banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2013, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Mogu i to riješiti isto kao i sa ostalim privatnim tv, plati pa ćeš dobiti signal.
A ne da plaćam za ono što ne gledam.
Prepaid.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
wizzy_bl je napisao:
Po meni....svako bi trebao placati rtv taksu...jer je to bolja opcija nego da odu na budzet...kao sto su u srbiji sad izglasali...

Jbg..ja platim svaki mejsec 7.5km i nije mi zao

Ma dobro nisu to neke pare, ali kad vec imaju te prihode, zasto im je program njesra?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
wizzy_bl je napisao:
Da..i to neki jak iznos ... 20 ili 30 funti...nisam siguran..poguglaj

Ali zato imas BBC, koji ima hrpu kanala i sto se tice sportskog programa imaju ama bas sve, a vjerujem da je tako i za filmski/muzicki/itd..

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 12:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zerocool je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Ali zato imas BBC, koji ima hrpu kanala i sto se tice sportskog programa imaju ama bas sve, a vjerujem da je tako i za filmski/muzicki/itd..

A takav je bio do početka? Ono, nije počeo sa jednim kanalom i sl?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 12:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sehxor je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Po meni....svako bi trebao placati rtv taksu...jer je to bolja opcija nego da odu na budzet...kao sto su u srbiji sad izglasali...

Ma dobro nisu to neke pare, ali kad vec imaju te prihode, zasto im je program njesra?

Nije program njesra. U odnosu na televizije u ovoj državi RTRS ima najbolji program. Naravno da ga ne možeš upoređivati sa HRT-om, RTS-om ili HBO-om. Javni servis ima jasno određenu ulogu i koncepciju programa. Jedine zamjerke, bitne, koje ja imam na njihov program su stranačka obojenost i izbjegavanje kritike vladajućih stranaka.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
_зока je napisao:
zerocool je napisao:
wizzy_bl je napisao:

A takav je bio do početka? Ono, nije počeo sa jednim kanalom i sl?

A koliko ovim treba da urade nesto? Proslo je vise od 15 godina i dalje su sranje. Me mogu naci pismenog komentatora za FUDBAL (koji je najpopularniji sport na svijetu), sta ocekivati za ostale sportove? Kad su pustili neki normalan film (da nije star 30 godina), neku dobru emisiju (koja nema veze sa politikom), itd, itd?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Činjenica je da smo zakonski obavezni plaćati tu TV pretplatu, ali i zakoni se mjenjaju, a zakone mjenjaju političari, a te političare biraju oni koji izađu na izbore (da ne kažem oni koje političari doprate do biračke kutije)... Ako progutamo to trenutno činjenično stanje ma koliko bljutavo bilo, moj lični problem sa ovom pretplatom je raspodjela tih 7,5 KM... jer 50% ide za BHT, a po 25% ide RTRS-u i FTV-u, ... e mene muči što dakle 75% od tih mojh 7,5 KM ide onima koji na sve moguće načine blate nas u RS-u... znači ja mu platim da pljuje po meni... mislim jesam li lud ??? Naravno i ovih ostalih 25% koji idu RTRS-u koriste se, je li, za promociju trenutne vlasti...To me je prije potaklo da pošaljem e-mail RTRS-u u kome sam tražio način da uplatim samo njihovih 25%... odnosno ako već moram plaćati da ne plaćam "pljuvače"... (da me neko ne shvati pogrešno, vodio sam se negativnom selekcijom)... odgovor naravno nisam dobio...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
wizzy_bl je napisao:

Нек се носе у буџет а и у три лијепе. И онако им држава намири ако су у губитку, тако да нек их и плаћа. Ја нит плаћам нит имам намјеру нит имам намјеру да платим оне три "судске одлуке" што се негдје киселе у ладици. Нек носе шта хоће, набијем их. Дијелом ми иду на неку ствар и због закона у коме фино пише да се "претпоставља да свако посједује радио или ТВ пријемник". Чуј, претпоставља?!?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Kad već dobijaju pare od pretplate, imaju mogućnost da prave emisije iz sopstvene produkcije, a ne da kupuju emisije iz okruženja. Ili neki kviz.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 22:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2012, 22:52
Za dobru emisiju u svojoj produkciji pored para i opreme treba i strucan kadar, a RTRS to nikada nije imao, a kako stvari stoje nece ni imati. Sve sto je valjalo je pobjeglo. Oni imaju (cini mi se da sam negdje procitao oko 600) nepismenih blejaca koji prde po coskovima i cekaju kad ce 4 da idu kuci (kao i u svim nasim drzavnim firmama).

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Opremu imaju, i to jednu od najboljih u regionu. Koriste HD opremu i, da hoće, mogu pokrenuti HD kanal, ali nemaju želju. Sam RTV dom je odlično opremljen. Kadar je već druga stvar, a to im nedostaje.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2013, 08:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
babun je napisao:
Za dobru emisiju u svojoj produkciji pored para i opreme treba i strucan kadar, a RTRS to nikada nije imao, a kako stvari stoje nece ni imati. Sve sto je valjalo je pobjeglo. Oni imaju (cini mi se da sam negdje procitao oko 600) nepismenih blejaca koji prde po coskovima i cekaju kad ce 4 da idu kuci (kao i u svim nasim drzavnim firmama).

+1
Lakše im je kupiti malo jeftinih serija koje traju ko gladna godina i time popuniti udarne termine.
Doduše to rade i ostale tv. Nisu ni ostale ništa bolje (atv, OBN, FTV...)

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2013, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
_зока je napisao:
Sehxor je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Nije program njesra. U odnosu na televizije u ovoj državi RTRS ima najbolji program. Naravno da ga ne možeš upoređivati sa HRT-om, RTS-om ili HBO-om. Javni servis ima jasno određenu ulogu i koncepciju programa. Jedine zamjerke, bitne, koje ja imam na njihov program su stranačka obojenost i izbjegavanje kritike vladajućih stranaka.

Apsolutno. Sjećam se da su i u ratu djelili mnoštvo dezinformacija, pravu vijest si mogao čuti samo od vojske kad dođu na odsustvo. Kad smo zauzeli Jajce 1992. prvo su Arkanovi Tigrovi i Bijeli Orlovi prodefilirali kroz grad i pokupili kajmak vojnim 150kama, pa je tek onda izašlo u javnost da je palo Jajce.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 17:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Evo stiglo mi upozorenje uz racun za telefon, da izmirim dugovanja ILI...

Sad ocekujem ako ne platim da me zovu njihovi botovi kao prosli put.
Zvala ta neka portparolka, prijetila da salje specijalce da mi plijene sermiju, ja se ustrtao i platio.
Da li treba da se bojim odmazde i ovaj put ili da nastavim sa ignorisanjem iznude?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 18:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Dec 2013, 17:21
Mislim da je realno od televizije za koju se plaća RTV taksa očekivati da nema reklama (ili da ih ima mnogo manje od privatnih televizija) i da barem jednom godišnje puste film mlađi od mene :D.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 19:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Last December je napisao:
Evo stiglo mi upozorenje uz racun za telefon, da izmirim dugovanja ILI...

Sad ocekujem ako ne platim da me zovu njihovi botovi kao prosli put.
Zvala ta neka portparolka, prijetila da salje specijalce da mi plijene sermiju, ja se ustrtao i platio.
Da li treba da se bojim odmazde i ovaj put ili da nastavim sa ignorisanjem iznude?

Мислим да до сад имам 4 (четири) неплаћене тзв. "судске пресуде" за РТВ таксу.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
A jel ti sermija na broju

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Све на броју за сада, мада више ни немам ТВ у стану, а ни струју ни интернет, а ни нисам тамо. :) Тако да могу да плијене ш'а 'оће, џебе ми се живо. Да их једном скинем с неке ствари.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 21:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Nek je sermija na broju, sto jes' jes', to je najvaznije.
Znaci, da ja nastavim ignoristat reketarenje, nadam se da nece slati specijalce da mi upadaju kroz dimnjak i sl.

Na jednom forumu iz drugog entiteta sam procitao da za svaku tuzbu oni moraju da plate sudu 80 KM, valjda je takav zakon i kod nas? Ili nije?

Uglavnom, izgleda da malo ko placa taj namet ako sam dobro skonto, zali boze sve ove godine sto se placalo, a placalo se redovno :(

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Само немо' послије да ти ја будем крив ако се ко појави. :) Јесте, ал они судске трошкове испоставе теби. Кад смо код плаћања знам људе који су редовно, 6 година након што је измјењен закон, плаћали "накнаду за градско грађевинско земљиште", и наравно нису добили жуте банке назад од општине...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]