info_elta2 je napisao:
Nista nije kontradiktorno u mojim rjecima. Rekao sam da Elta Kabel pravi vlastitu mrezu za prenos programa iz Bijeljine do Banja Luke. Dugorocno to je kvalitetno rjesenje za srbijanske kanale.
Na pitanje hocemo li razsiriti osnovni paket i hoce li biti u sonovnom paketu srbijanski kanali, odgovorili smo da 1.12.08 sirimo programsku semu, a to je za manje od mjesec dana i da cemo dodati novi srbijanski kanal iskljucivo ako dobijemo CAM modul za profi resivere. Znaci ako zelimo 1.12 pustiti srbijasnki kanal, sigurno je da veza Bijeljina -Banja Luka, nece stici do 1.12, nego planiramo u martu. A do tada postojece kanale moramo imati, ali nove probleme necemo uvoditi. Sa izradom vlastite trase, obezbeđujemo kvalitetnu dobavu, a resiveri ce biti rezerva. Znaci u jednom slucaju smo govorili dugorocnim planovima, u drugom slucaju sta cemo konkretno raditi krajem mjeseca.
Sada nije kontradiktorno, ali tek kad se lijepo objasni, ko zna kakvi su vasi planovi...u prethodnim postovima, nigdje se ne spominje, da ce trasa BN-BL koju VI radite biti gotova
tek u martu...Iz odgovora se sada i vidi od uvodjenja novih kanala iz Srbije, nema nista, jer je koristenje Total satelitske platforme na kojoj se nalazi vecina onih kvalitetnijih za Vasu firmu "problem"...Naravno, samo za Vas...kod vas ta oprema radi najgore u Banjaluci ako ne i sire, ali evo recimo zadnja dva dana ,da se ne ponavljam radi dobro, da ne kudim bez razloga...Da li to znaci, da nece biti nista ni od
KANALA D za djecu iako je bilo obecano da cemo ga do kraja godine dobiti, jer i on je, gle cuda, na Totalu...
Naravno, iskreno se nadam da u Elti znaju, da dva najveca komercijalna kanala u Srbiji osim sto su u Total platformi, emituju veoma kvalitetan signal putem satelita iskljucivo za kablovske operatere i dostavu signala do svojih repetitora tamo gdje to nije moguce linkom...naravno mislim na B92 i FOX TV Srbija...Prema tome, da li ce banjalucani dobiti signal ove dvije veoma kvalitetne komercijalne tv kuce sa nacionalnom koncesijom u Srbiji zavisi iskljucivo od pregovaracke sposobnosti menadzmenta ELTA Kabela...Nikako od nekih "tehnickih problema" kako se zeli ovdje prikazati...