banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Sep 2012, 23:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Dec 2010, 13:47
Došlo vrijeme i za izbor novog televizora iako sam se dugo opirao da pređem na LCD prvenstveno zbog kvaliteta slike koja mi je neprirodna s obzirom na kvalitet signala.
Pitanje: Da li će slika sa standard TV signala biti bolja (gledljivija) na televizoru manje rezolucije? Recimo da li će biti bolja na 1366x768 nego na Full HD TV-u? I kako to sve izgleda na Plazma TV rezolucije 1024x768? Ako se ne varam to znači da je plazma u formatu 4:3?

Da čujem zapažanja.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2012, 00:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Запажање је да ако можеш купиш ТВ који подржава "пуни ХД формат" јер једном ће и у ову вукојебину да дође дигитална телевизија, или ћеш да купиш ХД сателитски пријемник или тако нешто слично, и онда ћеш опет да се нервираш што ти ТВ не подржава "пуни ХД формат". :) Иначе сви нови телевизори већих дијагонала екрана су 16:9 јер је то де факто стандард.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2012, 00:46 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Avg 2011, 20:18
evo ja baš ovih dana gledam neke televizore i uglavnom pratim Full HD priču...trenutno imam HD Ready, kontam da je vrijeme za viši nivo, ahhaha

vidim po Banjaluci da ima za 800 KM lijepih Sony Bravia Full HD-ova...trenutno imam Sony inače, nešto mi je za srce prirastao

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2012, 00:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Evo ja koristim TV prijemnik Sony Bravia KDL-22EX302 HD Ready, LCD TV u sebi ima tuner DVB-T i DVB-C. Gledam preko njega HD kanale najnormalnije i nemam problema sa risiverima koje daju kablovski operateri. Znači ovaj Sony je super optimalan meni se sviđaju njegove performanse.
Od screen formata ima: Auto, Wide, Smart, 4:3, 14:9, Zoom i Subtitle. Ja sam sebi stavio na wide i samo sam podigao u settingu ekran na +2 i nemam frke sa rastezanjem slike kao što to nekim drugim ultra wide televizorima smeta. Ovaj mi je super posebno jer ima 14:9 format tako da se ne primjeti puno da li nešto ide u 16:9 ili 4:3. Podržava i 1024x768 rezoluciju.

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2012, 00:53 
Početnik
Početnik

Hvala na brzim odgovorima, ali mislim da ni jedan nije baš ono što sam pitao. Sve su to novi i dobri televizori, i svi oni podržavaju dosta toga ali me interesuje da li televizori MANJE rezolucije daju bolju sliku od televizora VEĆE rezolucije ako na njih dovedemo signal MANJE rezolucije. Ima li negje nekakav tekst, ili test na tu temu?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2012, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da ti to da li je manji ili veći TV ne igra ulogu. U pitanju je samo da li taj televizor podržava određenu rezoluciju ili ne i naravno do tebe je da prosudiš kojoj marci više vjeruješ. Mnogi kažu da ionako ljudsko oko nemože razlikovati HD ready i Full HD ali neki se uvijek prepiru oko toga i to nedaju reći. Ali ostavljam da ti pojasne možda neki stručniji ljudi ili oni koji su imali iskustva sa Full HD-om. Uvijek sam mišljenja da je do televizije u kolikoj kvaliteti daje HD program, tj da li su ga i snimili u HD-u (pogledaj ZDF HD i Das Erste HD i usporedi ga sa našim HD kanalima). Evo ti ovdje malo opširnije: http://www.usporedi.hr/aktualne-teme/pa ... zma-hdtv-a

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2012, 09:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako sam dobro razumio pitanje, zanima te da li će televizor rezolucije 1366x768 bolje prikazivati SD signal (576i) od televizora sa panelom rezolucije 1920x1080... odgovor nije baš jednostavan, pošto to najmanje zavisi od rezolucije panela, a najviše od kvaliteta algoritma koji TV koristi za upscaling (povećanje rezolucije). Prije je to bila problematična stavka zato što TV-ovi nisu imali dovoljno jake procesore, pa su samu radnju teže obavljali ako se radi upscaling na 1920x1080... Prema meni, sada nema razlike u kvaliteti prikaza bez obzira na prirodnu rezoluciju TV-a. Što se tiče mogućnosti razlikovanja HD Ready (1366x768) i Full HD (1920x1080), to zavisi od veličine TV-a i udaljenosti sa koje se gleda. Ako ćeš gledati 32" TV sa 3 m, razliku nećeš uočiti.; kalkulacija kaže da bi TV morao gledati sa 1.2 m da bi uočio razliku... ali bih ja opet izabrao Full HD televizor, da bih izbjegao downscaling (smanjivanje rezolucije) kada puštam 1080 materijal; za 720p se mora raditi upscaling u oba slučaja, tako da se to ne može izbjeći...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2012, 19:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Sta znaci oznaka smart na ovim novim tv aparatima

sta mislite o ovom aparatu

http://www.interdiscount.ch/idshop/prod ... detail.jsf

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2012, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo mali isječak o tome šta je Smart:
Citiraj:
"Smart" interakcija omogućuje komunikaciju s televizorom putem glasovnog upravljanja (Voice Control), upravljanja pokretima (Motion Control) i prepoznavanja lica (Face recognition) – pružajući alternativu upotrebi daljinskog upravljača u situacijama kada on nije poželjan ili prikladan. Zahvaljujući ugrađenoj HD kameri i dvostrukim mikrofonima na vodećoj liniji Samsung pametnih televizora za 2012. godinu, korisnici mogu jednostavno reći „Hi TV“ kako bi uključili glasovno upravljanje (Voice Control), izgovoriti „Web browser“ kako bi pretraživali Internet ili povećavali glasnoću zvuka samo pokazujući rukom.

Dobar je Philips sve je na tebi koji ti bude više pasao. Ja recimo obožavam Sony. Philips sam imao i mogu ti reći da je isto tako dosta pouzdan i dugovječan, makar je tako nekad bilo.

Evo cijeli članak o onom qoutu gore: http://www.bug.hr/vijesti/jos-pametniji ... 15904.aspx

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2012, 20:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Philips serije 7 nikako ne može biti loš izbor... ovaj model je baziran na IPS panelu (Philips obično koristi Sharpove UV2A panele) pa ima manji kontrast (ne tako duboku crnu); u svemu ostalom odličan TV.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2012, 22:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Jos jedno pitanje ,citao sam na ovom forumu da ljudi imaju problema sa Aneksom i prijemom digitalnog signala ,znaci trenutno imam LG i imam onu Aneksovu karticu i modul Conax koji gurnem iza u tv.
Da li ce biti problema sa Aneksom ako nabavim ovaj Philips

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2012, 22:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ako me sjećanje dobro služi, LG i Philips rade bez problema... u svakom slučaju, nazoveš, pitaš...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2012, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
LG radi odlično. Sa Samsungom sam imao problema... A inače mrzim samsung kao pojavu pa možda i on mrzi mene...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2012, 08:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Moj čoek :D

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2012, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ne ozbiljno.... 3 telefona, 2 TV-a .... nikad više...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 12:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Nov 2006, 19:20
Na papiru ovaj Philips izgleda zaista dobro, mada mislim da je najbolje pogledati sliku na TV-u u radnji na nekoliko modela/marki i onda odluciti koji kupiti.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 13:12 
Početnik
Početnik

A meni baš LG djeluje kao igračka... Elem, može li neko da dešifruje šta ovo znači:

http://www.rts.rs/page/rts/sr/Digitaliz ... anove.html

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Duke je napisao:
A meni baš LG djeluje kao igračka... Elem, može li neko da dešifruje šta ovo znači:

http://www.rts.rs/page/rts/sr/Digitaliz ... anove.html

To je trebalo da znači da BiH startuje sa digitalizacijom zemaljskog signala, ali pošto je bilo žalbi (po drugi put) na odluku koja će to firma raditi, sad je određen vještak da pregleda legalnost tendera. Nadam se da će se digitalizacija konačno pokrenuti. 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
Ma , i na full hd, danas se sa zadovoljstvom možeš popišati, ako matrica panela radi ispod 100Hz sa osvježavanjem slike. A nijedan tv, nije imao mogućnost UPscaling-a a ni down, ( barem do sada) već se samo radi o matematičkoj interpulaciji matrice panela u odnosu na dobijeni signal. Što se philipsa tiče on u seriju 7 ugrađuje islkjučivo svoje i sharpove panele. Dok u klasi 3 ima ogromnog smeća Od lg, samsung, au-optronics-a, benq, i tih koreja-kina dreševa.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 18:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ček, ček, kako bi ti nazvao povećavanje rezolucije (resize/resample)? Naravno da panel ne može prikazati rezoluciju koja je manja od njegove, te se za to brine procesor, koji radi skaliranje slike (interpolaciju piksela, ne pričam o interpolaciji pokreta). Philips ne pravi panele još od 2007. godine (bila je to saradnja sa LG-om), te uglavnom u svoje modele ugrađuje Sharpove panele, mada u slabijim modelima (serije 3 i 4) ugrađuje sve i svašta (kao što si i napisao). U 7606 je ugrađen IPS panel, a ako me sjećanje dobro služi, Sharp ne pravi taj tip panela...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]