prica. 8) Pun pogodak :evil3:

walper je napisao:
a da negovorim da se pomocu CS vidi i totalTV ali za to nema potrebe jer su im programi losi.

Malo je reci da si ovo bas lupio. Izbor kanala u Total paketima je iz mog ugla gledano fantastican. Kamo srece da je i na kablovskoj dobar dio kanala koje ima i Total...Iskreno se nadam da ce odrzati obecanje pa da ce do Nove godine i ELTA prosiriti osnovni paket kanalima koji su vec u ponudi u Totalu...

Drago mi je da si zadovoljan , i da cujem misljenje ljudi koji su zadovoljni sa total TV , osnovna poenta moje price da su ljudi zadovoljni sa onim sto imaju i sto gledaju , drago mi je sto mozes sebi pored svog ostalog priustiti jos +16KM svaki mjesec , i zelim ti jos puno placenih racuna , a ja cu u medjuvremenu da besplatno gledam svu ponudu sa svih mogucih satelita i paketa koji imaju na sebi .Uzdravlje .

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 00:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Nije tačno da je Nagra3 probijena na AZbox ili bilo kojim drugim risiverima.Moglo se gledati kratko vrijeme u NDS-u i prvo se pojavio vPlug za SS2 kartice,a poslije i za neke risivere (izmedju ostalih i AZBox).Premiere sad koristi dva sistema skremblovanja:Nagravision 3 i NDS Videoguard.A,evo i objasnjena zasto se tad moglo gledati:
"U ECM-u ima dva sektora payloada, jedan je namjenen IRD-u (STB-u) i drugi dio SC. Sto NDS radi je vrlo jednostavno. U sektoru IRD payloada je CW dodatno naveden, isti CW kao i u SC payloadu namjenjen smartcardu. razlika je u tome, da je IRD payload ECM-a skremblovan sa podacima iz STB-a, koji se mogu jednostavno izcitati, ako se zna gdje. colibriju je to uspjelo.
CW iz IRD payloada je identican onom namjenjen za SC karticu.
NDS koristi tu "smardcardless" varijantu nakon firmware updata, kad pretplatnik nema jos NDS kartu, tako da se moze dalje premiere gledati. ova varijanta nece dugo biti "onair". naj kasnije kad ce skoro svi migracijski STB biti transformirani sa nagre na NDS, ova coding varijanta ce se gasiti!" (preneseno s jednog foruma)

Ukratko bio je ocitan samo dio NDS algoritma koji se koristi u prelaznom periodu dok traje zamjena kartica. Kad je izvrsena zamjena kartica i iskljucen stari sistem kodiranja NDS je iskljucio i taj prelazni algoritam i vise se ne moze gledati na taj nacin.

Premiere se sad piratski moze gledati samo pomocu Card Sharinga,a i to nece moci jos dugo,jer Premiere je vec najavio da ima rjesenje i za to.Po analizama strucnjaka i po dosadasnjem iskustvu kad se izbaci novi sistem kodiranja,najsigurniji je prve dvije godine.Zato zaboravite na to da cete programe, koji prelaze na nove sistemime enkripcije, moci skoro gledati piratski emulacijom.Velike pare su ulozene u nove sisteme kodiranja.A Premiere je neki dan najavio će djelovati preventivno i da ce svake dvije godine mijenjati sistem kodiranja,kako bi spriječio da se ponovo pojave piratske kartice i emulatori koji im mogu nanijeti daleko veću ekonomsku štetu od češće zamjene pretplatničkih kartica.

A Total paket uopste nije los.I ja ga planiram starcima uzeti kad vise ne budu mogli gledati Digi,a za hrvatske kanale DVB-t risiver .

Opticume sam nabavljao ovdje:
Kod:
http://www.zicomp.ba/resiveri.html

Opticum 4050 se moze naruciti i na donjem linku za 85 KM sa dostavom na kucnu adresu i placa se pouzecem + 8 KM troskovi dostave.
Kod:
http://www.bazar.ba/product_info.php?products_id=692

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 07:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
walper je napisao:
Drago mi je da si zadovoljan , i da cujem misljenje ljudi koji su zadovoljni sa total TV , osnovna poenta moje price da su ljudi zadovoljni sa onim sto imaju i sto gledaju , drago mi je sto mozes sebi pored svog ostalog priustiti jos +16KM svaki mjesec , i zelim ti jos puno placenih racuna , a ja cu u medjuvremenu da besplatno gledam svu ponudu sa svih mogucih satelita i paketa koji imaju na sebi .Uzdravlje .

Malo je reci da odavno nisam zapazio vise ironije u tako malo recenica. Naravno da svaki proizvod treba platiti, pa i u ovom slucaju proizvod Totala sto je njihov programski paket. Ne vidim tu nista sporno, uostalom i ti svoje usluge naplacujes... :roll:

Laka je gore sjajno objasnio zasto ljudi bjeze od "samostalnih privatnih montera antenskih sistema"...Nemoj odmah da se ljutis... :confused3:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 10:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@laka Premier kao i ostali naravno da ce se boriti protiv svih vrsta piraterije ali nevjerujem da ce ikada izaci kao pobjednici , hoce ali veoma kratko vrijeme , emulacije ce biti i naravno CS .Te informacije sto si prenio sa foruma su tacne , ali sad traje prava borba , i informacije se bukvalno mijenjaju svaki sat vremena , evo ti jedna od njih , ova ja stara svega dan, dva :

"new crypto system for some european Pay TV providers (D+ / TVCabo, Premiere) Nagra 3 has been commercially hacked. An emulator smart card called “Centaurus” is said to be available on the european grey markets within the next two weeks."
Mada cemo mi morati jos pricekati , jer ovo se trenutno prodaje za fine pare na zapadu, ali je dokaz da nagra3 kao i ostali sistemi kodiranja se mogu probiti ako ima interesa za to.
Evo ti jos jedne informacije koja je aktuelna vec neko vrijeme:

New mosc cards may not have a guarantee that they will work for more than 60 days due to a change in the way cabo now updates it's package. In fact there is no guarantee how long they will last as they have not completed the change over and there could be a revision update around the Conner for the new cards or some secret function that has not been activated yet. So not a full hack. Just a hack that at the moment gives you access to all cabo channels including Video on Demand.

Rumour has it and its 99% sure. Well 99% sure not 100% that new EMU with AU for nagra 3 on cabo. But don’t get your hopes to high as this maybe just for the current receivers that work with cabo cards.

FACTS:
Non official receivers that so far work with nagravision 3 original or mosc cards with new firmware.

Mirage models: sft-2000, sci-5110 and 8000 (Complex method but works).
AZbox models: S710 - GA, S710 - GB, ST710 - GA and ST710 - GB.
Mvision 9085 net and USB models.

Znaci uvjek ce se naci rijesenje .

PS: nemoj jos da zuris vezano za digi , posto pretpostavljaju da ce se digi moci gledati jos najmanje 6 mjeseci.

@drug , naravno da se neljutim ipak si ti moj drug :D , nisam ja govorio da total tv netreba platiti , vec koliko ukupno kosta usluga, i laka je govorio o monterima koji uvaljuju ljudima preskupu opremu ne objasnjavajuci sta zapravo dobijaju , vidis ja upravo radim suprotno od toga , fino objasnim ljudima kako stvari stoje , kako i koliko to moze trajati , i oprema je povoljna mislim da cijena od 160KM nije puno, u to ti ulazi resiver Opticum 7000C ili 7100C , tanjir, nosac LNB, LNB chess , 10m kabla sa f konektorima, zidni nosac, moja usluga patchovanja resivera i dostava na tvoju adresu .

Cak i da svi kodirani kanali nebudu se mogli gledati , ostaje ti oprema sa kojom mozes gledati veliki broj FTA (slobodnih kanala) sa svih satelita astra hotbird eutel thor. Dosta ljudi imaju preko analognih antena domace kanale , i malo dopune izbor sa FTA kanalima i zadovoljni su time , samo da izbjegnu mjesecno placanje , procitao sam na jednom forumu da je lik napisao za mjesecnu pretplatu-jos jedan kredit , ljudi da se razumjemo ,nemogu to sebi bas svi priustiti .

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 16:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
zato po svim radio stanicama ide one reklama "dzaba, dzaba, dzaba" "bez pretplate"

ne mozes da vjerujes da ima takvih ljudi koji to rade, uzmu lovu namjeste ti antenu na 1w i gledas DIGI , a sta kad za koji mjesec ne bude vise kljuceva, onda se hebite,
ostane 3 neka fta rumunska znj kanala, a platio masno :lol: :lol: :lol: :lol:

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]