banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 01 Nov 2008, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
info_elta2 je napisao:
Nista nije kontradiktorno u mojim rjecima. Rekao sam da Elta Kabel pravi vlastitu mrezu za prenos programa iz Bijeljine do Banja Luke. Dugorocno to je kvalitetno rjesenje za srbijanske kanale.
Na pitanje hocemo li razsiriti osnovni paket i hoce li biti u sonovnom paketu srbijanski kanali, odgovorili smo da 1.12.08 sirimo programsku semu, a to je za manje od mjesec dana i da cemo dodati novi srbijanski kanal iskljucivo ako dobijemo CAM modul za profi resivere. Znaci ako zelimo 1.12 pustiti srbijasnki kanal, sigurno je da veza Bijeljina -Banja Luka, nece stici do 1.12, nego planiramo u martu. A do tada postojece kanale moramo imati, ali nove probleme necemo uvoditi. Sa izradom vlastite trase, obezbeđujemo kvalitetnu dobavu, a resiveri ce biti rezerva. Znaci u jednom slucaju smo govorili dugorocnim planovima, u drugom slucaju sta cemo konkretno raditi krajem mjeseca.

Sada nije kontradiktorno, ali tek kad se lijepo objasni, ko zna kakvi su vasi planovi...u prethodnim postovima, nigdje se ne spominje, da ce trasa BN-BL koju VI radite biti gotova tek u martu...
Iz odgovora se sada i vidi od uvodjenja novih kanala iz Srbije, nema nista, jer je koristenje Total satelitske platforme na kojoj se nalazi vecina onih kvalitetnijih za Vasu firmu "problem"...Naravno, samo za Vas...kod vas ta oprema radi najgore u Banjaluci ako ne i sire, ali evo recimo zadnja dva dana ,da se ne ponavljam radi dobro, da ne kudim bez razloga...Da li to znaci, da nece biti nista ni od KANALA D za djecu iako je bilo obecano da cemo ga do kraja godine dobiti, jer i on je, gle cuda, na Totalu...

Naravno, iskreno se nadam da u Elti znaju, da dva najveca komercijalna kanala u Srbiji osim sto su u Total platformi, emituju veoma kvalitetan signal putem satelita iskljucivo za kablovske operatere i dostavu signala do svojih repetitora tamo gdje to nije moguce linkom...naravno mislim na B92 i FOX TV Srbija...Prema tome, da li ce banjalucani dobiti signal ove dvije veoma kvalitetne komercijalne tv kuce sa nacionalnom koncesijom u Srbiji zavisi iskljucivo od pregovaracke sposobnosti menadzmenta ELTA Kabela...Nikako od nekih "tehnickih problema" kako se zeli ovdje prikazati...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 20:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
RTL nam ne isporucuje nikakve resivere, jer nista nije zakljucano. TV kuca je duzna obezbjediti resiver i karticu samo u slucaju ako daje kodirani kanal.

Iz ovoga je lako zakljuciti ciji DVB-T risiver ne ocitava ttx, tj ko treba rijesiti ovaj tehnicki problem...kako ono ide, ah da "ttx vrti i vrti i vrti :roll: :roll: "

info_elta2 je napisao:
... Nekada daju samo karticu, ukoliko kartica nije vezana za ID-broj, ukoliko jeste onda moraju isporuciti i resiver. To je slucaj za Sport Klub, Discovery, Hallmark,National Geographic, Cartoon Network i neke srbijanske kanale. Razumljivo, da nebude krivica samo na tv kucama, dolazi i do kvarova i na glavnoj centrali, a problemi koji duze traju su u glavnom na strani tv kuca.
Sto se tice txt provericemo sve hrvatske kanale i dacemo precizan odgovor sta je moguce dobiti a sta ne. Sto se tice kucnih resivera, oni daju skromnu kvalitetu, odnosno neke greske su neprimetne ali postoje. Ako kabal doda samo 5% na tu gresku, problem postaje nesto veci nego kod kucnog resivera. Glavni nam je cilj da do Nove Gdine nebude ni jednog kucnog resivera u centrali i tu ulazemo maximalne napore da ubedimo tv kuce, da je to stvarno potrebno.

E sa ovim sa u potpunosti slazem da je to potrebno, da bi kvalitet signala bio na sto vecem nivou, koliko je to moguce postici, mada opet ne shvatam kako to nije moguce otkloniti neke probleme o kojima sam vec pisao a vezani su za NatGeo, Travel pa i Hallmark...a tako je to sitno...

P.S.Ono reemitovanje ENTERA prije nekoliko dana je bilo probno ili sta li vec?
Jos nema SOS kanala?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 20:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Svaka cast za FOX LIFE ili CRIME, bez obzira sta bude od ovog dvoga...
Dobro si sjetio BSE...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 12:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
drug je napisao:
info_elta2 je napisao:
Nista nije kontradiktorno u mojim rjecima. Rekao sam da Elta Kabel pravi vlastitu mrezu za prenos programa iz Bijeljine do Banja Luke. Dugorocno to je kvalitetno rjesenje za srbijanske kanale.
Na pitanje hocemo li razsiriti osnovni paket i hoce li biti u sonovnom paketu srbijanski kanali, odgovorili smo da 1.12.08 sirimo programsku semu, a to je za manje od mjesec dana i da cemo dodati novi srbijanski kanal iskljucivo ako dobijemo CAM modul za profi resivere. Znaci ako zelimo 1.12 pustiti srbijasnki kanal, sigurno je da veza Bijeljina -Banja Luka, nece stici do 1.12, nego planiramo u martu. A do tada postojece kanale moramo imati, ali nove probleme necemo uvoditi. Sa izradom vlastite trase, obezbeđujemo kvalitetnu dobavu, a resiveri ce biti rezerva. Znaci u jednom slucaju smo govorili dugorocnim planovima, u drugom slucaju sta cemo konkretno raditi krajem mjeseca.

Sada nije kontradiktorno, ali tek kad se lijepo objasni, ko zna kakvi su vasi planovi...u prethodnim postovima, nigdje se ne spominje, da ce trasa BN-BL koju VI radite biti gotova tek u martu...
Iz odgovora se sada i vidi od uvodjenja novih kanala iz Srbije, nema nista, jer je koristenje Total satelitske platforme na kojoj se nalazi vecina onih kvalitetnijih za Vasu firmu "problem"...Naravno, samo za Vas...kod vas ta oprema radi najgore u Banjaluci ako ne i sire, ali evo recimo zadnja dva dana ,da se ne ponavljam radi dobro, da ne kudim bez razloga...Da li to znaci, da nece biti nista ni od KANALA D za djecu iako je bilo obecano da cemo ga do kraja godine dobiti, jer i on je, gle cuda, na Totalu...

Naravno, iskreno se nadam da u Elti znaju, da dva najveca komercijalna kanala u Srbiji osim sto su u Total platformi, emituju veoma kvalitetan signal putem satelita iskljucivo za kablovske operatere i dostavu signala do svojih repetitora tamo gdje to nije moguce linkom...naravno mislim na B92 i FOX TV Srbija...Prema tome, da li ce banjalucani dobiti signal ove dvije veoma kvalitetne komercijalne tv kuce sa nacionalnom koncesijom u Srbiji zavisi iskljucivo od pregovaracke sposobnosti menadzmenta ELTA Kabela...Nikako od nekih "tehnickih problema" kako se zeli ovdje prikazati...

I ako se emituje sa Total platforme, moguce je dobiti CAM modul sa ID brojem i karticu koja je jednaka ID broju. To se posebno upise u bazu podatka i nato tv kuca ima pravo. Zato to nemoze biti problem, samo je to malo komplikovaniji put za tv kuce. Ali nicim nisu ograniceni da to obezbede jer i onako Elta Kabel placa CAM modul i resiver.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 12:28 
Pripravnik
Pripravnik

drug je napisao:
info_elta2 je napisao:
RTL nam ne isporucuje nikakve resivere, jer nista nije zakljucano. TV kuca je duzna obezbjediti resiver i karticu samo u slucaju ako daje kodirani kanal.

Iz ovoga je lako zakljuciti ciji DVB-T risiver ne ocitava ttx, tj ko treba rijesiti ovaj tehnicki problem...kako ono ide, ah da "ttx vrti i vrti i vrti :roll: :roll: "

info_elta2 je napisao:
... Nekada daju samo karticu, ukoliko kartica nije vezana za ID-broj, ukoliko jeste onda moraju isporuciti i resiver. To je slucaj za Sport Klub, Discovery, Hallmark,National Geographic, Cartoon Network i neke srbijanske kanale. Razumljivo, da nebude krivica samo na tv kucama, dolazi i do kvarova i na glavnoj centrali, a problemi koji duze traju su u glavnom na strani tv kuca.
Sto se tice txt provericemo sve hrvatske kanale i dacemo precizan odgovor sta je moguce dobiti a sta ne. Sto se tice kucnih resivera, oni daju skromnu kvalitetu, odnosno neke greske su neprimetne ali postoje. Ako kabal doda samo 5% na tu gresku, problem postaje nesto veci nego kod kucnog resivera. Glavni nam je cilj da do Nove Gdine nebude ni jednog kucnog resivera u centrali i tu ulazemo maximalne napore da ubedimo tv kuce, da je to stvarno potrebno.

E sa ovim sa u potpunosti slazem da je to potrebno, da bi kvalitet signala bio na sto vecem nivou, koliko je to moguce postici, mada opet ne shvatam kako to nije moguce otkloniti neke probleme o kojima sam vec pisao a vezani su za NatGeo, Travel pa i Hallmark...a tako je to sitno...

Jos nema SOS kanala?

Ono reemitovanje Entera bilo je probno.
Sto se tice SOS-a i drugih navedenih teskoca, dajte mi vreme do sutra da provjerim sve navedeno i u toku dana dobicete precizne odgovore.

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 22:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
drug je napisao:
info_elta2 je napisao:
Jos nema SOS kanala?

Ono reemitovanje Entera bilo je probno.
Sto se tice SOS-a i drugih navedenih teskoca, dajte mi vreme do sutra da provjerim sve navedeno i u toku dana dobicete precizne odgovore.

pozdrav

Sve radi...radi i SOS...samo tako nastavite...usput, ima li sanse da to probno emitovanje Entera predje iz probne faze u nesto ozbiljnije ili? Ima dosta zanimljivih stvari koje se mogu pogledati na ovoj telki: npr "Nije srpski cutati" od Dragana Bujosevica, pa Mirjana Bobic Mojsilovic u "Pogodi ko dolazi na veceru" -obe emisije jedno vrijeme su isle na ATV ali vise ne idu...pa Marijana "Moljac" Djordjevic :) , i dosta kulture u emisijama kratke forme poput FFC i DDK, te naravno spanska primera...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 08:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
FTV-a opet nema i to vec nekoliko dana (mislim na federalnu tv, ne na onaj shugavi fashiontv)
i btw koji je razlog sto je juce u vecernjim casovima na PTPC-u se ledila slika?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 16:54 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:
FTV-a opet nema i to vec nekoliko dana (mislim na federalnu tv, ne na onaj shugavi fashiontv)
i btw koji je razlog sto je juce u vecernjim casovima na PTPC-u se ledila slika?

Provjerijo sam i FTV radi i radila je sve vrijeme.

Za RTRS provjericu.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 17:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Nije da mi je nesto zanimljiv kanal, ali FTV nije fercerala svo vrijeme.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 18:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
BSE je napisao:

Za RTRS provjericu.

kako je radila kad kod mene stoji "no signal" ????

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 22:56 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:
info_elta2 je napisao:
BSE je napisao:

Za RTRS provjericu.

kako je radila kad kod mene stoji "no signal" ????

Proverili smo u servisu i Ftv radi, proveri ako je taj kanal na tvom tv aparatu dobro nastavljen?

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 23:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
ftv radi dnevno svega 1sat i to vec duze

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 23:09 
Pripravnik
Pripravnik

Kasparrow je napisao:
ftv radi dnevno svega 1sat i to vec duze

Dacu nalog servisu da sutra cjeli dan kontrolise ftv.

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
I kod mene u Centru nema Federalne!!!

Mada meni nije ni bitno, ali evo da znate!!!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 23:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
zasto se neki kanali kao npr.tv1000 i bbc nalaze u ponudi prijedora i doboja a nema ih u bl

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2008, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Mene žiga i štreca na G16.... Zna li neko razlog ?

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2008, 07:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Kasparrow je napisao:
zasto se neki kanali kao npr.tv1000 i bbc nalaze u ponudi prijedora i doboja a nema ih u bl

Nema u Prijedoru ponuda BBC-a.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2008, 08:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:

Proverili smo u servisu i Ftv radi, proveri ako je taj kanal na tvom tv aparatu dobro nastavljen?

pozdrav

dobro je nastavljen, ali mi sad umjesto programa stoji natpis informacija:nema signala (isto kao sto se desavalo kad nestane Hallmark) sto znaci da je nemoguce da je FTV radila citavo vrijeme
i jos uvijek je nema

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2008, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Meni je Federalna jutros došla, mada nije ni trebala, ali evo čisto da znate!

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 11:16 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Nov 2008, 11:11
Razlog sto nema federalne u vecernjim satima je samo to sto im je mala satelitska antena, posto je skidaju sa satelita 11W sa risiverom od 50 KM - opticum. Da stave vecu antenu ne bi bilo problema. Isto tako mogu je skidati i s Totala, u zadnjih par dana nema prekida signala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]