banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 08 Mar 2008, 11:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2007, 10:32
S obzirom da po prvi put dobijamo odgovore na neka pitanja, pohvala za to. Pohvala i za rts1 i rts2, očekujem i b92 uskoro. Posebna pohvala za internet, iako se ja lično još dvoumim između kablovskog i WADSL-a.
Naravno, imam i jedno pitanje (uvijek nešto fali:)). Riječ je u eurosportu. Postoji li ikakva šansa da uskoro još i to dobijemo i onda bi stvarno ponuda, bar za mene, bila kompletna i ne bih imao ništa ni protiv blagog povećanja pretplate. (iako mislim da je 10 KM realna cijena). Podsjećam da drugi operater u gradu ima i europosrt i eurosport2, kao i skoro svi ostali operatri u BiH i okruženju (jednom kad nisam mogao gledati tenis, US open prošle godine, prijatelji iz BG i Ljubljane nisu se mogli načuditi da nemamo, kako su oni rekli "obični eurosport").
Znači možemo li i kada očekivati eurosport?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 11:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2008, 13:50
mr.no je napisao:
iako se ja lično još dvoumim između kablovskog i WADSL-a.

Možda ti ovo pomogne pri odabiru:

Citiraj:
[04.03.08.] Saopštenje za korisnike BLIC.CABLE servisa

Poštovani korisnici,

na ovaj način želimo da Vas informišemo o odgovornostima vezanim za nizak nivo kvaliteta kablovske internet usluge. Za realizaciju ove usluge Blic.Net mrežne resurse iznajmljuje od preduzeća Elta Kabel, pri čemu je za kvalitet istih isključivo odgovorna Elta Kabel. Na žalost, nakon naših brojnih intervencija kod firme Elta Kabel nismo uspjeli da izdejstvujemo potrebno poboljsanje mreže.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 12:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
B92: informativni program (ukljucujuci emisije tipa Insider), serije, dokumentarci, kvizovi....dosta toga

Doduse poslednjih godinu dana guse program sa onom nebulozom Velikog Blata, al' to traje par mjeseci pa se moze izdrzati.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 12:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Za ELTU: Ne samo insajder, nego i vodic za roditelje, kviz milioner, poligraf, dokumentarci, dizanje, jedino sto pretpostavljam da Liga sampiona nevce moci, jel da? Znaci B92 OBAVEZNOO...
A da li postoji mogucnost ubacivanja u ELTU i TV FOX SRBIJA, TV ENTER, STUDIO B, ART TV, TV KOSAVA, MOST?
Molim Vas za odogovor da li postoji mogucnost i u kojem vremenskom roku...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 13:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2008, 13:00
Pozdrav svima iz Foče.Pitanje,KADA U FOČI MOŽEMO OČEKIVATI RTS1 i RTS2,a i Avala bi se mogla ubaciti.Unaprijed hvala.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Insajder na b92 je završio. Ja ga imam na kablovskoj i jedino što na njemu gledam jesu kvizovi. Program nije loš, ali nije za neko dizanje u nebesa. Serije koje puštaju po pravilu su već prikazivane na hrvatskim televizijama.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 17:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
points je napisao:
Insajder na b92 je završio. Ja ga imam na kablovskoj i jedino što na njemu gledam jesu kvizovi. Program nije loš, ali nije za neko dizanje u nebesa. Serije koje puštaju po pravilu su već prikazivane na hrvatskim televizijama.

Ma nije bitan samo Insajder, vec uopste neki drugaciji pogledi, bez obzira da li se mi slazemo s njima ili ne. Zatim, ima serija koje jesu vec prikazivane na drugim tv, ali ima i dosta onih koje nisu. Dalje, ranije su imali bas zanimljive dokumentarce BBC produkcije itd.
A u svakom slucaju, ni ja ne mislim da sad treba B92 nesto posebno dizati u nebesa, ali u odnosu ne neke vec prisutne progame, svakako je zanimljiviji. Pa mislim, dovoljno je pomenuti npr. RTCG, ko je to ikad pogledao ??? a ima ih jos....

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 19:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
данас сам покупи Ваш летак и прочитао га, па ме интересује сљедеће везано за интернет

1.) да ли су оне цијене са ПДВом или треба да се дода ПДВ на њих ?
2.) да ли интернет иде преко БЛИЦа или Ви сад имате свој линк ?
3.) да ли ја потписујем са Вама неки уговро типа да морам то обавезно користити годину двије...или колико већ....нешто слично као што то ради мтел са новом телефоним ?
4.) да ли могу пакете да мјењам из мјесеца у мјесец и слично ?
5.) колико треба да чекам на увођење од тренутка кад се договорим са, колико Вам траје та процедура ?

везано за ТВ.
1.) какве су могућности да имамо раи 2 умјето раи 1 ?
2.) на СиЕнЕну је телетекст блокиран. знате ли разлог
3.) стопБ92 :)

http://www.eltakabel.net

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 20:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
B92 je izrazito antisrpski i ne treba ga Elta uvrstavati u ponudu.
Svaka cast za RTS1 i RTS2, da konacno imamo i srpske kanale pa da nam djeca ne uce uz hrvatski skolski program i hrvatske crtice jer zbog toga su sve vise pricali hrvatske izraze. Jebote...cujem na ulici kad se skolarci medjusobno pozdravljaju sa 'bok'. To nikad nije bilo u RS.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 20:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2008, 13:50
korisnik je napisao:
To nikad nije bilo u RS.

Uvijek postoji prvi put... :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 10:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
korisnik je napisao:
B92 je izrazito antisrpski i ne treba ga Elta uvrstavati u ponudu.
Svaka cast za RTS1 i RTS2, da konacno imamo i srpske kanale pa da nam djeca ne uce uz hrvatski skolski program i hrvatske crtice jer zbog toga su sve vise pricali hrvatske izraze. Jebote...cujem na ulici kad se skolarci medjusobno pozdravljaju sa 'bok'. To nikad nije bilo u RS.

pa onda bi trebalo izbaciti sve tv programe koji nisu srpski po tvom...ne vidim po cemu je B92 vise antisrpski od recimo HRT-a ili NOVE tv ili BHT, koji se vec nalaze u ELTA ponudi
uostalom B92 je tv kuca iz Beograda. Ne razumijem te...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
drug je napisao:
vidim po cemu je B92 vise antisrpski od recimo HRT-a ili NOVE tv ili BHT,
uostalom B92 je tv kuca iz Beograda. Ne razumijem te...

Pa upravo je i u tome problem.B 92 je iz Beograda komentari su isti ako ne i gori nego na gore navedenim programima. Mada sjecam se jednom kad sam bio u Beogradu i startali mene i buraza na ulici da nesto velimo za B92 kad je buraz odbio zbog anti-srpstva,treba nam govori,da tu nema nista lose i da oni tako rade zato sto im tako kazu.....ma da.
A licno misljenje za Elta je solidno al treba uvest onaj fazon gde svaki stan/zgrada bira koje ce programe imati.Licno mislim da mi nije potreban nijedan program izvan srpskog i engleskog govornog podrucija(tj Svi njemacki,spanski,francuski i italijanski programi).

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 13:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2008, 00:34
mr.no je napisao:
S obzirom da po prvi put dobijamo odgovore na neka pitanja, pohvala za to. Pohvala i za rts1 i rts2, očekujem i b92 uskoro. Posebna pohvala za internet, iako se ja lično još dvoumim između kablovskog i WADSL-a.
Naravno, imam i jedno pitanje (uvijek nešto fali:)). Riječ je u eurosportu. Postoji li ikakva šansa da uskoro još i to dobijemo i onda bi stvarno ponuda, bar za mene, bila kompletna i ne bih imao ništa ni protiv blagog povećanja pretplate. (iako mislim da je 10 KM realna cijena). Podsjećam da drugi operater u gradu ima i europosrt i eurosport2, kao i skoro svi ostali operatri u BiH i okruženju (jednom kad nisam mogao gledati tenis, US open prošle godine, prijatelji iz BG i Ljubljane nisu se mogli načuditi da nemamo, kako su oni rekli "obični eurosport").
Znači možemo li i kada očekivati eurosport?

Kablovski ineternet(ADSL telekom) i WADSL blic su širokopojasni pristup internetu i po tome su jednaki. Kablovski i ADSL su po kablu i su nešto sigurniji od WADSL koji je bežični i kao svaka bežična naprava je manje pouzdana od kabla ali još uvjek dovoljno pouzdana. Svaki mogu bez ikakvih problema nuditi do 5 mb/s a mogu i 10mb/s ali je to malo nesigurnije. Što je korisnik dalje od centrale ADSL brzina interneta pada u kablovskom internetu brzina nije ugrožena i ako si daleko od centrale. Evropa uglavnom koristi ADSL i kablovski internet i najnovije dostup po optici direktno u stan. Za rurarne djelove države koristi se bežični Vimax sistem, vrlo pouzdana tehnologija. Kablovski internet na svim drugim tehnologijama ima prednost. Moguče je svakom korisniku priključiti internet u roku 15 minuta od potpisa ugovora a tu mogučnost nema ni jedna druga tehnologija. Npr. u svih Telekoma u Evropu obično 30 dana čekaš priključenje zbog komplikovane procedure.Npr. za svakog korisnika u centrali mora biti nameščen modem korisnika i tako na njegovoj strani. U kablovskom internetu je to dosta prostije. U svakom kablu se več nalazi internet, a u centrali se za sve korisnike se nalazi zajednička naprava CMTS. U stanu svi več imate internet u RF obliku. Trebate samo modem da vam pretvori RF signal u Ethernet i UTP kabal od modema do računara. Kažete koliko želite da vam otvorimo brzine i u 10 s vam aktiviramo modem. Kako modem priključite na koaksialni kabal sa tv razdelnikom. Kako modem povežete sa računarom poželjno je sa mrežnom karticom ali može i sa usb kablom a to je manje sigurno. Sada čete se pitati zašto ne priključimo sve prijavljene u roku 3 dana? Obično na terenu ima poteškoča sa mrežnim karticama, sa virusima na računarima, i sičnih problema koji nas usporavaju. I razumljivo ta preprosta tehnika nam omogučava i ugodne cijene. Elta Kabel ima paket brzine 256/64 mb/s neograničene potrošnje za 20KM. Koliko ja znam u ovom momentu je to daleko najugodnija ponuda u državi. Ako se sjetite našeg obečanja prije 2 godine da čemo ponuditi građanima Banja Luke najeftiniji internet u državi pod uslovom da nas nebude niko "kočijo". Danas nas niko ne koči i zato imate najjeftiniji internet i tako če ostati s tim što če cijene interneta padati odnosno za ovaj novac čete imati več u ovoj godini veču brzinu.

Što se tiče EUROSPORT-a to nije tako preprosto. Svi kablovski operateri po Evropi su uvjek u stalnim nesporazumima sa Eurosportom uglavnom zbog arogantnog i gotovo nasilnog ponašanja Eurosporta. U svih 25 država EU su udruženja kablovskih operatera prijetila isklučenjem Eurosporta zbog ucjenivačkog nastupa Eurosporta-a. U više od 20 godina postojanja Eurosporta jedino Avstrija je uspjela da izključi Eurosport iz svojih kablovskih sistema u Austriji i nisu ga imali 4 godine. Nepitajte kako ali kablovski operateri u bih je dodijalo ucjenivanje Eurosporta i saglasno su izključili Eurosport i namesti njega dali Sport Klub. Eurosport 2 godine pokušava da razbije to jedinstvo i traže izdajnike u vrstama kablovskih operatera da bi neki uključili Eurosport i tako usmjerili ljutnu korisnika prema operatierima koji nemaju Eurosporta. Nije tačno da ga ima cijela BIH od 60 operatera ima ga Netkom u Banja Luci jedan manji operater u Prijedoru i operater u Zenici i Mostaru. Elta Kabel ne želi biti među izdajnicima i isklučenjem Eurosporta čekamo da postignemo da Eurosport poštije operatere u Bih i vas korisnike. D a ta borba ima rezultate pokazuje činjenica da je Eurosport 2 mijeseca nakon što je isključen u bih uveo srpske komentare pa to samo pokazuje koliko smo upravu bili što smo ustrajali da mora da poštje nešto što se dogovori sa kablovskim operaterima. Mislim da se bliža momenat kada čemo sa Eurosportom dobiti zajednički jezik i ponovo ga vratiti u BIH. Koliko je Elta Kabel pretrpila zbog izdajničkog ponašanja Netkom-a mislim da možete pretpostaviti.
Vjerujemo da je teško vama korisnicima ali vjerujte da je nama još teže ali nemožemo se pustiti da nas Eurosport gazi kako on želi jer je to došlo do granice da smo mi trebali biti sluge a oni gospodari. Poslovanja saradnja i poslovni partneri je zanjih bila nepoznata riječ ali vjerujte več nas negledaju kao sluge nego kao partnere. Zato če Eurosport sigurno biti. Što se tiče vremena značemo to preciznije u aprilu posle skupštine udruženja kablovskih operatera u bih.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 14:14 
Početnik
Početnik

Grof Ratkaj je napisao:
mr.no je napisao:
iako se ja lično još dvoumim između kablovskog i WADSL-a.

Možda ti ovo pomogne pri odabiru:

Citiraj:
[04.03.08.] Saopštenje za korisnike BLIC.CABLE servisa

Poštovani korisnici,

na ovaj način želimo da Vas informišemo o odgovornostima vezanim za nizak nivo kvaliteta kablovske internet usluge. Za realizaciju ove usluge Blic.Net mrežne resurse iznajmljuje od preduzeća Elta Kabel, pri čemu je za kvalitet istih isključivo odgovorna Elta Kabel. Na žalost, nakon naših brojnih intervencija kod firme Elta Kabel nismo uspjeli da izdejstvujemo potrebno poboljsanje mreže.

Neće biti da je tako. Hajde zajedno da razmišljamo. Blic net je zakupnik prostora u kablovskoj mreži Elta Kabel, tamo je dobio svoje korisnike kablovskog interneta zato plaća zakupninu. Nedavno je blicNet izgradio svoju bežičnu Wadsl mrežu. Sada mu najviše odgovara da korsnike prebaci na svoju mrežu jer u svojoj mreži ne treba plaćati zakupnine. To je jasno i vama kao korisnicima i ELti Kabel i Blicu. Problem nastane u načinu kako korisnika "prisiliti" da pređe na mrežu Blic-a a da ne bude više korisnik kablovskog interneta. I vidite gore napisano kojom metodom se služe. Mislim da ta metoda nije časti vredna a i nije dostojna ugleda koju ta firma ima. Ali mi nećemo čak tome ni prigovoriti. Take metode ćemo demontovati tako što ćemo korisnicima pokazati sa svojom ponudom da kablovski internet radi pouzdano. Lično imam 6 godina iskustva na kablovskom internetu što je najviše u BIH i ne razumijem da takvi problemi mogu uopšte postojati u kablovski mreži.
No neki podržavaju tezu da cilj opravdava sredstva, moj odgovor je "živi bili pa videli" a videćete već narednih dana i mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 14:15 
Početnik
Početnik

drug je napisao:
Za ELTU: Ne samo insajder, nego i vodic za roditelje, kviz milioner, poligraf, dokumentarci, dizanje, jedino sto pretpostavljam da Liga sampiona nevce moci, jel da? Znaci B92 OBAVEZNOO...
A da li postoji mogucnost ubacivanja u ELTU i TV FOX SRBIJA, TV ENTER, STUDIO B, ART TV, TV KOSAVA, MOST?
Molim Vas za odogovor da li postoji mogucnost i u kojem vremenskom roku...

Uzeli smo ovo na znanje

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 14:16 
Početnik
Početnik

PIvan je napisao:
Pozdrav svima iz Foče.Pitanje,KADA U FOČI MOŽEMO OČEKIVATI RTS1 i RTS2,a i Avala bi se mogla ubaciti.Unaprijed hvala.

Morali biste već imati ako nemate imaćete sutra u ponedeljak, najkasnije u utorak.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ako bude zaista kako 'info-elta' kaze, to ce biti jako dobro. U Gradisci je kablovski internet mnogo skuplji od bezicnog, odnosno za istu cijenu se dobije 4 puta manja brzina.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 14:28 
Početnik
Početnik

r00t je napisao:
данас сам покупи Ваш летак и прочитао га, па ме интересује сљедеће везано за интернет

1.) да ли су оне цијене са ПДВом или треба да се дода ПДВ на њих ?
2.) да ли интернет иде преко БЛИЦа или Ви сад имате свој линк ?
3.) да ли ја потписујем са Вама неки уговро типа да морам то обавезно користити годину двије...или колико већ....нешто слично као што то ради мтел са новом телефоним ?
4.) да ли могу пакете да мјењам из мјесеца у мјесец и слично ?
5.) колико треба да чекам на увођење од тренутка кад се договорим са, колико Вам траје та процедура ?

везано за ТВ.
1.) какве су могућности да имамо раи 2 умјето раи 1 ?
2.) на СиЕнЕну је телетекст блокиран. знате ли разлог
3.) стопБ92 :)

http://www.eltakabel.net

1.Sve cijene su sa PDV
2.Elta Kabel ima svoj link sa inostranstvom
3.Ugovor mora bit nemate potrebe da se vezujete na godinu ili više, ta obaveza ne postoji.
4.Možete menjati pakete zamena sa jeftinijeg na skuplji paket je besplatna obrnuto je prvi put besplatno, drugi put neki simboličan iznos.
5.Zbog jeftinih cjena imamo veliku gužvu ali očekujemo da če svi biti priključeni u roku od približno 8 dana od dana prijave.
Kad rasčistimo gužvu večinu korisnika čemo priključivati u roku od 24 sata od momenta prijave(radni dan).
1.Koji je razlog za rai 2?
2.Ne bi smelo biti poteškoća, javite serviseru.

Web stranica http://www.eltakabel.net je testna stranica, službena stranica je http://www.elta-kabel.com

Poslednji put menjao info_elta dana 09 Mar 2008, 14:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 14:32 
Početnik
Početnik

points je napisao:
Ako bude zaista kako 'info-elta' kaze, to ce biti jako dobro. U Gradisci je kablovski internet mnogo skuplji od bezicnog, odnosno za istu cijenu se dobije 4 puta manja brzina.

U Prijedoru je Elta Kabel panudila uslugu kablovskog interneta od 1.janura 2008 i imamo 350 več priključenih za 2 mjeseca što je za Prijedor uspjeh poštujuči da tamo postoji 5 bežićnih operatera. Pitajte Prijedorčane dali drže brzine koje nudimo i dali imaju najjeftiniji internet u gradu.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 14:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
info_elta je napisao:
points je napisao:

U Prijedoru je Elta Kabel panudila uslugu kablovskog interneta od 1.janura 2008 i imamo 350 več priključenih za 2 mjeseca što je za Prijedor uspjeh poštujuči da tamo postoji 5 bežićnih operatera. Pitajte Prijedorčane dali drže brzine koje nudimo i dali imaju najjeftiniji internet u gradu.

Nije elta najjeftinija jer su i ostali operati spustili cijene. Eltin internet radi fenomenalno. Nema prekida i brzina je konstantna. Isto tako, svi imaju one javne IP adrese (nemaju svi jednu adresu kao wirelessu u PD) pa im je npr. emule 'high id'.
Sto se tice eltinog interneta u Prijedoru, stvarno im covjek ne moze reci ni rijec zamjerke ali u Prijedoru je sva kablovska mreza ispod zemlje za razliku od Banjaluke.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]