fantomacan je napisao:
info_elta_pd je napisao:
Naravno da ne isključujem 100% ISP iz svih situacija, ali ima nekih stvari na koje on sam ne može uticati. U suštini to se ne dešava često, čak šta više vrlo rijetko, i vrlo brzo se riješava.
Fantomacan, nemam namjeru da ovim postom kažem da sam ja u pravu, nego da ima još nekih stvari za koje, pretpostavaljam na osnovu onoga što si do sada rekao, da ne znaš. Ako griješim - iskreno izvini, nisam imao namjeru da te uvrijedim.
Nisi ti mene uvrijedio, naravno da ima stvari koje ne znam.
Ali isto tako je pogrešan pristup da je uvijek problem na strani korisnika, dozvolite da ima stvari koje ni zaposlenici u ISPovima ne znaju najbolje.Sad je sve u redu čini mi se, na kraju nema ni suviše veze ko je tu u pravu a ko ne. Ali želim još jednom ponoviti da je veza na nekih cca 1h potpuno zastala, do tada nisam bio ni pokrenuo nijedan p2p program na Elti. Znam da se to može desiti zbog raznih stvari, od onih potpuno banalnih tipa oštećen kabal i slično do toga da npr. neko u komšiluku koristi neko aktivno pojačalo.
Ali ne treba odmah okriviti korisnika i reći da je torrentima zakucao vezu.
Hm, ja nikada ne okrivljujem odmah korisnika. Prvo što uradim je da provjerim da li net radi,ali pošto prethodno utvrdim da ima dovoljan signal na modemu koji je uslov za konekciju.Ako ja mogu da se konektujem, i ako mu modem radi, i naravno ako ja postižem protok koji je definisan određenim paketom, onda...
U suštini ne okrivljujem korinsika skoro nikada, jer u slučaju da nazove, a da su ispunjeni prethodni uslovi, vjerovatno ne zna mnogo o računaru i naravno da pomognem onoliko koliko je u mojoj moći, odnosno do one granice kada je obaranje sistema neizbježno...
A vjeruj mi da nije bitno da li si pokrenuo p2p program, postoje procesi koji se startuju sa vremena na vrijeme... A to je toliko opširno da o tome i ne vrijedi raspravljati. Samo ti kažem da se ne može odmah okriviti ni ISP, iz, u krajnjem slučaju, razologa koje sam naveo.
PS. Fantomacan drago mi je da si realan.
Pozz svima...