banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 12:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2012, 17:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
drakula je napisao:
Prije svega, svaka cast na iscrpnoj analizi! Ja nemam vremena toliko se baviti time.
Medjutim, po mom misljenju, Cinestari su losiji kanali od Fox-ova, kao sto sam nekoliko puta rekao i mislim da se dosta ljudi slaze samnom. Ali ukusi su razliciti... To je samo moje misljenje, ali evo, ja ne uhvatih film na ta dva kanala, otkako su uvedena, koji bi vrijedilo pogledati.
Generalno ne pratim serije, ali mi je bolje imati kvalitetnije serijske kanale, nego losije filmske.

Nitko ni ne uspoređuje FOX-ove kanale u globalu (dakle cijeli paket tih kanala) sa Cinestarovim jer tematski oni se niti ne mogu uspoređivati pošto puštaju različit tip programa. FOX-ovi serijski kanali su sjajni, često ih gledam i niti riječi zamjerke tu nemam, no ja sam ovdje napravio usporedbu sa pravim filmskim kanalima koje imamo u osnovim paketima (a jedan od njih je i FOX Movies) i tu su Cinestar kanali itekako najkvalitetniji. O TV1000 ne treba trošiti previše riječi jer je loš, no i FOX Movies se uklopio u sivilo od naše filmske ponude i podbacio sa već stotinu puta viđenim starijim sadržajem. U 11. mjesecu TV1000 ima 4 premijerna filma (prvi put prikazanih filmova na kanalu), FOX Movies ima 11, a Cinestar ima čak 26 novih filmova! To nije mala razlika.

Postoji jedna poslovica - stotinu ljudi, stotinu ćudi, meni je apsolutno svejedno što će netko gledati i misliti o nekom kanalu. No neke stvari koje možemo usporediti tipa broj filmova, broj novih premijera koji se dodaju na mjesečnoj bazi, broj repriza, godina izdavanja (jesu li to zaista prastari filmovi?) itd za to imamo čvrste i dostupne podatke i njih možemo usporediti sa drugim kanalima i ne iznositi nešto što naprosto nije točno ("posuđivao sve te prastare filmove još prije 15 godina u videoteci"). A sad što kome više paše, kažem opet - do pojedinca je...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 18:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Nije ovdje uopste rijec o tome sta je bolje Cinestar ili TV 1000 ili sta li vec, to je potpuno promasena prica. Potpuno je nebitno ko ima od ova tri kanala bolje filmove, ko novije, ko evropsku ko americku kinematografiju. Ajde da ne rasipamo energiju na te gluposti. Ovdje se radi o necemu sasvim drugom. Cijela frka je ispala oko izbacivanja FOX-ovih kanala ( Life/Crime ), jer su se menadzmentske glavesine u Elti stisle, iako su, napominjem, iako su povecali pretplatu za cijele 2 marke. Umjesto da kabl operater opravda povecanje cijena i uvede FOX TV u ponudu, on izbacuje i postojece FOX-ove kanale. To je sustina svega, a ne kome se vise svidja Cinestar ili TV 1000 itd itd. Bespotrebno se ulazi u ovakve analize.

Poenta price je: niko u sustini nema nista protiv Cinestara ili bilo kojeg novog kanala, ali ne naustrb Fox-ovih kanala. Cak stavise, da dodam i to, da i pored raznoraznih kritika i suceljenih stavova, mislim da bismo trebali imati u Eltinoj ponudi i MGM i Cinemaniu i Cinemax, a pogotovo - HBO.

Jasno je da valjda i pticama na grani da HBO ne moze ici u osnovni paket, ali bratko, ako si kablovski operater ponudi mi i pakete, pa cu ja odluciti hocu li ga uzeti ili ne. Kao sto to rade Blic, Total, IPTV, i svaki normalna operater. Jednostavno kao dan, pobogu. A ovako, kako je sve ovo ispalo - izgleda kao ocigledna pljacka korisnika.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 18:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Cisto razmisljajuci iz eltine perspektive - zasto ne.
Pa ako mogu povecavati pretplatu a istovremeno izbacivati gledane kanale a da pritom ne gube korisnike...
Ne vjerujem da je iko otkazao elti zbog frke sa Fox kanalima, bas njih briga kako to izgleda i radice to dok mogu.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 18:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2012, 22:11
drug je napisao:
Nije ovdje uopste rijec o tome sta je bolje Cinestar ili TV 1000 ili sta li vec, to je potpuno promasena prica. Potpuno je nebitno ko ima od ova tri kanala bolje filmove, ko novije, ko evropsku ko americku kinematografiju. Ajde da ne rasipamo energiju na te gluposti. Ovdje se radi o necemu sasvim drugom. Cijela frka je ispala oko izbacivanja FOX-ovih kanala ( Life/Crime ), jer su se menadzmentske glavesine u Elti stisle, iako su, napominjem, iako su povecali pretplatu za cijele 2 marke. Umjesto da kabl operater opravda povecanje cijena i uvede FOX TV u ponudu, on izbacuje i postojece FOX-ove kanale. To je sustina svega, a ne kome se vise svidja Cinestar ili TV 1000 itd itd. Bespotrebno se ulazi u ovakve analize.

Poenta price je: niko u sustini nema nista protiv Cinestara ili bilo kojeg novog kanala, ali ne naustrb Fox-ovih kanala. Cak stavise, da dodam i to, da i pored raznoraznih kritika i suceljenih stavova, mislim da bismo trebali imati u Eltinoj ponudi i MGM i Cinemaniu i Cinemax, a pogotovo - HBO.

Jasno je da valjda i pticama na grani da HBO ne moze ici u osnovni paket, ali bratko, ako si kablovski operater ponudi mi i pakete, pa cu ja odluciti hocu li ga uzeti ili ne. Kao sto to rade Blic, Total, IPTV, i svaki normalna operater. Jednostavno kao dan, pobogu. A ovako, kako je sve ovo ispalo - izgleda kao ocigledna pljacka korisnika.

Ja se u nekim djelovima slazem sa tobom. Sto se tice uvodjenja paketa na elta kabel digitali. To je potrebno i morala bi elta uvesti i pakete hbo i slicno.

Cinestar kanal je bolji od fox movies jer ima bolje i novije filmove i dosta visse premiera. Kako sam citao po internetu dosta korisnika je reklo, da ima cinestar bolje filmove nego fox movies i vise premiera. Drago mi je da je tako. Sad elta je izbacila fox crime i life zbog nekih uslova isto tako aneks i jos neki operateri u federaciji. Mislim, da je tu napravio problem fox i ne operateri. Da bi samo elta izbacila crime i life onda bi bila elta kriva ali da izbaci vise operatera to vec nevjerujem da su operateri krivi. Meni je drago da ako ce cinestar zamjeniti foxove, jer konacno mozemo uzivati u kvalitetnom sadrzaju i ne samo u reprizama serija.

Ja licno nemam protiv nikoga nista, ali drug ti ocigledno najvise volis mtel i total. Svi komentari protiv elte, blica su negativni. Pretpostavljam da zbog nekih licnih zamjerki ne volis pomenute operatere. Ako bi mtel ubacio cinestar ti bi govorio dobar potez, kanali su extra i slicno. Ali samo zato sto se radi o kablovskim operaterima odmah je sve negativno. Ako vec govorimo o pljacki naroda, pljacka je kada prodajes iptv za 23 KM i 2 godine ne ubacis kanale i korisnici su pod ugovorom od 2 godine! To je pljacka korisnika. Ja nekazem elta ni aneks nisu neki operateri. Ali su bar 10 puta pravedniji do korisnika nego mtel. Da nije bilo kablovskih operatera i danas bih koristio internet od 512 za 50 KM u mtelu. Da ne pisem o pretplati telefonije u mtelu koja je 13 KM, a aneks i mtel imaju 6 KM. Nikada nisam procitao nijednu tvoju kritiku na mtel, a svima je jasno, mtel ima preskupe usluge za ono sto nudi. Ti kako hoces hvali i dalje mtel ali ljudi znaju, i to potvrdjuje da mtel naglo gubi korisnike u fiksnoj telefoniji a iptv smatra se propalom televizijom koja se koristi samo u urbanim djelovima.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 19:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
milanbl23 je napisao:
Ja se u nekim djelovima slazem sa tobom. Sto se tice uvodjenja paketa na elta kabel digitali. To je potrebno i morala bi elta uvesti i pakete hbo i slicno.

Cinestar kanal je bolji od fox movies jer ima bolje i novije filmove i dosta visse premiera. Kako sam citao po internetu dosta korisnika je reklo, da ima cinestar bolje filmove nego fox movies i vise premiera. Drago mi je da je tako. Sad elta je izbacila fox crime i life zbog nekih uslova isto tako aneks i jos neki operateri u federaciji. Mislim, da je tu napravio problem fox i ne operateri. Da bi samo elta izbacila crime i life onda bi bila elta kriva ali da izbaci vise operatera to vec nevjerujem da su operateri krivi. Meni je drago da ako ce cinestar zamjeniti foxove, jer konacno mozemo uzivati u kvalitetnom sadrzaju i ne samo u reprizama serija.

Ja licno nemam protiv nikoga nista, ali drug ti ocigledno najvise volis mtel i total. Svi komentari protiv elte, blica su negativni. Pretpostavljam da zbog nekih licnih zamjerki ne volis pomenute operatere. Ako bi mtel ubacio cinestar ti bi govorio dobar potez, kanali su extra i slicno. Ali samo zato sto se radi o kablovskim operaterima odmah je sve negativno. Ako vec govorimo o pljacki naroda, pljacka je kada prodajes iptv za 23 KM i 2 godine ne ubacis kanale i korisnici su pod ugovorom od 2 godine! To je pljacka korisnika. Ja nekazem elta ni aneks nisu neki operateri. Ali su bar 10 puta pravedniji do korisnika nego mtel. Da nije bilo kablovskih operatera i danas bih koristio internet od 512 za 50 KM u mtelu. Da ne pisem o pretplati telefonije u mtelu koja je 13 KM, a aneks i mtel imaju 6 KM. Nikada nisam procitao nijednu tvoju kritiku na mtel, a svima je jasno, mtel ima preskupe usluge za ono sto nudi. Ti kako hoces hvali i dalje mtel ali ljudi znaju, i to potvrdjuje da mtel naglo gubi korisnike u fiksnoj telefoniji a iptv smatra se propalom televizijom koja se koristi samo u urbanim djelovima.

Pogresnu si percepciju stekao. Nemam nista sa m:tel-om iz cistog razloga sto ne koristim njihovu tv ponudu. Jasno kao dan. :wink: Korisnik sam usluga dva operatera na dvije razlicite lokacije: Elta kabela i Total TV platforme. I samo to mogu i komentarisati. A nikako IPTV ili Blic, mozda ponudu ali ne i kvalitet usluga jer ne znam kakav je a i ne zanima me jer im nista ne placam. Sto se tice "slucaja FOX" ponovicu - vjerujem da je veliki broj korisnika koji su gledali FOX-ove kanale veomaaa nezadovoljan cinjenicom da su ga u Elti izbacili iz ponude, jer po meni rijec o dva sjajna kanala, a da ne pricam koliko mi nedostaje ovaj novi FOX TV koji je nedavno krenuo sa radom. FOX Movies inace slabije gledam, jer ako zelim pogledati film, po inerciji prebacujem na HBO. I dalje mislim, da je lopovluk povecati pretplatu za dvije marke, a ne uvesti odlicni FOX TV i jos izbaciti sjajne kanale poput FOX Life i FOX Crime. I prestanite porediti Cinestar kanale sa FOX-ovim kanalima jer postajete smijesni. Nemam nista protiv uvodjenja Cinestarovih kanala, ali imam protiv izbacivanja FOX-a. Sto se Totala konkretno tice, nemam puno zamjerki na njihovu ponudu. Meni je potpuno OK, pogotovo ako se uzme da za samo dvije marke vise od sadasnje Eltine ponude, Total nudi kud i kamo kvalitenije kanale. I to je tuzna istina Elta kabela. U ovom momentu u Totalovoj ponudi ima bar deset dobrih kanala, ako ne i vise, kojih nema u Elti. Po meni to je zalosno. O tome bi trebali porazmisliti, i to dobrano u Elta kabelu, kako da porade na ponudi i zadovoljnim korisnicima, a ne da iste te korisnike ubjedjuju preko foruma kako su FOX-ovi kanali smece. Pobogu, pa nismo retardirani :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 22:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Imam ja i Cinestar mjesecima, a bogami i sve Foksove....Kada ozbiljno razmislim, mislim da nisam pogledao ni jedan film na Cinestaru....

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja sam danas gledao Cinestar kanale čitavih 2.4 sekunde... To je povećanje u odnosu na fox-ove.... čitavih 2.4 sekunde...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Imam i ja FOX life/Crime godinu i po dana, pa nikad ništa na njima nisam pogledao, šaltajući došaltam do njih, vidim da je neka serija, milionita epizoda, a uopšte nisam u toku, ne znam o čemu se radi i prešaltam dalje. To se više odnosi na Crime, a Life mrzim jer većinom pušta one ''humorističke'' serije pravljene za retardirane Amerikanke kojima ide smeh u pozadini posle svake rečenice kako bi im dalo signal kad se trebaju smejati, a mene to izbija iz cipela, al' neko to obožava. :( Al' to je stvar ukusa, zato kažem da bih JA više voleo da imamo CineStar kanale od ova dva FOX-a, a dobro bi mi došao i FOX movies.
Uglavnom da smo mi neke sreće i da je ovde neke pravde i poštenja, za pare koje dajemo bi imali sve FOX kanale, Cinemax, HBO, AXN, TV1000, CineStar itd. :(

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 23:24 
Administrator
Korisnikov avatar

To sve ima u Totalu...Jedino im fali jedan dobar muzički kanal, a valjda će ubaciti taj Vh1 pa će i to riješiti.AXN je meni bezze, uglavnom idu serije koje sam već vidio na ostalim kanalima, a na TV1000 nisam vidio dobrog filma i ne sjećam se....

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Ja sam zato da se u ponudu sve potrpa, skuplji kanali u neke pakete sa pristupačnim cenama, pa neka bira svak' sebi šta i koliko hoće.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
_зока je napisao:
Imam ja i Cinestar mjesecima, a bogami i sve Foksove....Kada ozbiljno razmislim, mislim da nisam pogledao ni jedan film na Cinestaru....

Otkako su uvedeni u ponudu Aneksa, i ja se trudim uhvatiti film vrijedan gledanja...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 11:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako se ne varam, na Totalu ide srbijanska verzija Cinestara, dok Aneks emituje hrvatsku verziju koja je kvalitetnija... mada, niti sam gledao Foxove, a čisto sumnjam da ću gledati i Cinestar (ako ga Elta uvede)...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 11:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2007, 10:35
nisam ni ja nesto gledao te foxove (life, crime) ako sam u 2 godine 3 serije pogledo, a ovaj novi fox je miks prva dva ..smor

jedino fox movies mi je ok

cinestare kanale volim zbog filmova, mada nisam ni znao da postoje dve verzije hr i sr (u totalu ja imam samo srpsku? )

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 12:24 
Administrator
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Ako se ne varam, na Totalu ide srbijanska verzija Cinestara, dok Aneks emituje hrvatsku verziju koja je kvalitetnija... mada, niti sam gledao Foxove, a čisto sumnjam da ću gledati i Cinestar (ako ga Elta uvede)...

Srbijanska verzija? Zar Cinestar nije multipleks kino u HR koje je otvorilo sat. kanal da bi reklamiralo ponudu koju emituju u svojim bioskopima? Meni se čini da su reklame koje se vrte po Cinestaru hrvatske...++

EDIT
Jeste HR kino ali imaju i SR verziju programa....

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 12:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
http://tvprofil.net/tvprogram/#!kanal=cinestar-tv
http://tvprofil.net/tvprogram/#!kanal=cinestar-tv-rs

Mada, nemam Cinestar (imam Eltu), meni tako rekoše... ako mene lažu, lažem i ja vas :D

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 12:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Baš ću obratiti pažnju koji je Cinestar u Totalu....

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 12:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Na blicTV je sigurno HR varijanta Cinestar kanala

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 13:26 
Administrator
Korisnikov avatar

I na Totalu je HR varijanta, pogledao maloprije.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 14:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
_зока je napisao:
Srbijanska verzija? Zar Cinestar nije multipleks kino u HR

Između ostalog jest, no ako ćemo u detalje Cinestar je zapravo australsko-arapski pružatelj kino usluga po cijelom svijetu, od Njemačke, Meksika, Dubaia, Australije pa na dalje..

berlin
Slika

dubai
Slika

zagreb
Slika

U našem regionu je naravno najzastupljeniji u Hrvatskoj pošto surađuje sa hrvatskim Blitz filmom i u HR doslovno na svakom čošku i svakom shopping centru imaš Cinestar kina, a prije par mjeseci su otvorili prvi multipleks i izvan Hrvatske - u Mostaru

Inače što se kanala tiče u Totalu je raspoređeno ovako..

Cinestar HR i Cinestar A&T HR - Total HR, Total BiH, Total SLO (slo titlovi)
web stranica: http://www.cinestartv.hr

Cinestar SR i Cinestar A&T SR - Total SR, Total CG, Total MK
web stranica: http://www.cinestartv.rs

Mislim da je ova srpska verzija pod eksluzivom SBB i TTV-a, tako barem se reklamira po SR web stranicama.. recimo na b92

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2012, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Dobro da je makar Cinestar HR dobio BiH jer je kvalitetniji od ovog drugog. A čini mi se da Blitz Film i Video ima prava i u BiH pa s toga ne čudi da smo dobili HR verziju.

Btw. Zadnjih desetak postova je zrelo za novu temu "CineStar TV/CineStar A&T"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]