banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jan 2011, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
zigizmund je napisao:
Sve Arene idu u 16:9 i u HD-u.

Zato su na mom starom TV svi likovi razvuceni kao spagete. Sta je onda sa mojim pravima na normalno gledanje?

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2011, 01:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Ne znam preko čega gledaš, ako je Elta u pitanju ili neki drugi kabelski operater možda ti on 16:9 sliku prebacuje u 4:3 .. no recimo preko satelita sve Arene idu lijepo u 16:9 :)

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2011, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Čovek gleda preko starog CRT katodnog televizora, koji automatski emituje sliku u 4:3 formatu iako je ona izvorno emitovana u 16:9 i to isto ne valja, ljudi i predmeti izgledaju spljošteno mršavi, tanki, a visoki, obrnut efekat od situacije kad se gleda izvorna slika 4:3 na plazmi.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 23:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Srbija ugasila DVB-T i presla na DVB-T2.

Citiraj:

Данас тачно у 10 часова укључивањем DVB-T2 предајника на Авали званично је пуштена у рад Иницијална мрежа. И пре почетка преласка са аналогног на дигитално емитовање програма, путем Иницијалне мреже око 40 одсто становништва моћи ће да ужива у дигиталној телевизији. Дигитализација ће се одвијати по зонама од првог квартала 2013. године.

Министар културе, информисања и информационог друштва Предраг Марковић на Авалском торњу пустио је данас у рад Иницијалну мрежу за тестирање емитовања дигиталног ТВ сигнала. Пуштањем у рад DVB-Т2 предајника на Авали данас je званично почeла фаза последњих припрема за прелазак на дигитално емитовање програма.

Емисионе локације и канали иницијалне мреже су:
Авала 27. UHF
Ужице-Забучје 57. UHF
Ниш Горица 21. UHF
Лозница-Гучево 27. UHF
Суботица 47. UHF
Нови Пазар-Шутеновац 64. UHF
Крушевац Гоч 26. UHF
Ваљево-Пећина 42. UHF
Вршац 54. UHF
Рашка-Градац 47. UHF
Овчар 64.UHF
Прибој Бић 66. UHF
Кошутњак 27. UHF
Црвени Чот 31. UHF
Стојчино Брдо 27. UHF

Према одлуци РРА у иницијалној мрежи биће емитовано 10 програма у стандардној и један ТВ програм у високој HD резолуцији.

Slika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f248_nNRwI8[/youtube]

Док се не искључи аналогни предајник са 15 емисионих локација, истовремено ће се емитовати аналогни и дигитални програм. Међународна обавеза је да се процес дигитализације заврши до јуна 2015. године.

Detaljnije na:
http://www.rts.rs/page/rts/ci/Digitaliz ... D0%B5.html

A kod nas nikakvog pomaka :(

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Srbiji svaka čast, drže se svojih zacrtanih planova.

Može li mi neko da obrazloži, ja sam na Wikiji pročitao kako je u Australiji i Francuskoj pičila HDTV u MPEG2 kompresiji.

Svako ko je prebacivao film iz nekog formata u MPEG2 mogao je odabrati veoma velike rezolucije i bitrate do 1800, ali veličina takvog fajla je bezobrazno velika. Što dovodi do zaključka da nije nemoguće imati HDTV u MPEG2, ali kvalitet takve slike je upitan.

Kada sam otvorio ovu temu imao sam spor internet, siromašanu kablovsku i Hrvati su bili daleko od početka digitalizacije, što se mene tiče BiH ne mora nikada preći da digitalnu TV.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 18:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
Баби Папушка je napisao:

Svako ko je prebacivao film iz nekog formata u MPEG2 mogao je odabrati veoma velike rezolucije i bitrate do 1800, ali veličina takvog fajla je bezobrazno velika. Što dovodi do zaključka da nije nemoguće imati HDTV u MPEG2, ali kvalitet takve slike je upitan.

Nije nemoguće imati HDTV u MPEG2, čak šta više to odlično radi, i prvi HDTV je i krenuo iz mpeg2 ! Što se tiče veličine fajla abnormalno se povećava, i tu si u pravu ! HDTV čak i radi u MPEG2 ! Druga stavka je što je za strimovanje 1080p potreban protok od min 30 Mb/s ( na MPEG2 ) ! Zato je uveden Mpeg4 gdje je to smanjeno na cca 10 - 22 Mb/s .

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]