banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 48  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Apr 2025, 22:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Apr 2014, 23:26
K3 normalno radi na 95.6

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 07:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 22:33
dr medici je napisao:
Radio MIX-95.9MHz- Šibovi

Šibovi, dva dipola 500 W. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 08:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dejann je napisao:
dugo je bio tu :) mada i ovaj Mix ima istu muziku... to je radio od RSG grupe

Nije. Od početka je na 95,6 MHz.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 11:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
dejann je napisao:
To je radio od RSG grupe

Onda se neću zadržavati na toj frekvenciji. ;) Znači još jedan potpuno nepotreban radio sa gomilom reklama i lošom muzikom. Eh, da mi je neko, prije nepar godina pričao da ću žaliti za Balkanom na 95,9 ne bih mu vjerovao. ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 11:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

drug je napisao:
dejann je napisao:
To je radio od RSG grupe

Onda se neću zadržavati na toj frekvenciji. ;) Znači još jedan potpuno nepotreban radio sa gomilom reklama i lošom muzikom. Eh, da mi je neko, prije nepar godina pričao da ću žaliti za Balkanom na 95,9 ne bih mu vjerovao. ;)

Šteta je što Balkan nije opstao kao omladinsko-studentski radio. Najposlije, pomisli kako je Sarajlijama. Na frekvenciji nekadašnjeg njihovog radija ZID sada svira BIG 2. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 11:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
drug je napisao:
dejann je napisao:
To je radio od RSG grupe

to je ova muzika koja je danas "u trendu" isto kao k3, pop fm, m plus i ostalo...nista novo

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 13:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

radiofan je napisao:
Šteta je što Balkan nije opstao kao omladinsko-studentski radio.

Da, velika šteta. Banjaluci nedostaju i Studentski radio i Omladinski radio. Nemamo ni Sport radio, ni radio koji bi promovisao ekološke priče i turizam, nedostaje nam i Poslovni radio, Rock radio poput Ljubljanskog ili Beogradskog, antišablon radio poput Dvestadvojke ili Vala 202, nedostaje i radio kao što je bio Oksigen ...Radije bih nešto tako čuo na FM skali nego ovo smeće poput RSG ili MiX. Ali jbg to je nama naša borba dala.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Vi kao da ne živite u BL gdje prolazi samo komercijala turbo folk i eventualno neki pop. Sve ostalo bi trajalo 3 dana.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 13:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Tačno.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 14:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hm, nije to baš tako. Dobrim dijelom, mediji kreiraju javno mnjenje. Kada to naučimo, imaćemo i kvalitetniju medijsku scenu, i raznovrsniju publiku. Sada se stiče utisak, da smo imali kud i kamo kvalitetniju radijsku scenu prije deset petnaest godina, sa ondašnjim BiG-om, Castrom, Balkanom, Kontaktom bez komercijale, Nezasvisnim radiom ili Oksigenom.
Rezultat? Radije slušamo neke druge stanice, nego domaće.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 14:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

U teoriji sve to lijepo zvuči, u praksi je na žalost drugačije. Prije deset-petnaest godina je sve bilo drugačije, pa i ljudi iskreno... Najposlije, i trendovi se mijenjaju. Big je postao Big zahvaljujući tome što su bili na pravom mjestu u pravom trenutku, i lako tada formirali takvu ekipu. Danas žive isključivo od Drugog programa, ostali su tu zahvaljujući isključivo Bucinoj megalomaniji. Castra od svog postanka do zadnjeg dana nije zaradila ni marku, ukupan udio slušanosti nikad preko 2%. Balkan se oslanjao većinom na projekte i entuzijazam klinaca koji su htjeli raditi za džabe. Danas tu priču klinci ne jebu ni dva posto. Nezavisni radio ne znam jel' ikad ijednu platu u komadu isplatio, a bile su bijedne. Oksigen je pukao godinu dana nakon povlačenja stranaca, takav radio bi i sada možda mogao opstati samo na nacionalnom nivou, lokalno ne. Prvi Kontakt je isto tavorio poprilično bijedno od kojekakvih projekata i priče o nekom tadašnjem "radiju hrvatskog naroda u BL ", dok je pokojni gazda sve na kraju spičio na kocku i kurve. Poslije su malo zabljesnuli sa formatom i komercijalom, ali kako se ni novom gazdi nisu baš plaćali ljudi jer je davao reklame za 50 marki i kojekakve kompenzacije, tu je gdje je sad. Mi smo mala sredina, malo nas je na broj jednostavno, a i sve je tako kako je. Pa sportske stanice su propale u Zagrebu i Beogradu, ko bi to slušao ovdje, i davao tu reklame, da ne nabrajam dalje. Dobar i kvalitetan radio program košta, a da bi se to platilo, mora biti neke zarade. I tako, negdje gore sam već pisao nešto slično, pa da se ne ponavljam...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Svaka čast radiofan, uvijek imaš zanimljive informacije o radio sceni u BL. Hvala. :)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 21:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

radiofan je napisao:
U teoriji sve to lijepo zvuči, u praksi je na žalost drugačije. Prije deset-petnaest godina je sve bilo drugačije, pa i ljudi iskreno... Najposlije, i trendovi se mijenjaju. Big je postao Big zahvaljujući tome što su bili na pravom mjestu u pravom trenutku, i lako tada formirali takvu ekipu. Danas žive isključivo od Drugog programa, ostali su tu zahvaljujući isključivo Bucinoj megalomaniji. Castra od svog postanka do zadnjeg dana nije zaradila ni marku, ukupan udio slušanosti nikad preko 2%. Balkan se oslanjao većinom na projekte i entuzijazam klinaca koji su htjeli raditi za džabe. Danas tu priču klinci ne jebu ni dva posto. Nezavisni radio ne znam jel' ikad ijednu platu u komadu isplatio, a bile su bijedne. Oksigen je pukao godinu dana nakon povlačenja stranaca, takav radio bi i sada možda mogao opstati samo na nacionalnom nivou, lokalno ne. Prvi Kontakt je isto tavorio poprilično bijedno od kojekakvih projekata i priče o nekom tadašnjem "radiju hrvatskog naroda u BL ", dok je pokojni gazda sve na kraju spičio na kocku i kurve. Poslije su malo zabljesnuli sa formatom i komercijalom, ali kako se ni novom gazdi nisu baš plaćali ljudi jer je davao reklame za 50 marki i kojekakve kompenzacije, tu je gdje je sad. Mi smo mala sredina, malo nas je na broj jednostavno, a i sve je tako kako je. Pa sportske stanice su propale u Zagrebu i Beogradu, ko bi to slušao ovdje, i davao tu reklame, da ne nabrajam dalje. Dobar i kvalitetan radio program košta, a da bi se to platilo, mora biti neke zarade. I tako, negdje gore sam već pisao nešto slično, pa da se ne ponavljam...

Gledaj, da se razumijemo, ima tu dijelom istine u tome što si ti napisao, ali si zaboravio naglasiti najvažnije. Za propale medijske projekte krive su ponajvećim dijelom bahate i samožive gazde banjalučkih medija. I to nije slučaj samo po pitanju banjalučke radijske scene, to je još vidljivije na polju televizije.

I da, ne pati od toga samo Banjaluka, slično je u svim gradovima širom BiH. Ali to je sada već jedna sasvim druga tema. No, ono što je najvažnije u cijeloj priči jeste to da upravo mediji kroje javno mnjenje, a ne obrnuto. Ako ti slušaocu, kao konzumentu usluga, ponudiš muziku tipa BiG 1 iz devedesetih, imaćeš takvu i publiku, ako im ponudiš smeće tipa RSG/MIX dobićeš takvu i slušalačku populaciju. Jbg, evo gledam danas, Studentske sportske igre, ispred fakulteta, tamo kod K4, kada smo mi to ganjali polovinom devedesetih, sa razglasa puštali smo Playboy, EKV, Dža ili Bu, Kristale, Ritam nereda, Eyesburn, danas tuče Viki, Miki, Šiki, Seve, Ševe itd i ostali smećari. Mediji snose veliki dio odgovornosti, uvijek je tako bilo i biće.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2025, 21:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Feb 2021, 12:02
tebi se druže RSG i MIX nešto žestoko zamjerili kad su ti oni predmet spominjanja u svakom postu :lol: kao da su ostale stanice idealne... ne zna se koja je gora, svi vrte 200 istih pjesama.. I to nije trend samo sa stanicama u BiH nego svuda.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2025, 06:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Daky je napisao:
Svaka čast radiofan, uvijek imaš zanimljive informacije o radio sceni u BL. Hvala. :)

Nema na čemu. ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2025, 06:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

drug je napisao:
radiofan je napisao:

Gledaj, da se razumijemo, ima tu dijelom istine u tome što si ti napisao, ali si zaboravio naglasiti najvažnije. Za propale medijske projekte krive su ponajvećim dijelom bahate i samožive gazde banjalučkih medija. I to nije slučaj samo po pitanju banjalučke radijske scene, to je još vidljivije na polju televizije.

I da, ne pati od toga samo Banjaluka, slično je u svim gradovima širom BiH. Ali to je sada već jedna sasvim druga tema. No, ono što je najvažnije u cijeloj priči jeste to da upravo mediji kroje javno mnjenje, a ne obrnuto. Ako ti slušaocu, kao konzumentu usluga, ponudiš muziku tipa BiG 1 iz devedesetih, imaćeš takvu i publiku, ako im ponudiš smeće tipa RSG/MIX dobićeš takvu i slušalačku populaciju. Jbg, evo gledam danas, Studentske sportske igre, ispred fakulteta, tamo kod K4, kada smo mi to ganjali polovinom devedesetih, sa razglasa puštali smo Playboy, EKV, Dža ili Bu, Kristale, Ritam nereda, Eyesburn, danas tuče Viki, Miki, Šiki, Seve, Ševe itd i ostali smećari. Mediji snose veliki dio odgovornosti, uvijek je tako bilo i biće.

Danas studentskoj populaciji to pusti, ostaće ti njih dvoje troje, ostali ti odoše lagano u KSB i K4 na turbo. Mediji danas kao i sve drugo pate od kapitalizma i tačka. Pisao sam gore, imaš slušanost - imaš reklame - imaš pare - imaš da platiš dažbine = živiš. U suprotnom te nema. Ili idi pa se ponižavaj i pravi cirkus od sebe k'o Sina Tomić npr. Zaradi svojih moćnih 1.6 posto udjela u slušanosti, a i to mu je puno. Očigledno je da si mator čovjek kao i ja, i pomiri se sa tim jbg :D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2025, 07:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dejann je napisao:
tebi se druže RSG i MIX nešto žestoko zamjerili kad su ti oni predmet spominjanja u svakom postu :lol: kao da su ostale stanice idealne... ne zna se koja je gora, svi vrte 200 istih pjesama.. I to nije trend samo sa stanicama u BiH nego svuda.

Upravo tako. Neke razlike ima jedino ako slušaš HR2 ili BGD 202, dakle javni servisi = državna sisa. Ostalo sve u pet deka.
Usput, uskoro nam stiže Radio S, i to na nacionalnom nivou. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2025, 07:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@dejann Ma nema to veze ni sa čim. Pomenuo sam RSG zato što si ti rekao je taj MIX od istog grdnog gazde. Da se razumijemo, isto mislim i o onom M-u, Pop-u i sličnim smećarskim stanicama.

@radiofan Studenti kao i, na žalost, dobar dio slušalačkog konzumenta su pokupili ono što im je nuđeno majstore. Da su im, kao meni i tebi nuđeni neki drugi muzički pravci i neki drugi programski sadržaji ne bi došli u situaciju da nam djeca veličaju rijaliti zvijezde, gledaju Pink i Happy, slušaju Pop, RSG, Mix, M i ostalo smeće. Na sreću, mišljenja sam i dalje, da se može, ako se hoće, napraviti rezultat na fm nebu i bez promocije najcrnjeg šunda, čak i u vremenu tvrdog kapitalizma, uostalom u kapitalizmu smo skoro četiri decenije, a od tada do danas fm skala se mijenjala i mijenjala. I mijenjaće se.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2025, 07:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Prvo, ne možeš nikoga ili bilo šta nazivati smećarskim samo zato jer je tvoj ukus drugačiji. Drugo taj gazda nije "grdan", već ozbiljan tip u ovom poslu za razliku od mnogih ovdašnjih kabadahija, koji se baš nisu ni makli od 90-tih, kako po tehničkoj opremljenosti, programu, tako i po načinu poslovanja.

Mi nismo imali internet, oni imaju, pa mogu naći šta hoće, a najposlije, valjda ih je odgajao neko od naše vajne generacije ili stariji, tako da ta priča ne pije vode.

I da ti kažem, ne može se napraviti. Ne može! U Banjaluci danas ne može. Probao sam 4 puta. Sve te stanice su redom propale. One koje su i sad žive, bolje da nisu.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2025, 08:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
drug je napisao:
radiofan je napisao:
Šteta je što Balkan nije opstao kao omladinsko-studentski radio.

Da, velika šteta. Banjaluci nedostaju i Studentski radio i Omladinski radio. Nemamo ni Sport radio, ni radio koji bi promovisao ekološke priče i turizam, nedostaje nam i Poslovni radio, Rock radio poput Ljubljanskog ili Beogradskog, antišablon radio poput Dvestadvojke ili Vala 202, nedostaje i radio kao što je bio Oksigen ...Radije bih nešto tako čuo na FM skali nego ovo smeće poput RSG ili MiX. Ali jbg to je nama naša borba dala.

Druže, Banjaluka prvo nema banjalučki radio.
Mjesto koje će dati prioritet gradu i fokusirati se na dešavanja za sve starosne grupe. Pa tek onda ostalo.
Nešto što je nekad bila radio Banjaluka ili što je Kontakt pokušavao kad ga je kupio Pantelija. I dijelom Balkan koji se više fokusirao na mlade.

Što je najgore po nas, to ne bi bio neki megalomanski projekat i par ljudi bi ga moglo izgurati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 48  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]