banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 21:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Apr 2008, 00:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
U Banjaluci egzistira 12 radio stanica, Radio RS, BIG1,2,3, NES,CASTRA,OKSIGEN,BALKAN,UNO,PINK, KONTAKT,HARD ROCK. Samo BIG 2 emituje iskljucivo narodnu muziku i novokomponovanu "turbofolk". Po tome se moze vidjeti da u Banjaluci folk ne prolazi, barem kod onih rodjenih Banjalucana.

Koliko ko slusa recimo Vikom, Dzunglu, BN, Studio M? To su najpopularnije stanice u sjevernom dijelu RS i BIH. Jako su slusane i u Slavoniji, pa sve do Kutine i Siska.
Reklo bi se kad se vidi da 11 od 12 banjaluckih radio stanica ne emituje tu vrstu muzike da Banjaluka nije pala pod utjecaj sela i ljudi sa sela kao sto je to slucaj sirom BIH pa cak i sa Sarajevom.

Vase misljenje? Slusa li se Vikom, Dzungla, BN, Studio M u vasoj kuci,autu, kod vase rodbine, komsija na podrucju grada.

Poslednji put menjao -umbrella- dana 22 Apr 2008, 18:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 12:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
kod mene drma turbo folk
"pomesaj ove noci crnu i zlatnu" :hello1: \:D/ :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ENTROPIJA je napisao:
kod mene drma turbo folk
"pomesaj ove noci crnu i zlatnu" :hello1: \:D/ :thumbright:

ohaj....

to mileeeeeeeeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Kod mene i u mojoj čitavoj porodici, nikad.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
points je napisao:

Tako je i kod mene :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
naveliko slusaju... pa? :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
zivjela sam u nekim drugim gradovima (najvise u ns)
u bl se najvise slusaju narodnjaci
to ti je fakt
bez obzira na broj ovih i onih radio stanica
oslusni malo po ulici, po stanovima, autobusima, a narocito po zurkama i slavljima

bila sam vise puta na zurkama ovdje, u pocetku je sve ok, ljudi su jos trijezni, slusa se rock, pop i tako to, medjutim cim se malo "opuste", neko (od onih koji su prije par minuta izjavili da slusaju
acid jazz i MRZE NARODNJAKE) vikne: MA PUSTI CECU! i onda svi zivnu, pjevaju, igraju, sjajno im je

da se razumijemo, ja postujem kvalitetnu narodnu muziku, ali ceca i tako to.... :-?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

-umbrella- je napisao:
Reklo bi se kad se vidi da 11 od 12 banjaluckih radio stanica ne emituje tu vrstu muzike da Banjaluka nije pala pod utjecaj sela i ljudi sa sela kao sto je to slucaj sirom BIH pa cak i sa Sarajevom.
-umbrella- je napisao:
Po tome se moze vidjeti da u Banjaluci folk ne prolazi, barem kod onih pravih Banjlucana kojih je danas nevelik broj.

zanimljivo ti je ovo, parafraziram, o losim uticajim ljudi sa sela na banjalucane kojih je nevelik broj
moje iskustvo sa PRAVIM banjalucanima je upravo obrnuto, dok u gradicu iz okoline, u kome sam provela djetinstvo i formirala se, sam imala drustvo koje se gnusalo sunda

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
skitnica je napisao:
-umbrella- je napisao:
-umbrella- je napisao:
Po tome se moze vidjeti da u Banjaluci folk ne prolazi, barem kod onih pravih Banjlucana kojih je danas nevelik broj.

zanimljivo ti je ovo, parafraziram, o losim uticajim ljudi sa sela na banjalucane kojih je nevelik broj
moje iskustvo sa PRAVIM banjalucanima je upravo obrnuto, dok u gradicu iz okoline, u kome sam provela djetinstvo i formirala se, sam imala drustvo koje se gnusalo sunda

Управо тако.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 20:38 
Pripravnik
Pripravnik

Ja sam u Banjaluci zivio do septembra 1993. U gradu bas nije prolazila narodna muzika, sto se tice klubova i kafica. Folk zurke su uglavnom bile po seoskim igrankama.

U mojoj porodici otac ne voli narodnu muziku, slusao je u ona doba rock n roll sto je dijelom prenio i na mene, dok je mama voli narodnu muziku, Sabana itd.

Tako da danas slusam sve od zabavne, rock, strane pa i neke dobre narodne Beslic, Ilic, Saban Saulic,Marinko Rokvic, Keba, ... volim trubace, narodna kola,itd. bez njih nema pravog veselja... ali treba razdvojiti narodnu pjesmu od turbofolk jeftinih brzogasivih hitova...

E sad sta banjalucani slusaju danas pravo reci ne znam.

Podrzavam BIG 2 jer njeguje narodnu,izvornu muziku, srpsku,bosanku, crnogorsku kako hocete... i bori se protiv turbofolk kulture koja je zavladala Balkanom u posljednjih 17 godina...

Poslednji put menjao -umbrella- dana 22 Apr 2008, 18:11, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

-umbrella- je napisao:
Ja sam u Banjaluci zivio do septembra 1993. U gradu bas nije prolazila narodna muzika

do 92/93 nije prakticno nigdje ni blizu u ovom stepenu bilo ovog sunda od narodnjaka (u koji, uzgred budi receno, ukljucujem i cecu i halide i sabane...),ne samo u bl...

-umbrella- je napisao:
E sad sta banjalucuni slusaju danas pravo reci ne znam. Ne racunam za banjalucane za one koji su dosli u BL za vrijeme rata, kao i njihova djeca koja su danas tinejedzeri jer oni nose u sebi iz kraja odakle su dosli.

...jer je turbo folk zapravo, proteklim desavanjima uslovljeni, socioloski fenomen koji se odnosi na citav ovaj nas ubogi balkanski prostor, nije ga niko "nosio" u sebi i donio u bl...

-umbrella- je napisao:
Podrzavam BIG 2 jer njeguje narodnu,izvornu muziku, srpsku,bosanku, crnogorsku kako hocete... samo i oni padaju polako pod uticaj pa se sve cesce moze cuti gluposti tipa"Aspirin".

...da bi vrsio "negativan uticaj" na "prosvjecene" izvorne banjalucane

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
strasno je koliko se slusa,gotovo u sve i jednoj javnoj i drzavnoj instituciji a o restoranima ,klubovima i kaficima da ne govorimo.strasno je ko sve slusa,sto meni licno ne smeta tj.to je njihovo pravo,ali mi smeta sto tu ima masa skolovanih i poslovnih ljudi koji preko dana glumataju kulturu a iza 24 u kruni i k4 itd vriste... a u diskusiji sa tobom sve ce prebaciti na jebu,ko fol i sl.strasno je sto te fufice i sponzoruse glumataju neke stilove,mode i fenseraj a svrsavaju na sofersku kurvu seku aleksic ili kramp daru bubamaru i ostale"uspijele "u zivotu.strasno je a i to razumijem da siroke narodne mase koje nemaju novca ni za osnovno a kamo li kulturno obrazovanje te stvaranje odredjenog muzickog ukusa zive tudje zivote i traze sebe u sociopatsko realistickim tekstovima lisenih bilo kakve umjetnicke vrijednosti ali ne shvatam da je taj "virus"toliko jak i da smo stvarno toliko zaostali i primitivni.strasno je sto generacije nove djece odrastaju na tom smecu i da ni u jednoj osnovnoj skoli kriticna masa normalnih ne prelazi 25 posto jer su im roditelji seljaci,jer su im ucitelji i uciteljice seljaci jer jednostavno podlegnu uticaju mase i okruzenja jer su to ipak dijeca......mogu ja do sutra al' je prestrasno

rijesenje je donijeti zakon o sundu na drzavnom nivou ,uvesti agenciju za kulturoloski minimum,dati pare nevladinim udruzenjima i organizacijama za siroku akciju itd.... 8)

NEMA RIJESENJA samo licna borba svakog od nas...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Koliko Banjalucani slusaju turbofolk radio stanice?

Nedovoljno

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Treba staviti paralelu imedju turbo folka i prave narodne muzike koja se slusala sedamdesetih,osamdesetih godina tipa Tome,Sabana(http://www.youtube.com/watch?v=cdspDE10 ... re=related),Miroslava Ilica itd,nebo i zemlja.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa da se koliko toliko vratimo na temu
sta je za vas kvalitetna narodna muzika?
ja cu pokusati odgovoriti, iako je vise postujem nego sto je osjecam
za mene je to ovo sto radi biljana krstic,
zatim, uglavnom, trubaci,
horovi
kola
izvorna muzika u interpretaciji merime njegomir
dakle
sve u svemu, narodna muzika nije djelo nekog autora, ili, jos gore, nekog hiperproduktivnog autora u okviru neke izuzetno komercijalne produkcijske kuce-to odstupa od same definicije narodne muzike
sve ostalo sto nazivamo narodnom muzikom su zapravo pjesmice sa prizvukom narodnog melosa

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 23:02 
Pripravnik
Pripravnik

Ovdje uopste nije rijec o narodnoj muzici, izvornoj muzici, trubacima ,ni o kakvoj politickoj konotaciji.

Tema postavlja pitanje koliko se u BL slusaju turbofolk stanice tipa Vikom,BN, Dzungla, Studio M i to je sve.

Samo sam pomenuo da BL ima 13 stanica a ni jedna ne emituje iskljucivo turbofolk sto bi dalo za zakljuciti da Turbofolk nije udomacen u BL vec uvezen.

Poslednji put menjao -umbrella- dana 22 Apr 2008, 18:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2008, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Sreća pa sam neizmjerno kul i tolerantan, tako da neću zaključati, obrisati, uništiti ili zapaliti temu. Molim da se suzdržavate offtopica.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 18:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Skitnica:
pa da se koliko toliko vratimo na temu
sta je za vas kvalitetna narodna muzika?

To bi bio čist promašaj teme. ;)

Elem, možda je BIG 2 jedini radio u BL koji pušta samo narodnjake, ali je sam grad odlično pokriven signalima radio stanica koje puštaju takvu muziku. Nisam nešto obraćao pažnju, ali sad mi se čini da se narodnjaci mnogo češće čuju.

Uopšte ne bih dramio oko toga da li se više slušaju narodnjačke radio stanice. Sve dok postoje radio stanice koje puštaju različite vrste muzike - sve je dobro.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Nemam komentara... dva puta sam brisao tekst u nadi da ću naći riječi, kojima
bi mogao bar pokušati da objasnim kako se gadno osjećam kada mi neko kaže
samo za narodnjake... nema se tu šta reći. Koliko se slušaju radio stanice koje
emituju narodnu muziku u BL, ni to nisam siguran, jer ako se negdje i slušaju gdje
se zadesim ,teško da ih i registrujem jer mi se takav način razmišljanja jednostavno
gadi, da mi i tu manjka riječnika kako bi opisao koliko mi se gadi. Jedino što znam
je to da sam iznenađen koliko se Uno Radio sluša(to sam morao primjetiti jer sam
nešto kratko radio na istom)...a znam da bi me onaj gore half ubio i da mu spomenem
narodnjak. Isto tako znam da mi u busu, dok putujem kući, nekad na kratko proleti
kroz uho jedna te ista pjesma, tj. njen dio.Onda skontam da se to samo ponavlja
jedan te isti disk...i da se tek na granici HR/BiH čuje radio Vikom - ne može mi biti
bolja obavijest da sam blizu kući...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 15:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Maj 2008, 13:54
MisS_DeviL je napisao:
points je napisao:

Tako je i kod mene :wink:

Vala bash, i kod mene...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]