radiofan je napisao:
U teoriji sve to lijepo zvuči, u praksi je na žalost drugačije. Prije deset-petnaest godina je sve bilo drugačije, pa i ljudi iskreno... Najposlije, i trendovi se mijenjaju. Big je postao Big zahvaljujući tome što su bili na pravom mjestu u pravom trenutku, i lako tada formirali takvu ekipu. Danas žive isključivo od Drugog programa, ostali su tu zahvaljujući isključivo Bucinoj megalomaniji. Castra od svog postanka do zadnjeg dana nije zaradila ni marku, ukupan udio slušanosti nikad preko 2%. Balkan se oslanjao većinom na projekte i entuzijazam klinaca koji su htjeli raditi za džabe. Danas tu priču klinci ne jebu ni dva posto. Nezavisni radio ne znam jel' ikad ijednu platu u komadu isplatio, a bile su bijedne. Oksigen je pukao godinu dana nakon povlačenja stranaca, takav radio bi i sada možda mogao opstati samo na nacionalnom nivou, lokalno ne. Prvi Kontakt je isto tavorio poprilično bijedno od kojekakvih projekata i priče o nekom tadašnjem "radiju hrvatskog naroda u BL ", dok je pokojni gazda sve na kraju spičio na kocku i kurve. Poslije su malo zabljesnuli sa formatom i komercijalom, ali kako se ni novom gazdi nisu baš plaćali ljudi jer je davao reklame za 50 marki i kojekakve kompenzacije, tu je gdje je sad. Mi smo mala sredina, malo nas je na broj jednostavno, a i sve je tako kako je. Pa sportske stanice su propale u Zagrebu i Beogradu, ko bi to slušao ovdje, i davao tu reklame, da ne nabrajam dalje. Dobar i kvalitetan radio program košta, a da bi se to platilo, mora biti neke zarade. I tako, negdje gore sam već pisao nešto slično, pa da se ne ponavljam...
Gledaj, da se razumijemo, ima tu dijelom istine u tome što si ti napisao, ali si zaboravio naglasiti najvažnije. Za propale medijske projekte krive su ponajvećim dijelom bahate i samožive gazde banjalučkih medija. I to nije slučaj samo po pitanju banjalučke radijske scene, to je još vidljivije na polju televizije.
I da, ne pati od toga samo Banjaluka, slično je u svim gradovima širom BiH. Ali to je sada već jedna sasvim druga tema. No, ono što je najvažnije u cijeloj priči jeste to da upravo mediji kroje javno mnjenje, a ne obrnuto. Ako ti slušaocu, kao konzumentu usluga, ponudiš muziku tipa BiG 1 iz devedesetih, imaćeš takvu i publiku, ako im ponudiš smeće tipa RSG/MIX dobićeš takvu i slušalačku populaciju. Jbg, evo gledam danas, Studentske sportske igre, ispred fakulteta, tamo kod K4, kada smo mi to ganjali polovinom devedesetih, sa razglasa puštali smo Playboy, EKV, Dža ili Bu, Kristale, Ritam nereda, Eyesburn, danas tuče Viki, Miki, Šiki, Seve, Ševe itd i ostali smećari. Mediji snose veliki dio odgovornosti, uvijek je tako bilo i biće.