banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 00:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jun 2008, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Vidim da je o ovome već bilo priče na Euro2008 temi, ali otvaram novu, pošto je tamo offtopic.
Konačno! :D To čekam već duže vremena. Gdje se u Banjaluci mogu kupiti DVB-T receiveri po najpovoljnijoj cijeni?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 12:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
Ti u Gradisci bi trebao imati 100% signal. U Banjaluci ima problema na odredjenim lokacijama zbog PINK-a sa Sibova na 23, i TV USK. Ako je jak analogni signal, tada jako ometa digitalni.

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno, slike sa Psunja su mi inače sjajne (osim što ako baš podesim novu da je odlična, ostale nisu tako dobre), pa se baš radujem digitaliji.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 13:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A da li se može koristiit digitalni resiver od satelitske ili treba neki poseban.

Da li neko ima link o tome kako se to podešava?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

points mislio sam na digitalni signal, analogni je sad out, u gradisci ti moras imati 100% digitalni

signal moze da se uhvati ili lcd, plazma, koja ima ugradjen dvbt tjuner. ili kupiti resiver koji kosta oko 60 i vise km,ali nisam jos nigde vidio u bl da ima. znaci nikakve veze sateltski nema s tim. vec treba imati zemaljski resiver, ukopcati antenu, skenirati kanale i na 23. naci kristalno cistu sliku hrt1, hrt2, rtl, nova 8)

ja sam ga kupio u inostranstvu

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
DVB risiver ili kako mu je naziv - SET TOP BOX i obicna zemaljska antena...ja sam ga kupio jos prije tri godine dok sam studirao u Bgd...
ali dovoljan ti je i bilo koji plazma tv - otvara ga, cak mpeg4 otvara i HD... :D

najbolje je to cova objasnio na ovom linku, ono da se lako skonta:
http://www.rts.co.yu/dvb/dvb.htm

I pitanje, da li je moguce i u jednom dijelu Banjaluke "pokupiti" digitalni signal sa Papuka na 23. kanalu? Meni ne ide, probao sam cim je krenulo tamo prije dvije sedmice ali nije islo zbog veoma jakog signala Pink BH sa Sibova

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 15:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

drug, ima za kupiti nekakav razdjelnik, negdje sam to nasao na internetu, koji razdvaja analogni od digitalnog signala na istoj frekvenciji, rješenje je TV TAR 5 http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/376
jer dok god pink tuce sa Sibova, bice problema osim ako nemas taj razdjelnik. On kosta 35 Evra

pink ako se ne premjesti sa 23. zbog psunja, nece se mrdnuti dok god kod nas ne zazivi digitalija pa se analogija pogasi. a to ce da bude za najmanje 5 do 8 godina.

jos da kazem da mozete da kupite hibridnu tv karticu za racunar, ili internu ili usb stick. cijena od 60 do i preko 100 KM. Tad imate i analogni i digitalni prijem.

Evo slike tog razdjelnika
Slika

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja imam ubitačnu tv karticu za računar.

Znači meni ne treba digitalni resiver, jel tako?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vi bez veze presipate iz šupljeg u prazno.
Znam sve što je potrebno o DVB-T televiziji, samo sam pitao ima li igdje u Banjaluci kupiti solidan, jeftin DVB-T receiver.

IloveBL je napisao:
points mislio sam na digitalni signal

Znam da govoriš o digitalnom signalu, samo sam onako rekao da su mi inače i analogne slike s Psunja odlične.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 20:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

filozof sa vrbasa je napisao:
Ja imam ubitačnu tv karticu za računar.

Znači meni ne treba digitalni resiver, jel tako?

Ako ti je hibridna, tj. analogno-digitalna zemaljska tv kartica za racunar,tada pretrazi 23.uhf i mozda uleti signal ako nemas odlican pink na istom kanalu na analognoj, onda uzmes ovaj razdjelnik sto sam pricao, spojis, razdvojis signale i uzivas u DVD kvaliteti slike hrt1, hrt2,rtl, nova tv.

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2008, 23:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Nisam vidio u BL da ima za kupit DVB-T receiver :confused3: Najbolje ti je otići do Hrvatske u prvi veći grad blizu granice, evo već u Novoj gradišci u onim njihovim velikim dućanima tipa Kaufland, Lidl, Konzum MAX imaš super povoljno te receivere - već od 300tinjak kuna... a u Zagrebu je izbor još bolji i povoljniji, tamo samo što na trafici ne počnu prodavat DVB-T receivere, dakle ima ih doslovce posvuda :confused2:

U BL i ako nađeš šta, nabit će cijenu 3x veću od one u HR ... :wink:

Naravno, govorim o mpeg2 receiverima. Mpeg4 receivera ima još uvijek jako malo na tržištu pa drže prevelike cijene, ali pada i to polako ...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2008, 10:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I mislio sam na mpeg2, znam da su u Hrvatskoj već oko 60-ak km. Nema mi druge nego da malo odem preko :p
Ili da mi ti kupiš jedan u Zagrebu, častim pivom? :)

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2008, 14:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Heh, uzeo bi ti ja u ZG-u, ali ne znam kada ću ponovno dolje ... :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:
Heh, uzeo bi ti ja u ZG-u, ali ne znam kada ću ponovno dolje ... :-?

Idem u utorak u Beograd, pa ću svratiti u Novu Gradišku i kupiti to. Hvala u svakom slučaju ;) Imaš neki predlog u vezi branda, ili je to svejedno, ionako vjerovatno nema nekih extra imena?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 19:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nije svejedno. Što kvalitetniji kupiš to će ti signal biti puno stabilniji i neće dolazit do kockanja po lošem vremenu. Svakako preporučam da bježiš od svega što u sebi ima naziv "max" :lol: (digimax, max dvb-t) - posebice od Digimaxa bježi ko vrag od tamjana. Jako su povoljni ti Digimax receiveri ali ništa ne valjaju. Od jeftinijih receivera se meni najbolje pokazao Quadro, iako tu marku ne mogu da smislim jer inaće imaju užasno nekvalitetne proizvode, njihovi DVB-T receiveri su im dosta kvalitetni a jeftini. U Zagrebu ih ima već za 250 kuna, što je full jeftino, a jako su stabilni. Jedino što im je sjebano jest malo nekvalitetniji tv izlaz, ali kod običnih CRT televizora nema šanse da to primjetiš.

Ako imaš malo više para, onda ti preporučam da uzmeš nešto od Humaxa, ili još bolje fenomenalne Topfield receivere. Oni su u prosijeku 3x skuplji od Quadra, ali se totalno isplati svaka marka. :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 21:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ima u Hrvatskoj u Pozegi veliki elektrocentar trgovina Alles, dosta je povoljnije nego u Novoj Gradisci.Imas u NG nekoliko prodavnica u kojima ima resivera. vjerovatno imas i u Beogradu, mozda jos jeftinije.

zigizmund je u pravu, bjezi od tih max resivera,pojacala, antena, to je isto ko i one turske antene na pijaci.dzabe bacena para

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 00:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Jedno pitanje vezano za digitalnu TV:
Da li se emitovanjem DVB-T direktno emituje i DVB-H, ili je to razlicito?

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 01:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne, to je različito. DVB-T, DVB-H, DVB-S i DVB-C - sve ide posebno!

DVB-H koncesiju je prije nekoliko dana dobio hrvatski VIPnet u Zagrebu na 22. kanalu, za jedan multipleks. Tako da trenutno u ovom dijelu Evrope jedino Hrvati i Albanci imaju DVB-H. No za razliku od ostatka Evrope, u Albaniji DVB-H nije pokrenula njihova mobilna mreža, već satelitski operater DigitAlb ...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 00:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo ponovo otvorih ovu temu, pa čisto da kažem da sam još tad kupio u Novoj Gradišci SmartVision receiver (jedini koji sam našao u čitavom gradu, 257kn) koji mi sjajno radi u Gradišci, apsolutno nikada nije pucala slika, a prijem sam imao i prije nego što sam priključio antenu, dovoljan mi je bio i koaksijalni kabl :)
Razmišljao sam da ga ponesem u BL pa da pokušam. Mada, ovdje imam neki mali, očajan tv, pa mi i ne bi bio neki užitak.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 09:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
ehehee da se i ja pohvalim, obrisao prije dvije nedjelje prasinu sa starog Topfield-a kojeg sam kupio jos prije tri godine dok sam zivio i studirao u BG da bi gledao DVB-T Srbija, te sam ga instalirao u BL...
Radi odlicno, na obicnu antenu pricvrscenu za balkonsku ogradu :lol: Nije mi se dalo prije zbog onih razdjeljnika jer je PinkBH isao na 23 kanalu. U Slatini imam lcd koji otvara cak i mpeg4 :D tako da od pocetka emitovanja u junu imam kvalitetan signal sa Psunja...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]