banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 25 Apr 2008, 09:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jun 2006, 09:35
Da li si ti vec uveo sebi taj internet, da li je bilo ko? Kakva je konekcija? Je l rade P2P programi normalno?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 10:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja ga imam već dve godine, samo preko Blica koji koristi Eltine instalacije. Download ne prelazi 30kb/s, tako da ukoliko misliš isključivo zbog toga uzimati, zaboravi! Za surfanje i pokoji manji fajl za skinuti je sasvim soldan, ali za ozbiljnije stvari potraži nešto drugo.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Blic koristi svoj Internet link a Elta svoj... Pogledajte screen-ove na Internet servisima i vidjecete kako i sta...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2008, 21:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Marin je napisao:
Da li si ti vec uveo sebi taj internet, da li je bilo ko? Kakva je konekcija? Je l rade P2P programi normalno?

Negdje nakon 7 dana dešava mi se ista stvar kao na Blicu! Ne radi upload, valjda se miješaju kanali a veza se vuče sporije nego dial-up. 2 zaraćena provajdera, 2 CMTSa na istom kablu i mozgovi koji ne mogu riješiti probleme! Ne može uopšte da završi upload testove!
Ko želi da uvede kablovski neka razmisli dobro, ako se ovo bude ponavljalo, druženje sa Elta ISPom biće vrlo kratko.

Prikačeni fajlovi:
ScreenShot004-3.jpg
ScreenShot004-3.jpg [ 23.43 KiB | Pogledano 1292 puta ]
ScreenShot003.jpg
ScreenShot003.jpg [ 30.04 KiB | Pogledano 1290 puta ]

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2008, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
sta kaze test na Bec ili Linz ?

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 00:29 
Veteran
Veteran

Sad se nešto popravilo ali bilo je da je veza prestala da funkcioniše na otprilike 30 min. - 1h. Bukvalno mi se ista stvar desila na Blicu nedavno, problemi sa uploadom, samo je bilo gore jer je kod njih up bio 64kbs.
384/128 konekcija
Beč
Slika

Slika
Nije u redu upload, sad je bolje ali opet zastaje.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 01:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Feb 2004, 23:37
Dva razlicita providera, dva cmts-a, dva odvojena linka i na oba ti prestane radit upload?

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 01:31 
Veteran
Veteran

Dva provajdera a ozbiljnog još nema na pomolu. Pa ostane samo ono što imamo.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 17:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Има ли Елта намјеру ускоро да проширује понуду ТВ канала у Бањој Луци? Доста нових канала је на сателиту који су преведени на српски језик, а нису у понуди Елте.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 21:10 
Pripravnik
Pripravnik

fantomacan je napisao:

Sta je po tebi idealan isp?

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 22:33 
Veteran
Veteran

caesar je napisao:
fantomacan je napisao:

Nema idealnog, ali trebali bi se Blic i Elta dogovoriti i uraditi nešto da se ne dešavaju takvi problemi. To što mi se ponovila slična stvar kao na Blicu me navelo da pomislim da se radi o istim problemima. A na Blicu se pojavio problem kada je Elta počela da radi kablovski net. Mislim da se radi o problemima sa frekvenijama, trebali bi i jedni i drugi ograničiti kanale da se ne dešavaju takvi problemi.Elta je brže intervenisala i danas je sve u redu, što nije čudno s obzirom da je Blic otpisao kablovski internet. Ispravi me ako nisam u pravu.
Ako je neko počeo da se bavi recimo kablovskim internetom, onda treba znati kakvi problemi se mogu pojaviti, kako da ih otkloni, kako da ih spriječi i neozbiljno je kada se na samom početku počnu pojavljivati.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 23:21 
Pripravnik
Pripravnik

fantomacan je napisao:
caesar je napisao:
fantomacan je napisao:

Nema idealnog, ali trebali bi se Blic i Elta dogovoriti i uraditi nešto da se ne dešavaju takvi problemi. To što mi se ponovila slična stvar kao na Blicu me navelo da pomislim da se radi o istim problemima. A na Blicu se pojavio problem kada je Elta počela da radi kablovski net. Mislim da se radi o problemima sa frekvenijama, trebali bi i jedni i drugi ograničiti kanale da se ne dešavaju takvi problemi.Elta je brže intervenisala i danas je sve u redu, što nije čudno s obzirom da je Blic otpisao kablovski internet. Ispravi me ako nisam u pravu.
Ako je neko počeo da se bavi recimo kablovskim internetom, onda treba znati kakvi problemi se mogu pojaviti, kako da ih otkloni, kako da ih spriječi i neozbiljno je kada se na samom početku počnu pojavljivati.

Ne razumijem o kakvim kanalima pricas. Ako si bio na blicovom kablovskom i sada na eltinom mozes vidjeti u samom modemu da su frekvencije na kojima rade cmts-ovi totalno razlicite tako da ne znam na kakvo mijesanje kanala mislis. E sad imas dva razlicita providera, dva totalno odvojena linka preko dva razlicita nadprovidera ,a tebi se desio isti problem. Sta mislis da mozda slucajno nije tvoj racunar kriv ili je kriva kompletna infrastruktura u dva odvojena isp-a?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 00:43 
Veteran
Veteran

Sasvim sam siguran da nije računar kriv, da nije tako ne bi ni pisao. Šta bi moglo uticati na drastičan zastoj uploada? Nisam početnik pa da imam upaljen Torrent pa da se pitam zašto sporije radi. Uostalom pogledaj na podforumu Internet servisi da nisam jedini na vašem provajderu koji je imao probleme. Bukvalno se problem manifestovao isto kao na Blicu a to nije sigurno slučajno i sigurno su neki problemi u vašoj mreži ili uređajima. Pitajte Blic šta je u pitanju ako ne znate, kada sam kod njih imao problem javili su da su riješili i nije bilo problema poslije. Jest da nisam imao onda mnogo vremena da testiram jer mi je ostalo par dana a i dugo im je trebalo da uopšte obrate pažnju. Prije toga kod njih nisam imao većih problema sa kablovskim oko 15 mjeseci, tako da znam kad nešto ne radi kako treba. Ako na taj način budete pristupali problemima korisnika nećete daleko stići.
Pogledaj gore skrinšotove. Na prvim uopšte ne može da se pokrene upload test, a na drugima je upload duplo manji od deklarisanog. Kako bih to postigao? Držao sam upaljen Torrent u pozadini :lol: ? I za download su čudni rezultati.
Evo skrinšot od večeras, opet su čudni rezultati.
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 01:42 
Pripravnik
Pripravnik

Cekaj malo sad sam zbunjen. Ovdje navodis da nemas torrente upaljene i da nisi pocetnik, a onda me uputis u drugu temu gdje komentiras drugog korisnika i kazes kako torrenti nemaju veze i da je do isp-a. Ko je sad u pravu? Fantomacan u ovoj temi ili fantomacan u onoj tamo?

PS Jesi im se zalio za taj problem sto ti se desava? Mozda stvarno tvoj racunar nije kriv.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 01:59 
Veteran
Veteran

Čovjek je ugasio Torrent i sporo mu je otvaralo stranice, znači nema ništa kontradiktorno. Ne bi trebalo da mu se zaglupi veza kad ugasi Torrent.
Nisam se žalio, za sada je još prihvatljivo. Ako se nastave problemi sigurno hoću.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 07:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Pa nije valjda i na Elti ovako.
Evo na Blicu vec drugi dan protok je katastrofalan, skoro ga i nema, a veza stalno puca.
Bolji je kad se priključim na dial-up. :(

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 10:45 
Veteran
Veteran

Nije tako loše, upload je bio nešto manji ali funkcionisalo je sve. Čini mi se da se sad sredilo, ne da mi se stalno visiti na speed testu.
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 00:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Mar 2008, 21:17
Pozz svima,
žao mi je što Prijedorčani slabo posjećuju ovaj forum (ili u krajnjem slučaju slabo otvaraju ovu temu), ali bih volio da čujete komentare korisnika interneta iz PD. Fantomacan je, čini mi se, rekao da je ugasio torente i da nema šta drugo da vuče konekciju kada mjeri brzinu. Ima jedna stvar koju nisam još odgonetnuo a to je da računari koji su prethodno bili na wirelles-u imaju određeni procenat gubitka protoka. Isti je slučaj i sa pojedinim korisnicima (ne mogu tačno da definišem uzroke) koji koriste neke p2p programe. Samo za jedno sam siguran, a to je ako koristite Lime wire da ćete imati probleme 99,99999%.To nije do ISP-a nego do samog programa. Zašto su neki programi takvi - ne znam. Nešto se slično dešava i sa bivšim korisnicima wirellesa kao što sam već rekao. To mogu da tvrdim sa sigurnošću, jer sam kod onoga ko se požali na takve stvari mjerio protok na svom laptopu, na istom modemu i na istom nalogu, i protok je bio sasvim uredan. Negdje u sistemskim procesima ostaje nešto što slabi protok.
Naravno da ne isključujem 100% ISP iz svih situacija, ali ima nekih stvari na koje on sam ne može uticati. U suštini to se ne dešava često, čak šta više vrlo rijetko, i vrlo brzo se riješava.
Fantomacan, nemam namjeru da ovim postom kažem da sam ja u pravu, nego da ima još nekih stvari za koje, pretpostavaljam na osnovu onoga što si do sada rekao, da ne znaš. Ako griješim - iskreno izvini, nisam imao namjeru da te uvrijedim.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 17:12 
Veteran
Veteran

info_elta_pd je napisao:
Naravno da ne isključujem 100% ISP iz svih situacija, ali ima nekih stvari na koje on sam ne može uticati. U suštini to se ne dešava često, čak šta više vrlo rijetko, i vrlo brzo se riješava.
Fantomacan, nemam namjeru da ovim postom kažem da sam ja u pravu, nego da ima još nekih stvari za koje, pretpostavaljam na osnovu onoga što si do sada rekao, da ne znaš. Ako griješim - iskreno izvini, nisam imao namjeru da te uvrijedim.

Nisi ti mene uvrijedio, naravno da ima stvari koje ne znam. Ali isto tako je pogrešan pristup da je uvijek problem na strani korisnika, dozvolite da ima stvari koje ni zaposlenici u ISPovima ne znaju najbolje.
Sad je sve u redu čini mi se, na kraju nema ni suviše veze ko je tu u pravu a ko ne. Ali želim još jednom ponoviti da je veza na nekih cca 1h potpuno zastala, do tada nisam bio ni pokrenuo nijedan p2p program na Elti. Znam da se to može desiti zbog raznih stvari, od onih potpuno banalnih tipa oštećen kabal i slično do toga da npr. neko u komšiluku koristi neko aktivno pojačalo. Ali ne treba odmah okriviti korisnika i reći da je torrentima zakucao vezu.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 01:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Mar 2008, 21:17
fantomacan je napisao:
info_elta_pd je napisao:

Nisi ti mene uvrijedio, naravno da ima stvari koje ne znam. Ali isto tako je pogrešan pristup da je uvijek problem na strani korisnika, dozvolite da ima stvari koje ni zaposlenici u ISPovima ne znaju najbolje.
Sad je sve u redu čini mi se, na kraju nema ni suviše veze ko je tu u pravu a ko ne. Ali želim još jednom ponoviti da je veza na nekih cca 1h potpuno zastala, do tada nisam bio ni pokrenuo nijedan p2p program na Elti. Znam da se to može desiti zbog raznih stvari, od onih potpuno banalnih tipa oštećen kabal i slično do toga da npr. neko u komšiluku koristi neko aktivno pojačalo. Ali ne treba odmah okriviti korisnika i reći da je torrentima zakucao vezu.

Hm, ja nikada ne okrivljujem odmah korisnika. Prvo što uradim je da provjerim da li net radi,ali pošto prethodno utvrdim da ima dovoljan signal na modemu koji je uslov za konekciju.Ako ja mogu da se konektujem, i ako mu modem radi, i naravno ako ja postižem protok koji je definisan određenim paketom, onda...
U suštini ne okrivljujem korinsika skoro nikada, jer u slučaju da nazove, a da su ispunjeni prethodni uslovi, vjerovatno ne zna mnogo o računaru i naravno da pomognem onoliko koliko je u mojoj moći, odnosno do one granice kada je obaranje sistema neizbježno...
A vjeruj mi da nije bitno da li si pokrenuo p2p program, postoje procesi koji se startuju sa vremena na vrijeme... A to je toliko opširno da o tome i ne vrijedi raspravljati. Samo ti kažem da se ne može odmah okriviti ni ISP, iz, u krajnjem slučaju, razologa koje sam naveo.
PS. Fantomacan drago mi je da si realan.
Pozz svima...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]