banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 00:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Feb 2008, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Gosti: Vesna Pusic, Ivo Banac, Denis Kuljis, Milos Vasic i
Vladimir Beba Popovic

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
neko će večeras ostati bez skalpa, to je naručena emisija ...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma najboje ovo gledati, Hrvati ce da nas prosvelt i da nam objasne zasto je Djindjic ubijen i kakvo je stanje u Srbiji. Nek prvo ociste prljavstinu ispod svog tepiha, a onda nek zabjaju nos pod tudji. Jadnici bolesni iskompleksirani, misle da su neka svetska sila i da Evropa samo njih treba, stvarno ne mogu da verujem koliki su pacenici :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
inace ne gledam emisije ovog tipa, iz prostog razloga jer nista novo i pametno ne cujem. hrvati ko hrvati, ne mo's im nista, nebeski narod.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 16:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hrvati, amebe, bicari, trepljari, prazivotinje... itd do danasnjeg evolutivnog coveka. Sta bi bilo da nije njih nasih stvoritelja :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 16:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Hertzog, da li tebe neko sili da gledaš ovu emisiju? Ja bi na tvom mjestu izbrisao HRT i sve HR kanale sa TV-a i blokirao si pristup svim web serverima sa .hr domenom ... jebote, ko dijete se ponašaš ... :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma jok brate, nije to bas tako :lol: :lol: :lol:
Znam da me niko ne tera da je gledam, niti cu je gledati, al me nervira sto se postavljaju kao neka evropska vele sila koja ima odgovore na sve svetske krize, a uz to samo gledaju kako da se pokazu vecom zemljom od Srbije prikazivajuci je kao zaostalu istocno-evropsku zemlju. U globalu ih ne volim nikako, ali svugde ima pojedninaca, kako obicnih ljudi, tako i javnih licnosti, TV emisija, pa mozda i politicara, koji su normalni i koje volim da gledam, slusam.... Al samo ne mogu da shvatim zasto se toliko dizu u nebesa i pokusavaju da se prikazu velikom zemljom kad su u istom sosu kao i mi, samo malo lepse marketinski upakovano.
Srbiji EU ponudi ta potpise ugovor o stabilizaciji, a oni odmah senzaciju prave od toga, kao kako je to moguce, znaju li ti celnici EU sta je Srbija i ko tamo zivi. Ma najdraze bi mi bilo da Srbija pre njih udje u EU, pa makar ih za 7 dana izbacili iz nje, samo da se oni zivi pojedu, bolesnici jedni :D :D :D :D

Ja ovo malo recito i onako sirokogrudno pisem, al se ne uzrujavam ni najmanje, a boze sacuvaj da me to jos i pogadja :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 17:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
al me nervira sto se postavljaju kao neka evropska vele sila

Zasto mislis da se postavljaju kao evropska vele sila? Zato što rade emisiju od Đinđiću?

Iako, kada malo bolje pogledam, za naš jadni region oni i jesu evropska vele sila, koliko god nama to smetalo ...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ne zbog emisije o Djindjicu, vec uopsteno. Mozda jesu razvijeniji od nas, ali i zaduzeniji. Pa da je i Srbija uzimala tolike kredite mislis da ne bi bili kao Hrvatska, ali oni su upravo zbog tog balkanskog kompleksa uzimali dugorocne kredite da unaprede infrastrukturu, samo da bi izgledali naprednije od nas. Ali kad dodje vreme vracanja sta ce onda, pa nije im EU dala kredite zato sto ih voli, vec da zarade na njima. Dug Hrvatske prema Svetskoj banci je oko 31 milijarde eura, a dug cele bivse Juge je bio 20 milijardi. Cime ce oni to da vrate, od putarina, turisticke sezone... cisto sumnjam. Zavrsice u vecem bankrotu nego Argentina, samo kad dodju inkasanti pa kazu, od sada je ovo i ovo nase... Izgradili su savremenu mrezu puteva i hotela, a nigde fabrike kao ni kod nas. Imaju 3 razvijene firme, INU, T-HT i Plivu, a i to su stranci kupili.
Odosmo u Off, al jbg, izvinjenje autoru teme :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 18:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Mozda jesu razvijeniji od nas, ali i zaduzeniji. Pa da je i Srbija uzimala tolike kredite mislis da ne bi bili kao Hrvatska, Dug Hrvatske prema Svetskoj banci je oko 31 milijarde eura, a dug cele bivse Juge je bio 20 milijardi.

Ne znam gdje si samo našao te podatke, jer vanjski dug Srbije je 18 milijardi eura, bila bi zadužena i više da nije bila u izolaciji do 2000. godine, tako da je dug napravila u svega 7 godina. Dok je Hrvatska svoj dug od 30 milijardi napravila u 17 godina. Slovenski vanjski dug iznosi 23 milijardi eura, a BiH je zadužena 9 milijardi eura.

Treba reći da 70% hrvatske i slovenske zaduženost NISU zaduženosti vlada tih zemalja već GRAĐANA. U Hrvatskoj i Sloveniji, za razliku od ostalih ex-yu zemalja je danas lako doći do kredita. U Hrvatskoj je samo prošle godine kupljeno novih auta (na kredit) više nego u Srbiji, BiH i Makedoniji ZAJEDNO (izvor: Nacional). Tako da ti dugovi uopšte nisu veliki ukoliko se pogleda sa prave tačke gledišta.

A o firmama neću ni da raspravljam sa tobom jer kažeš da Hrvati imaju 3 razvijene firme i pritom napišeš T-HT a "zaboraviš" recimo Agrokor koji je pokupovao POLA SRBIJE, onda stvarno nemamo o čemu da raspravljamo ... najrazvijenije firme na tlu bivše Yuge su u hrvatskom vlasništvu, a sad svidjelo se to nama ili ne...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koliko znam Agrokor je u kooperaciji sa Deltom koju drzi miskovic inace na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u svetu. Sto se tice podataka o dugu, to sam na njihovim internet stranicama procitao pre par meseci (ne znam gde). Ta razlika izmedju Srbije i Hr sto se duga tice od nekih 12-13 milijardi je jako velika. To sto se Srbija zaduzila za 7 a ovi za 17 godina ne mora da znaci da Srbija ima vecu tendenciju ka propasti. Manje su uzimali i manje ulagali. Hrvatska je ulozila u puteve sto i nije neka investicija, ako znas da placas svetskoj banci i nemas ni lipe od te putarine

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Pretpostavljam da ce biti rijeci i o miskovicu i ostalim oligarsima (Popovic je specijalac za vlasnika Srbije - Miskovica) tako da bi mozda trebalo da pogledas emisiju. Da je cestite televizije ovdje neko bi nesto slicno napravio.
Btw, ovih dana je peta godisnjica dogadjaja tako da od narucivanja emisije nema nista.
A kome ce otici skalp, ovako od oka pogadjam, Velikom Voji :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 19:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Koliko znam Agrokor je u kooperaciji sa Deltom koju drzi miskovic inace na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u svetu. Sto se tice podataka o dugu, to sam na njihovim internet stranicama procitao pre par meseci (ne znam gde). Ta razlika izmedju Srbije i Hr sto se duga tice od nekih 12-13 milijardi je jako velika. To sto se Srbija zaduzila za 7 a ovi za 17 godina ne mora da znaci da Srbija ima vecu tendenciju ka propasti. Manje su uzimali i manje ulagali. Hrvatska je ulozila u puteve sto i nije neka investicija, ako znas da placas svetskoj banci i nemas ni lipe od te putarine

Vlasnik koncerna Agrokor je (hrvat) Ivica Todorić, i on nije u kooperaciji sa Deltom, iako se govorilo da će biti partneri još davno - nisu. Došlo je do zahlađenja odnosa kada je Agrokor prošle godine kupio srpski Swiss-Takovo (čuveni Evrokrem), sa kojim je Delta sarađivala. Agrokor danas drži veliki broj srpskih firmi, dok sa druge strane srpska Delta već godina neuspiješno pokušava ući na hrvatsko tržište. Agrokor je danas najveća firma u JI Evropi, u 100% hrvatskom vlasništvu.

A ta razlika od 12 milijardi eura, vjeruj mi, nije uopšte velika ukoliko usporedi hrvatski BDP, hrvatsko gospodarstvo, infrastruktura, plata - sa srpskim gospodarstvom, BDP-om, infrastrukturom i platom. Prosiječna hrvatska plata je danas veća od 90% zemalja koji su u posljednje 4 godine ušle u EU.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mozda i postoji mogucnost da je emisija narucena, jer zasto da to radi hrvatska drzavan televizija, sto ne neko u Srbiji

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 12:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Eh, daleko je Hrvatska od nas u mnogo čemu... A što su imali dobru ministricu vanjskih poslova... Kolinda, volimo te! :D

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 13:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
hm kao da je Stankovicu pao rejting nakon emisije o Dodiku pa malo opet caprkanja po srpskoj istoriji ili povijesti :)
a ionako brate Srbine Stankovicu - Srbi najvise i gladaju tvoju emisiju - krv nije voda :)
Koga u Hrvatskoj uopste interesuje zasto je ubijen Djindjic...
A bio je sjajan ciklus na ovu temu u Insajderu na B92 pa ko je pratio molim komentare...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
ma to oni rade namjerno da nas isfuraju samo tako, na kraju krajeva hrvatska je uvjek bila stranjska a naj manje jugoslovenska ja sam ponosna da kazem da nisam dio njih,jer su uvjek bili naj veci rasisti do dana danasnjeg,a sto se tice dugova i para nista nije nase sve se na kraju vrati svijetskim bankama koje upravljaju cijelim svijetom sve se vrati njima a vi mislite sta hocete

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 13:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:51
zigizmund je napisao:
Hertzog je napisao:
al me nervira sto se postavljaju kao neka evropska vele sila

Zasto mislis da se postavljaju kao evropska vele sila? Zato što rade emisiju od Đinđiću?

Iako, kada malo bolje pogledam, za naš jadni region oni i jesu evropska vele sila, koliko god nama to smetalo ...
Sila koja ne smije hvatati svoju ribu u svom moru :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 14:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vec sam ti reko da prvo naucis znacenje ZERPA, i tko kome brani lov ribe u čijem moru, pa tek da se onda javiš jer ovako se samo blamiraš neznanjem. Hrvatska ZERP-om brani Italijanima i Slovencima lov ribe u hrvatskom moru, dok hrvatski ribari normalno mogu loviti ribu u cijelom Jadranu. Dakle, jedini kome se nešto ovdje brani u ovoj priči je Italijanima i Slovencima, dakle kada slovenačke i talijanske ribarice uđu u hrvatske teriotorijalne vode hrvatska policija ih od 1.1.2008. ima pravo kazniti jer su ilegalno ušli u Hrvatsku, i oni zbog toga zahtjevaju ukidanje ZERP-a sa HR strane za EU članice kako bi i dalje mogli i Hrvati, i SLovenci i Italijani zajedno loviti ribu u cijelom Jadranu kao i prije donošenja hrvatskog ZERP-a. Da ti probam nacrtat? :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 15:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:51
zigizmund je napisao:
Vec sam ti reko da prvo naucis znacenje ZERPA, i tko kome brani lov ribe u čijem moru, pa tek da se onda javiš jer ovako se samo blamiraš neznanjem. Hrvatska ZERP-om brani Italijanima i Slovencima lov ribe u hrvatskom moru, dok hrvatski ribari normalno mogu loviti ribu u cijelom Jadranu. Dakle, jedini kome se nešto ovdje brani u ovoj priči je Italijanima i Slovencima, dakle kada slovenačke i talijanske ribarice uđu u hrvatske teriotorijalne vode hrvatska policija ih od 1.1.2008. ima pravo kazniti jer su ilegalno ušli u Hrvatsku, i oni zbog toga zahtjevaju ukidanje ZERP-a sa HR strane za EU članice kako bi i dalje mogli i Hrvati, i SLovenci i Italijani zajedno loviti ribu u cijelom Jadranu kao i prije donošenja hrvatskog ZERP-a. Da ti probam nacrtat? :roll:
Ne znam jesi li Hrvat ili Bošnjak ali pomiri se sa tim :ili ZERP ili EU.Pobogu si čovječe pa pogledaš li ti ikad HRT?"Hrvatska pritjerana uza zid","hoćemo li popustiti""Italijani ubiru na stotine miliona eura loveći u našem moru"...pa to svaku veče bruje o tome HR mediji.Ko kome treba crtati? :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]