drug je napisao:
info_elta2 je napisao:
To nemoze biti tacno. Da gledate total tv ili digi, za 3 tv aparata trebate 3 resivere po 80 km i 3 preplate po 12km. Na drugoj strani imate jednu narucninu nizu od totala. Kao drugo u kablovskoj tv imate i hrt i novu sto total nema i nemoze imati i da hoce. Sto se tice kvalitete analogna televizija je dosta dobra, a digitalno sve iste programe mozete primati u kvaliteti koja je bolja nego satelitski prijem. Kvaliteta se nemoze postici na nekim domacim kanalima, zato sto emituju nekvalitetnom opremom i ono sto nam slabo daju tv kuce nemoze se nicim napraviti boljim.
Nemam 3 aparata tako da nemam ovaj problem...nego da krenemo redom, posto si iznio niz netacnosti, samo na neke cu da skrenem paznju...Naime, korisnik sam obe usluge, na dvije lokacije. znaci i kablovske televizije i Totala, neshvatljivo je da na 4 tv kanala koja idu sa Totala, niste u stanju podesiti ton, meni ide ok, jedino na kablovskoj ne valja, sa izuzetkom Avale, zatim, neshvatljivo je da ton na RTS1 gotovo uvijek kasni, nema potrebe da govorim koliko je to bitna stvar pogotovo kod sportskih prenosa, i naravno definitivno nije tacno da ton na ovim tv kucama varira "iz sedmice u sedmicu"...taj izgovor se moze "prodati" nekome ko nema Total, ali meni, i onima koji ga imaju -ne moze...Dalje,ne shvatam kako samo vama kanali sa Totala tako cesto ispadaju...meni za nesto manje od dvije godine koristenja, mogu izbrojati na prste jedne ruke, i vrh naravno, kad god je neka vazna utakmica, RTS 1 bude skinut, sto se korisnicima Totala naravno ne desava, i naravno ne samo RTS1, nego i RTS2, nema skidanja sporta ni na B92 ni na FOX-u, ni na ENTERU, ali vi to ne mozete ni znati kad te kanale niti gledate niti ste ih ubacili u ponudu...sto se tice HRT, Nova i RTL vec nekoliko mjeseci cak i u BL moze se nabaviti DVB-T risiver za gledanje 4 cro kanala na kojima nema kasnjenja tona, probijanja tona, neartikulisanog ttx i slicnih anomalija karakteristicnih za ELTU...Zato se iskreno nadam da cete se sa "digitalijom" KONACNO UOZBILJITI. Kad vec nam "cistite" novcanik, bar odradite posao ljudski, jer nikome ne pada novac s neba...

Tvrdite da na totalu gledate sport kad je u pitanju RTS 1 i RTS 2, a da je tada u kablovskoj taman ekran odnosno zatamljen sport. Tacno je da je to tako a evo informacija pa ocjenite sami sta je ispravno i sta nije. Elta Kabel sa međunarodnom filmskom organizacijom AGICOA, EBEU(udruzenje drzavnih tv u Europi) i RTS-om ima potpisanu pogodbu o emitovanju RTS1 I RTS2 na podrucju bih u kablovskom sistemu. Pravo se odnosi na sve sadrzaje, sem sporta.Na drugoj strani TOTAL nema nikakvo pravo da prenosi ni jednu emisiju a kamoli cjeli program RTS1 I RTS 2. Svi koji kupuju sada Total dobiju sledecu informaciju, "RTS 1 i RTS2 vam nismo dali na spisak programa ali ih imate, upalite resiver pa cete vidjet".
Ukratko daju ga korisnicima ali to ne iznose u javnost jer za takvo emitovanje nemaju nikakve dozvole, niti je mogu dobiti jer je nemoguce dobiti dozvolu za emitovanje sa satelita RTS i RTS2 van Srbije. Elta kabel ce dati pismenu izjavi, da garantuje da je prenos RTS1 i RTS 2 rjesen po pitanju autorskih prava. Volijo bi da vidim takav papir od Total-a. Mislim da vam je jasno da ce korisnici imati te programe do prve inspekcijske kontrole, kada se obicno zabrani takvo emitovanje, sto znaci da je pitanje mjeseca, kada ce biti RTS 1 i RTS2 skinut sa Total-a. Zato Eta Kabel ne zeli da raspravlja, kako je sport na RTS1 i RTS2 moguce vidjeti na totalu, u situaciji kada su sve emisije RTS i RTS2 emitovane na crno. Ko ne vjeruje meni neka trazi od TOTAL-a pismenu potvrdu da ce RTS1 i RTS 2 imati u BIH 2009 godine. I sve ce vam biti jasno kada ne dobijete papir, jer vam takav papir i da hoce nemogu potpisati sa njihove strane. Elta Kabel drukcije funkcionira.
I ne zelimo raspravljati niti se porediti tamo gde se vrsi nedozvoljeno emitovanje. Neupuceni trebaju znati, da u roku od pola sata Elta Kabel moze u Banja luci i u Prijedoru ukljuciti 10 najzanimljivijih sky-ovih programa ali svi znamo da nije pitanje dali se moze, nego je pitanje dali se smije napraviti. Zato bi nam drago bilo da se prvo provere ove cinjenice pa tek onda da se vrsi poređenje i salje kritike. Jednako sve ovo vazi za B92 i druge srbijanske kanale.