banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 01:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2674 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: RTRS
PostPoslato: 16 Apr 2015, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Citiraj:

VASKOVIĆ: RS ĆE OSTATI BEZ JAVNOG SERVISA

Slika

roces digitalizacije Javnih servisa iskorišten je za devastaciju RTRS-a, odliv miliona KM iz ove kuće i, praktično, njeno preuzimanje od nekolicine lica, koji se sada nalaze u vrhu te kuće, piše Slobodan Vasković.

Draško Milinović, generalni direktor RTRS-a, direktor Media centra RTRS-a Siniša Ninković i Saša Risović, direktor privatne firme Zona, ključni su pokretači i izvršioci navedenog plana. Risović je do prije nekoliko godina bio uposlenik RTRS-a.

Uz njih trojicu, još je nekoliko funkcionera Javnog sistema, kao i osoba koje su nekada vodile ključne poslove na RTRS.

Milinović i Ninković su potpuno devastirali sistem predajnika RTRS-a, pa ne postoji veza između Zapadnog i Istočnog dijela RS (Kozara- Duge Njive -Udrigovo), već je ona uspostavljena preko satelita. Za šta se, velikim parama, plaćaju usluge sarajevske firme Fleš.

Sistem prenosa i emitovanja (PEP) se svjesno devastira. Predajnici su u katastrofalnom stanju i pitanje je trenutka kada će se urušiti. Posebno onaj iznad Vlasenice.

Firma Zona je čvorište plana Milinović&co. Zoni se namjerava obezbijediti višegodišnji milionski prihod na uštrb RTRS-a, kao i enormna zarada tokom samog procesa digitalizacije. Poslovanje RTRS i Zone već je uveliko isprepleteno i Javni servis je Banka te privatne firme, koja zahvata koliko joj treba.

Bivši direktor RTRS-a Rajko Radovanović htio je pokidati veze između Javnog servisa i Zone, i proces digitalizacije dovesti u zakonite vode, ali je u tome spriječen, jer je otjeran.

Milinović je na čelo RTRS-a došao direktnim nalogom Željke Cvijanović.

Saša Risović je u ranijim izbornim ciklusima bio šef kampanje Mladena Ivanića.

Milinović je prije par dana dao otkaz Goranu Vučiću, jednom od vodećih inženjera na RTRS-u, koji se protivio nezakonitim planovima pomenute trojke i njihovih saučesnika.

Vučić je do prošlog ljeta bio direktor Media centra RTRS-a (svi tehnički kapaciteti, produkcija programa, IT sektor, servisi...).

Vučić je smijenjen kada je odbio Milinovićev plan digitalizacije, a na njegovo mjesto imenovan je Ninković. (Nastaviće se).

Izvor: Slika

Znam da su navodi što se tiče predajnika istiniti. Godinama su uništavani i slika u raznim djelovima RS ili nema ili je jadna. Ide se na vodu privatnicima i raznim operaterima umjesto da se osigura javno dobro ono što po zakonu pripada građanima a to je pravo na javni sistem i besplatan i pouzdan izvor informacija. Sramota je da se servisiramo preko satelita jer signal ne stiže sa Havaja nego iz Banja Luke.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2015, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Има ли ико да Васковића схвата озбиљно? Без улажења у дио са Зоном, предајници су у распаду зато што су аналогни и избацију се из употребе, као и преносни систем. Пошто све иде у дигиталну, једном, некад, тренутно стање се одржава штап-канап методом јер се и онако нема пара. Или неко мисли да је Дудек направио онолику зграду РТРС-а да би све то дао малим зеленим?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2015, 11:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A digitalna predaja neće ići sa tih predajnika? Šta je sa stubom na Lisini (Kozari), koji je stradao zbog neodržavanja prije nekoliko godina? Uostalom, cijela digitalizacija stoji zbog toga što "naši" hoće da gorespomenuta Zona radi distribuciju signala, a ne neko na nivou države BiH... inače ne pratim pisanje dotičnog, ali većina ovog što je napisano je tačno.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2015, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па са оних старих аналогних тешко да ће? Ако мислиш на електронику. Антене, стубови, каблови су други пар опанака. А дистрибуцију сигнала на "нашој" територији свакако треба да раде "наши".

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2015, 11:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mislim da se ovdje uopšte ne priča o predajniku kao modulatoru i pojačalu, jasno je da se to odbacuje nakon digitalizacije, već o samoj infrastrukturi (konkretno stubovi).

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2015, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Мени кад кажеш "предајник" ја знам на шта мислим. :) Емисиона техника/опрема као појам би покрила шири приступ.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2015, 11:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Batali semantiku, ovdje ne pišu ljudi koji se bave emisionom tehnikom... zna se na šta se misli kad se kaže predajnik. Uostalom, PEP se brine i o insfrastrukturi i objektima gdje je smejštena oprema.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2015, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Redovan program počinje 19. aprila u 6h.

Citiraj:
Програм почиње са емитовањем у 6.00 часова, а гледаоци могу да прате "РТРС плус" путем кабловских оператера у Републици Српској и БиХ, те путем сателита у иностранству.
"РТРС плус" ће у најгледанијим и "комерцијалним" терминима, од 20.00 часова емитовати програмски квалитетан садржај из области културе, спорта, документарног филма и музике.
Посебан акценат биће стављен на квалитетне домаће програмске садржаје којима ће се промовисати домаћи спорт, култура, те рад и образовање студената Академије умјетности.
На програму "РТРС плус" сви љубитељи доброг филмског и серијског програма моћи ће у сталном термину петком и суботом, од 20.00 до 24.00 часа да гледају серије и филмове.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=145570

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
<Enter_name> je napisao:
A digitalna predaja neće ići sa tih predajnika? Šta je sa stubom na Lisini (Kozari), koji je stradao zbog neodržavanja prije nekoliko godina? Uostalom, cijela digitalizacija stoji zbog toga što "naši" hoće da gorespomenuta Zona radi distribuciju signala, a ne neko na nivou države BiH... inače ne pratim pisanje dotičnog, ali većina ovog što je napisano je tačno.

Vasković ima promašaja. Ni ja ga ne pratim stalno, čak sam se valjao od smijeha nekim tekstovima koliko je bilo netačnih i neprovjerenih informacija.
Ali, Enter je u pravu, većina informacija iz tog Vaskovićevog teksta je tačna, nažalost..

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Evo i pregleda programa RTRS plus:

http://rtrs.tv/program/raspored.php?c=4

Nije nešto posebno osim dokumentaraca, serija i ponekog filma.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Što tolike reprize sa RTRS-a? Čemo onda program plus? Vijesti i Davnici sve samo reemitovanje.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 23:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ти к'о да си пао с Марса у најмању руку... Нема пара, нема проблема пардон програма.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2015, 07:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
RTL2 ide sa reprizama samo, a vi očekujete od RTRSa da ima dovoljnp sadržaja za dva programa

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2015, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Dobar dio priče o "partnerstvu sa Zonom" je tačan, ali zar je Vasković pao s Marsa ili preciznije rečeno misli da smo mi pali s Marsa. Naravno da će se u procesu digitalizacije ( svega od kartice za snimanje do digitalnog linka i predajnika - uplusati neka privatna firma, pitanje je samo da li će to biti privatna firma pod kontrolom RTRS-a i vrha Republike Srpske ili možda neka privatna sarajevska firma ) :D

No, to je stvarno nebitno, jer po meni opet Vasković, i ovim tekstom spinuje javnost. Zašto recimo nikada ni u jednom svom tekstu nije napisao ništa o još nekoliko važnijih tema - a to je - kome pripadaju stubovi - digitalizacijom. Ko ih je gradio? Ko ih je rušio? Ko ih je bombardovao?

Ko radi digitalizaciju i zašto ju nije do sada sproveo ( i finansijeri njegovih tekstova imaju ogromne zasluge u kašnjenju procesa digitalizacije ) Zašto Ognjen Tadić i Dušan Stojičić nikada nisu preuzeli kormilo RAK-a. Zašto ga nije preuzeo ni Srđan Rajčević? Zašto se na silu Kemo održao na direktorskoj poziciji i ko je i sve iz struktura Republike Srpske učestvovao u pljački privatnih medija u BiH skriven iza najkriminalizovanojeg direktora u modernoj BH istoriji - Keme svemudrog. Ko je sve i zašto namještao posao kompaniji OiV? Ko se i na tom poslu uplusao?

Ovako ovaj tekst, izvučen iz konteksta svih pljački oko digitalizacije nije ništa drugo nego spinovanje javnosti i ono što Vaske čitav život radi, objavljuje na svom blogu gotove tekstove - za novac.

CopyLeft je napisao:
Godinama su uništavani i slika u raznim djelovima RS ili nema ili je jadna.

Ja baš i nisam primijetio da je slika RTRS-a analogno zemaljski jadna. Putujem baš mnogo po BiH, vrlo često spavam u raznoraznim gradovima RS i BIH. Ono što se ne aterenu dao vidjeti i čuti je da RTRS i Bobar radio stoje dosta dobro, što se ne bi moglo reći za BHT, BH Radio 1. A da ne pričamo o OBN ili Pink BH :D

<Enter_name> je napisao:
A digitalna predaja neće ići sa tih predajnika? Šta je sa stubom na Lisini (Kozari), koji je stradao zbog neodržavanja prije nekoliko godina? .

Nije li taj stub na Kozari polomljen tokom nevremena, obnovljen još prije 3 godine?

http://rtrs.tv/program/raspored.php?c=4

Nego, gledam raspored i meni se za početak čini dosta dobro, pogotovo Moja Republika - svaki dan u 17 h - to je nešto o čemu, bar ja kuckam od početka, jedino mi je loš termin - ja bih to spucao u 20 h i to da traje bar sat vremena.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2015, 15:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Nije li taj stub na Kozari polomljen tokom nevremena, obnovljen još prije 3 godine?

Nije obnovljen već je izgrađen novi. Ono što je ostalo od starog stuba je nekih 20 metara osnove, koja nije nešto posebno stradala. Naravno, sve se desilo zbog redovnog održavanja... taj stub je preživljavao i veća nevremena, ali u nekim boljim vremenima.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2015, 16:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Aha, tako sam i mislio. Znam da je RTRS-ova oprema na novom stubu. A nekako vjerujem da ni taj novi nije kao onaj što ga je NATO bespotrebno raketirao.

Nego, Enter, šta je ovdje preživjelo?

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2015, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Него има зез код стубова, тј. код пројектовања. Треба узети у обзир и површину антена које ће да буду на њему, ако се зна површина у старту. Јер није исти стуб кад се направи и стуб овакав какав је на слици, са параболама које имају итекако велику површину и дају отпор вјетру. Ни близу.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2015, 17:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Preživjelo je sve do te antene sa Nerinom ceradom.

Slika

Na slici je novi stub, ispred njega se vide ostaci starog stuba.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2015, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Данас претпостављам треба "5 минута" да се направи потпуно реална симулација на рачунару свих могућих комбинација врста, броја и положаја антена...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2015, 17:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Sve velike antene su bile u korjenu stuba, tako da one nisu ugrozile njegovu stabilnost. Problem je u nečem drugom, ali to sad skreće sa teme i nema previše veze sa RTRS-om kao medijem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2674 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]