info_elta2 je napisao:
Tvrdite da na totalu gledate sport kad je u pitanju RTS 1 i RTS 2, a da je tada u kablovskoj taman ekran odnosno zatamljen sport. Tacno je da je to tako a evo informacija pa ocjenite sami sta je ispravno i sta nije. Elta Kabel sa međunarodnom filmskom organizacijom AGICOA, EBEU(udruzenje drzavnih tv u Europi) i RTS-om ima potpisanu pogodbu o emitovanju RTS1 I RTS2 na podrucju bih u kablovskom sistemu. Pravo se odnosi na sve sadrzaje, sem sporta.Na drugoj strani TOTAL nema nikakvo pravo da prenosi ni jednu emisiju a kamoli cjeli program RTS1 I RTS 2. Svi koji kupuju sada Total dobiju sledecu informaciju, "RTS 1 i RTS2 vam nismo dali na spisak programa ali ih imate, upalite resiver pa cete vidjet".
Ukratko daju ga korisnicima ali to ne iznose u javnost jer za takvo emitovanje nemaju nikakve dozvole, niti je mogu dobiti jer je nemoguce dobiti dozvolu za emitovanje sa satelita RTS i RTS2 van Srbije. Elta kabel ce dati pismenu izjavi, da garantuje da je prenos RTS1 i RTS 2 rjesen po pitanju autorskih prava. Volijo bi da vidim takav papir od Total-a. Mislim da vam je jasno da ce korisnici imati te programe do prve inspekcijske kontrole, kada se obicno zabrani takvo emitovanje, sto znaci da je pitanje mjeseca, kada ce biti RTS 1 i RTS2 skinut sa Total-a. Zato Eta Kabel ne zeli da raspravlja, kako je sport na RTS1 i RTS2 moguce vidjeti na totalu, u situaciji kada su sve emisije RTS i RTS2 emitovane na crno. Ko ne vjeruje meni neka trazi od TOTAL-a pismenu potvrdu da ce RTS1 i RTS 2 imati u BIH 2009 godine. I sve ce vam biti jasno kada ne dobijete papir, jer vam takav papir i da hoce nemogu potpisati sa njihove strane. Elta Kabel drukcije funkcionira.
I ne zelimo raspravljati niti se porediti tamo gde se vrsi nedozvoljeno emitovanje. Neupuceni trebaju znati, da u roku od pola sata Elta Kabel moze u Banja luci i u Prijedoru ukljuciti 10 najzanimljivijih sky-ovih programa ali svi znamo da nije pitanje dali se moze, nego je pitanje dali se smije napraviti. Zato bi nam drago bilo da se prvo provere ove cinjenice pa tek onda da se vrsi poređenje i salje kritike. Jednako sve ovo vazi za B92 i druge srbijanske kanale.
Ma ljudi, vi mene ne razumijete, mene uopste ne interesuje ko placa a ko ne autorska prava, ja sam obicni korisnik i usluga ELTA kabela na jednoj i TOTAL TV na drugoj lokaciji...i ta prica o pravima me ne zanima, meni ni iz dzepa ni u dzep, ja sam cak htio biti vrlo konstruktivan, ali me ocito niste shvatili ili je nesto drugo u pitanju...ja govorim o tehnickom aspektu price, govorim o tome da kvalitet slike na ta 4 kanala koja idu sa Totala u kablu ( pardon sad ih ima vec 5 jer je tu osim RTS1, RTS2, SPORT KLUBA i AVALE jos i SOS odnosno od veceras koliko vidim ENTER ) bas kritican...ajd dobro slika jos i moze proci, ali mi niko na ovom forumu od predstavnika ELTE ne objasni kako je moguce da je ton na SPORT KLUBU onako tih, da ton na RTS1 "kasni", da na RTS1 pocesto nestaje ttx...ti odgovori meni trebaju, mene bas zabole za autorskim pravima, ko kome sta placa, to je dio price koji me uopste ne zanima...Ja samo tvrdim da nije moguce da se ne moze uciniti "mali" napor da se to dovede u red...Ne ide mi to u glavu, jer opet ponavljam, kod mene se na mom Totalu kojeg uredno placam kao i uslugu kablovske televizije ELTA, ne desavaju tako cesto ti ispadi...I zanima me kako to da se nije moglo srediti za prenose utakmica na RTS1 za ta autorska prava, da li je trebalo nesto "doplatiti". Uostalom da li vi uopste shvatate, koja je razlika u prenosu utakmice na nekoj tv stanici u BiH i na RTS-u kada je u pitanju reprezentacija Srbije...Ne shvatate? Pa da nema RTS-a ne bi imali pojma gdje sve igraju nasi teniseri, a kamoli gledali live-prenose i uzivali u istim, uz sjajne Viskoviceve komentare...Ja samo pokusavam biti konstruktivan, a ako to niste razumjeli, stvarno nije do mene...