drug je napisao:
Big je na zalost ostao u nekom proslom vremenu, i sve mi se cini da je to bolest. Prebrojavati krvna zrnca, 15 godina nakon zla koje nas je zadesilo je krajnje retrogradno. Izgleda da je dzaba i pored silnih kazni koje im je isfakturisao regulator tokom proteklih godina za neprimjeren vokabular.
A sto se tice sovinizma u medijima, neki dan sve one koji su isli na mitinge podrske Ratku Mladicu, FTV ladno nazva - fasistima.
http://www.rtrs.tv/av/player.php?id=13332&x=1P.S. Negdje na 08.16.
TV 1 se posebno "proslavila" u emisiji koju vodi Hadzifejzovic. Za 10 minuta gledanja smucio mi se zivot.

E vidite ljudi, da je u BiH Big radio jedini nacionalistički medij ja ga ne bih branio, ali pogledajte u Federaciji je svaki drugi medij baš takav i još mnogo ekstremniji od Big-a. E pa majku mu, stvarno nema smisla da mi ne smemo imati ni jedan mediji koji je nacionalno patriotski nastrojen, a kod njih je praksa da ni jedan ne sme biti da nije nacionalistički nastrojen.
I zato je moja parola: ko tebe kamenom i ti njega bar kamenčinom ili po mogućnosti metkom, bombom ili granatom. A ko tebe hlebom i ti njega naravno hlebom i još mezom.

A što se tiče našeg generalčine Mladića, on sigurno nije naredio ona ubijanja što su radili kriminalci iz Srbije u najčešćem broju slučajeva, ali je prećutao da izgovori naređenje da se to ne radi, ako je uopšte znao u tom momentu da se to radi jer je on odmah otišao osvajati Goražde. E sad takva odgovornost je diskutabilna i može se dosta raspravljati, ali je sigurno 100 puta manja od naređivanja zverskih ubijanja koja su zapovedali Naser Orić, Dudakovih, Ganić i mnogi drugi kojima ne pamtim ni imena i koji nisu osuđivani, pa čak ni procesurirani ili osuđeni minimalno, a Hag samo nas dere maksimalno na 40 godina.