banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jun 2012, 03:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
A šta je sa OBN i Arenom???

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Šta koji qrac?! I liga Evrope?!?!?! :angry4: :cry:

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 09:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
valjda obn prenosi srijedu

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
A sta, vama je krivo sto sad ovi prenose. Pa, nemaju svi Arenu da gledaju LS utorkom. Znam da je slika katastrofalna, da su komentatori jos gori, ali ipak, cestitke na ovom Jadnim emiterima.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 11:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Avg 2011, 20:18
Mislim da je opste odusevljenje u javnosti urodilo plodom pa su ovi na javinim emiterima skontali koliki su klocevi i odlucili da ipak stanu na zulj svima nama koji smo se radovali...

ipak, dobili su b paket LS...utorak...a Liga Evrope je svakako bila slobodna jer OBN vise nije zanimala...dakle, pokupili su koske i sad slave i raduju se....ja mislim da na finale nece imati pravo

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Feb 2011, 20:25
I na kraju ko sta prenosi i kojim danima? :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
bojaann, Arenasport prenosi LŠ utorak i srijeda, LE četvrtak, i to multiprenos (Arena 2,3,4) i LŠ i LE.
RTRS, BHT1, FTV prenose LŠ utorkom, LE četvrtkom.
OBN prenosi LŠ srijedom, a LE neće ovu sezonu prenositi.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 20:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Mene zanima kako ce se dogovoriti oko prenosa.. Ne vjerujem da ce sva tri javna emitera utorkom prenositi u isto vrijeme. Kontam jedna tv jedan utorak, druga drugi, treca treci, pa novi krug.. Tako ce i cetvrtkom vjerovatno.. Bilo bi u domenu fantastike kad bi sve tri tv prenosile tri razlicite utakmice u isto vrijeme. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Mislim da ce sve tri televizije u isto vrijeme prenositi istu utakmicu. Ipak je skuplje da prenose razlicite utakmice, a znamo kakvi su oni na parama.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 04:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I znači zbog toga će Arena biti zamračena utorkom, sredom i četvrtkom. I onda se pitam koji će nam ku*ac uopšte!? :angry4:

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
A ko je to rekao da će Arena da bude zamračena? Arena je imala problem prilikom emitovanja tri utakmice za prošlu sezonu LŠ pa je bila zamračena, poslije je sve bilo u redu. Tako da Arena normalno prenosi LŠ i LE.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 10:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Arenasport je komercijalna televizija koja se emituje isključivo u kablovskim sistemima (CATV, IPTV, DHT; nije javni emiter) i oni posebno otkupljuju prava za utakmice. Stvar je što oni nemaju mogućnost izbora koju će utakmicu prenositi, već tu privilegiju imaju javni emiteri; ovo se, naravno, odnosi na dio takmičenja kada se igra više utakmica u isto vrijeme...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 12:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Barsa je napisao:
bojaann, Arenasport prenosi LŠ utorak i srijeda, LE četvrtak, i to multiprenos (Arena 2,3,4) i LŠ i LE.
RTRS, BHT1, FTV prenose LŠ utorkom, LE četvrtkom.
OBN prenosi LŠ srijedom, a LE neće ovu sezonu prenositi.

Ovo je tacno + sto ce prvi izbor utakmice srijedom imati OBN a utorkom, odnosno cetvrtkom za LE zajedno Arena i javni emiteri sto znaci da mogu da prenose istovremeno najzanimljiviju utakmicu. Takodje, jedino ce Arena emitovati utakmice u vise termina, a javni emiteri ce prenositi istu utakmicu. Ostaje jedino pitanje kako ce se domaci kablovski/IPTV emiteri ponasati oko zamracivanja utakmica ili ne, s obzirom na nepoznavanje propisa koje su pokazali do sada. Jedino kada bi se trebala zamracivati Arena jeste srijedom ukoliko se desi da Arena kao nosioc prava u Srbiji prenosi istu utakmicu kao OBN. U svim ostalim slucajevima Arena ima prava prenosa svih utakmica.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2012, 00:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma videćete zamračivaće Arenu i kad ''treba'' i kad ne treba. A pitate li se šta će da bude kad se budu igrale utakmice četvrt-finala, polu-finala i finala LŠ i LE, kad se u jednom terminu igra samo po jedna utakmica, onda će Arena uvek biti zamračena!?

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2012, 09:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Čemu taj pesimizam? :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2012, 11:03 
Majstor
Majstor

Ljudi, Arena ne bi smjela da bude zamracivana.

Pogledajte ovu sezonu. Kad se doslo do termina kad se igra samo jedna utakmica po veceri, Arena nije zamracivana. Ja sam gledao oba polufinala LS i finale LS na Areni, kao i finale Lige Evrope. Dakle, tada je Arena prenosila istovremeno sa javnim emiterima.

Ako sam ja dobro upoznat, Arena je nosilac prava sa glavni paket utorkom, a to znaci da ce moci da biraju utakmicu koju hoce da prenose, a ako se ona bude poklapala sa mecom koji prenose javni emiteri u BiH, niko nece biti zamracen jer i jedni i drugi, svaki u svojoj oblasti (kabal, i free) imaju prava na taj osnovni mec. Koliko cujem, Arena ce tu najzanimljiviju utakmicu utorkom prenositi na prvom kanalu da bi mogli da je gledaju i oni koji nemaju cijeli arena paket. Na kanalima 2, 3 i 4 ici ce multiprenos, odnosno prenosi jos dve utakmice.

Srijedom arena nije glavni nosilac prava i nece prenositi mec na prvom programu, vec ce prepustiti nosiocima prava iz zemalja regiona da izaberu sebi glavnu utakmicu (dakle, OBN, RTS i HRT), a oni ce prenositi po vec uhodanoj semi na dvojki, trojki i cetvorki.

Ne mora biti da ce ovo sto sam napisao zaista biti praksa, ali zasad imam informacije da ce biti takav ishod.

Ono sto je meni jos zanimljivo jeste podatak na ovom linku

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UE ... oadcasters

pogledajte koja televizija ima prava za NJemacku u free mrezi...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2012, 11:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Arenasport ima pay tv prava i ne bi nikako smjela biti zamracena, iz prostog razloga, zato sto imaju prava

Arenasport samo ne smije emitovati tekme lige sampiona uzivo na svom prvom kanalu, sto nije ni do sada bio slucaj. Znaci drugi, treci i cetvrti kanal.

nidjeveze je napisao:

ZDF :D A tek koja televizija ima prava u Sloveniji :D

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2012, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
drug je napisao:
nidjeveze je napisao:

ZDF :D A tek koja televizija ima prava u Sloveniji :D

Najs! Bilo kakva kanta od sat-risivera i antena veličine tave za palačinke okrenuta prema astri 19E su sve što treba...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2012, 12:57 
Majstor
Majstor

aaa, nisam ni upratio Sloveniju, nekad sam cuo da je opet prava dobio A kanal..sad vidim da je SK...sjajno

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2012, 13:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
STRATOKASTEL je napisao:
Najs! Bilo kakva kanta od sat-risivera i antena veličine tave za palačinke okrenuta prema astri 19E su sve što treba...

Tako nekako :D S tim sto ima i na kablovskoj i to ZDF HD. Gotovo cijelo prvenstvo odgledah na ZDF HD i Erste HD. Mada cu ligu sampiona po tradiciji i ove szone ipak gledati na Arenisport HD. Srpski jezik je ipak presudan.

nidjeveze je napisao:
aaa, nisam ni upratio Sloveniju, nekad sam cuo da je opet prava dobio A kanal..sad vidim da je SK...sjajno

Cak i korisnici Total tv BiH imaju alternativu. Kad zbog ovih nasih zamrace RTS 1 tu je SK Slovenija. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]