banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 02:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jul 2008, 15:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
2 forumaska mozga mozgala, ali nisu izmozgala, pa da ukljucimo i ostale koji se vise razumiju u tematiku. :)

Kada se antena ukljuci u video/dvd recorder/player (tj. kucno kino), player se poveze sa TV-om preko scart-a, da li on istovremeno moze biti i kao antenski izlaz za tv ili se player i TV jos moraju povezati onim obicnim antenskim kablom, da bi se i na jednom i na drugom mogle gledati TV stanice?
Ja sam probavao sa scart-om samo, i kad stavim antenski prikljucak u video, onda kanali imaju samo na njemu, ali ne i na TV-u i preko njega moram prebacivati kanale.
Kad prikljucim antenu na TV, tad ima slika samo na TV-u, ali ne i videu.

I sad to teoretsko pitanje, kao iz naslova, da li scart moze posluziti kao i ulaz/izlaz za antenu, tj. da se antena prikljuci samo na video, potom video i TV scart-om, pa da na oba imaju TV kanali?
Ako ne moze, to je prilicno glupo, prakticno dupli posao prikljucivanja. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 16:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
kod mene je tv i resiver povezani sa scart i obicnu antenu sam morao direktno u tv iako resiver ima ulaz za antenu
jednostavan odgovor na tvoje pitanje (u mom slucaju ) je NE

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 07:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Stvar je u tome da ti dvd player/video/player ili šta već, vraća signal na jednoj frekvenciji, a ne na spektru frekvencija. Maksimum koji možeš izvući je da na kanalu na kom je dvd, mijenjaš programe... Bar je kod mene tako...

Pitanje koje ja imam je da li neko zna gdje se može naći prelaz (adapter) sa američkog ili britanskog utikača na naš standardni. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 08:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 12:31
miki je napisao:
Pitanje koje ja imam je da li neko zna gdje se može naći prelaz (adapter) sa američkog ili britanskog utikača na naš standardni. Hvala.

Ja sam to kupio u Boski, gore na spratu medju el. opremom.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 20:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Kako sam ja poludio zbog tog britanskog kabla!!! Dan uoci EURA kupim tv zbog EURA naravno. Dodjem kuci sav nestrpljiv ko dijete kad dobije auto na daljinski, raskupusam kutiju, izvadim tv, daljinski i kabl, i sve to fino nastimam, utaknem kabl od antene i jos samo struja ostala. Ja tamo kad ne lezi vraze, britanski steker... Poludio!!!! Onda skontam da je na starom tv-u isti prikljucak do tv-a... Sve je dobro sto se dobro svrsi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]