boban1982 je napisao:
Dakeko od toga da će biti prazna ljuštura ali znatno osiromašen za najatraktivnije prenose.
Samo u srijedu na SK kanalima ima 21 prijenos (EPL,kup Italije,klupsko SP u odbojci,...) ali najatraktivniji meč Engleza MU-Totenhem je na Nova Sport.
Budimo realni, prilikom razmjene Arena za SK, u Telekomu sigurno nisu đorali Ligu šampiona ili Ligu Evrope za Kup Italije i klupsko SP u odbojci, već za ono što si napisao da će prenositi Nova sport.

Ovakav SK je ipak prazna ljuštura, ne ono što je do juče bio.
baki je napisao:
Drug, da je tako kao sto pises, sumnjam da bi se mtel odlucio za ovaj msat satelitski koji im je donio u prvoj godini samo milionske troskove i nista vise. Da je tako,oni bi rekli, imam 80 posto trzista RS sa sve kupljenim Blicom-Eltom, Total mi nike konkurencija vec mi dolaze njihovi na kabl.Sta znam, brdovit smo mi Balkan, nije taj kabl bas njima toliko dobar i pohvalan.
Baki, mi ne znamo cifre, ja bar ne znam, ne zna ih ni onaj u državi ko bi možda trebao znati. Ovo 80% je - Bobanova procjena.
Ali, to nije presudno. U cijeloj priči je i dalje borba za svakog korisnika na relaciji Telekom : Telemach.
Sve kreće onog momenta, kada mtel ipak dobija SK. U zamjenu za Arenu. Ipak je to bila iznuđena operacija, jer je zabrana emitovanja prijetila i jednima i drugima. Naime, iako je značajan dio korisnika skinuo Total tanjir, onog momenta kada je mtel postao dostupan u njihovom sokačetu, naselju, selu, jer su ljudi, uz televiziju, dobili i wifi, ta migracija je dobila na intenzitetu, tek onog momenta kada je mtel uvrstio u ponudu, pored svojih, Arena sport kanala, i one suparničke - SK kanale. Ko se sjeća te reklamne kampanje mtel-a? Ide nekako tako da, eto - odjednom imaš sve na jednom mjestu: net, wifi, i najbolji sportski program: Arenu i SK. U prevodu, nastao je problem za DTH platformu. Da se ne lažemo, meni je monter Totala rekao, da im je posao jako pao, nakon što je mtel u svoju ponudu uveo SK. Sad stanje treba popravljati.
Kažem, još jednom, ne bih se iznenadio, da je jedan od ciljeva priče, usporiti migraciju korisnika, do ozbiljnijeg ulaska na kablovsko / optika / IPTV tržište u Banjaluci i RS. Ili bar naplatiti ju. Kao što su u beogradskim kancelarijama izračunali koliko će im novca donijeti ili koliko će ih koštati brak sa BH Telekomom, tako se ne bih iznenadio da Nova sport, nakon što na početku donese novac direktno Totalu, u nekoj drugoj fazi ipak bude ponuđen ostalim operaterima, jer niko, pa ni SjBB nije gadljiv na pare. Sve će biti po leđima korisnika, a to što su neki kupili istu uslugu dva puta, biće brzo zaboravljeno. Ovooga ćemo se sjetiti opet, kada istu uslugu budemo plaćali po treći put.

Jadni korisnici.