banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 01:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2008, 13:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
Citiraj:
Opsada Sarajeva - Zločin protiv čovječnosti

Navršava se šesnaest godina od početka opsade Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine. Blokada je započela kad je tzv. JNA zauzela međunarodni aerodrom u naselju Ilidža u noći s 4. na 5. travnja 1992., a završena je 29. veljače 1996. povlačenjem vojske Republike
Srpske u skladu s odredbama Daytonskog mirovnog sporazuma. Sarajevska je opsada s 1.425 dana najduža u povijesti. Zračni most za podršku stotini tisuća opkoljenih ljudi trajao je duže od Berlinskog zračnog mosta. Za vrijeme opsade na grad je padalo prosječno 329 granata na dan. Rekord od 3.777 ispaljenih granata uknjižen je 22. srpnja 1993. godine. Ubijani su ljudi, rušeni civilni, kulturni, vjerski objekti, pa čak i bolnice. U brdima oko Sarajeva bilo je stacionirano 120 minobacača i 250 tenkova JNA, koji su poslije dospjeli u ruke vojske Republike Srpske. Cilj im je bio mučenje glađu i demoralizacija stanovništva na najokrutnije načine. Strašan primjer je masakr na otvorenoj tržnici Markale kada su u veljači 1994. godine granate, ispaljene sa srpskih položaja na Špicastoj stijeni, pogodile masu ljudi i uzele život 68 Sarajlija. Tijekom opsade Sarajeva ubijeno je 12.000 ljudi, među njima 1.500 djece, a 50.000 ljudi je lakše i teže ranjeno. O tom ratnom paklu, okrutnosti i nečovječnosti srpskih snaga, patnjama i stradanjima Sarajlija u večerašnoj emisiji govore svjedoci tog vremena.

* Voditelj: Denis Latin

Veceras, HTV 1, 20:15h

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 15:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zar cemo se opet vracamo na to ? pa i UN je utvrdio da granata nije dosla sa srpskih polozaja
mislim vezare

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 15:56 
Pripravnik
Pripravnik

tema je opsada Sarajeva, najduza u istoriji... ne sumnjam da ce to Denis profesionalno odraditi ali d anece biti pristran to ne mogu da se kunem...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 16:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Aha, super! Bice malo pristrasan a sasvim profesionalan. :lol:

Dobro radi teme o zivotnim problemima, dok su mu ove ratne, blago receno, negledljive.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
jos jedan zdruzeni napad 'tzv'demokratskih snaga i iznosenja svog vidjenja kao jedine istine(isto kao i prosli ponedeljak)...preskoci napraviti latinicu o prvom i nekaznjenom klanju u bih -sijekovici.....sve kvazi evropejci,multietnicari,demokrate,tolerantni....

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 16:45 
Pripravnik
Pripravnik

znam da ce u Hrvatskoj ova tema biti izuzetno gledljiva...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa kad ljudi vec placaju taj HTV onda moraju i nesto pogledati, ne?

Btw. 250 tenkova i 120(!) minobacaca? Toliko o pripremi...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
..a gosti..Senad Hadžihabeghafizfejzović,Emir Hadžibegođulbuzhafizbegović... :lol: ,objektivno nema šta :lol: ,već viđena propaganda sa HRT-a i njihovog "cvijeća" :lol: ,ratni zločinac Vikić :angry4: ,Tatjana Ljujić Mijatović(član tkz bh predsjedništva koja na izborima prije toga nije bila ni kandidat a shodno tome nije dobila niti jedan glas) :lol: .E moj Denise....

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
-umbrella- je napisao:
Citiraj:
Opsada Sarajeva - Zločin protiv čovječnosti

U brdima oko Sarajeva bilo je stacionirano 120 minobacača i 250 tenkova JNA, koji su poslije dospjeli u ruke vojske Republike Srpske.

Pa citava vojska Rs nije imala 250 tenkova,kakve su ovo informacije,zar nikada nece prestati!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 07:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa to ti je kao ona prica o 300 000 ubijenih muslimana ili prica oko 20 000 silovanih muslimanki...sarada i dalje traje...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 08:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Mnogo bi mi bilo draze da se neko pored svog ovog sprdanja npr demantovao ovo sto je navedeno:
Citiraj:
Za vrijeme opsade na grad je padalo prosječno 329 granata na dan. Rekord od 3.777 ispaljenih granata uknjižen je 22. srpnja 1993

Meni ove brojke izgledaju nepojmljivo, a sva prica se svodi na to, joj kakvi gosti, Denis ovo Denis ono, 250 tenkova imala nije imala.
Bez obzira na situaciju, sukobe unutar Sarajeva, ima x snimaka granatiranja civilnih objekata kao npr onaj cupavac iznad Sarajeva i kraj nekog puskomitraljeza. Da li se neko sjetio to demantovati i osuditi? Kada pogledam snimke (da zamislite mislim da ipak sve nije propaganda) samo budem sretan sto se tako nesto nije desilo u Banjaluci u kojoj studiram i sretan sto je na moj rodni grad palo svega sacica granata za razliku od mog druga i toliko drugih koji su proveli cijeli rat u Sarajevu. Evo samo odgovorite da li je bilo potrebno toliko granatiranje?

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 09:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Normalno da nije sve propaganda, rijec je o preuvelicavanju. Jeste, cinjenica je da je u ovom ratu najvise zlocina pocinjeno u ime srpstva i u ime raznih drugih sumanutih ciljeva...
Da se mene pitalo, licno bih objesio Radovana i neke generalcine koji su naredjivali ubijanja ili propustali da kazne izvrsioce...

Cinjenica je da VRS nije imala 250 tenkova, a kamoli 250 stacioniranih oko SA.

Takodje, cinjenica je da Denzo nije doveo nekoga, a takvih je bilo poprilicno, kome je rodbina odvodjena iz stanova samo zbog neadekvatnog imena. To je poenta! I nemoj da mi neko kaze da su to radile odmetnute bande i da Aljo, Ejup i ekipa nisu znali za to.Znam za neke slucajeve pripadnika armije BiH srpske nacionalnosti, kojima su rodjaci ubijani dok su oni bili u rovovima.Da se razumijemo, slicne situacije su se desavale i sa rodbinom muslimana, pripadnika VRS...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]