banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2008, 18:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
I mislim da ne treba toliko biti kritican prema Elti, jer ovo je odlicna stvar sto ce uvesti digitalnu televiziju, i vjerovatno ce ostvariti i ono sto su obecali, da ce mjesecno dodati 8 novih programa mjesecno pa ce na kraju biti 50-60 kanala u osnovnom paketu.
A vjerujem da ce to biti i istina, jer im i ovaj kablovski internet radi odlicno.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 18:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
drug je napisao:
Moja baka bi bolje izabrala kanale za osnovni paket...UZASSS!!! Naravno uopste nije bilo ni promila sanse da korisnici usluga na bilo koji nacin uticu na sadrzaj osnovnog paketa...Nekako sam to i ocekivao, jer ljudima u ELTI uopste nije stalo do korisnika...Svoju bahatost su jos jednom dokazali, evo primjera:

Nevjerovatno, DA SE OD 6 SRBIJANSKIH KOMERCIJALNIH TV STANICA SA NACIONALNOM KONCESIJOM NITI JEDNA SE NE NALAZI U PONUDI ELTA KABELA ( B92, FOX, AVALA, PINK, HAPPY/KOSAVA)... :roll:
Dok god bude tako, prodaja TOTAL TV-a ce ici fantasticno...Imate sansu da im jos i olaksate, recimo, sta mislite da izbacite jos i RTS iz ponude osnovnog paketa... :angry1:

Kakvi debili... :roll:

Da nije tuzno, bilo bi smijesno...

Ocigledno da se nismo razumjeli. Najavili smo osnovni paket od 60 kanala. Odmah smo digitalizirali 33 kanala. Trebate znati, da se radi o digitalni kompresiji u MPEG 2 tehnologiji i da je to proces a ne jedan događaj, znaci 1.11 pocinjemo sa tim i odmah idemo naprijed. U Sloveniji je naprimer bilo 2007 digitalizovano samo 2 kanala u mrezi. Nasa je namjera da se svi programi digitalizuju i svi srbijanski kanali ce biti sigurno u osnovnom paketu, oko toga nima nikakvih dilema. Za tri mjeseca cemo imati digitalizovanih 50 kanala. Sto se tice Totala, odnosno DTH nemoguce je porediti te dvije tehnologije. Npr. u ovom momentu u mrezi koja je izgrađena u Banja Luci imamo mjesta za 800 televizijskih kanala i ako bude potreba emitovacemo 800 kanala. Da bi Total tv emitovo 800 kanala morao bi kupiti sve satelite koji su poslati u orbitu zadnjih 10 godina. Total tv je koristna tehnologija za seoska podrucja gde kabal nemoze doci zbog ekonomske neizplativosti i tu treba traziti pozitivnu ulogu te tehnologije u buducnosti.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 18:51 
Pripravnik
Pripravnik

drug je napisao:
Moja baka bi bolje izabrala kanale za osnovni paket...UZASSS!!! Naravno uopste nije bilo ni promila sanse da korisnici usluga na bilo koji nacin uticu na sadrzaj osnovnog paketa...Nekako sam to i ocekivao, jer ljudima u ELTI uopste nije stalo do korisnika...Svoju bahatost su jos jednom dokazali, evo primjera:

Nevjerovatno, DA SE OD 6 SRBIJANSKIH KOMERCIJALNIH TV STANICA SA NACIONALNOM KONCESIJOM NITI JEDNA SE NE NALAZI U PONUDI ELTA KABELA ( B92, FOX, AVALA, PINK, HAPPY/KOSAVA)... :roll:
Dok god bude tako, prodaja TOTAL TV-a ce ici fantasticno...Imate sansu da im jos i olaksate, recimo, sta mislite da izbacite jos i RTS iz ponude osnovnog paketa... :angry1:

Kakvi debili... :roll:

Da nije tuzno, bilo bi smijesno...

Ocigledno da se nismo razumjeli. Najavili smo osnovni paket od 60 kanala. Odmah smo digitalizirali 33 kanala. Trebate znati, da se radi o digitalni kompresiji u MPEG 2 tehnologiji i da je to proces a ne jedan događaj, znaci 1.11 pocinjemo sa tim i odmah idemo naprijed. U Sloveniji je naprimer bilo 2007 digitalizovano samo 2 kanala u mrezi. Nasa je namjera da se svi programi digitalizuju i svi srbijanski kanali ce biti sigurno u osnovnom paketu, oko toga nima nikakvih dilema. Za tri mjeseca cemo imati digitalizovanih 50 kanala. Sto se tice Totala, odnosno DTH nemoguce je porediti te dvije tehnologije. Npr. u ovom momentu u mrezi koja je izgrađena u Banja Luci imamo mjesta za 800 televizijskih kanala i ako bude potreba emitovacemo 800 kanala. Da bi Total tv emitovo 800 kanala morao bi kupiti sve satelite koji su poslati u orbitu zadnjih 10 godina. Total tv je koristna tehnologija za seoska podrucja gde kabal nemoze doci zbog ekonomske neizplativosti i tu treba traziti pozitivnu ulogu te tehnologije u buducnosti.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 18:59 
Veteran
Veteran

Ma ne moze se reci da se ljudi iz Elte ne trude jer opet ste mnogo bolji od ostalih provajdera kablovske televizije i istinita. Istina, da ce digitalna televizija u Prijedoru biti tek u decembru, ali nema veze.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 19:01 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
Ne piše ništa kada će se ubaciti HD kanali, i koji?

Znači u stanu mogu da imam digitalnu TV na LCD televizoru i analognu na TV kartici na kompjuteru? Kako se to odvaja?

Sada su na raspolaganju 2 zanimljiva kanala , HD National Geographic i Astra HD. Ima ih još desetak ali uglavnom su u nemackom govornom podrucju. Planiramo da ubacimo National Geographic HD, da bi bismo mogli vidjeti razliku u kvaliteti slike visoke rezolucije. Standardni tv kanali u digitalnom obliku uzimaju obicno 4-5 Mb/s, a neki dosta manje( Duga i DM Sat 2Mb/s).
Jedan HD program sam uzima oko 30 Mb/s prostora u digitalnom screamu. Mali izbor HD kanala proizilazi iz cinjenica, da snimanje mora biti sa kamerama visoke rezolucije, oddaja sa satelita u visokoj rezoluciji, distribucija u kablu u visokoj rezoluciji. Na strani korisnika mora biti HD prijemnik ili digitalni tv(plasma,lcd) sa HD biracem kanala. Da opet pohvalim tv aparate Sony, koji prodaju takve televizije i koje smo vec vidjeli u banjaluckim trgovinama.

Dbro ste razumjeli, mogoce je oboje, signal se razdjeli sa obicnim tv razdelnikom,kojeg mozete kupiti u svakoj prodavnici
(5-7 KM).

Poslednji put menjao info_elta2 dana 23 Okt 2008, 19:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 19:18 
Pripravnik
Pripravnik

20 dana pricamo o digitalni televiziji i msilim da imamo kriticnu masu ljudi u banja luci koji imaju osnovno znanje o toj novoj tehnologiji vise nego u drugim gradovima BIH-a, susjednih zemalja i Evrope. To je i jedna od namjere Elta Kabel, da imamo kriticnu masu ljudi koja ce ocjenivati nasu digitalnu televiziju. Zato su sve kako pohvale tako kritike u korist digitalne televizije. Nemojte se iznenaditi ako za 1 godinu na 1000 aktivnih korisnika kablovske televizije budemo imali najveci procenat digitalizacije u stanu korisnika. I to u uslovima slabije kupne moci na ovim prostorima. Zato Elta Kabel ima veliki interes da zanimljivom programskom ponudom inspirise digitalizaciju.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 19:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
Ok, ovo je u Banjaluci, međutim u Doboju mi se ne sviđa ponuda tj. preveliki broj nekih tuzlanskih bezveznih kanala, koje niko gledati neće a nema recimo RTS -ova i RTL-a.Hoće li se ovo brzo promijeniti?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 19:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
@info_elta2

Daj boze pa da ova sada prisutna VELIKA NEPRAVDA bude ispravljena, mada mislim veoma iskreno da je bar za AVALU trebalo biti mjesta u osnovnom digitalnom paketu vec u startu, iz razloga sto ju vec imamo u analogiji, a ni za potpisivanje ugovora sa B92 ne bi bilo problema za B92 INFO, cak su ga i crnogorci ubacili u kabl...

Sustina je da mi nije jasno na osnovu kojeg kriterijuma je napravljena startna programska shema osnovnog paketa...Treba biti malo logike u tome, ali ja ju ne vidim...ok, na prvom mjestu su javni servisi, pa onda idu komercijane tv stanice sa nacionalnom koncesijom kako kod nas tako i u zemljama okruzenja, ali tu smo se onda izgleda zaglavili, jer sada na pocetku, nema niti jednog kanala iz Srbije ( sto je zalosno ), pa ni iz Crne Gore ( i to je zemlja koja granici sa BiH ), dok su iz Hrvatske cak dva...tacnije oba koja postoje...
A o daljnje preduzetoj logici pri formiranju osnovnog digitalnog paketa nema ni govora...

Dalje, nema niti jednog kanala za djecu na srpskom jeziku...ako se vec pravi, osnovni, porodicni paket, treba imati razumijevanja prema-svim ciljnim grupama bar sa jednim kanalom-
za vasu informaciju, u Srbiji postoji cak 5 kanala za djecu, od kojih je po meni najbolji onaj najstariji - Kanal D, a HAPPY recimo ima cak i nacionalnu koncesiju...

Potom, jedno od velikih razocarenja je sto u osnovnom paketu, nema ANIMAL PLANETA, a da ne pricam da je uzasno sto nema ni DISCOVERY-ja...

Ocekivalo bi se da u osnovnom paketu se nadje mjesto za recimo VIASAT HISTORY ili HISTORY CHANNEL, za ljubitelje tog oblika dokumentarne forme...

I mogli bi jos nadugo, ali ne volim preduge postove...i ovo je bilo podugo...

ISKRENO SE NADAM DA CE DO 01.11 OVAJ OSNOVNI PAKET DOZIVJETI NEKE KOREKCIJE, ODMAH U STARTU...

Uostalom, rekli ste na ovom forumu da ce biti uvazeni neki prijedlozi i nas korisnika, pa evo sanse i za vas, da poneki prijedlog i uvazite...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 19:58 
Pripravnik
Pripravnik

sikima je napisao:
Ok, ovo je u Banjaluci, međutim u Doboju mi se ne sviđa ponuda tj. preveliki broj nekih tuzlanskih bezveznih kanala, koje niko gledati neće a nema recimo RTS -ova i RTL-a.Hoće li se ovo brzo promijeniti?

Treba uzet u obzir da su RTS 1 i RTS 2 u Doboju vec u analognoj semi, a kanala iz federacije skoro nema. Zato smo njih digitalizovali, razumljivo RTS 1 I 2 najkasnije digitalizovati.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik

drug je napisao:
@info_elta2

Daj boze pa da ova sada prisutna VELIKA NEPRAVDA bude ispravljena, mada mislim veoma iskreno da je bar za AVALU trebalo biti mjesta u osnovnom digitalnom paketu vec u startu, iz razloga sto ju vec imamo u analogiji, a ni za potpisivanje ugovora sa B92 ne bi bilo problema za B92 INFO, cak su ga i crnogorci ubacili u kabl...

Sustina je da mi nije jasno na osnovu kojeg kriterijuma je napravljena startna programska shema osnovnog paketa...Treba biti malo logike u tome, ali ja ju ne vidim...ok, na prvom mjestu su javni servisi, pa onda idu komercijane tv stanice sa nacionalnom koncesijom kako kod nas tako i u zemljama okruzenja, ali tu smo se onda izgleda zaglavili, jer sada na pocetku, nema niti jednog kanala iz Srbije ( sto je zalosno ), pa ni iz Crne Gore ( i to je zemlja koja granici sa BiH ), dok su iz Hrvatske cak dva...tacnije oba koja postoje...
A o daljnje preduzetoj logici pri formiranju osnovnog digitalnog paketa nema ni govora...

Dalje, nema niti jednog kanala za djecu na srpskom jeziku...ako se vec pravi, osnovni, porodicni paket, treba imati razumijevanja prema-svim ciljnim grupama bar sa jednim kanalom-
za vasu informaciju, u Srbiji postoji cak 5 kanala za djecu, od kojih je po meni najbolji onaj najstariji - Kanal D, a HAPPY recimo ima cak i nacionalnu koncesiju...

Potom, jedno od velikih razocarenja je sto u osnovnom paketu, nema ANIMAL PLANETA, a da ne pricam da je uzasno sto nema ni DISCOVERY-ja...

Ocekivalo bi se da u osnovnom paketu se nadje mjesto za recimo VIASAT HISTORY ili HISTORY CHANNEL, za ljubitelje tog oblika dokumentarne forme...

I mogli bi jos nadugo, ali ne volim preduge postove...i ovo je bilo podugo...

ISKRENO SE NADAM DA CE DO 01.11 OVAJ OSNOVNI PAKET DOZIVJETI NEKE KOREKCIJE, ODMAH U STARTU...

Uostalom, rekli ste na ovom forumu da ce biti uvazeni neki prijedlozi i nas korisnika, pa evo sanse i za vas, da poneki prijedlog i uvazite...

Kanal D smo u zakljucnoj fazi razgovora, problem je jos jedino oko cjene.
U svakom slucaju i mi smo zaklucili da su potrebni i djeciji kanali i jedan ce sigurno biti do Nove godine ukljucen u osnovnom paketu. Mislim da nije ni vazno koga u startu nema, vazno je kako ce izgledati programska sema npr. februara. Animal ce sigurno biti u digitalnoj osnovnom paketu, samo sada u startu ga nece biti. Kod nekih kanala postoji tehnicki problem jer nisu u stanju da anm obezbede profesionalni resiver sa ASI izlazom a koji istovremeno sluzi kao dekoder njihovih kanala npr. sa Eurosportom su 4 mjeseca trajala dogovaranja dok to nismo rjesili, sa TV 1000 smo rjesavali do jula a rjesili pre 7 dana.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2008, 21:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jul 2007, 17:24
Polako ljudi sa kritikama. Pa jos nisu ni krenuli a vec se pljuje okolo. Po meni ce se tek moci nesto reci za nekih godinu dana. E onda ce se vidjeti ko je sta kako odradio.
Nego zan li iko kakav dobar risiver? Ovi koji se nude su dno dna! Gledam ima DreamBox DM500-c ali nema hdmi! Znaci nista od hd kanala.
Zna li neko neki bolji risiver, po mogucnosti na kojem se vrti linux i da je naravno dvb-c? Znam da ima IPBox9000 koji ima dva tunera (DVB-s2 i moze se dodati dvb-c) ali kosta ko da je od zlata naparavljen. Izasao je i KathreinUFS922 sa dva tunera ali nesto ne vidim u punudi DVB-c tuner.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 06:43 
Veteran
Veteran

vbjelic je napisao:
Polako ljudi sa kritikama. Pa jos nisu ni krenuli a vec se pljuje okolo. Po meni ce se tek moci nesto reci za nekih godinu dana. E onda ce se vidjeti ko je sta kako odradio.

Slazem se sa tobom. A mislim da je ovo od Elte za svaku pohvalu i da nije puno da se covjek strpi par mjeseci dok osnovni paket digitalne televizije ne bude imao 50-60 kanala.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 08:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ovo sve podsjeca na onu staru "cekaj magarce dok trava naraste - trava narasla, magarac crk`o" :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 13:24 
Pripravnik
Pripravnik

Ajde ljudi nije valjda da niko ne zna za neke bolje risivere? Cini mi se i da se ne prave nesto bolji risiveri?! Naj bolji ispadose TV-tuneri u Sonijevim televizorima novim. Kod mene je starija verzija TV-a i nemam DVB-c tunera, ali zato imam DVB-t, ali jos kada bih znao sta ce mi?!?
Mozda kada nasi naprave zgradu SRT-a nesto su obecali nekada davno da ce ici nova oprema u nju pa mozda i puste DVB-t signal.

BSE je napisao:
ovo sve podsjeca na onu staru "cekaj magarce dok trava naraste - trava narasla, magarac crk`o" :)

Auu, jesi i ti neki lose raspolozen. Pa polako bolan. Prvo treba travu zasaditi ili napraviti magarca! :)
korisnik je napisao:
Slazem se sa tobom. A mislim da je ovo od Elte za svaku pohvalu i da nije puno da se covjek strpi par mjeseci dok osnovni paket digitalne televizije ne bude imao 50-60 kanala.

Naravno. I ja sam za to da ih treba pohvaliti. Naravno prave kritike tek treba da slijede poslije prva dva mjeseca. E tu cemo da vidimo da li ce nas osluskivati kako mislimo i sta zelimo mi korisnici.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 13:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
[ Za tri mjeseca cemo imati digitalizovanih 50 kanala. Sto se tice Totala, odnosno DTH nemoguce je porediti te dvije tehnologije. Npr. u ovom momentu u mrezi koja je izgrađena u Banja Luci imamo mjesta za 800 televizijskih kanala i ako bude potreba emitovacemo 800 kanala. Da bi Total tv emitovo 800 kanala morao bi kupiti sve satelite koji su poslati u orbitu zadnjih 10 godina. Total tv je koristna tehnologija za seoska podrucja gde kabal nemoze doci zbog ekonomske neizplativosti i tu treba traziti pozitivnu ulogu te tehnologije u buducnosti.

Slazem se sa ovim, krajnje je u tehnickom smislu nemoguce porediti dvije potpuno razlicite stvari, kao i razlicitu njihovu namjenu, ali takodje je nemoguce uporediti vasu ( citaj mnogo losiju ponudu ) od njihove...bar sada u startu...a ima jedna izreka koja kaze da je vazno dobro poceti...

info_elta2 je napisao:
U svakom slucaju i mi smo zaklucili da su potrebni i djeciji kanali i jedan ce sigurno biti do Nove godine ukljucen u osnovnom paketu.

Hvala Bogu...samo nam je trebalo da djeca propricaju prvo njemacki ili engleski, obzirom koliko klinci, na zalost, danas provode uz crtane filmove...Doduse, nije to lose, ionako im je "buducnost" u zemljama tog govornog podrucja, ali neka ipak prvo nauce nas jezik...
Jos samo ostaje nejasno da li ce se Kanal D naci samo u osnovnom digitalnom paketu ili ce se mozda naci i u analognom???

VIDIM OPET NEMA ODGOVORA, VEZANO ZA TV AVALA, KOJU SAD VEC IMAMO U ANALOGIJI...
Odgovor za B92 INFO nekako nisam ni ocekivao, ali eto... :roll:

Bilo je obecano da cemo do 20.10. znati i koji kanali ostaju u analogiji, da li ce biti izmjena osnovnog analognog paketa, i da li uvodjenje digitalije znaci "odumiranje" analogije tj da li to znaci da osnovni analogni paket vise nece biti osvjezavan, ali koliko vidim na sajtu www.elta-kabel.com tu informaciju nemamo... :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 14:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

vbjelic je napisao:
Ajde ljudi nije valjda da niko ne zna za neke bolje risivere? Cini mi se i da se ne prave nesto bolji risiveri?! Naj bolji ispadose TV-tuneri u Sonijevim televizorima novim. Kod mene je starija verzija TV-a i nemam DVB-c tunera, ali zato imam DVB-t, ali jos kada bih znao sta ce mi?!?
Mozda kada nasi naprave zgradu SRT-a nesto su obecali nekada davno da ce ici nova oprema u nju pa mozda i puste DVB-t signal.

DVB-T signal se na ovim prostorima, za sada moze uloviti samo onaj koji sa Psunja odasilju OiV na 23 kanalu sa paketom 4 cro-televizije sa nacionalnom koncesijom ( HTV1 i 2, RTL, Nova TV ). Nova zgrada RTRS nema nikakve veze sa DVB-T signalom u BiH...Vise o DVB-T mozes pronaci i na ovom forumu:

viewtopic.php?f=29&t=38004

Sto se pak tice DVB-C risivera evo jedan link, onako na brzinu:
http://www.t-online-shop.de/preisknalle ... eiver.html

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2008, 20:01 
Pripravnik
Pripravnik

drug je napisao:
info_elta2 je napisao:
[ Za tri mjeseca cemo imati digitalizovanih 50 kanala. Sto se tice Totala, odnosno DTH nemoguce je porediti te dvije tehnologije. Npr. u ovom momentu u mrezi koja je izgrađena u Banja Luci imamo mjesta za 800 televizijskih kanala i ako bude potreba emitovacemo 800 kanala. Da bi Total tv emitovo 800 kanala morao bi kupiti sve satelite koji su poslati u orbitu zadnjih 10 godina. Total tv je koristna tehnologija za seoska podrucja gde kabal nemoze doci zbog ekonomske neizplativosti i tu treba traziti pozitivnu ulogu te tehnologije u buducnosti.

Slazem se sa ovim, krajnje je u tehnickom smislu nemoguce porediti dvije potpuno razlicite stvari, kao i razlicitu njihovu namjenu, ali takodje je nemoguce uporediti vasu ( citaj mnogo losiju ponudu ) od njihove...bar sada u startu...a ima jedna izreka koja kaze da je vazno dobro poceti...

info_elta2 je napisao:
U svakom slucaju i mi smo zaklucili da su potrebni i djeciji kanali i jedan ce sigurno biti do Nove godine ukljucen u osnovnom paketu.

Hvala Bogu...samo nam je trebalo da djeca propricaju prvo njemacki ili engleski, obzirom koliko klinci, na zalost, danas provode uz crtane filmove...Doduse, nije to lose, ionako im je "buducnost" u zemljama tog govornog podrucja, ali neka ipak prvo nauce nas jezik...
Jos samo ostaje nejasno da li ce se Kanal D naci samo u osnovnom digitalnom paketu ili ce se mozda naci i u analognom???

VIDIM OPET NEMA ODGOVORA, VEZANO ZA TV AVALA, KOJU SAD VEC IMAMO U ANALOGIJI...
Odgovor za B92 INFO nekako nisam ni ocekivao, ali eto... :roll:

Bilo je obecano da cemo do 20.10. znati i koji kanali ostaju u analogiji, da li ce biti izmjena osnovnog analognog paketa, i da li uvodjenje digitalije znaci "odumiranje" analogije tj da li to znaci da osnovni analogni paket vise nece biti osvjezavan, ali koliko vidim na sajtu http://www.elta-kabel.com tu informaciju nemamo... :roll:

Sto se tice analognih kanala, necemo ugasiti ni jedan program iz analognog paketa, sto vise dodavacemo programe u analogni paket. Digitalizacija znaci mogucnost kvalitetnijeg gledanja, veci izbor gledanja kanala i programske pakete za grupe korisnika ali analogna televizija i dalje ostaje vodeca, kako po broju korisnika tako po jeftinom prikljucenju vise televizija i nju cemo razvijati dokle god bude analognih televizora. Znaci u istom kablu cemo forsirati obe tehnologije, digitalnu kao nesto moderno, aanlognu kao nesto najstandardnije.
Kao sto napisasmo b92 i tv avala ce se digitalizovati ali u drugoj fazi, kada tacno razgovaracemo 15.11 kada ovu prvu fazu ostavimo iza sebe.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 12:39 
Pripravnik
Pripravnik

drug je napisao:
DVB-T signal se na ovim prostorima, za sada moze uloviti samo onaj koji sa Psunja odasilju OiV na 23 kanalu sa paketom 4 cro-televizije sa nacionalnom koncesijom ( HTV1 i 2, RTL, Nova TV ). Nova zgrada RTRS nema nikakve veze sa DVB-T signalom u BiH...

Nismo se naj bolje razumjeli.
Htio sam reci da sada kada podignu novu zgradu SRT-a, treba da se ubaci i nova oprema koja ce biti sposobna za obradu i distribuciju HD kanala. Bilo je i nekih glasina da ce krenuti i sa DVB-T predajom za uze podrucje BL. E sada ovo su sve glasine i nisu provjerene informacije. Ali kako rekoh ranije "nada zadnja umire" (ispadoh ja sada neki ludi optimista). Bar je fino zivjeti u uvjerenju da ce nesto biti pa iako najvjerovatnije nece. Znajuci kakve nas prilike okruzuju bice i to u nekih sledecih 20-ak godina valjda. :D

EDIT: Cekajte malo! U ovom izboru recivera ne vidim ni jedan HD prijemnik. Kako mislite ponuditi HD kanale do nove godine kada ga ovi reciveri ne mogu otvoriti, tj ne mogu ga isporuciti TV-u u punoj rezoluciji (vjerovatno 1080i). Ima onaj jedan reciver kojeg sam jedva nasao na internetu i vidim da on ima samo HDMI interface (nesto kao ovi novi DVD-playeri koji samo upskaliraju SD signal na HD). Znaci nema nigdje pravog HD signala. Ispade da jedino ovi tuneri u SONY-jevim novim TV-ima imaju prave tunere. I to je sada pitanje da li i ti tuneri mogu da raspakuju kanal u HD-u.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 11:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Ako u Banja Luci predjem sa analogne na digitalnu Eltu, koje kanale dobijam a koje gubim?

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2008, 13:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jan 2008, 19:38
[quote="info_elta2"
A ima li kakvih novosti u vezi zvuka na tim planiranim digitalnim TV kanalima?
Da li će išta biti emitovano u stereo tehnici (barem filmovi i sportski prenosi)?
Šta je sa DD i DTS zvukom, da li iko sanja nešto o tome?!
Ima narod i AV recivere i TV prijemnike sa :
- Virtual dolby surround, sa DD i DTS, sa Dolby ProLogic I i Dolby ProLogicII procesorima...!!! :roll:
Ili zbog neceg i dalje ostadosmo "mono-isti" zvuka na TV !!! :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]