banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 18:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 841 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 43  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Supernova
PostPoslato: 28 Jun 2024, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
To i nije loše, OI u 4K.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2024, 19:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nije loše da je džabe, al za 12 maraka se očekuje malo više.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2024, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam koliko ce se to onda uzimati kao dodatak, jedino da ide i neki paket sa Arenama 4K ili da daju uz neku pretplatu pa akcija.
Sjećam se u jednom momentu je Elta pustila tenis RG u 4K dobro je to izgledalo, a kod mene je 4K TV i može reprodukovati solidno HDR, HLG, DV tako šta god ide naprijed po tom pitanju mozda i zaživi.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2024, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Smiješno je toliko naplaćivati taj paket.
Na Telemachu su SK 4K i Eurosport 4K već godinama u standardnim paketima bez doplate.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2024, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Koristim trio paket (Super trio start, sa CA modulom) u Gradišci. I primjetio sam neke nepravilnosti:
- na K3 programu nije sinhronizovan ton i slika, i to je tako već duže vrijeme
- posljednji ubačeni radio programi nisu smješteni na kraju liste (na pozicijama od 1000 pa na više) kao i ostali, već su izmješani sa TV programima:
Radio 202 je na poziciji 45, Radio BG1 na poziciji 54, Radio BG2 na poziciji 60, pa Radio Vrteška na 64, RTS Dzubox na 66, RTS Pletenica na 69, RTS Rokenroler na 70.
Ponovnim skeniranjem kanala ne mjenja se ništa. Skenirao na sva tri načina koje TV nudi, "brzo", "potpuno" ili "mreža". TV je Samsung iz 2019 godine.

Pošaljem e-mail korisničkoj podršci i naravno to je bilo uzaludno. Nazove me momak iz podrške i konstatuje da je kod njih sve u redu, da nisam dobro izvršio skeniranje programa. Ne bude mi teško, pa poslije uradim još jednom skeniranje i naravno i dalje ista situacija.
Ima li još neko ovakvu ili sličnu situaciju?
Ili možda rješenje? (Značajan pogled prema enteru :) )

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2024, 10:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

- K3 - tako je i kod mene u BL, očigledno imaju kvalitetan dolazni stream.
- TV poštuje LCN što se tiče redanja kanala (pa tako i radija); ti radio kanali očigledno nisu ubačeni kako treba u LCN, tako da ih TV raspoređuje po vlastitom nahođenju. Nije do tebe, do njih je.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2024, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni je znalo dok sam imao Samsung brljaviti otključavanje kanala pa sam uzeo pri produženju drugu karticu besplatno i drugog proizvođača. Imaš mislim SMIT i Neotion pa vidi koja je kod tebe.
Meni radi K3 normalno.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2024, 18:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
despot777 je napisao:
Koristim trio paket (Super trio start, sa CA modulom) u Gradišci. I primjetio sam neke nepravilnosti:
- na K3 programu nije sinhronizovan ton i slika, i to je tako već duže vrijeme
- posljednji ubačeni radio programi nisu smješteni na kraju liste (na pozicijama od 1000 pa na više) kao i ostali, već su izmješani sa TV programima:
Radio 202 je na poziciji 45, Radio BG1 na poziciji 54, Radio BG2 na poziciji 60, pa Radio Vrteška na 64, RTS Dzubox na 66, RTS Pletenica na 69, RTS Rokenroler na 70.
Ponovnim skeniranjem kanala ne mjenja se ništa. Skenirao na sva tri načina koje TV nudi, "brzo", "potpuno" ili "mreža". TV je Samsung iz 2019 godine.

Pošaljem e-mail korisničkoj podršci i naravno to je bilo uzaludno. Nazove me momak iz podrške i konstatuje da je kod njih sve u redu, da nisam dobro izvršio skeniranje programa. Ne bude mi teško, pa poslije uradim još jednom skeniranje i naravno i dalje ista situacija.
Ima li još neko ovakvu ili sličnu situaciju?
Ili možda rješenje? (Značajan pogled prema enteru :) )

Za radio kanale kod mene je sledeća situacija.Kada se preskenira automatski,oni se takođe numerišu među TV kanale.Onda ručno preskeniram samo frekvenciju na kojoj su radio kanali (490 MHz) i onda bude po LCN tj od 1000 pa na dalje.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2024, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne pomaže ni to kod mene. Jedini način je da tih par radio kanala ručno premjestim među ostale radio kanale!
Nebitno...još par mjeseci sam vezan ugovorom, i sve su prilike da ću samo ostaviti internet, možda mtel-ovu optiku, priključiti antenu, i imam već piratski IPTV.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2024, 21:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Najveći LCN koji nosi radio kanal je 1023... 2^10-1, pa bih rekao da u tom zecu leži grm :D
Po standardu, dozvoljeni su brojevi 1 - 9999, al očigledno negdje nešto ima ograničenje kad generiše LCN.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2024, 07:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izgleda da to u podršci nema ko da shvati! A ja nemam živaca za objašnjavanje :)

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2024, 08:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Otišli na more

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2024, 08:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2016, 16:49
bogata_sirotinja je napisao:
lakisat je napisao:
Je li ovo samo dostupno ko ima Super MOVE tarife a nije ovima sto imaju Super tarife?

Inače, aktivirao sam danas paket i nema šta, kanali su vrhunskog kvaliteta. U video klubu imaju i filmovi i serije u 4K. Dok je za dž neka ide... Sumnjam da će im iko ovo plaćati skoro 12KM mjesečno.

Kod mene, na Sony TV 55" (4K, HDR, DV), pri podešenim parametrima slike kako mi odgovara za sve dosadašnje TV kanale, ES 4K je tamnija i mekša slika nego na ES HD. Jednostavno, lošija. Naravno, očekivao sam uočljivo bolju sa izraženim detaljima.
E sad, kad mijenjam postavke svjetline i gama, mogu postići mnogo jasniju, bolju sliku.
Takođe, za razliku od ostalih kanala gdje mi je kod izbora HDR nebitno da li je automatski ili na HDR10, slika je ista, kod ova 2 kanala se izrazito osjeća razlika pa je prebacivanjem na HDR10 preuveličan kontrast, užasno neprirodan, dok vraćanjem na automatski nije tako.
Ako bih zbog ova 2 kanala koja su 4k mijenjao postavke slike, da bih imao njih u željenom izgledu, odrazilo bi se na svin ostalim tako što bi slika bila presvijetla i potrošnja dosta veća.
Kad prepustim TV da sam odredi optimalnu sliku kod tih kanala, on to svede na živopisno i sve to na max. poput podešavanja za prodavnice što mi se ne dopada, a uz to troši oko 160 W..

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2024, 13:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2022, 01:48
Isto i kod mene sa ES 4K na m:telu, tako da je vjerovatno do izvornog streama.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2024, 13:27 
Početnik
Početnik

Moguće da je slab input. Volio bih čuti utiske i drugih, kao i člana koga sam citirao i koji je oduševljen, kako je to kod njega tako dobro?!
Ja sam na Elta kablovskoj infrastrukturi.
Namjestio sam na drugom HDMI portu TV-a nešto što je optimalno za ovaj ES 4K, pa ako mi se nekad baš bude dalo da prebacujem kabl iz supernova move boxa u taj HDMI

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2024, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako inače kada pustiš nešto na YT ili neki streaming servis 4K HDR/10, prikaze li indikaciju za drugi režim prikaza?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2024, 08:37 
Početnik
Početnik

Nemam ja nikakvu indikaciju.
Na TV, kad stavim na podešavanja slike, u gornjem desnom uglu stoji HDR šta god da se emituje, a sumnjam da je tako.
Podataka o rezoluciji, bitskom protoku i dr. ne znam kako bih mogao vidjeti?!

Kad pustim 4k sa YT, on prvi put postavi sliku na Živopisno, svjetlinu na max. a onda ja to mogu da mijenjam, pa kad drugi put opet sa TV programa prebacim na YT 4K materijal, ostane ono moje podešavanje (Prilagođeno, svjetlina itd.).
Potom, pustim nešto što je strim sa ovog 4K paketa, opet mi pokazuje moje postavke koje mogu mijenjati.
Automatski režim slike funkcioniše samo za HDMI, dok je za YT zasivljeno.
Ali na TV programu se ne dešava promjena u slici kad sa nekog HD ili SD kanala pređem na ova dva 4K kanala sa Supernove. Svejedno, da li je uključen ili isključena opcija automatskog režima slike i sve je kao što je podešeno za ostale kanale.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2024, 09:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
Moze li mi neko objasniti ovaj fazon sa MOVE paketima i koja je poenta toga?
Znaci zovu me prije koji dan za novi ugovor na kom cu imati sve bolje, vecu brzinu, tv na telefonu, cijena 54.90KM i ko zna sta jos.
Ja prije toga imao stari paket opticki internet 50/30 i digitalna kablovska, tako skoro 5,6 godina, ako ne i vise.
I onda pocnu problemi sa ugovor, za pocetak. Momak koji je dosao da preda ugovor, kaze brzina 100mbps, cijena 54.90KM rekoh dobro. Bice i tih nekih aplikacija za telefone, tv.
I sljedeci dan zove zena da pita za ugovor sta i kako posto su dobili neki cudan, brzina 100mbps cijena 54.90KM a ne uklapa se u njihovu ponudu. Ovaj gdje je brzina 100 je Super MOVE TV+NET paket i cijena 62.90KM, a ovaj Super MOVE TV+NET start je 54.90KM i brzina 60/15. Drz ne daj i ajd ja pristanem na taj ugovor (i ona meni salje odmah kopiju tog novog ugovora, sa mojim potpisom, bez da su meni ista poslali, neko se potpisao umjesto mene). Ajd reko necu nista zakerati neka bude tako.

I dodje juce momak da montira to (a ja nisam bio kod kuce) i kad sam dosao kuci, imam sta i vidjeti. Momak je postavio onaj STB uredjaj (iako sam ja jedno 5x rekao da mi ne treba jer imam android tv pa cu instalirati aplikaciju), i na taj uredjaj spojen i internet i kablovski kabl (signal za tv) a iz tv-a izvucen CI modul i odnijeli.
Ljudi su ladno podesili, valjda, IPTV sa signalom od kablovske TV. I sad mogu samo da koristim taj stb uredjaj.
Koja je poenta tog move paketa? ako je neko ima kablovsku digitalnu sigurno je imao digitalni risiver ili poseban uredjaj ili u tv-u, i oni donesu novi uredjaj samo da ljepse izgleda onaj UI i da ja mogu premotavati sadrzaj ili koji djavo vec.

Sad odoh fino u poslovnicu da trazim novi ugovor i da vratim kako je bilo da kao seljak covjek gledam tv bez premotavanja i sranja.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2024, 10:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Poenta je premotavanje sadržaja i videoteka. I gratis dobiješ lošiju sliku koja kasni cca. 15 sekundi za kablovskom, idealno za gledanje utakmica.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2024, 10:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Feb 2021, 12:02
Imaju li oni Move aplikaciju za TV?
Ako imaju onda samo instaliraš tu aplikaciju i gledaš na TV bez STB.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 841 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]