banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2003, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
emisija "Stop bijeloj kugi", subotom uvece...

ne znam da li bi plakala ili se valjala od smijeha...

na toliko jadan i patetican nacin ona Mocevicka(luda zena :roll: ) zeli da pokaze nasem stanovnistvu kako natalitet treba da se povecava i da nam uzor budu porodice iz ruralnih sredna koje su na ivici egzistencije ali imaju preko 7 djece minimum....
Mi u gradu po njima ispadamo glupi ako nashe porodice nisu brojen poput njihovih....Koliko sam skuzila, to je poenta prica...

Mislim da tim zenama je trebalo podvezati jajnike nakon 4 ili 5 djeteta, ako vec niko nije mogao da im objasni da ako se "prcaju"(kako oni vec govore medjusobno :D ), da mogu da koriste neku zastitu , ako mentalni sklop doticnih gospodja ne moze da shvati da dijete ne treba samo izbaciti iz porodjajnog kanala vec mu obezbjediti minimum uslova za zivot..
Ako je spalo da na taj nacin u RS promovishemo natalitet, onda no comment vishe!! :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2003, 01:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
... jednostavno nam porucuje: "je**te se ljudi! " :D
Nisam pratio tu emisiju, ali sam vidio u jednoj od najava da su ljudi (kojima se pomaze) porucivali upravo to: mnozite se ljudi, nema vezze shto vam djeca nece imati sta da jedu (?!?!?). Voljeli djecu ili ne, morate se sloziti da je suludo i da jedna obrazovana novinarka upucuje takvu poruku mladima. Svaka cast za akciju, ali nisam mogao dalje da gledam.

"Govorimo srpski" je jedna od najboljih emisija u proizvodnji RTRSa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2003, 15:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Maj 2003, 14:19
u potpunosti se slazem da je govorimo srpski odlicna emisija koja istovremeno obrzuje i cuva od zaborava ono po cemu smo jedinstveni, a to je jezik i istovremeno kultura.
ne znam za vas ali smatram da su omladiske emisije kao omladinski forum i teen scream puni pogodak iz razloga koji sam vec naveo.
sto se tice emisije stop bijeloj kugi nemojte zaboraviti koji je posao mira lolic vec uradila kroz serijal u potrazi gdje su obradjivane povrede i nepostivanje ljudskih prava bio odlican i ogroman, a kad je ova emisija u pitanju netreba da zaboravimo da je cinjenica da nas je na ovim prostorima sve manje i da nam prijeti izumiranje na ovim prostorima.
imajte na umu da nije bila poruka mladima da imaju djecu iako nemaju cime da ih hrane vec je emisija bila svojevrstan pritisak na vlast da ako se ljudi vec odluce na taj korak da imaju puno djece da im drzava pomogne i isplacuje nadoknadu, koja je trenutno 46 KM za trece djete.
u tome je poenta i ja mislim da su uspjeli. 8)
prikupljeni su potpisi za donosenje zakona koji bi majkama sa 4 i vise djece omogucio stalne i redovne mjesecne prihode. sto je po meni ispravno.
mozda se ne sjecate ali za vrijeme kosovske krize u bivsoj jugi 80-tih albanac sa kosova u skupstini tadasnje drzave je za govornicom izjavio
"Necemo mi vas pobjediti oruzjem vec ku**em".
uspjeli su!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2003, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
zulu u pravu si za katasrofalan natalitet u RS, za jako nizak djeciji dodatak, tezak zivot tih ljudi i slicno.
Tim porodicama zaista treba pomoc i akcije na tu temu su pohvalne.

No mene samo grozi cinjenica da oni spustaju nivo, i zele da pokazu da nije bitno u kakvim uslovima zivis, da treba radjati,da bi povecali broj ljudi, a drzava (ionako vec u katastroficnom stanju) ce se kao pobrinuti i spasiti sve socijalne kategorije...

O tome ne treba puno mastati iz ove perspektive...jer su socijalna davanja jako malo nazalost.

Vecina prikazanih porodica broji 9-11 djece,zive u kucama sa recimo 5 kreveta svega,nemaju kupatila, zene djecu radjaju na putu, njivi i slicno...
pa zar je to put prosperiteta i napretka nasheg drustva? da svi tezimo tako brojim porodicama ?
i mene samo zanima gdje oni prave tu djece, ako svi zive u jednoj sobi??? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2003, 11:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Avg 2003, 11:19
evo nekoliko informacija iz rtrs, koje diskutantni verovatno ne znaju:
1.rtrs je kuca sa ogromnim dugom, koji je prouzrokovalo lose vodjstvo u poslednjih nekoliko godina(cifra se procenjuje na oko 7 miliona).
2.plate zaposlenih su dramaticno niske, i kasne oko 6-8 meseci, sto moze da objasni kvalitet "novinara". kako naterati nekog normalnog i pismenog (cast izuzecima!) da radi za,recimo, 200 km, koje ce poceti da prima 8. meseci nakon sto je poceo da radi?
3. rtrs nema tv dom, ova kuca je podstanar u banskomdvoru, ciji je prostor APSOLUTNO neaekvatan za ovu namenu.
4. emitovanje bilo kog stranog programa se debelo placa, cak i starih, domacih filmova. kad bi se rtrs usudila da pusti,npr. film, ili crtani, ili muzicki spot za koji nema prava, platila bi cifru sa najmanje 3 nule.
5 emitovanje .bh1 dnevnika nametnuto je zaposlenima, kao i pracenje bh sporta. zaposleni nisu u prilici da biraju. o svemu odlucuje upravni odbor, tj. preko upravnog odbora, visoki predstavnik,a nadam se da je svima jasno sta on i kako zeli.
6. mislite li da zaposleni na rtrs ne znaju kako lose stoje stvari? mislite li da ih neko pita ssta oni zele?
7. program rtrs se proizvodi sa 3-4 kamere u banjaluci. ukupno. iz studija koji je manji od vase dnevne sobe.
8.budzet ogromne vecine emisija je 0 km, jer,ako novinar osmisli bilo sta sto kosta(scenografija, prilozi, prevodi sa satelita i sl.), rtrs mu ne moze obezbediti novac.
9.veliki broj predajnika rtrs uzela je pbs(bh 1), i zbog toga sad stanovnici veceg dela rs nemaju signal, ili imaju jako los prijem. naravno, zaposlene na rtrs niko nije pitao o tome, jer je g.din pedi tako odlucio.
i tako do beskraja...
:cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2003, 12:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
nika je napisao:
evo nekoliko informacija iz rtrs, koje diskutantni verovatno ne znaju:
1.rtrs je kuca sa ogromnim dugom, koji je prouzrokovalo lose vodjstvo u poslednjih nekoliko godina(cifra se procenjuje na oko 7 miliona).
2.plate zaposlenih su dramaticno niske, i kasne oko 6-8 meseci, sto moze da objasni kvalitet "novinara". kako naterati nekog normalnog i pismenog (cast izuzecima!) da radi za,recimo, 200 km, koje ce poceti da prima 8. meseci nakon sto je poceo da radi?
3. rtrs nema tv dom, ova kuca je podstanar u banskomdvoru, ciji je prostor APSOLUTNO neaekvatan za ovu namenu.
4. emitovanje bilo kog stranog programa se debelo placa, cak i starih, domacih filmova. kad bi se rtrs usudila da pusti,npr. film, ili crtani, ili muzicki spot za koji nema prava, platila bi cifru sa najmanje 3 nule.
5 emitovanje .bh1 dnevnika nametnuto je zaposlenima, kao i pracenje bh sporta. zaposleni nisu u prilici da biraju. o svemu odlucuje upravni odbor, tj. preko upravnog odbora, visoki predstavnik,a nadam se da je svima jasno sta on i kako zeli.
6. mislite li da zaposleni na rtrs ne znaju kako lose stoje stvari? mislite li da ih neko pita ssta oni zele?
7. program rtrs se proizvodi sa 3-4 kamere u banjaluci. ukupno. iz studija koji je manji od vase dnevne sobe.
8.budzet ogromne vecine emisija je 0 km, jer,ako novinar osmisli bilo sta sto kosta(scenografija, prilozi, prevodi sa satelita i sl.), rtrs mu ne moze obezbediti novac.
9.veliki broj predajnika rtrs uzela je pbs(bh 1), i zbog toga sad stanovnici veceg dela rs nemaju signal, ili imaju jako los prijem. naravno, zaposlene na rtrs niko nije pitao o tome, jer je g.din pedi tako odlucio.
i tako do beskraja...
:cry:

Receno stoji, medjutim... meni se ovdje namece analogija sa (ogromnim brojem) propalih firmi: radnici su godinama cutali i gledali kako se pljacka, i sami su ponesto lapali ili na drugi nacin doprinosili propasti, i onda kada je doslo do samog dna, kada je postalo sasvim ocigledno da je sve propalo - kao pobunili se i strajkuju. Pa kada firma propadne kasno je za strajk!

RTRS je osnovala Narodna skupstina RS. Ako Mikerevic moze da dati 200.000 KM na Audija, onda moze malo da stisne guzicu pa da odvoji novac i za televiziju. Uostalom, svi mi znamo kakvi likovi sjede gore u vladi i na sta se pare trose, i za poslednjih najmanje 4 godine i pored ove krize itd ja mislim da se mogao rijesiti veci dio problema RTRS-a da su oni pravili veci pritisak.

Svi ti zaposleni imaju svoj sindikat i na taj nacin i oni sami snose jedan dio odgovornosti u razvoju i upravljanju firme.
Sasvim je nedopustivo da neka televizija nakon 10+ godina ne dobije svoj prostor, niti bilo ko normalan moze da tolerise da ih politicari guze na isti nacin godinama.

Dakle, ako se ljudima sa RTRS-a ne svidja to sto pola godine nemaju platu, sto im je plata smijesno mala, sto su im rukovodioci budale itd rjesenje je jednostavno - sindikat se organizuje, naprave se odgovarajuce pripremene radnje i odrze pregovori, ako to ne urodi plodom prekine se program.
Mozete svaki dan da odvojite dio programa npr. 1 sat i da tu napadate guzonje i lopove. Milion ljudi to gleda i njima nece biti svejedno, a sve jedan se ogrijesio o RTRS.

Sto se tice okupatora, tu je malo teze doci do rjesenja... ali ne mislim i nemoguce.
Glavni problem je tu u nebrizi i neodgovornosti.. svi idu linijom manjeg otpora. Meni licno da je Pedi uzeo predajnik ja bih znao sta da radim :))
Mislim da se dato moze rijesiti preko politickih struktura, a i vrijeme je da se iz tog upravnog odbora izbaci strana pogan (hah i zamijeni domacom :((.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2003, 12:36 
Početnik
Početnik

hm... za prekid programa potrebno je da ljudi budu slozni. i da imaju petlju. i da imaju nekakvu, makar malu,malecku svest. nazalost, zaposleni na rtrs(gore sam objasnila ponesto o strukturi zaposlenih) je kao kolektiv, nemaju.
a drugo, postoji objektivna mogucnost da upravnom odboru rtrs, koji je imenovao visoki predstavnik, ne odgovara da skupstina rs, osnivac kuce, polaze bilo kakvo pravo na rtrs. novcic uvek ima dve strane...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2003, 13:18 
Pripravnik
Pripravnik

treba imati na umu jednu cinjenicu da mikerevic ili uopste vladajuce strukture nesmiju novcano pomagati RTRS jer se po misljenju stranaca na taj nacin omogucuje njihov uticaj (vladajucih struktura) na uredjivacku politiku. Mozda je to i tako ali tv i ljudi u njoj zaposleni se nalaze u ocajnoj sitaciji i pomoc im je apsolutno neophodna. Pomoci nema jer se Pedi mora slusati ako zele daostanu u foteljama narocito poslije nedavnog povecanja plata, dnevnica i slicnih nadokanad. moraju i politicari od neceg zivjeti :lol:
trenutna diskusija nas ponovo vraca na pocetak tj. na pitanje
"Da li je opravdano placanje pretplate kojom bi se omogucio rad RTRS-a"
Imajmo na umu da je to ipak Televizija Republike Srske, znaci nasa.
Pomak na bolje u programu je bitan a kvalitetan i dobar program koji bi istovremeno zadovoljio potrebe i na edukaciju, informisanost, zabavu i sve ono sto narodu treba moze definitivno opravdati prikupljanje pretplate, jer bi onda svi placali nesto sto koriste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2003, 13:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
argumente trazis? pa zar ti se ne nude sami cim se prebacis na kanal rtrs ?
svaki put kad pogledam na taj kanal uvjek se tu ukaze neki ronjgo iz vukojebine koje nema ni na jednoj mapi BiH a kamoli sire i prica o poljoprivrednim proizvodima ili stoci (mnogo bitno)
slucaj 2. "iz zivota satanistickih zajednica" - sta zele da prikazu time ? mnogo bitno sto je neki tip postao svetac (a upitno je kako je postao svetac)
dnevnik za koji oni tvrde da ima najvecu gledanost je sprdnja
vijesti iz zemlje im kasne po 2 3 ili vise dana u odnosu na ATV a vijesti iz inostranstva je lako pokupiti gledajuci CNN ili BBCNews itd.
a voditelje dnevnika treba zamijeniti robotima da barem onda dobijemo neku ljudskiju facu na ekranu

sto se tice plata neka im je kako je
kad su imali plate od po hiljadu maraka isto nisu nista radili pa nek` sad vrate "zajam" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2003, 13:33 
Pripravnik
Pripravnik

BSE ne znam ko ti je trazio argumente ali ovo sto si ti naveo nisu nikakvi argumenti vec gluposti kojima samo dokazujes da si ti u stvari pravi ronjgo.
nemam pojma odakle si ti izmilio ali ti ljudi zive u ovoj drzavi i u mnogo slucajeva su hiljadu puta bolji ljudi nego oni koje svakodnevno sreces u gradu i za koje mislis da su ti prijatelji. TV i kad se na njoj pojave im je jedina veza sa svijetom i za njih predstavlja dozivljaj za pricu a tebi to smeta, eto koliko si sebican,prizeman i netolerantan.
p.s. sve su to tvoji licni utisci i navodi prijatelju to nisu argumenti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2003, 13:36 
Pripravnik
Pripravnik

ne znam sta su ti satanisticke zajednice
vjerovatno one emisije iz vjerskih zajednica.
po tome kako ih zoves vidi se koliki si ronjgo.
vjerska tolerancija i sloboda vjeroispovjesti su osnovna ljudska prava a o tvojoj kulturi tvoj stav najbolje govori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2003, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
zulu je napisao:

Koristim IE6.0 , Win2k.
Kad kliknes na L u gornjem desnom cosku, dobijes.... 4#%$#%$#^%$
Na stranici umjesto slova.
Tj poremeti se kodni raspored :)
Pokusavao rucno vratjati.... ne ide :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2003, 14:50 
Pripravnik
Pripravnik

Zulu.. pa ..., Dodik, Ivanic, Mikerevic... su izmedju ostalog oni koji su kocili, malo ili nedovoljno uradili na obezbjedjivanju statusa RTRS. Pretplata se mora zakonski regulisati, a tu su odgovorni Vlada i Parlament. To sto oni nece da rade svoj posao i boje se za svoje fotelje... to je druga prica.. sireg znacenja.

A sto se tice pretplate.. pa naravno da se mora placati. Ili da se plati pretplata na individualnom nivou, ili da se napravi neki fond koji ce se prikupljati preko nekih poreza isl i dalje slati RTRS-u. Pare moraju dobiti, a kako, za to postoji dosta nacina.
Ako ne budemo placali RTRS pretplatu, uvalice nam da placamo RTVBIH i tada nas se nece puno pitati, a sva imovina RTRS ce (ili je vec dijelom) biti prebacena na RTVBIH.

Satanisticke zajednice:
Pa hmm to je malo problematicno pominjati.. ako se misli na RKC - pa postoje izvjesne veze sa satanizmom. I nema to velike veze sa netolerancijom.

Ronjge: pa treba prihvatiti cinjenicu da su vecina stanovnika RS ronjge. Ja sada ne znam tacno kako idu ti procenti, ali u principu i u BL su mnogi ljudi ronjge, svakodnevno se susrecem sa gomilom ronjga i seronja.

I sto se tice ronjga, meni su oni sto rade na RTVBIH mnogo vece ronjge od domacih. Cak i onaj kreten Adnan Terzic prica kao da je sisao sa najvise planine, a tamo je neki predsjedavajuci ministara.

Misk0:
Idi na cyrillic (windows-1251) encoding. Sto uopce klikces na L? :)
Eto zanimljivo sada sam saznao da nisu rijesili automatsku konverziju kodne strane teksta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2003, 07:59 
Početnik
Početnik

hoce li neko da objasni tacno sta su RONJGE?!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2003, 09:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zulu stvarno si neuk sto si dokazao svojim postom
to sto je tebi rtrs veza sa svijetom jer ocigledno pripadas onim vr`ovcima sa planine je stvarno zalosno
to sto se ne slazes da je "iz zivota vjerskih zajednica" propagiranje satanizma je tvoj problem
da imas dovoljno sive mase da promislis vidio bi da sam u pravu
sto se tice moje tolerancije ne poznajes me da bi u stvari znao koliko sam tolerantan tip sve dok se ne krene sa hipokrizmom
ah da jos nesto RS nije drzava vec entitet vidim da i na geografskom polju nisi nesto narocito bistar
momak knjigu u ruke i pokusaj da se malo obrazujes i jednom u mjesec dana sidji sa planine malo dole da vidis kako se zivi na vrelom asfaltu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2003, 10:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ljudi, ljudi ...
Pa zar odmah zelite zapoceti neka licna prepucavanja .. lijepo pricajte i raspravljajte kulturno...

Sto se tice emisije "Iz zivota vjerskih zajednica" po meni je totalno OK takva emisija .. Zasto ?? Pa zato, neka malo svega.. nije lose poznavati i druge vjere, njihova ucenja i nacela, na stranu politicke zvake - vjera je vjera, onaj koji zna svoju vjeru gledanjem te emisije sigurno nece reci "imam neodoljiv osjecaj da se pridruzim drugoj vjerskoj zajednici"...
Recimo - meni licno su vjere previse djetinjaste, pa ih i ne gledam na takav nacin, ali proticam s vremena na vrijeme i bibliju, i kuran, talmub, toru itd .. Nije lose znati mnoge stvari - to je opsta kultura.. Da je tako onda ne bi smjeli koristiti comopove jer nisu ih stvorili, recimo za nase podrucje, pravoslavci vec katolici, Windows nije napravljen od strane nekog Milosa nego ga je Billy pokrenuo itd itd .. Ako zelite biti toliki ekstremi ne bi smjeli koristiti 90% proizvoda danasnjice.. a najlakse je preko neta ofirati patriotu, necionalistu itd .. To je u principu sovinizam - sto s patritizmom nema nikakve veze.. Pravi, istinski patriota - voli svoj zemlju i svoj narod ali isto tako postuje sve druge narode, vjere i zemlje...

Dalje, zamolio bih ucesnike da se vrate na temu - a to je RTRS, citam odavno, ucestvujem koliko mogu, veoma zanimljiva tema u svakom slucaju..
RTRS meni licno ipak stagnira.. dobro sad razlozi su izlozeni - ljudi "nemaju za gaca" pa se bolje i ne moze ocekivati ali treba poraditi na jeziku, akcentu itd.. cesto me iznervira kad cujem neki iscaseni naglasak na jednom javnom mediju, pogotovo televiziji i to drzavnoj (entitetskoj).. Prilozi se raze "na vrat na nos", malo kreativnosti - nije bitno kako, ne treba mnogo vremena i ne trazi dodatne izdatke, svakako nije na odmet.. Previse se ide sablonski, snima kamera, glas u pozadini itd .. Malo promjena u kadriranju ne bi bilo lose, nacin snimanja takodje - osvjeziti program bez mnogo truda..

Cinjenica je takodje i to da program i nema neku gledanost, ne znam zasto ali cini mi se da ljudi vise gledaju atv i vikom (dvoje frakcije) a rtrs samo kad treba dnevnik pogledati i eventualno neki film..

Emisija teen scream u principu nije losa samo meni nije nesto ... moglo se to bolje koncipirati, ipak voditelj sjedi ispred, ljudi se javljaju itd .. Znam da je budzet ogranicen ali neka se malo ugledaju na hrt-ov teen ili kako se vec zove emisija, par vedrih voditelja, zanimljiva prica, vijesti iz svijeta koje se odnose na mlade itd ... (ne mislim pri tom kopirati njihovu emisiju nego cisto malo pohvatati fore organizacije emisjije). No s obzirom da je to pocetak - mozda se i popravi .. Caka je sto ima i omladinski forum, pa sad ne kontam dvije emisije koje govore o istom, koliko je to odrzivo, koliko se ljudi zasite itd ..

Sto se teleteksta tice - nisam ga ni gledao, tj. pogledao sam tek kad su prvih dana pustili u probni rad .. nije bilo informacija, ne znam kako je sad - moram pogledati jednom prilikom.. U principu sto vise informativnih vijesti to bolje .. iz raznih sfera zivota, politika, ekonomija, zabava, tehnologije itd ... Uvijek ce se naci neko ko ce to citati i redovno pratiti .. :)

U svakom slucaju - za RTRS svakako postoji nada, ali treba se prvo urediti (ocistiti) i sam vrhe te kuce, upravni odbor, direktori, urednici itd, da se dovede u neki red a ne u seljaniju (sto tamo i nije rijedak slucaj) pa onda poslovni na reorganizaciji programske seme itd itd .. :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2003, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bojmen je napisao:
A sto se tice pretplate.. pa naravno da se mora placati...

Zamolio bih da mi neko objasni (ne mora bojmen) zasto se 'MORA' placati.?
Recimo da sam RTRS jako malo gledao kao i TV uopste i da kad bi neko nashao nacin da mi
iskljuci RTRS mogao normalno da zivim i bez toga.
Zasto MORA ? Zasto moras da placas nesto sto ne koristis (a mozes) ?
Od cega zive ostale TV stanice ?

Vjerske zajednice - satanisticka emisija ?
Mislim da je to nije tako. U sustini mnoge od stvari koje se tamo spominju nisu ucene u skoli
i ne vidim zasto ne bi bilo dobro znati i tako nesto. Naravno uvijek je izbor da - ko nece, ne mora da gleda, ali daleko od toga da je to sirenje satanizma.
Isto tako zatvranje oci pred necim sto je oko tebe je pogresna koncepcija... nisu tako
uspjeli ni sa sexom zasto bi uspjeli sa vjerama ?

bojmen je napisao:
Misk0:
Idi na cyrillic (windows-1251) encoding. Sto uopce klikces na L? :)

Zasto ? pa mozda da bih citao na latinici ? Problem :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2003, 11:41 
Pripravnik
Pripravnik

n/r BSE gospodinu Ronjgi

Postovani, :fist:

Misko je u pravu kad kaze da ovo nije mjesto za licna prepucavanja, no "medjutim" kada si ti u pitanju napravicemo izuzetak jer takav debil ne sjeda svaki dan za tastaturu (okani je se).
bez obzira na kvalitet RTRS-a to je javni televizijski servis koji predstavlja RS i drustvo ciji si i ti dio.ali nazalost ti si ipak drustveni hematom koji treba hirurski odstraniti da bi organizam mogao normalno da se razvija.
Za tvoju informaciju jarane, imam kuci kablovsku TV a prve korake u zivotu sam napravio bas na tom vrelom asfaltu u samom centru grada u koji se kunes i to ne u opancima kao ti vec u ciciban cipelicama.
Kako dozivljavas emisiju iz vjerskih zajednica me apsolutno ne interesuje ali po tvojim reakcijama vidim da si hitlerovski tolerantan i kao da ti je mentor Mengele, ako uopste znas ko je to.
Kad su u pitanju male sive celjie i knjiga za obrazovanje moram ti priznati ali ne da se hvalim da sam apsolvent na filozofskom fakultetu zato panjgla tisu misu.
Koliko si ti obrazovan potvrdjuje i tvoje poimanje RS kao geografskog, a ne administrativno i geo-politickog pojma.
za niku malo objasnjenje Ronjgo ti je izraz koji je uveo u upotrebu BSE kada se jedno jutro pogledao u ogledalu i zelio da svijetu objasni kakve su sve greske moguce u genetici. Dovoljno je samo da mu pogledas Avatar.

Zasto da se placa pretplata RTRS-u a ne ostalim? razlog je jednostavan RTRS je javni tv servis i kao takav ima limitiran prostor za marketing sto nije slucaj sa komercijalnim tv, a pored toga najmanji dio pretplate zavrsava kod njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2003, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zulu je napisao:
a pored toga najmanji dio pretplate zavrsava kod njih.

To je jos jedan razlog vishe sto NE bih placao preplatu. 51% (ili koliko vec) odlazi u RTVBIH koju niti gledam niti podrzavam .

Mislim da u drzavi postoje toliko fondova kojima bi mogla TV da se stipendira,.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2003, 15:45 
Pripravnik
Pripravnik

Zasto placati pretplatu?
Ovo pitanje se onda moze dalje generalizovati do pitanja "zasto ja da placam porez, ja ne zelim drzavu, meni drzava ne treba, zelim da zivim u anarhiji.. uzecu pusku, stacu ispred kuce i tako cu se najbolje zastititi... sam cu da obrazujem svoju djecu, ja i zena cemo praviti odjecu, njena sestra ce da nas lijeci posto je zavrsila srednju medicinsku itd"..

Dalje sto se tice pretplate nije toliko bitno da li ce je gradjani direktno placati ili ce se na neki nacin finansirati od tamo nekih poreza (kao onaj famozni porez na zeljeznicu) ili sta vec.. nebitno, vazno je samo da se to na odgovarajuci nacin rijesi.

E sada kod finansiranja RTRS-a problem je u tome sto mi svi (hipoteticki:) placamo pretplatu, ali nemamo mogucnosti da uticemo na njihov program. To je problem, zato sto u upravnom odboru (ili predsj uo) sjedi neka zenetina koja je duvala Dodiku ili Mikerevicu ili tako nekome, sto sjede stranci koji veze s vezom nemaju i isto jos tako neki vezarosi i svi zajedno su preduzimljivi i inventivni kao baba-sera.

Znaci problem je u tome sto se oni ni malo ne trude da cuju sta misle ljudi, da uvaze njihove sugestije, kritike i sl.
Navodim primjer HRT-a: iako ni na koji nacin ne ucestvujem u njihovom finansiraju, do sada su mi lijepo i kulturno odgovorili na svaki mejl. Na njihovoj stranici se nalazi mnostvo informacija i bitan segment im predstavlja komunikacija sa gledaocima. Tako npr. ljudi imaju mogucnost da uticu npr. na izbor serija. Zbog cestih pisanja mejlova su se odlucili i da neke repriziraju.
RTRS i PR? Hahah to mora da je neka naucna fantastika.

Religija bla bla: nemam ja nsita protiv toga da oni upraznjavaju svoje i to bude na tv samo me nervira licemjerno ponasanje pojedinaca (koji izgleda cine znacajan dio)... npr. onaj Komarica svaku priliku koristi da laje protiv RS protiv vlasti i ostaloga i protura lazne ili iskarikirane inforamcije... ma koliko puta je samo gostovao po hrvatskim televizijama i novinama i tamo lajao svake gluposti... ili onaj Ceric (ili ko vec), tip je bio u stabu tamo neke muslimanske brdske brigade i ima indicija da je ucestvovao ili u najmanju ruku znao za mnoga ubistva zarobljenika itd itd i sada ono dodje na TV i prosipa tamo neku pricu o genocidnom entitetu potrebi za ukidanjem itd itd... hocu da kazem, kada ste vi vidjeli nekog pravoslavnog svestenika da na TV prica kako je Bosna mrtva, genocidna tvorevina i treba je unistiti? Kada su pricali protiv drugih vjerskih zajednica? A sa druge strane (ne svi, ali izgleda uglavnom) katolici ili muslimani gotovo svaku javnu priliku koriste ne za vjerske vec za politicke stvari.
E to mene nervira, zajedno sa ekumenizmom gdje se svi grle i maze a maltene im djavolji repovi vire!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]