ineleZub je napisao:
Sve vise pocinju da me podsjecaju na rts iz doba Slobe.Prava rezimska televizija.Pitam se gdje su nestali svi ti strastveni istazivacki novinari i emisije(Ispod tepiha,Crvena linija,Malo sutra,Bez pardona..)
Sasvim tačno. Demokrate iz SNSDa su počele sa cenzurom. Danas ide ona vijest o ukinutim diplomama privatnih fakulteta i nema izjave Ranka Bakića. Jer je rekao da obrazovanjem vlada obrazovna mafija iz SNSDa. Nemam nikakve veze sa Bakićem niti ga podržavam, ali u ovoj priči on je sasvim relevantan sagovornik, jer su poništene diplome sa fakulteta kojem je on vlasnik i osnivač. Cijelo vrijeme su bojkotovali štrajk Vaskovića iz Patriota. I onda će nakon nekog vremena prikazati "sasvim relevantno" ispitivanje javnog mnijenja gdje su on ubjedljivo najgledanija televizija, jad i čemer. Najgledaniji su jer u većini tih manjih mjesta oni su jedina televizija koja se može gledati. Stara škola RTSa.
Došao povjerenik iz EU za slobodu štampe i moćni Dodik i elokventni ministar, bivši novinar se usrali i tvrde da je slučaj zabrane izjava za BHT "izolovani slučaj". Kao i sveprisutni predsjednik skupštine i budući premijer BIH iz Drvara.Toliko o dosljednosti i demokratičnosti. A ponašanje one seljačine od premijera prema novinarima je opšte poznato, mislim.
Novinar je napisao:
Ovdje su olako izrecene neke stvari, tako da ih ne treba ni komentarisati. Ja ne radim na RTRS-u, ali njihov informativni program izuzetno cijenim. Pa, Dnevnik je najgledanija informativna emisija, uradjena krajnje profesionalno.
"Govorimo srpski" je najbolja obrazovna emisija, a to sto ju pojedinci sa ovog foruma ne gledaju je njihov problem i dokaz njihove nepismenosti. Pogledajte par ovih emisija i vasi komentari ce biti mnogo pismeniji, vjerujte mi!
"Pitajte, trazimo odgovor" je koncept emisije koju su pokusavali odrzati i BHT i RTS, a obe su ugasene jer nisu mogli izdrzati taj tempo odgovaranja na pitanja u roku od 24.
Tako da, kada pogledate u kojim uslovima ti ljudi rade, skidam im kapu.
Sport je katastrofa i u tome se slazem.
Pozdrav...
Znači ako ne gledamo Govorimo srpski automatski smo nepismeni. Toliko o olako izrečenim stvarima.
Dnevnik krajnje profesionalan? Jednom sam gledao u dnevniku neku priču o "kindapovanju" nekog poslanika PDPa u nekom mjestu. I cijelo vrijeme se govori kako je dotični kindapovan. To je valjda po onoj analogiji ako može blizanci i bliznaci, onda može i kindapovanje. Ima tu još gomila slučajeva, samo naravno ne mogu se sad sjetiti.
Gomila neprofilisanih emisija bez sadržaja, nepismeni novinari, loši voditelji, ma sve je na toj televiziji pogrešno. Mislim da je dovoljno što nema nijednog pozitivnog komentara na ovoj temi, to je siguran indikator. Kad vidim samo ko su urednici pojedinih rubrika, sve mi je jasno. Krajnje nesposobni i nekompetetni ljudi.
Informativni program jeste "najbolji" dio te televizije, vidi se entuzijazam, ali kvaliteta jednostavno nema. Ta televizija nikada neće stati na noge. U neku ruku ih razumijem jer nije lako naći ovdje kvalitetan kadar. Ne znam samo šta rade svi ti što diplomiraju na tim fakultetima u gradu, ili je možda i tamo slab nivo rada? BHT ih je daleko prevazišao u svemu za daleko kraće vrijeme postojanja. Nemojte samo reći da je to do para jer nije. Kvalitetniji urednici, koji automatski zapošljavaju kvalitetnije novinare i bolje rade sa njima. A da ne govorim o HRTu, to je naučna fantastika za ove naše.