banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 24 Sep 2008, 17:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
kako vam se da samo zahebavat s njima

uzmite dvb-t resiver za 5o km i gledaj 4 kroatish kanala u digitalnoj slici dzabe

a ovo ostalo domace povataj sa par antena u skretnicu i nemas brige, ako vam je stalo do srbijanskih kanala, uzmi total i imas sve

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 17:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
@i Love BL
prijatelju, koliko je meni poznato, a jeste jer upravo buljim u kutiju zvanu tv, slika na "ta 4 cro-canala" i nije losa, cak stavise najbolja je na ELTI ( izuzetak je HTV 1 kojem probija ton pa je negledljiv ) ali ne zavrsava se svijet na 4 hrvatska kanala...cak tri od ta 4 vrlo rijetko i gledam...Jedino Novu TV i gledam...
Veci je problem, sto ne osvjezavaju ponudu, neko je ovdje govorio o paketima, to je odavno trebalo uraditi i u okviru kablovske, problem je sto recimo NatGeo ne moze sastaviti tri dana da ide ok, i onda mi "pukne" usred Air Crash Investigation :evil:ili RTS skinu usred utakmice u kojoj igra reprezentacija SRBIJE... :evil: sta je sa Hallmarkom, recimo? Misliiim :roll: Obecali su Motors TV jos prije dva mjeseca... :evil3:
A da ne pricam da su pustili B92 u Kozarskoj Dubici, a u BL nisu :roll:
http://www.elta-kabel.com/index.php?opt ... &Itemid=44

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 17:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
mislio sam na te probleme koje elta svako malo ima pa se uvijek neko zali

sta je to rtv kd sa tvog spiska, jel to ide i zemaljskim putem

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 18:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

IloveBL je napisao:
mislio sam na te probleme koje elta svako malo ima pa se uvijek neko zali

sta je to rtv kd sa tvog spiska, jel to ide i zemaljskim putem

Ne, to je samo u kablu, u Kozarskoj Dubici...nema ga ni na CRA spisku...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2008, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
moze li mi neko reci koliko kosta prikljucak za eltu. da se uvede kablovska.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2008, 10:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
supermanijak je napisao:
moze li mi neko reci koliko kosta prikljucak za eltu. da se uvede kablovska.

Manijace :D bjezi od njih ako ikako mozes procitaj zadnje 3/4 strane i bices mi zahvalan

TXT na RTL i dalje vrti

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2008, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Vuk_samotnjak je napisao:

TXT na RTL i dalje vrti

Baš tako. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2008, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
A ja samo cekam kad ce prestati vrtiti, vidjecemo kome ce prije dosaditi!:) Ebena Elta, ajmo je mi zapaliti da ne cekamo ko Bel?:)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 12:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ehm ttxt-a nema ni na RTS1 i 2
ffs

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Da, jos malo nece biti ni na HRT ;>

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 17:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2008, 00:34
the_grunf je napisao:
I, ima li ko iskustva sa onim bezicnim sistemom sa prosle strane? Nemam uslove (citaj elti se ne isplati povezati moju kucu sa kuce koja je udaljena cca. 15 metara) pa mi je to sada jedino rijesenje. Kakav je kvalitet slike i stabilnost signala. Poznajuci nase instalacije trebala bi biti i kudikamo bolja.
poz.

Što se tiće bežićnog sistema Elta Kabel nudi ga odmah a sa dolaskom kablovske mreze jednostavno zamjeni bezični sistem sa kablom, bez ikakvih troškova za vas. Uslov za prijem je optićka vidljivost sa jednim od nekoliko predajnika na podrućju BL. Kao tehnologija daje dobru sliku, međutim nijedna tehnologija nemože zamjeniti kabal, zato Elti Kabel MMD sistem služi kao dopuna kablu. Inaće žićana i bezićna kablovska imaće jednaku programsku šemu.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 18:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Oh fino da se neko ispred ELTE sjetio pojaviti na forumu, kad vec nemaju forum na svom sajtu... Zanima me nekoliko informacija koje inace u korespodenciji sa ljudima zaposlenim u ovoj firmi nikako da dobijem...Kada ce prestati ispadanje kanala koji se putem Totala reemituju u kablovskoj mrezi...u cemu je problem s Totalom...evo i danas ispadao Sport klub, Avala takodje...Ton na RTS 1 kasni...meni isti taj Total u Slatini odlicno radi, samo kod vas ispada, kako i zasto nikom nije jasno...onda zasto stalno nestaje prevod na NatGeo, kada mozemo ocekivati osvjezenje ponude...samo ove godine su krenuli i MGM, Animal Planet, History, Jetix, Motors tv sve sa srpskim titlom, sta je sa B92, FOX TV Srbija, Enter, Kosava...Dajte i bar jedan normalan kanal za djecu na srpskom jeziku...ima ih bar 5 u Srbiji, recimo Happy nije losa opcija...Ponuda koju sada imamo je poprilicno bajata i krajnje je vrijeme da se obnovi...inace redovan sam platisa, no sikiriki, stoga uradite bar nesto...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
@drug
Ti ne shvatas da se Elta hrani tvojom (nasom) patnjom...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 22:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ma shvatam...samo sto sam prinudjen biti na Elti, ovdje u zgradi...imam tako sloznu Zajednicu etaznih vlasnika tako da nema sanse da se popnes uz saglasnost iste na krov i postavis svoju antenu, niti mozes busiti zid sa strane, davno bih ja sebi ustelio Totalcic... :evil3: Mora da je u pitanju teorija zavjere: Kucni savjet-Elta...A i kablovska je ipak bolje od sobne antene :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Off Topic

Info-elta da li na tvojoj tastaturi postoji slovo Č.

ON Topic

kakva je to priča o Digitalnom signalu

Da li će onda da postoji nešto tipa MAX na elti ili ...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 16:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
info_elta txt na RTLu i dalje vrti

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 17:03 
Početnik
Početnik

Vuk_samotnjak je napisao:
info_elta txt na RTLu i dalje vrti

Proverićemo dali je greška na Elti ili na RTL.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
A digitalni signal? Hoće li biti nešto od toga?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 17:27 
Početnik
Početnik

DELLBOY je napisao:
Off Topic

Info-elta da li na tvojoj tastaturi postoji slovo Č.

ON Topic

kakva je to priča o Digitalnom signalu

Da li će onda da postoji nešto tipa MAX na elti ili ...

Max TV postao je u HR vrlo popularna digitalna televizija koju nudi Telekom Hrvatske kroz telefonski kabal.
Digitalna kablovska televizija ima sve što ima MAX TV i dodatno niz prednosti nad IP-televizijom. Te prednosti su sledeće. U stanu korisnika u istom kablu teoretski može raditi neograničen broj digitalnih prijemnika, dok u MAX TV u istom stanu može raditi jedan digitalni prijemnik a tek ponegdje 2. Sigurnost rada digitalnih prijemnika u kablovskoj mrezi je gotovo nezavisna od udaljenosti korisnika od glavne centrale dok kod MAX TV kvalitet signala pada(kockanje slike) sa uddaljenosti i preko kilometar kabla postaje problem, a isključena je mogućnost druge teelvizije u isto mstanu. Digitalna televizija u kablovskoj moze istovremeno da snima 4 programa sa jednim uređajem i da gleda 5 program, što je u IP teelvizije(MAX tv) nemoguće bilo kakvo snimanje u stanu korisnika. Snimanje u stanu korisnika je dozvoljeno u KATV mrezi. Max tv moze snimati jedan program ali na serveru u centrali Telekoma ali zbog autorskih prava se smiju van stana korisnika snimati samo drzavni kanali. Elta Kabel će ponuditi karisnicima DVD rekordere sa kojima istoremeno gledaju jedan program a istovremeno snimaju do 4 kanala, što je trenutno hit u Europskim kablovskim sistemima. Jedina prednost MAX tv je jednostavniji sistem djelovanja video po naruđbi, što sa bogatim izborom filmskih programa za korisnika postanje nezanimlijiva usluga. Jedna od glavnih prednosti kablovskih sistema je jednostavan princip HD televizije sa izuzetno visokom resolucijom, koju IP televizija tehnički nemože imati.Taj problem pokušavaju rješiti sa digitalnom kompresijom MPEG-4 ali ti uređaji su dosta skuplji od MPEG-2 koji se sada koristi, što čini HD u IP telviziji praktično nedostupnim. I zadnja prednost kablovske televizije nad MAX TV je da u istom kablu korisnik ima na raspolaganje i analognu i digitalnu televiziju i da se korisnik svaki dan moze odlućiti koju televiziju će taj dan koristiti. U slučaju kvara jedni drugima su dobra rezerva do popravke. U trgovini možete kupiti digitalni televizor sa digitalnim biraćem kanala DVB-C(npr. Sony 4500) što znaći u TV stavite koaksialni kabal i gledate digitalnu televiziju bez dodatnih kutija i pretvaraća. Što se tiće max tv trebate imati pored tv aprata najmanje 2 kutije u stanu, odnosno ne postoji tv aparat sa biraćem kanala za IP televiziju.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 17:29 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
A digitalni signal? Hoće li biti nešto od toga?

Zvanično počinje 1.11 i tu neće biti nikakvih pomeranja u Banja Luci i Prijedoru, Doboju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]