bozidar je napisao:
Pitanje je vrlo jednostavno: kako drugi operateri u BIH mogu namjestiti te parametre, a vi ne. Ispitali smo mnoge u različitim gradovima koji su imali isti problem i kod sviju je to riješeno promjenom parametara, a samo vi vrtite istu ploču (kriv je neko drugi). Zašto ne ''kopirate'' parametre neke druge države (npr. Njemačke) jer svi tv podržavaju te parametre. Nisam nikada čuo da u Njemačkoj ne radi DVB-C tjuner i CI slot (to bi bio veliki sudski proces), ali ovde gdje pojedini imaju monopol, sve je moguće.
1. Ja vidim da samo Vi vrtite istu plocu. Necemo da kopiramo parametre druge drzave jer podesavamo parametre da daju najbolji kvalitet usluge sa nasom opremom a ne da se rpilagodjavamo drugima.
2. Ako niste culi da u njemackoj ne radi DVBC tjuner zasto je SAMSUNG iz ovog loga pravio update software-a za svoj tjuner (fino pise zakoje drzave, izmedju ostalog i Njemacka). I kakav bi ispao sudski proces? Jel Vi znate za zakon gdje su operateri duzni da se prilagodjavaju software-u proizvodjaca?
bozidar je napisao:
Ako želite ponovo me banujte, ali ja ostajem pri svome mišljenju: kriv je Aneks.
3. Kriv je aneks za sta? Nismo duzni da ovo radimo. Nije razlog samo tehnicke prirode. Objasnio sam fino. I kada bi neko ko ima LG koji cita kanale nazvao podrsku jer mu ne radi neki kanal, ne mozemo mu pomoci i ne mozemo garantovati da ce raditi na navedenom prijemniku.
Dakle, bozidare. Sve sam objasnio. Ovo ostaje ovako. Ako zelite uslugu Aneks digitalne televizije, potreban Vam je resiver. Samo u tom slucaju mozete dobiti punu uslugu i podrsku u slucaju problema.
Evo, na sony prijemniku ne radi ni Conax modul. Kada ga ubacite u slot, TV ga uopste ne vidi. Jel i za to kriv Aneks i nepostovanje standarda?