banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Feb 2008, 12:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
Koliko vidim najslusaniji sarajevski radio, Radio M, ima frekvenciju i za Banjaluku. 104.2MHz FM

Jel neko slusao?
Kakav je program i kolika je cujnost?

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 12:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
vec dugo se moze cuti...signal je otanak...a program i nije nesto...prije bi se reklo da je los...
nista sto bi me moglo zadrzati da ostanem na na toj frekvenciji....

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 12:58 
Pripravnik
Pripravnik

Zadnji put kad sam pretrazivao na auto radiju u BL, je bilo prosle godine u novembru i nisam nasao taj RADIO M.

Kod mene kuci se ne cuje. Samo na 104.3 Radio Stari Grad 2..., na 104.1 BN i HKR, na 104.4 Otvoreni

Kakvu muziku pusta Radio M? Ne znam da li je neko nasao u BL radio Kalman na 107.8. Kalman je druga stanica po slusanosti u Sarajevu a cuje se u Gradiskoj posavini na toj frekvenciji. U BL je tu MIR Medjugorje sa predajnika Petricevac.

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 13:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

-umbrella- je napisao:
Zadnji put kad sam pretrazivao na auto radiju u BL, je bilo prosle godine u novembru i nisam nasao taj RADIO M.

Kod mene kuci se ne cuje. Samo na 104.3 Radio Stari Grad 2..., na 104.1 BN i HKR, na 104.4 Otvoreni

Kakvu muziku pusta Radio M? Ne znam da li je neko nasao u BL radio Kalman na 107.8. Kalman je druga stanica po slusanosti u Sarajevu a cuje se u Gradiskoj posavini na toj frekvenciji. U BL je tu MIR Medjugorje sa predajnika Petricevac.

Ne znam druze gdje ti zivis ali nista od navedenog na navedenim frekvencijama u BL se ne cuje...vjerovatno geografija je u pitanju...RADIO M se cuje od prosle godine...ne znam tacno da li je bio novembar ili decembar ali nista u programu tog radija nije nesto sto bi se moglo izdvojiti...uglavnom hrpa reklama i pop limunada....a voditelji su uzasni...ne znam kako takav radio moze biti bilo gdje najslusaniji...

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 22:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:51
-umbrella- je napisao:
Koliko vidim najslusaniji sarajevski radio, Radio M, ima frekvenciju i za Banjaluku. 104.2MHz FM

Jel neko slusao?
Kakav je program i kolika je cujnost?

Užas,kič,bljak

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 02:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 22:33
Ljudi iskren da vam budem, ovaj radio je stvarno badava bacio pare na frekvenciju za regiju Banja Luka.
Kao prvo emituju mono signal, a iskreno program je i vise nego bljak...Prvo muzika, znaci bukvalno
od Silvane do Nirvane...
Taj radio Kalman sam imao priliku slusati i imam samo lose misljenje, kao i o programu radija Stari Grad.
Mislim da smo mi u RS sto se tice radio programa u odnosu na ove iz federacije odmakli podaleko, i tehnicki i programski...
Jedino vrijedan paznje tu i tamo barem po mom misljenju je radio Kameleon iz Tuzle...
Sve mi to zvuci al' bas primitivno i dziberski...

E sad kao i svakog ljubitelja radija, zanima me sa koje kote Radio M emituje signal za regiju Banja Luka i sa kojom snagom, s' obzirom na to da je ako zanemarimo veoma tihi mono signal prijem i vise nego dobar.

BTW najslusaniji radio u Federaciji BiH i Sarajevu prema zadnjim mjerenjima je radio Stari Grad, u Banjaluci i Republici Srpskoj BiG radio:)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 14:42 
Pripravnik
Pripravnik

BIG je broj jedan. Najvise slusam trojku iako ponekad zavirim i dvojku i keca.
Oksigen je nekad bio stanica i po. Danas je to Castra ali ni blizu nekad Oksigen. Pink je uzas. Uno onako banjalucki gradski, nije los. Balkan ponekad slusam. Hard rock, Kontakt jako rijetko. RRS skoro nikad. Nes sam prije cesto slusao, ali sada me pomalo nervira svojim stihom 80-tih i ex yu pjesmama.

Bobar bijeljinski mi je prije bio ok,sad ga uopste ne slusam. Sad cesce slusam Igokeu.
Sto se tice RADIO M i Banjaluke, na stranicama CRA-a pise predajnik KOLONIJA. Gdje je to?

Jel postoji u Banja Luci TV BALKAN? Na 21UHF? Hoce mi neko opisati kakva je to tv? Danas prvi put cujem. :)

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 15:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2008, 13:50
-umbrella- je napisao:
Jel postoji u Banja Luci TV BALKAN? Na 21UHF? Hoce mi neko opisati kakva je to tv? Danas prvi put cujem. :) pozdrav

To je u nekoj drugoj stvarnosti... :)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 23:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pogledaj na stranice CRA... pise lijepo... TV Balkan.. kanal 21 uhf, predajnik Kolonija Banjaluka...

nisam trenutno u mogucnosti to u BL da provjerim pa ako neko ko je bas u BL i blizoj okolini da to provjeri...

hvala

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 09:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2008, 13:50
-umbrella- je napisao:
Pogledaj na stranice CRA... pise lijepo... TV Balkan.. kanal 21 uhf, predajnik Kolonija Banjaluka...

nisam trenutno u mogucnosti to u BL da provjerim pa ako neko ko je bas u BL i blizoj okolini da to provjeri...

hvala

Vintam po kanalima kablovske, i nema ništa...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 12:24 
Pripravnik
Pripravnik

pusti kablovsku, mozda jos nisu ubacili u ponudu...

nego ukljuci antenu i pogledaj na 21.UHF ima li tog Balkana...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 14:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

tu bi na toj frekvenciji trebala biti neka tv stanica iz Slobomira ili tako nekako...mozda je to taj Balkan...ali za sada nema nista osim naziruceg PINK-a koji se probija jos od 23 pa naokolo :P

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 00:21 
Pripravnik
Pripravnik

Danas sam razvlacio zice po tavanu i spojio na liniju. 104.2 nasao radio M, signal odlican, mono, ... iako sam 60 km od BL :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 13:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

-umbrella- je napisao:
Danas sam razvlacio zice po tavanu i spojio na liniju. 104.2 nasao radio M, signal odlican, mono, ... iako sam 60 km od BL :)

pa bas imas dobar tavan i dostaaa zicee hehehehehe, ali mogao si sebe i postedjeti tolikog truda....nista specijalno nije ta radio stanica...u Banjaluci se veoma slabo slusa...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 14:27 
Pripravnik
Pripravnik

drug je napisao:
-umbrella- je napisao:

pa bas imas dobar tavan i dostaaa zicee hehehehehe, ali mogao si sebe i postedjeti tolikog truda....nista specijalno nije ta radio stanica...u Banjaluci se veoma slabo slusa...

kad ti je u kuci neko elektricar, zice i kablova uvijek ima...

nisam se ja drug potrudio da uhvatim taj M da bih ga slusao... ni na kraj pameti. vec da vidim da li ga mogu uhvatiti kod svoje kuce iako sam 6o km od BL udaljen... vidio sam da mogu... iako su neki ovdje rekli da ima slabasan signal u BL a ja ga tako daleko ulovio na istoj frekvenciji iz Banja Luke... kad sam razvukao 10 m zice cik cak po tavanu... i na jednom cist zvuk i radio M je tu... bas sam se obradovao...

tu sam zicu otkopcao i spojio antenu tako da sad trenutno ne hvatam taj M...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 11:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

-umbrella- je napisao:
drug je napisao:
-umbrella- je napisao:

kad ti je u kuci neko elektricar, zice i kablova uvijek ima...

nisam se ja drug potrudio da uhvatim taj M da bih ga slusao... ni na kraj pameti. vec da vidim da li ga mogu uhvatiti kod svoje kuce iako sam 6o km od BL udaljen... vidio sam da mogu... iako su neki ovdje rekli da ima slabasan signal u BL a ja ga tako daleko ulovio na istoj frekvenciji iz Banja Luke... kad sam razvukao 10 m zice cik cak po tavanu... i na jednom cist zvuk i radio M je tu... bas sam se obradovao...

tu sam zicu otkopcao i spojio antenu tako da sad trenutno ne hvatam taj M...

svaka cast na trudu, koliko vidim iz ranijih poruka, imas priliku uloviti vecinu banjaluckih radio i tv kuca...odmah da se ispravim za onaj Balkan TV, saznao sam, nije to stanica iz Slobomira, vec nasa banjalucka...osnivac je Balkanpress d.o.o novinska agencija i dobili su na tenderu RAK-a cak tri frekvencije i to za Prijedor, Banjaluku i Kotor Varos...znaci uskoro na 21 UHF za podrucje regije Banjaluka, ali jos ne ide...pozdrav tebi

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 15:27 
Pripravnik
Pripravnik

Mislim da je TV Balkan dobio frekvenciju za grad Banja Luku. Da je dobio za regiju Banja Luka mogao bi ici na Krcmarice pa bi se odlicno vidio i kod mene. Inace kad proradi ja cu slabu sliku imati.

Pretpostavljam da ce im program biti kao sada BEL. Gledam sve banjalucke rtv stanice. Od tv jedino RTRS necemu valja, zbog truda i raznovrsnosti emisija domaca produkcije. Mnogi hvale ATV ali meni licno to je srot televizija. Ono nesto serija i filmova koje uzimaju sa Mreze plus tek nesto valja a od domace prdukcije najvise sam prije cijenio vijesti u 7. Al tek sad vidim kako su zaostali u svakom smislu za Srbijom i Hrvatskomi da ne pominjem zapadne zemlje.

Kad ce nase domace radio stanice vise napustiti koncept red narodne, red zabavne, red strane muzike. Ajde de lokalne gradske stanice tipa radio Prijedor ali zasto stanice tipa Radio M, i ostali?!

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 17:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
-umbrella- je napisao:
Kad ce nase domace radio stanice vise napustiti koncept red narodne, red zabavne, red strane muzike.

To je pravo pitanje...
Mada i odgovor je lak - onda kada to bude finansijski isplativo. U slucaju radio stanica to otprilike znaci - onda kad jedna odredjena i jasno definisana programska politika bude imala dovoljan broj slusalaca.
E sad, druga je prica sto je kod nas stanje takvo, da se eventualno samo cisto narodnjacki program moze pohvaliti da ima dovoljan broj potencijalnih slusalaca, pa da se insisitira iskljucivo na takvoj muzici.
Zato i imamo samo narodnjacke radio stanice, i ove "ostale" koje ustvari kombinuju sve zivo. Jer osim narodnjaka nijedan drugi profil sam po sebi nije dovoljno privlacan.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 01:41 
Pripravnik
Pripravnik

dok je OKSIGEN tukao sa 104.9 i imao frekvencije po cijeloj BIH i cuo se u dobrom dijelu HR, bio je najslusanija stanica. A jos tomu i najkvalitetnija.

Ipak Banja Luka se mora necim pohvaliti. Ona nema ni ti jednu turbofolk stanicu. Izuzev BIG 2 koji bira sta pusta, uglavnom starije narodnjake i narodnu izvornu srpsku, bh muziku.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 10:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

-umbrella- je napisao:
Mislim da je TV Balkan dobio frekvenciju za grad Banja Luku. Da je dobio za regiju Banja Luka mogao bi ici na Krcmarice pa bi se odlicno vidio i kod mene. Inace kad proradi ja cu slabu sliku imati.

Pretpostavljam da ce im program biti kao sada BEL. Gledam sve banjalucke rtv stanice. Od tv jedino RTRS necemu valja, zbog truda i raznovrsnosti emisija domaca produkcije. Mnogi hvale ATV ali meni licno to je srot televizija. Ono nesto serija i filmova koje uzimaju sa Mreze plus tek nesto valja a od domace prdukcije najvise sam prije cijenio vijesti u 7. Al tek sad vidim kako su zaostali u svakom smislu za Srbijom i Hrvatskomi da ne pominjem zapadne zemlje.

Kad ce nase domace radio stanice vise napustiti koncept red narodne, red zabavne, red strane muzike. Ajde de lokalne gradske stanice tipa radio Prijedor ali zasto stanice tipa Radio M, i ostali?!

evo sad sam bio na sajtu RAK-a, dobili su dozvolu za tri regije, predajnik Kolonija Banjaluka 21 UHF, predajnik Srspka Kostajnica 51 UHF i predajnik Obodnik Kotor Varos 48 UHF
Moci ces uloviti TV BALKAN nema sanse da ne ulovis
pozdrav

pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]