Citiraj:
ahaha, opet neke ekskluzive naša toljag... pardon, pinkgirl donosi
Imam frenda koji se bavi distribucijom satelitskih kartica u Zagreba i on što kaže jest da prodaja PINK kartica ide strašno loše, i da se nikad te kartice nisu imale prođu u HR. Cijena kartice je 220 eura godišnje, a za tu cifru dobiješ daleko bolji Digi TV ili Total TV paket. Te kartice nikad nisu niti išle u ex-Yu zemljama već u Evropi i SAD-u (PINK Plus/Extra). Uz to 90% kanala je titlovano na ćirilicu koju mlađa populacija u Hrvatskoj ne zna, a starija zaboravila. Prodaja PINK kartica u Evropi je jedno vrijeme išla jako dobro zbog turbofolk muzike i kojekakvih Grand Show-ova, a i tada nije bilo puno ex-Yu kanala na satelitu pa je svaka domaća riječ bila dobrodošla. Danas, kada na eutelsatu imaš preko 20tak BESPLATNIH kanala koji puštaju turbofolk 24h/dan, kada imaš daleko kvalitetnije Digi TV i Total Tv pakete koji pružaju više od 80 domaćih kanala iz pordučja muzike, sporta, filmova - sa daleko kvalitetnijom slikom i za daleko manju cijenu od PINK-a, PINK je tu gadno popušio i njegova prodaja je danas toliko pala da je to strašno. To najbolje govori i podatak da je ovaj mjesec PINK prestao i sa emitovanjem na skupom Hotbirdu kojeg si je prije mogao priuštiti, a danas su ga financije očito "stegle".
Što se tiće ulaska PINK-a u Hrvatskoj ... nema šanse. PINK je u tehničkom smislu jedna velika nula čak i za naše uslove, a kamoli za daleko kvalitetnije hrvatsko TV tržište. Uz to, za dobivanje frekvencije u Hrvatskoj postoje drugačiji uslovi od onih u Crnoj Gori ili BiH. U Hrvatskoj PINk bi trebao imati 60% domaćeg programa u udarnim terminima i ne bi smio srpski program prodavati pod domaći, kao što to radi u BiH i Crnoj Gori i niko mu ništa ne prigovara. Način radi sa dosadašnjim reality show-ovima i kojekakvim emisijama bi također trebao izmjeniti zbog totalno drugačijeg TV tržišta na kojem su već licence tih showo-va pokupovali drugi kanali. Taj bi PINK u Hrvatskoj trebao biti POTPUNO drugačiji od onog što danas vidimo u Srbiji, CG i BiH, a mislim da se Mitroviću to nikako ne isplati mjenjati cijelu koncepciju kanala. Ima tu još puno caka zbog kojih PINK nema teorije da uđe na hrvatsko tržište, a ono najvažnije jest to da njegov kanal u Hrvatskoj mora odobriti hrvatsko Vijeće za telekomunikacije ... a to nema šanse da se dogodi jer srpski kapital u Hrvatsku još uvijek nije dobrodošao, ma koliko god oni pričali drugačije ...
Da bi riječ rekao!!Zigizmund je ovo odlično objasnio...da bi Pink ušao na hrvatsko tržište morao bi definitivno(ako želi privući gledateljstvo)biti totalno drugačiji nego Pink u BiH ili Srbiji..
Ja živim na Kvarneru i vjerujte da na prste jedne ruke mogu nabrojati ljude kod kojih sam vidio Pink..
Morala bi to biti totalno različit koncept TV od originala jer u suprotnom od gledanosti ne bi bilo ništa..
A ni to ne bi bio jamac gledanosti,jer i sami vidite koji se rat tv vodi u Hrvatskoj za promil gledanosti..