banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 19:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Nov 2004, 10:57 
U našem gradu nažalost postoji samo jedan kablovski operater, zahvaljujući tom monopolu nudi "očajan" kvalitet slike i kvalitet programa, posebno posle ovog poslednjeg tzv.tehničkog poboljšanja. U svojoj programskoj šemi ima dostupne samo free air satalitske kanale, i to uglavnom nemačke tv kanale. O emitovanju boljih pay kanala gospoda iz "našeg" kablovkskog distributera i ne razmišljaju, iako svaki mesec od 17.000 korisnika inkasiraju u kasu skoro [color=red][b]170.000 KM[/b][/color]!
Zanima me Vaše mišljenje na ovu temu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 11:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Loš program. Od 30-tak kanala gledam 7-8.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 11:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Corto_Maltese je napisao:
U našem gradu nažalost postoji samo jedan kablovski operater...

E ne postoji jedan, nego dva!!!
Elta kabel i Netkom!
Ja sam na Netkomu (lijevi dio grada, nova varos i ostalo...) i onako su mi programi! Posto ih ja redovno zovem :) znam da su rekli da ce od nove godine uvoditi nove programe i kablovski internet. Nadam se da je to istina... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Eto upravo sam naucio da se moj provajder kablovske zabave zove Netkom... samo ni nije jasno zasto nam se Vikom mesa sa RTLom... a sto se tice novih kanala, hvala lepo, ali ne znam ni koji ce nam ovi sto sad imamo... osim nekoliko njih... a za kabl-internet nesto nisam siguran...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 17:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Na Netcomu sam priključen i šta reći, srednja žalost. 15-ak domaćih kanala od kojih se većina može hvatati i običnom antenom, te 15-ak stranih - svi su free-air, i osim EuroSporta potpuno negledljivi. Npr. imaju sjajan kanal National Geographic, ali na Francuskom :x Grozno. Većina drugih na Njemačkom.
A ta obećanja o novim kanalima ili cable Internetu... Možda za 5-6 godina... Zašto mijenjati kad dobro zarađuju i sad.
Čujem da je Elta za nijansu bolja u izboru kanala. Ima li neko da potvrdi ovo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 20:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2004, 18:52
Ja sam kontao da su samo kod mene vicom i rtl u fazonu :roll:
Dobra slika!!!Sto se tice programa rts slabo(samo sport je ok),rtcg totalno u fazonu otcjepljenja,euro sport mocan,spice platinum za laksi san i njemci koji mi toliko idu na onu stvar da je nevjerovatno.Ima dobrih filmova al stoka sihronizuje pa nikakve koristi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

... i dokle ce nas dragi NetCom smatrati da je svapska Viva odlican izbor za sve one koji zele da prate svetsku muzicku scenu... :evil: :evil: :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 10:59 
Kad ti ubace MTV zalices za Vivom.
Treba izbaciti ono M iz MTV. Samo neke emisije, muzike nigdje. Naravno, sve na njemackom.
U vezi teme, kod mene je Elta. Uvijek moze gore. Ali da je dobro, nije. Slika se cesto kvari, od 30-ak kanala 5-6 je konstantno lose.
Izbor kanala i nije nesto los. Osim sto vise nemamo ni bbc, ni cnn, pa nemam objektivnu sliku o dogadjajima u svijetu :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 12:22 
Objektivno izbor kanala je veoma loš, posebno kada se usporedi npr. sa kablovskim distributerima iz SCG, pogledajte sajt Serbian Broadbend, vodećeg kablovskog distributera u SCG. : http://www.sbb.co.yu, tu imate programsku šemu njihove distributivne mreže. Bez obzira na veliki broj njihovih domaćih kanala, u njihovoj ponudi nalazi se impozantan broj kvalitetnih pay kanala. Svojim korisnicima na mail adresu svakog meseca besplatno distribuiraju njihov on-line magazin, u kom ih upućuju na novosti kao i na zanimljivi sadržaj njihove mreže.
Nasa dva distributera (stvarno nisam znao za drugi 8) hvala FLASH na informaciji;))) , imaju neprofesionalan odnos prema svojim klijentima i za nadati se da će uočiti kako se to stvarno profesinalno radi, ili da čekamo da se pojavi krajnje ozbiljan distributer koji ih može lako oduvati sa boljom i kalitetnijom programskom šemom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 20:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Corto_Maltese je napisao:
Nasa dva distributera (stvarno nisam znao za drugi 8) hvala FLASH na informaciji;))) , imaju neprofesionalan odnos prema svojim klijentima i za nadati se da će uočiti kako se to stvarno profesinalno radi, ili da čekamo da se pojavi krajnje ozbiljan distributer koji ih može lako oduvati sa boljom i kalitetnijom programskom šemom.

Malo čudno zvuči ali vjerovatno je glavni problem u nedostatku konkurencije. Jeste, postoje 2 distributera koji su teoretski konkurentni, ali još nisam čuo za zgradu gdje su oba prisutna sa svojim signalom - ne dolaze u priliku da su zavisni od kvaliteta signala i izbora programa - rade šta hoće, a računi se svakog prvog u mjesecu redovno pojavljuju u sandučetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da zaista... ima li neka zakonska regulativa ili tako nesto koja govori o obavezama dostavljaca usluga kablovske televizije prema korisniku? Ili smo prepusteni njihovoj dobroj volji... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2004, 00:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
Da zaista... ima li neka zakonska regulativa ili tako nesto koja govori o obavezama dostavljaca usluga kablovske televizije prema korisniku? Ili smo prepusteni njihovoj dobroj volji... :-?

Koliko znam neke zakonske regulative nema. Postoji samo ugovor koji svaki korisnik na početku potpiše i u kojem se spomene koliko kanala će biti dostupno i kakav kvalitet signala će poštovati.
Pojedinačne žalbe na programe provjereno ne prolaze. Možda se treba udružiti na nivou ulaza/zgrada/naselja i tek onda ultimativno tražiti bolje kanale.
I još malo o ozbiljnosti: Je li neko vidio Netcom lokal na Paprikovcu? Već 5-6 mjeseci stoji "Lokal u pripremi", a svo to vrijeme normalno ga koriste... :wink: Strah od inspekcije... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2004, 12:10 
Kako elixir reče ne postoji zakonska regulativa koja štiti krajnjeg korisnika, osim onoga sa čime se obaveže kablovski distributer. Žalosno je što uprkos postojanju dva operatera, (mada je to u stvari po jedan na svakoj strani grada), od konkurencije nema ni K 8) Oni nude šta nude i to je to, izbor na korisniku jest da li da se isključi sa te mreže, i sam sebi ugradi antenski sistem, i na taj način reši pitanje tv prijema zemaljskih kanala, pa pored toga uzme i satelitsku sa digitalnim risiverom, i pirat karticom koja otključava 1500 :D kanala. Ovo je uradio jedan moj drugar i sad krena ujutro a završi sa listanjem kanala naveče :D .Ovo, recimo predstavlja ekstremno rešenje za pojedinca, jer cena takvog sistema jeste (sveukupno) oko 900 KM. Ovo može biti dobro rešenje za par zgrada ili jednu veću zgradu, gde bi se zajedničkim sredstvima mogao napraviti ovakav sistem, ali tu je problem solidarnosti svih stanara(stari srpski problem zvani SLOGA :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 12:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ha...
Ne uvode nove kanale, jer nemaju konkurenciju (ne mislim da nemaju bukvalno!), tj. imaju ali "na drugoj strani grada"...
Ali dobro... Bolje je i ovako nego kad nismo imali ni kablovsku uopste, pa smo morali gledati ovo domace (RTRS, PinkBH, OBN, Vikom, Simic, Bel, K3, Atv, :) , BNSlika!!!
Nadam se uskoro novim kanalima!!! Slika

Poslednji put menjao FLASH dana 17 Nov 2004, 20:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 17:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Bolje je i ovako nego kad nismo imali ni kablovsku uopste, pa smo morali gledati ovo domace (RTRS, PinkBH, OBN, Vikom, Simic, Bel, K3, Atv, BN :) , BN!!!

Nije nimalo bolje... U ta vremena smo bar mirno spavali znajući da nas neko ne zakida svakog mjeseca za 9KM... :x

FLASH je napisao:
Nadam se uskoro novim kanalima!!!

Nadali su se i penzioneri svačemu, pa su završili protestvujući na ulici...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako ne gresim Eltu i NetCom drze dva rodjena brata... sto znaci da prica o konkurenciji u pravom smislu reci ne stoji...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 20:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

elixir je napisao:
U ta vremena smo bar mirno spavali znajući da nas neko ne zakida svakog mjeseca za 9KM...

Pa tebe niko ne tjera da budes na kablovskoj!!! Ako ti se ne placa i ne gleda kablovska, odjavi je! :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni je sasvim OK posedovanje te kablovske... tacno je da cesto nema nista i da je ocajan program ... ali sto jedan moj drugar kaze ... "nisi ti dovoljno beter, inace bi nasao nesto zanimljivo... po svaku cenu" ... sa druge strane, bar to sto imam je koliko toliko kvalitetno (mislim na sliku i jacinu signala)... a i Travel me odusevljava... jos kad bi nam pustili Discovery i Cartoon odrekao bih se bar desetak-dvanaest drugih kanala... npr. svih svapskih, najgluplje TV na planeti TV5, onih talijanskih govana...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 22:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Pa tebe niko ne tjera da budes na kablovskoj!!! Ako ti se ne placa i ne gleda kablovska, odjavi je! :o

Mogu je odjaviti, ali šta onda? Centralni antenski sistem u zgradi je u raspadu od dolaska Netcoma, a opet suviše sam zaklonjen za vlastitu antenu (čak ni HRT ne ide).
Ovako plaćam tih 9 KM i trpim - nije mi pravo pošto znam da imaju mogućnosti da nam pruže i mnogo bolje kanale uz samo malo ulaganja (neznatna u odnosu na cifre koje svaki mjesec dobijaju od pretplatnika).

Kapiš?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2004, 20:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Dobro, mogu al' nece (tj. hoce slijedece godine). Ni meni se to ne svidja, ali ovo drugo je OK!
elixir je napisao:
Ovako plaćam tih 9 KM i trpim...

Joj jes puno trpis... Rekao bi sad neko da je to jaaaaka uloga, da trpis jake stvari... Malo morgen!
Warlock je napisao:
... a i Travel me odusevljava... jos kad bi nam pustili Discovery i Cartoon odrekao bih se bar desetak-dvanaest drugih kanala... npr. svih svapskih, najgluplje TV na planeti TV5, onih talijanskih govana...

I meni je Travel super! :)
Discovery i Cartoon (Network) su suuuuuper! :) Bar da nam ih ukljuce! :(

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]