Not now, John! je napisao:
Poštovana grupo informatičara iz Bijeljine, zašto .rs.ba domen nije dobar, a dobar je .rs.rs? Pa, Republika Srpska se nalazi u BiH, a ne u Srbiji. Zar nije .rs.ba prihvatljiviji i prepoznatljiviji od .rs.rs? Je l' on "BA" toliko mrsko, da ga ne možete ni vidjeti na papiru? Možda da predložite da se Banja Luka ubuduće zove Rsnja Luka.
Idioti!
Ne želim ubuduće komentarisati uopšte političke postove na ovu temu, ali napraviću jedan izuzetak.
Kao prvo, ja nisam rekao da poddomen rs.ba nije dobar, nego sam iznio činjenicu da nije široko prihvaćen u javnosti RS-a, te da treba promovisati neki koji će biti opšte prihvaćen u Srpskoj.
Kao drugo, predlog rs.rs nema veze sa pripadnosti Srbiji, neko asocijaciji na Republiku Srpsku koja nije uspjela dobiti taj domen prije nekoliko godina, iz političkih a ne informatičkih ili argumentovanih razloga, jer i neke druge teritorije imaju svoj domen a nisu države. Sad kad će taj domen konačno biti dodijeljen ukazuje se prilika da se eksploatiše i u Srpskoj, a to što se dvostuko ponavlja ne vidim da predstavlja problem
I treće, nikome .ba nije mrsko koliko je tebi mrzak naziv Republika Srpska, znam da bi ti više odgovaralo Republika Mrska ili Republika Šumska, ali to je već tvoj problem.
Molim učesnike foruma da ovo pitanje više ne komentarišu sa dnevno-političke strane, nego sa realne, činjenične strane koja je prihvatljiva i moguća da postane realnost i prepoznatljivost. Napomena da internet domen neke firme uopšte ne mora biti vezan za državu, već za dobru asocijaciju, tako se danas sve velike TV kuće širom svijeta utrkuju da dobiju domen .tv, iako je on dodijeljen Kraljevini Tuvalu. Samo kod nas se ovakve stvari politizuju i ovako komentarišu