banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 21:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2008, 10:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Mar 2008, 11:27
Vlasnik korporacije "Pink" Zeljko Mitrovic u intervjuu zagrebackom Jutarnjem listu govorio je o tome zašto nije kupio hrvatsku "Novu TV", kako ponovno zeli okupiti svoju nekadašnju grupu Oktobar 1864, zašto više ne voli Cecu, kao i da je njegova imperija teška milijardu eura.
U Hrvatskoj ste spominjani kao moguci kupac "Croatia Recordsa" i "Nove TV". Kakve su vaše ambicije u Hrvatskoj?

- Moje ambicije vezane su uz celu regiju. Završili smo uspostavljanje mreze u tri zemlje gde imamo vodece pozicije. To su Srbija, gde smo vec desetak godina na prvome mestu, Bosna te Crna Gora. Najteze je išao proboj u BiH gde je zbog tri nacionalne grupe trebalo uspostaviti standarde prihvatljive za sve gledaoce.

Na vijest da biste mogli postati vlasnik "Nove", reakcije u Hrvatskoj nisu bile dobre.
- U Hrvatskoj su okolnosti svaki dan sve bolje. Kad kazem okolnosti, mislim na socijalnu i politicku situaciju i, naravno, odnos izmedju susednih zemalja.

Zašto su propali pregovori sa "Croatia Recordsom" i "Novom"?

- Od kupovine "Croatia Recordsa" odustao sam jer to nije bio projekt od strateške vaznosti za nas. No, odustao sam jer su se u medijima pojavili napisi iz kojih sam prepoznao da nismo baš dobrodošli. Godinu dana posle pojavile su se naznake da bi se moglo dogoditi nešto s "Novom TV" i ušli smo u pregovore, dogovorili ponudu od 30 miliona eura, ali je menadzment nakon tih pregovora iskazao potpunu nezainteresovanost.

Mislite li da su se te price pojavile zbog vašeg uspjeha? Koliko ste "teški"?

- Procene se temelje na ponudama koje dobijam i koje se zasnivaju na tome koliko bih dobio ako bih ikada prodavao to što imam, iako mi to ne pada na pamet. Stizu ponude koje se krecu od 700 miliona do milijardu eura za vrednost cele grupe

Imate medijsko carstvo, gradite tvornice, filmske studije... Što još planirate?
- Sve bih, ali racunao sam da bi mi za ostvarenje krajnjeg cilja trebalo 130 godina. Taj cilj nije ekonomska moc, nego nešto pozitivno zbog cega bi moje ime ostalo zapisano. Uz decu (ima ih cetvoro iz dva braka), to je jedino što ostaje.
Novac mi je omogucio da imam malo brzi prevoz i lepšu odecu, ali sve ostalo u mom zivotu je isto: i dalje volim pabove i klubove, a nerviraju me fensi restorani.

Pokrecete informativnu redakciju u Zagrebu?

- Ta je redakcija zamišljena poput servisa holivudskom menadzmentu, odnosno filmskom gradu koji pokrecemo u Beogradu. Ta redakcija bi bila vezana uz još jedan novi projekat. Rec je o 11. satelitskom programu koji pokrecemo, a zove se "Pink News" i zamišljen je kao balkanski CNN.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 11:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Super. Bas mi je drago zbog njega. Hehe...
Mislim, koga boli za smece zvano Pink?

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Balkanski Ted Tarner krece u akciju sirenja Pink kulture! :D
macr0, jesi li ti pink "kulturan"?? :lol:

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 12:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ima da se utopimo u pink smecu :(
bojkot

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 13:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
onaj njihov znak u cosku ekrana... kao neciji kenjac samo boje pink...

nek prodju kao BK i svi zadovoljni 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 15:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Jao PINK sa onim žutim titlovima i muljastom slikom je nešto najgore što se u svijetu televizije može vidjeti :angry4:

A ovo u vezi NOVE TV i CR su prastare priće... sumnjam da će PINK ikad dobiti nacionalnu frekvenciju u Hrvatskoj, to njihovo Vijeće 100% ne bi dopustilo ... :confused1:

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 16:31 
Pripravnik
Pripravnik

imam odlicnu sliku na PINK BH... nikad nisam pogledao ni ti jedan film ni ti emisiju... slika mutna... zuti titl... bljak

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 11:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Hah, Zeljko Mirovic? Posebna prica...postavlja se logicno pitanje moze li se ikako taj rodonacelnik PINK-subkulture zaustaviti...a da nece proci i kod Hrvata, ma hoce...u stanju je on da se ulize svemu i svakome da bi postigao svoj cilj...pocevsi od JUL-a gdje je sjedio u glavnom odboru stranke pa nadalje...mislim, ne vrijedi trositi rijeci, ali mora se priznati da u svijetu biznisa, bilo kojem pa i ovom medijskom, ta vrsta ljigavosti prolazi. Pretpostavljam da ce mu kljuc uspjeha u Hrvatskoj biti cajke, kako se turbofolkeri kod nasih sjevernih susjeda zovu koje se tamo kriomice jos uvijek slusaju pa da poenitra...ne treba biti puno pametan.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 17:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Citiraj:
Pretpostavljam da ce mu kljuc uspjeha u Hrvatskoj biti cajke, kako se turbofolkeri kod nasih sjevernih susjeda zovu koje se tamo kriomice jos uvijek slusaju pa da poenitra...ne treba biti puno pametan.

Loše pretpostavljaš!! 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 17:24 
Pripravnik
Pripravnik

PINK po mom misljenju nece u RH jos dugo dugo, upravo zbog politickih razloga... a prvo bi trebali proci na konkursu... pa ne moze bas svako ko zeli otvoriti novu televiziju i imati nacionalnu pokrivenost...

to Mitrovic nije ni u BIH mogao... morao je kupiti NTV BL i citav niz lokalnih kanala da bi pokrenuo program...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 22:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
otok je napisao:
Citiraj:
Pretpostavljam da ce mu kljuc uspjeha u Hrvatskoj biti cajke, kako se turbofolkeri kod nasih sjevernih susjeda zovu koje se tamo kriomice jos uvijek slusaju pa da poenitra...ne treba biti puno pametan.

Loše pretpostavljaš!! 8)

da, uopste se ne slusaju kriomice, stavise...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 10:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Mar 2008, 11:27
Bas me zanima za ove forumase iz Hrvatske kako PINK stoji na tom podrucju. Ono sto znam je da se PINK BH puno gleda u Slavoniji i na Zagrebackom podrucju, dok je prodaja PINK PLUS kartica najveca bas u Hrvatskoj cak vise nego u Sloveniji.
A PINK CRO uskoro dolazi.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 11:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
hahaha, opet neke ekskluzive naša toljag... pardon, pinkgirl donosi :lol:

Imam frenda koji se bavi distribucijom satelitskih kartica u Zagreba i on što kaže jest da prodaja PINK kartica ide strašno loše, i da se nikad te kartice nisu imale prođu u HR. Cijena kartice je 220 eura godišnje, a za tu cifru dobiješ daleko bolji Digi TV ili Total TV paket. Te kartice nikad nisu niti išle u ex-Yu zemljama već u Evropi i SAD-u (PINK Plus/Extra). Uz to 90% kanala je titlovano na ćirilicu koju mlađa populacija u Hrvatskoj ne zna, a starija zaboravila. Prodaja PINK kartica u Evropi je jedno vrijeme išla jako dobro zbog turbofolk muzike i kojekakvih Grand Show-ova, a i tada nije bilo puno ex-Yu kanala na satelitu pa je svaka domaća riječ bila dobrodošla. Danas, kada na eutelsatu imaš preko 20tak BESPLATNIH kanala koji puštaju turbofolk 24h/dan, kada imaš daleko kvalitetnije Digi TV i Total Tv pakete koji pružaju više od 80 domaćih kanala iz pordučja muzike, sporta, filmova - sa daleko kvalitetnijom slikom i za daleko manju cijenu od PINK-a, PINK je tu gadno popušio i njegova prodaja je danas toliko pala da je to strašno. To najbolje govori i podatak da je ovaj mjesec PINK prestao i sa emitovanjem na skupom Hotbirdu kojeg si je prije mogao priuštiti, a danas su ga financije očito "stegle".

Što se tiće ulaska PINK-a u Hrvatskoj ... nema šanse. PINK je u tehničkom smislu jedna velika nula čak i za naše uslove, a kamoli za daleko kvalitetnije hrvatsko TV tržište. Uz to, za dobivanje frekvencije u Hrvatskoj postoje drugačiji uslovi od onih u Crnoj Gori ili BiH. U Hrvatskoj PINk bi trebao imati 60% domaćeg programa u udarnim terminima i ne bi smio srpski program prodavati pod domaći, kao što to radi u BiH i Crnoj Gori i niko mu ništa ne prigovara. Način radi sa dosadašnjim reality show-ovima i kojekakvim emisijama bi također trebao izmjeniti zbog totalno drugačijeg TV tržišta na kojem su već licence tih showo-va pokupovali drugi kanali. Taj bi PINK u Hrvatskoj trebao biti POTPUNO drugačiji od onog što danas vidimo u Srbiji, CG i BiH, a mislim da se Mitroviću to nikako ne isplati mjenjati cijelu koncepciju kanala. Ima tu još puno caka zbog kojih PINK nema teorije da uđe na hrvatsko tržište, a ono najvažnije jest to da njegov kanal u Hrvatskoj mora odobriti hrvatsko Vijeće za telekomunikacije ... a to nema šanse da se dogodi jer srpski kapital u Hrvatsku još uvijek nije dobrodošao, ma koliko god oni pričali drugačije ... :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 12:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Citiraj:
ahaha, opet neke ekskluzive naša toljag... pardon, pinkgirl donosi

Imam frenda koji se bavi distribucijom satelitskih kartica u Zagreba i on što kaže jest da prodaja PINK kartica ide strašno loše, i da se nikad te kartice nisu imale prođu u HR. Cijena kartice je 220 eura godišnje, a za tu cifru dobiješ daleko bolji Digi TV ili Total TV paket. Te kartice nikad nisu niti išle u ex-Yu zemljama već u Evropi i SAD-u (PINK Plus/Extra). Uz to 90% kanala je titlovano na ćirilicu koju mlađa populacija u Hrvatskoj ne zna, a starija zaboravila. Prodaja PINK kartica u Evropi je jedno vrijeme išla jako dobro zbog turbofolk muzike i kojekakvih Grand Show-ova, a i tada nije bilo puno ex-Yu kanala na satelitu pa je svaka domaća riječ bila dobrodošla. Danas, kada na eutelsatu imaš preko 20tak BESPLATNIH kanala koji puštaju turbofolk 24h/dan, kada imaš daleko kvalitetnije Digi TV i Total Tv pakete koji pružaju više od 80 domaćih kanala iz pordučja muzike, sporta, filmova - sa daleko kvalitetnijom slikom i za daleko manju cijenu od PINK-a, PINK je tu gadno popušio i njegova prodaja je danas toliko pala da je to strašno. To najbolje govori i podatak da je ovaj mjesec PINK prestao i sa emitovanjem na skupom Hotbirdu kojeg si je prije mogao priuštiti, a danas su ga financije očito "stegle".

Što se tiće ulaska PINK-a u Hrvatskoj ... nema šanse. PINK je u tehničkom smislu jedna velika nula čak i za naše uslove, a kamoli za daleko kvalitetnije hrvatsko TV tržište. Uz to, za dobivanje frekvencije u Hrvatskoj postoje drugačiji uslovi od onih u Crnoj Gori ili BiH. U Hrvatskoj PINk bi trebao imati 60% domaćeg programa u udarnim terminima i ne bi smio srpski program prodavati pod domaći, kao što to radi u BiH i Crnoj Gori i niko mu ništa ne prigovara. Način radi sa dosadašnjim reality show-ovima i kojekakvim emisijama bi također trebao izmjeniti zbog totalno drugačijeg TV tržišta na kojem su već licence tih showo-va pokupovali drugi kanali. Taj bi PINK u Hrvatskoj trebao biti POTPUNO drugačiji od onog što danas vidimo u Srbiji, CG i BiH, a mislim da se Mitroviću to nikako ne isplati mjenjati cijelu koncepciju kanala. Ima tu još puno caka zbog kojih PINK nema teorije da uđe na hrvatsko tržište, a ono najvažnije jest to da njegov kanal u Hrvatskoj mora odobriti hrvatsko Vijeće za telekomunikacije ... a to nema šanse da se dogodi jer srpski kapital u Hrvatsku još uvijek nije dobrodošao, ma koliko god oni pričali drugačije ...

Da bi riječ rekao!!Zigizmund je ovo odlično objasnio...da bi Pink ušao na hrvatsko tržište morao bi definitivno(ako želi privući gledateljstvo)biti totalno drugačiji nego Pink u BiH ili Srbiji..
Ja živim na Kvarneru i vjerujte da na prste jedne ruke mogu nabrojati ljude kod kojih sam vidio Pink..
Morala bi to biti totalno različit koncept TV od originala jer u suprotnom od gledanosti ne bi bilo ništa..
A ni to ne bi bio jamac gledanosti,jer i sami vidite koji se rat tv vodi u Hrvatskoj za promil gledanosti..

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 19:14 
Pripravnik
Pripravnik

Veliki dio Slavonije pa i dijelovi Zagreba pokriveni su PINK BH signalom sa Kozare. Iako imam odlicnu sliku nikad ne gledam taj kanal... ne zanimaju me jeftine sapunice iz latinoamerike, ne zanima me smecasti grand show koji se srozao da gore ne moze...zuti titl... "menjam zenu"... zaostali su miljama iza hrvatskih i zapadnoevropskih tv kanala... emisije radjene u Srbiji za tamosnji PINK oni u Bosni prodaju pod domace, sto je za ne vjerovati...

kanali iz BIH nisu uopste gledani u HR, osim OBN-a i FTV jer su dostupni u cijeloj HR, bilo zemaljskim putem, bilo preko satelita, kablovske, i MAX TV-a.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]